bol

Gebruikers over webshop bol

Inmiddels al redelijk wat besteld bij bol.com en tot noch toe is alles goed afgehandeld. Recentelijk een jaar oud product ter reparatie opgestuurd en binnen 2 werkdagen m'n geld teruggekregen. Verzendingen ook eigenlijk altijd wanneer beloofd en hoewel afhandelingen nu soms wel wat langer kunnen duren zal ik daar de huidige corona-situatie maar de schuld van geven.

Sinds de Corona crisis van tevreden veel spenderende- naar zeer ontevreden klant.
Via Bol.com product gekocht van hun partner 123deals, was na 1 week kapot, ik heb meerdere malen getracht een negatief review te plaatsen over dat product om andere mensen te helpen bij hun keuze. Wordt niet geplaatst, zonder uitleg, want er wordt niet meer gereageerd op vragen. Nu staat dat slechte product nog steeds als zeer goed met slechts 4 reviews op de bol.com site.

KOOP NOOIT EEN TELEFOON BIJ BOL!!
Telefoon gekocht. Binnen een jaar 3x kapot. Nu zegt bol dat ze tot het oneindige blijven repareren binnen de garantie. Dat betekend dat ik een groot gedeelte van de tijd mijn telefoon kwijt ben. Geen leen toestel krijg. Een oplossing anders dan het toestel te blijven repareren tot de garantie afloopt is er niet…. Dus al ben je 50x in een jaar je toestel kwijt voor reparatie doen ze niets voor je….

Te laat geleverd en ook nog slecht verpakt! Ik kreeg mijn telefoon met half ingedeukte verpakking

De klantyen service is een geautomatiseerd wezen die niet buiten de boekjes en richtlijnen in staat is mee te denken of zelfstandig een besluit te nemen

bericht gekregen dat product weer op voorraad was, dus natuurlijk gelijk besteld, en next day binnen. Jihaa

zaterdag besteld, zondag in huis

Wat een slechte shop.
Gekocht een Apple watch.Maar was serie 3.
Terug gestuurd.
Maar naar paar dagen nog niet retour verwerkt.
Gebeld en toen retour verwerkt.
Nu komt de trammelant.
Een maand later, komt er ineens in mijn account weer te staan, dat ik de watch nog moet betalen.
Ik gebeld.
Ja werd er gezegd, er is een lege doos gestuurd en niet compleet retour.
Ik zeg wat !!
Ja we hebben foto gemaakt.
Ik zeg was allang retour verwerkt, hoe komen jullie erbij ?
Maar ze bleef volhouden.
Nu staat er dus een factuur naar ruim een maand los, van wat al lang is geretourneerd.
Ik ga echt niet betalen.
Zijn ze gek ?
Maar ergste vind ik nog de beledigingen, ik voel mij gewoon zwaar belazerd.
Ik heb het netjes compleet retour gestuurd.
Er kan ook van alles bij bol.com zijn gebeurd natuurlijk.
Tot losse handjes toe.

Ik moet dus betalen, voor iets wat netjes is terug gestuurd,naar een maand later
Nog nooit zo iets mee gemaakt.

Ongelooflijk,ben er razend over.

Het was op tijd

Geen oplossing aan gedragen.
doen niets.Sterker nog ze beschuldigen je van fraude.
Het gaat naar de "fraude afdeling".

Gekocht bij bol.com, met bol.com als verkoper.
Let ik tegenwoordig wel op na wat slechte ervaringen in mijn omgeving met wederverkopers op bol.com. Wederverkopers zijn dus niet altijd goede vertegenwoordigers voor bol.com.

Bestelproces als bekend, volgende dag geleverd. Dikke prima.
Klantenservice niet beoordeeld; niet nodig gehad ;-).

Bestel wat bij Best Deal Club NL, via Bol.com. Je krijgt je product niet op tijd geleverd. Als je dan afziet van het product, wordt het gewoon voor je deur gedeponeerd, waar iedereen het zo kan weghalen. Jij mag er dan voor opdraaien als het weg is want redenatie van Best Deal club is, eerst product retour of anders geld weg. Dit wordt ondersteund door Bol.com

Er wordt een automatische mail verstuurd dat niet klopt. Over dat de bestelling is aangekomen op maandag. Terwijl er geen post wordt verstuurd op maandag, dit zorgt voor veel verwarring.
Verder snelle levering en in goede staat ontvangen

Via tweakers mooie aanbieding voor Sony koptelefoon bij BOL.com
Besteld en met creditcard afgerekend
1 dag later bericht dat er niet geleverd kon worden.
Dat is echt slecht voorraadbeheer en gewoon iedereen die dokt toelaten.

Niet geleverd en wel afgerekend en als dat met bank gegaan was had ik nog willen zien hoe lang het dan duurt voordat geld terug is.

Duidelijk en bekende website, het betstel- en betaalproces verloopt op een duidelijke en prettige manier.

De informatievoorziening is keurig in orde en het artikel werd zeer vlot geleverd

Nooit ergens problemen mee gehad. Op tijd geleverd en retouren worden goed af gehandeld. Ik bestel bijna alles bij bol.

Levert niet, slecht bereikbaar, krijg "met gratie" geld wel terug, maar niet het product. 2xHDD besteld, en sinds die tijd kan mijn NAS niet draaien (1 schijf failed/critical), al eerder contact opgenomen, geen respons, nu dan iemand die wel reageerde, en dat kwam na een tijdje discussiëren neer dat ik mijn geld wel terug zou krijgen (alsof dat een soort service was), maar ik naar de schijven wel kon fluiten. Ondanks dat ik ze er op gewezen heb dat ze leveringsplichtig waren, vonden zij het al heel wat dat ik mijn geld ging terugkrijgen.
Stelletje cowboys die denken overal mee weg te komen, ik zou iedereen zéér sterk ädviseren na te denken voordat ze daar iets kopen met al hun ali-express sub-contracters....

Kreeg bijna direct T&T uiterste levering 5-8, 13-8 geen product ontvangen, na meerdere keren contact was ook de conclusie "Jammer Joh, das pech hebben, weet je wat ik doe, ik zal uw geld terugboeken".....
Dat wil ik niet hapsnurker, ik wil mijn product zodat mijn server weer werkt!

Product 10 dagen te laat, maar weigerden te leveren. Hierboven alles gezegd, klantenservice niet vatbaar voor enige vorm van leveringsplicht of klanttevredenheid, of dat ik er al tig producten gekocht heb...
Staat nu iig op mijn "No-buy-List

Wi-Fi adapter besteld, dezelfde avond nog in huis. Kon ik de volgende dag weer gewoon werken. Prima ervaring.

Zelfde dag nog geleverd.

Ik heb een headset besteld bij bol, en die zou komen in 5-7 dagen, maar na 3 dagen werd de bestelling ineens gecancalled.
Ik had hem toen besteld voor 110,- en aangezien hij geannuleerd is zou ik hem nu opnieuw moeten bestellen, echter kost hij nu 148 dat vindt ik niet zo netjes.

De bestelde monitor was duidelijk al gebruikt. Doos overduidelijk geopend, vette vingers op het scherm, met schilderstape weer dichtgemaakte zakjes voor de onderdelen.... En dode pixels, alsmede een verkleurde plek in het midden van het scherm met daarin ook een dode pixel.

Zaterdag besteld, zondag in huis. Terugsturen was wat moeilijker, want een bezorger weigerde de monitor mee te nemen, zoals wel op de bol.com site stond, konden we 'm alsnog weer wegbrengen. Edit: Tevens werd de nieuw bestelde (vervangende) monitor niet verzonden, dus deze heb ik geannuleerd en ergens anders besteld.

De klantenservice scheen het allemaal niet zo te interesseren. Omruilen kon nog net, verder duurde het allemaal erg lang, en een standaard "sorry'tje' over het gebruikte artikel. Tevens was e.e.a. in onbegrijpbaar Nederlands. (Edit: Ook het omruilen is niet gelukt, nieuwe monitor bleef maar op "verwerken staan, dus heb alles geannuleerd en bij de concurrent een nieuwe besteld). Voor mij geen Bol meer. Update 06/08: Ook je geld terug krijgen is een waar drama. De monitor is al 8 dagen geleden bij bol aangekomen, maar géén ontvangstbevestiging. Na inloggen staat bij de gegevens dat ik 'm nog moet opsturen. TIG keer met de klantenservice gebeld. Geen koppeling tussen retour en bestelnr., wat vreemd, kan wel 14 dagen duren (???) blablabla, maar ondertussen gebeurd er helemaal NIETS, zelfs geen ontvangstbevestiging. Bol, waar zijn we mee bezig ??????? Update 10/08 De wettelijke termijn voor terugbetaling is inmiddels verstreken maar nog steeds niets. Voor de zoveelste keer contact met de klantenservice en uiteindelijk de belofte dat ze gaan terugbetalen. (Gaat nóg eens 5 dagen duren) ??? Ongelooflijk dit. -- N.a.v. het bericht van de bol.com "service" hieronder heb ik deze enkele dagen terug een uitgebreid bericht gestuurd. Maar ook hier: Geen enkele reactie. BOL: Als je toch niet van plan bent te reageren, neem dan ook niet de moeite een berichtje te plaatsen !! Ik ga een klacht indienen bij de thuiswinkelorg en melding doen bij de ACM omdat zelfs wettelijke termijnen klakkeloos worden overschreden. Zal tevens verzoek indienen bij mijn creditcard org. om het geld terug te storten. Het is wel genoeg geweest zo. Uren en uren bezig om mijn geld terug te krijgen voor kapotte en gebruikte rommel.....

Beste Zeilkonijn,

Bedankt voor je bericht. Graag ontvangen wij het bestelnummer of je klantnummer. Zodra wij deze van je hebben ontvangen, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Chantal van Bol.com

Prettige webshop, kan er altijd vinden wat ik zoek. Flink minpunt is naar mijn mening wel het grote aantal verkopers die er vaak dezelfde aliexpress producten opgooien waardoor het doorzoeken van sommige categorieën langzaam een nachtmerrie word.

op 1 enkele keer na altijd mijn bestellingen netjes ontvangen op de aangegeven dag

Heb de telefonische klantenservice tot nu toe slechts een paar keer gebeld voor retourneren. Hierbij vriendelijk geholpen en er werd nooit moeilijk gedaan.

Deze winkel gaat rap achteruit en het lijkt hetzelfde pad te gaan bewandelen als Mediamarkt en Wehkamp. De laatste twee maanden heb ik best wel wat klachten over Bol.com. Zo werd laatst een Nintendo Switch zonder extra doos eromheen geleverd. Dus gewoon met het adreslabel op de doos van de Switch. Onacceptabel. Als goedmakertje kreeg ik wel een kortingsbon van €5 maar het artikel was inmiddels uitverkocht dus opnieuw bestellen bij Bol.com zat er niet in. De levertijden kloppen meestal niet. Vóór 23:59 uur besteld is dus niet altijd morgen in huis. Dan zit er een product wat op voorraad is in je winkelmand en rond 22:30 lijkt alles ok maar iets na 23:00 uur duurt het ineens twee werkdagen voordat je bestelling geleverd wordt. Verder vind ik die chatbot echt super irritant en vind ik dat je altijd zo bij de contactgegevens moet kunnen zonder eerst tegen zo'n ding aan te praten. Ook kreeg ik laatste twee artikelen die duidelijk al door iemand anders waren besteld (en dus zijn geretourneerd). Ik betaalde daar wel de volle prijs voor. Ook heb ik nog een keer een artikel geretourneerd op dezelfde dag binnen 1 uur na levering en werd er door de 3de partijd (waar het was besteld) dat retour sturen niet mogelijk is. Bol.com koos de kant van die partij en ik kreeg geen geld terug.
Dan nog de 3de rangs crapware die bij Aliexpress, Banggood, etc. vandaag komt wat op Bol.com wordt aangeboden door 3de partij verkopers vaak voor minstens het drievoudige. Je denkt dan kwaliteit te kopen omdat de prijzen hoger liggen dan de meeste standaard retail producten maar je komt bedrogen uit. Bol.com weert dit niet en kiest ook hier de kant van de 3de partij verkopers. Zij zitten hier dan wel met een 'bevuilt' platform.

Zie bovenstaand. Samengevat: levertijden kloppen niet. Is eerder vóór 22:59 uur besteld morgen in huis in plaats van 23:59 uur en hoe ze (dure) artikelen moeten inpakken snappen ze blijkbaar niet meer.

Ondanks de vele problemen de laatste tijd is de klantenservice behulpzaam maar je moet eerst door die irritante chatbot heen.

Ik had nog twee cadeaukaarten. Geen vermelding erop dat ze verlopen, ook geen datum erop. Blijken ze beiden verlopen te zijn. Volgens consumentenbond moet het op de bon staan, maar het staat er echt niet op. Tijdens chat met bol.com wordt gewoon de chat beëindigt met melding: helaas.... Het is toch vreemd dat ze geld incasseren waar ze vervolgens niets meer voor hoeven te doen. Ik zou iedereen afraden om cadeaubonnen te kopen, zeker van bol.com. Ik koop in ieder geval vanaf nu niets meer bij bol.com, ze zijn toch altijd te duur trouwens.

Ik geef aan dat einddatum / verloop periode op de kaart moet staan volgens consumentenbond, wordt gewoon chat beëindigt. Nogal onprofessioneel.

Ik had een product gereserveerd een maand voor dat die er zou zijn. Vervolgens is die nooit geleverd, nul informatie gekregen. Ik heb eerst met die chatbot gesproken, nou die zei dat die zou komen op 3 juli. Dus ik maar wachten en niet bestellen van een andere webshop omdat ik had hem al besteld via bol.com dus verwachten hem gewoon te krijgen. 3 juli is gekomen en nog steeds niks. geen track en trace, Dus ik chatten met klantenservice, die weten van niks en moeten een andere team iets vragen. "ik krijg een mail over 2 werk dagen over de huidige status", ondertussen word het product overal verkocht en heb ik 1400 euro vast in bol.com. 3 werk dagen later, niks gehoord, ik ga maar bellen, ze weten nog steeds niks, 2 werk dagen later email met "je bestelling is geannuleerd door storing, je kan opnieuw proberen te bestellen" Nou leuk... Vervolgens is de product overal uitverkocht, ook bij bol.com uitverkocht.

Dit was niet een derde partij bestelling, dit was een bol.com product. Ik heb nooit zoiets mee gemaakt met een webshop, wacht al maanden op dit product en word gewoon genaaid. Ga ook nooit meer met bol.com werken of bestellen. bedrijf account is ook stop gezet en ik ga maar kijken naar Coolblue en Amazon.

Klantenservice kon me niet eens vertellen wat er gebeurt was. ze snappen het zelf ook niet.... wat een service.

Bol was vroeger altijd top. Zowel in de service als levering. Tegenwoordig gaat alles via externe bedrijven waardoor Bol als het ware ten onder gaat.

Verzending is vrijwel altijd goed, echter wanneer er iets mee aan de hand is weet de klantenservice je vrijwel nooit te helpen of verwijzen ze je door naar een onderleverancier die je nooit te pakken krijgt.

Tegenwoordig vind ik het persoonlijk niet meer zo soepel verlopen als voorheen. Weten eigenlijk nooit een goede oplossing te bieden aan de klant. Onkunde heerst waarbij vaak naar een andere partij wordt verwezen. Denk aan PostNL of een leverancier. Terwijl ik zoiets heb, ik koop bij een bedrijf en die heeft dan ook de verantwoordelijkheid het product bij mij te leveren, op wat voor'n manier dan ook.

Scorekaart voor bol

Thuiswinkel Zakelijk