bol

Gebruikers over webshop bol

Duidelijke bezorgtijd aangegeven en makkelijk producten vergelijken. Vaak goede prijsverhouding. Goede service bij verkeerde levering of schade

Levertijd klopt

Goede vervanging gekregen van verkeerd geleverd product

Super bedankt voor je review! :)

je junt veel producten kopen bij bol.com en de kwaliteit is meestal goed en de service is top van bol.com en de artikelen komen meestal netjes op tijd aan.

de spullen worden altijd correct en netjes op tijd afgeleverd

de klantenservice staat altijd voor je klaar als je een probleem zou hebben met een product en ze zien je mail wat je hebt gestuurd naar de verkoper of je belt de klantenservice ze gaan er altijd voor je achteraan en kijken wat er aan de hand is en waarom het artikel niet is geleverd of wat het probleem ook is bij de verkoper ze bellen je ook netjes terug nee je word goed behandelt bij bol.com

Je kan altijd rekenen op onze klantenservice :)

Ik ben blij met BOL.com omdat ik het gemak, vriendelijkheid en service heel erg waardeer. Ik word op de hoogte gehouden via mails, altijd netjes en vriendelijk. Bij vertraging, altijd een update en de producten ook altijd goed en stevig verpakt. Een makkelijke app waarin alles te vinden is qua facturen en bestellingen.

Levering is snel, goed verpakt en ik word goed op de hoogte gehouden.

De weinige keren dat het nodig was, snel en kundig opgelost.

En wij zijn blij met jou! :)

Overzichtelijke webshop met een ruim assortiment. Het is niet altijd even duidelijk wie wat verkoopt op bol.com omdat er ook veel resellers actief zijn op het platform. Over het algemeen prima prijzen en leuke acties. Tot m'n huidige ervaring was het vaak de go-to shop voor mij.

Voorraad klopt en verzending is altijd snel geweest. Beeldscherm werd verzonden in doos zonder anonieme verpakking, wat diefstal interessant kan maken, zeker voor duurdere schermen.

Na 11 maanden gebruik begon mijn gekochte beeldscherm strepen te vertonen. Via de website een reparatieaanvraag gedaan, aangezien het product nog binnen de garantieperiode viel. AOC geeft 3 jaar garantie op hun producten.
Op verzoek van Bol.com het beeldscherm verzonden. Naar een AH pickuppoint gebracht, verpakt in een verpakking zoals deze ook door bol.com opgestuurd was.
Na 4 dagen een bevestiging dat het beeldscherm was ontvangen, was gecontroleerd en werd doorgestuurd naar de reparateur. Op de website werden 2 out of focus foto's toegevoegd en na een week werd het beeldscherm daadwerkelijk doorgestuurd.
Drie weken later kreeg ik bericht dat het product retour werd gestuurd, verder geen uitleg of omschrijving, op de website stond dat de reparatie was afgerond.

Omdat het voor mij onduidelijk was wat er nu met het beeldscherm was gebeurd, heb ik contact opgenomen met de klantenservice en begon mijn meest waardeloze klantenservice ervaring ooit.

De reactie die ik ontving was "Wij hebben van onze reparatiedienst doorgekregen dat de monitor defect is door een schade van buitenaf. Het is verkeerd gebruikt waardoor schade is ontstaan". Aangezien het beeldscherm altijd op 1 plek heeft gestaan en ik over het algemeen netjes met m'n spullen omga heb ik aangegeven niet akkoord te gaan met deze uitleg en dat ik meer informatie wilde of in ieder geval iets van een onderzoeksrapport met foto's wat er dan beschadigd zou zijn.
Bol.com gaf vervolgens aan dat volgens de reparateur het beeldscherm "gevallen" zou zijn en dat men niets kan doen hieraan en dat dit "buiten hun macht" zou staan.
Ook hier ben ik niet mee akkoord gegaan omdat men nu mij beschuldigde van het feit dat ik een kapot beeldscherm zou hebben opgestuurd, wat absoluut niet waar was. Na 5 e-mails, 1 chat en 1 belletje kreeg ik uiteindelijk een reactie van bol.com met een onderzoeksrapport waarin stond "Is pity to informed you that, we received your product but the LED/LCD panel is broken due to customer misuse (refer to attached photo)." Bijgesloten foto was dusdanig vaag dat niet eens af te leiden was wat het merk was van het beeldscherm, laat staan dat er dus ook maar iets op te zien was wat het verhaal van bol.com ondersteunde.
Inmiddels was het beeldscherm weer thuis aangekomen en na aansluiten bleek inderdaad dat het beeldscherm volledig gebroken was.
Ik heb bij bol.com aangegeven dat ik van de foto niks kon afleiden maar dat het beeldscherm overduidelijk beschadigd moest zijn tijdens de verzending. Aangezien bol.com zelf heeft gekozen voor het verzenden en niet voor reparatie op locatie, was bol.com volledig verantwoordelijk voor eventuele schades tijdens transport, maar hier is door bol.com nooit op gereageerd. In elke volgende reactie van bol.com bleef men volhouden "De reparatie afdeling geeft aan dat deze schade al aanwezig was en er kan helaas niets meer gedaan worden."
Nadat ik gevraagd heb om dit intern te escaleren d.m.v. een ingebrekestelling kreeg ik binnen 10 minuten een reactie van een (senior?) medewerker dat hij naar het "dossier" heeft gekeken maar dat de schade door eigen gebruik is en dat het dossier is "afgedaan".
Hierna heeft bol.com schriftelijk niet meer inhoudelijk gereageerd op de zaak, terwijl deze verre van afgedaan was. Ook telefonische beloftes om terug te bellen werden meerdere malen niet meer nagekomen en de betreffende senior medewerker kon mij niet persoonlijk te woord staan. Op mijn laatste mail dat bol.com mij geen andere optie overlaat dan bol.com te dagvaarden en de verdere afhandeling aan mijn rechtsbijstand over te laten, kon rekenen op een algemene reactie met "Ik wens je veel succes toe met de juridische stappen die je gaat ondernemen. Hopelijk met een goede afloop tot gevolg :)"

Helaas kan ik niet anders aannemen dat het op deze wijze afhandelen van dit soort garantieverzoeken modus operandi is voor bol.com . Ze weten dat verzendschade aan beeldschermen niet verzekerd is, dus zeggen ze dat de klant de schade veroorzaakt heeft. Toon jij maar aan dat het product heel was toen het verzonden werd.
Ook al heb ik duidelijke foto's van het probleem gestuurd waarop duidelijk te zien was dat het paneel niet gebroken was ten tijde van verzending, geeft bol.com gewoon niet thuis en stoppen ze eenzijdig de communicatie. Het is jammer dat ik geen lagere beoordeling kan geven dan 1 ster, want zelfs dat is nog ruimschoots te hoog.

Edit: na het plaatsen van de review ben ik door bol.com benaderd via Tweakers met de vraag of ik met de klantenservice contact wilde opnemen.
De dag na mijn mailtje werd ik door bol.com gebeld. Betreffende medewerker had m'n post gezien en is door alle communicatie gegaan. Uitgebreid de zaak besproken en gezien de kwaliteit van de foto's en het feit dat er geen verdere foto's e.d. waren, werd besloten om over te gaan tot volledige creditering omdat het beeldscherm niet meer leverbaar is. Ook excuses gekregen voor de gang van zaken, dat dat in ieder geval niet de bedoeling was.

Beste theHoff,

Bedankt voor je bericht. Ik wil je vragen om een e-mail te sturen naar klantenservice@bol.com met daarin de omschrijving van de klacht en een bestelnummer/klantnummer. Ook kan je ons telefonisch bereiken op: 030 310 4999. Zodra wij de mail van je hebben ontvangen, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Chantal van bol.com

Grote keuze aan producten, goede zoekfunctie om snel je weg te vinden, gemakkelijk besteld en goede opvolging tot na de bestelling.

Zeer snelle leveringen, in het uitzonderlijke geval er toch vertraging is, wordt dit zeer goed opgevolgd en over gecommuniceerd.

Zeer vriendelijke klantendienst waarbij je snel geholpen wordt.

Je kan altijd op ons rekenen! :)

Bol heeft alles en stuurt alles supersnel op. Retourneren gaat erg eenvoudig zo ook afhandeling van garantie en klachten gebeurt vlekkeloos.

De klantenservice helpt heel snel en adequaat. Alles wordt opgelost.

Heel erg bedankt voor je review! :)

Bol.Com is prettige website met immense keuze en goede informatie. Prijzen zijn gunstig en er is sprake van betrouwbare website. Levering doorgaans binnen een of twee dagen. Ik ben er zeer tevreden over.

Goed om te lezen dat je zo tevreden bent!😃

Allerlei betalingsmogelijkheden en simpel betaalproces incl digitale bonnen .
Daarnaast onthoud Bol.com de laatste keuze’s

Al vele jaren klant en nog nooit een pakket gekregen wat kapot was of te laat geleverd. Track en Trace werkt goed incl update mailtjes. Van partners tot eigen bedrijf

Nieuwe laptop was kapot en reparatieprogramma door klantenservice goed uitgelegd, incl update’s incl foto’s verzonden laptop hoe die aan was gekomen.
Na de gestelde termijn van reparatie niet gelukt en toen kreeg ik direct geld terug van aankoop! Top zonder gedoe stres of vragen! Meteen een nieuwe laptop gekocht bij Bol.com 👍🏻

Bedankt dat je al jaren bij ons besteld. Dat waarderen wij enorm! :)

Ik kan altijd betalen na ontvangst en vind dit een eerlijk sijsteem ,,wat voor mij dus een groot pluspunt is

Tot hiertoe altijd op afgesproken tijd mijn bestellingen gekregen

Tot hiertoe als er een probleem was altijd direct opgelost door de klantendienst

Heel erg bedankt voor je review! :)

Bol heeft een zeer slechte klantenservice. Ze sturen je van het kastje naar de muur en je word gewoon niet geholpen. Zelfs de eigen medewerkers raden aan om bol aan te klagen, omdat ze gewoon de wetgeving negeren. Ze hebben mij een defecte laptop in december geleverd en weigeren verantwoordelijkheid te nemen. We hebben de laptop nog niet een maand in gebruik gehad en toen toonde de defecten zich al. We hebben de laptop nu al meerdere keren ter reparatie aangeboden en hij komt steeds weer defect terug. We moeten er ook nog eens zelf voor betalen, terwijl hun een werkend product dienen te leveren volgens de wetgeving. Wij hebben harde bewijzen dat de laptop wel degelijk defect is, maar ze blijven het gewoon ontkennen. We hebben hun tijd gegeven om te zorgen voor een oplossing: reparatie van de laptop/ het vervangen van de laptop/ ons aankoopbedrag terug, maar dit heeft niet gebaat. Er zijn inmiddels al maanden voorbij. We hebben de koop ontbonden en hier geven ze ook geen gehoor aan. Ze negeren nu ook alle e-mails, dus dan zullen wij maar een zaak moeten openen. Ik hoop dat iedereen gewaarschuwd is voor het aanschaffen van elektronica bij bol.com.

Je krijgt constant een andere medewerker aan de telefoon of via de mail en ze zeggen allemaal iets anders. Ze regelen dingen buiten je rug om ondanks de afspraken die je al gemaakt hebt, terwijl ze dit zonder toestemming van de klant niet zomaar mogen doen. Het ene moment heb je iemand die je wil helpen aan de telefoon, maar vervolgens kan die je niet helpen en zegt die klaag bol gewoon maar aan want dit vind ik ook belachelijk. Het andere moment heb je iemand aan de telefoon die verre van vriendelijk is. Je word in ieder geval niet geholpen.

Bedankt voor je review.

Bol zelf heeft prima service en aanbiedingen. De prijzen kunnen sterk verschillen dus let daar op. Blijf wel weg van Plaza, dat is echt een drama vol cowboys.

Goed verpakt en snel in huis, goede communicatie, allemaal zoals het hoort. Niks op aan te merken.

Bedankt voor je review en je feedback!

Koop hier ontzettend vaak. Vaak hebben ze de beste prijs.
Bestellen gaat super simpel. Vaak wordt het direct verzonden.
Ik ben wel meer fan als de verkoper bol.com zelf is en niet een van hun partners.

Altijd snel.

Weleens contact gehad via de chat. Gaat uitstekend. Zeer bekwaam en vriendelijk!

Onze klantenservice staat altijd voor je klaar! :)

Groot assortiment en meestal wordt de bestelling ook de volgende werkdag al bezorgd. Het is ook fijn dat je kan kiezen voor bezorging bij een afhaalpunt.

Super bedankt voor je review! :)

Je kunt er alles krijgen en ook de levertijd is super. Zeker als je net als ik Select lid bent. Ook klanten die via Bol.com verkopen zijn daarom vertrouwd omdat Bol.com instaat voor juiste afhandeling

Altijd op tijd met een goede track en trace

Bedankt voor je complimenten! Heel fijn om te lezen dat je zo tevreden bent.😃

Breed aanbod en veelal goede prijzen. Bestel zowel elektronica als boeken en speelgoed. Levertijd is prima zeker in deze drukke tijden voor de bezorgers.

Heel veel plezier met je bestellingen! :)

Bestel hier al jaren, hoewel zelden electronica. Had nu een monitor nodig en Bol.com was de goedkoopste en dus daar besteld. Bestelling was zoals altijd zo gepiept. Alleen wel even opletten dat als je nog cadeaubonnen hebt dat deze niet automatisch worden verwerkt tijdens het afrekenen. Soms wil je die namelijk (nog) niet inzetten.

Helaas gaat vandaag besteld, morgen in huis niet altijd op bij Bol. Het is zelfs pas de volgende dag verzonden. Wel jammer als je snel iets nodig hebt. Geef dan 1-3 werkdagen aan of zo. Verder ben ik er niet zo'n voorstander van om dure artikelen zonder overdoos te verzenden. Je kunt nu zien wat het is en je weet immers maar nooit.

Harstikke bedankt voor je review en je feedback!

Processen gaan gewoon zoals je hoopt en verwacht.
Ben er inmiddels wel achter, dat men bij de hoogte van de prijzen van producten op BOL al rekening gehouden heeft met 'gratis' verzenden.
Dat mág, maar voelt toch een beetje stiekum...

Gewoon zoals je hoopt en verwacht.

De weinige keren die ik nodig heb gehad om contact op te nemen met hun klantenservice waren prima.

Fijn om te lezen dat je zo tevreden bent! :)

Snel via de app en toch veilig doordat er elke keer opnieuw moet ingelogd worden. Vlotte betaling. Hier een tevreden klant!

Dankzij de Select elke keer gratis levering en zelfs voor keuze van leverdatum!

Bedankt voor je vertrouwen en je aankopen! :)

Bestellen is zo gepiept! Al meerdere dingen besteld bij bol, nooit wat fout gegaan :-)

Het is en blijft (bij volgende dag levering) PostNL, hier kan bol niks aan doen. Red je pakketje (avondlevering zelfde dag) is vrij snel moet ik zeggen.

Bedankt voor je review! :)

Ik bestel al 14 jaar bij bol.com en ik heb er echt nog nooit iets over te klagen gehad. Ik heb één keer meegemaakt dat mijn pakket incompleet was. Ik belde daar voor naar de klantenservice en zonder tegenwoord kreeg ik de volgende dag het goede pakket toe gestuurd. En dat is alles wat ik ooit heb meegemaakt van de bijna 100 pakketjes die ik daar besteld heb.

Zelfs in de periode waarvan je kan verwachten dat je pakketje wat later aan kan komen dan normaal, kreeg ik een kortingsbon omdat ik wat langer moest wachten. Ik vind het zelf niet nodig want iedereen weet dat je wat langer kan wachten, maar ik was er uiteraard wel erg blij mee!

Zoals ik eerder al aangaf, kreeg ik zonder tegenwoord de volgende dag mijn pakket opnieuw toegestuurd. In de 14 jaar dat ik bestel, heb ik één keertje moeten bellen.

Wij zijn je enorm dankbaar dat je al zo lang klant bij ons bent! Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat er nog meer jaren bij komen! :)

Scorekaart voor bol

Thuiswinkel Zakelijk