Gebruikers over webshop bol
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenIk bestel als heel erg lang artikelen bij Bol.com. Bestellen vind ik gemakkelijk omdat mijn adres en aflevervoorkeuren daar bekend zijn.
Ik plaats bestelling altijd onder betaling achteraf.
Mocht het dan eens een keer een onjuist product zijn of een verkeerde bestelling mijnerzijds kan ik het retourneren zonder dat ik op een terugbetaling hoef te wachten.
Levering vrijwel altijd zeer snel. Omdat ik een abonnement op 'Select' heb wordt ook gratis verzonden onder de €20 en het heeft vaak ook kortingsvoordelen. De €10 die het jaarlijks kost haal je er met gemak uit.
Alles is steeds in no time geregeld via een paar vingerafdrukken op iPad of iPhone.
Kortom, ik ben zeer een tevreden klant.
Product was keurig verpakt en zag er prima uit.
KlantenserviceContact met de klantenservice is altijd snel en verloopt keurig netjes.
Als er eens een keer iets is, wordt het naar tevredenheid opgelost.
AlgemeenMakkelijk werkende site. Veelal (ook bij derde partijen) hoef ik niet vooraf te betalen. Bestellingen, facturen en track en trace worden goed weergegeven. Ook retour systeem is makkelijk en is niet verstopt (wat je soms nog wel ziet bij andere online sellers) op de website. Wel zou de zoekrobot verbeterd kunnen worden.
VerzendingDat wisselt wie de leverancier is. Soms prima, soms wat minder.
KlantenserviceDe robot (chatbot) klantenservice maakt het wel moeilijk om bij een echt mens uit te komen. soms zit je 4 keer in een loop, voordat de robot je doorzet.
AlgemeenPC besteld met "gratis antivirus" , na het retourneren van de PC bleek de antivirus niet gratis maar werd er €69,- van de retour betaling ingehouden.
Het "gratis" geadverteerde product vertegenwoordigd op de factuur in 1x €69,- die vervolgens in mindering is gebracht op de PC. Dit lijkt me gewone pure misleiding en ben benieuwd of dit zomaar kan en mag volgens ACM:
Daarnaast ben ik niet de enige die hier tegenaan is gelopen, zie bv.
Meerdere malen via de chat mijn situatie toegelicht en dat ik het volledige bedrag retour wenste aangezien ik niet had gekozen voor de "gratis" antivirus. In de chat weigerde mij men verder te helpen en kwamen ze zelf met grappen als "maar de antivirus kunt u gewoon op een andere computer gebruiken...."
Vervolgens ook nog telefonisch meerdere malen mijn beklag gedaan. Bij het 3de belletje werd het opgeschaald en ging men kijken of de licentie niet gebruikt was en dan zou ik mijn geld retour krijgen.
Anyway na veel pijn en moeite plus lang wachten dus wel geld retour, maar absoluut geen fijne ervaring.
Vreemd manier van kopperverkoop, gratis product in rekening brengen bij de klant en vervolgens nul komma nul klantenservice verlenen.
Kleine update onder mijn review staat dat ze via DM contact op hebben genomen. Dit is echter niet het geval, dit is wederom erg tekenend voor hun "klantenservice"...
Inmiddels contact gehad na DM van mijn kant. Excuus gehad en bol gaat aan de slag met klantenservice medewerkers en processen voor retourbetaling.
Beste Mvdbeld,
Bedankt voor je review. Zojuist hebben wij elkaar telefonisch gesproken.
Sheriva van bol.com
AlgemeenDe website werkt zoals het zou moeten. Ik heb er geen op- of aanmerkingen voor.
VerzendingIk had er zelf voor gekozen één dag later te laten leveren dan mogelijk, maar het kwam alsnog een dag later dan mijn keuze.
KlantenserviceIk heb bij Black Friday het verkeerde product van Bol.com ontvangen. Het product was niet meer leverbaar en de deals waren inmiddels voorbij bij concurrenten. Oftewel, ik werd opgezadeld met gedoe om het retour te sturen en mijn geld terug te krijgen, heb deals misgelopen en Bol.com heeft niet geprobeerd goed te maken. De persoon bij de klantenservice leek zelfs verbaasd dat hij geen toestemming kreeg voor een passende oplossing.
In het verleden heb ik altijd goede ervaringen bij Bol gehad. Wellicht is er nieuw management bijgekomen. Ik koop voortaan elders.
Beste NoThankYou,
Bedankt voor je review. Zojuist hebben wij elkaar telefonisch gesproken en zijn tot een gewenste oplossing gekomen
Sheriva van bol.com
AlgemeenBestelling eenzijdig geannuleerd, daarna moet je hem opnieuw bestellen en kan je nog eens 4 dagen langer wachten op een levering.
KlantenserviceVerbloemen van de waarheid en in whatsapp taal chatten. Moest maar gewoon weer een week wachten totdat er voorraad is . Je raad het dus al de vermelde levering binnen 1 werkdag dus niet na kunnen komen en daarom eenzijdig geannuleerd zonder tegenbericht.
Beste Uselessbrain,
Bedankt voor je review. Ik heb je zojuist een privé bericht gestuurd voor meer informatie.
Chantal van bol.com
AlgemeenGeven niet thuis als het om wettelijke garantie termijn gaat. Brengen hoge kosten in rekening voor iets dat onder deze garantie valt.
Onderstaande reactie van bol.com d.d. 19-11 op mijn review is standaard, in de mail blijft bol.com weigeren mij mijn wettelijke garantie te gunnen waar ik recht op heb gezien het product defect is gegaan binnen de verwachte levensduur.
Dure Bosch mum keukenmachine van 250 euro is na 2, 5 jaar defect.
KlantenserviceGaan niet inhoudelijk op mijn schrijven. Weigeren een oplossing en toe te geven dat een dergelijk product langer mee moet gaan dan 2,5 jaar. Brengen vervolgens hoge kosten in rekening voor reparatie die binnen de wettelijke garantie zou moeten vallen volgens de richtlijnen van techniek Nederland.
Beste Cobb,
Bedankt voor je bericht. Wij hebben je klacht via klachtenkompas in behandeling genomen.
Chantal van bol.com
AlgemeenMen was responsief en luisterde naar argumenten waarop een in eerste instantie voorgestelde oplossing voor mij niet werkte (ivm thuiswerken door corona). Vervolgens werd een ander voorstel gedaan, waarmee ik akkoord kon gaan. Redelijkheid werkt (gelukkig) nog steeds!
VerzendingLevering was snel en zoals afgesproken. Kreeg op tijd een melding dat de bezorger onderweg was. In het verleden eigenlijk nooit anders geweest: inschattingen van de bezorgtermijn zijn bijna altijd juist.
KlantenserviceBen hier erg tevreden over. Ook al had ik steeds een andere medewerker, toch was iedereen precies op de hoogte van de stand van zaken en was correct en duidelijk. Dit is voor mij een reden om klant van Bol te zijn (en te blijven).
AlgemeenIk ben al jarenlang Bol klant, en regelmatig zijn er mooie acties/deals. Het assortiment is breed, maar naar mijn idee zijn er soms teveel partners waardoor je de bomen door het bos niet meer ziet aan producten. Al met al een goed assortiment!
VerzendingDe verzending is de laatste jaren steeds minder geworden. Waarschijnlijk ook omdat er veel met partners gewerkt wordt en de beloften niet altijd worden waargemaakt. Van de week nog een steelstofzuiger gekocht welke een dag te laat aan kwam. Helaas was het scherm ook nog defect dus retour. Hier kan Bol niks aan doen, maar heb hem wel elders opnieuw besteld omdat hij bij Bol zelf niet meer beschikbaar was. Ook heb ik een jaar Select geprobeerd maar dit is helaas zeker op verzend gebied een fiasco. Werkelijk 1 keer is het gelukt om de bestelling dezelfde avond bezorgd te krijgen. Hierom dan ook zeker niet meer gekozen om dit te verlengen, zonde!
KlantenserviceKlantenservice is prima. Wel eens uit coulance een tegoedbon gekregen en gister ook zoals afgesproken nog een email gekregen of de stofzuiger nog op voorraad zou komen bij Bol zelf. Helaas was dit niet het geval, en had hem inmiddels al elders gekocht.
Jammer van de stofzuiger! In ieder geval enorm bedankt dat je al zoveel jaar klant bij ons bent. Dat vinden wij erg prettig!
AlgemeenWas heel makkelijk te bestellen dat wel, maar daarna werd het niet teruggenomen zoals beloofd wordt
VerzendingDe levering ging goed maar na het terug gestuurd te hebben begon het.
KlantenserviceBij Bol.Com een universele Brace-strassburg sok besteld tegen hielspoor.
Omdat de hielspoor al verholpen was toen het pakket aankwam heb ik het terug gezonden zonder het uit de verpakking gehaald te hebben. Daarna kreeg ik een foto met een paar haren en wat stof er op toegezonden met de mededeling dat het gebruikt was. Pure onzin en ik voel me behoorlijhk opgelicht.
Beste Gerard Z,
Bedankt voor je review. Wij hebben je klacht in behandeling genomen via Trustpilot.
Chantal van bol.com
AlgemeenGeen enkele moeite de benodigde artikelen op de website te vinden. Moest in begin wennen dat de waren door de partners naar mij toegezonden werden.
Over de levertijd geen klachten/ Deze worden over het algemeen goed bevestigd en nagekomen.
Geen spijt gehad van het Selekt abonnement. Keuze van afleveringen vaak zelf in te plannen en levert geen probleem op.
Ergo, goede leverancier waarop je kunt bouwen.
Zie bovenstaand vak.
AlgemeenBezorging dag te laat, ondanks extra betaald.
Bol "nam aan" dat op tijd was bezorgd en incasseerde het bedrag.
Daarmee voor hen klaar en zoek het verder maar uit met de bezorger.
Kan beslist niet meer aanbevelen.
Bezorging dag later dan afgesproken, ondanks dat daarvoor juist extra betaald was.
Beste Mv6Es,
Bedankt voor je review. Ik wil je vragen om een e-mail te sturen naar klantenservice@bol.com met daarin de omschrijving van de klacht en een bestelnummer/klantnummer. Ook kan je ons telefonisch bereiken op: 030 310 4999. Zodra wij de mail van je hebben ontvangen, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.
Chantal van bol.com
AlgemeenIk kon het product makkelijk selecteren. Het product werd duidelijke omschreven. De prijs was scherp.
VerzendingVoldoende keuze in kiezen bezorgmoment. Als select member ook gratis mogelijkheden in de avond.
KlantenserviceDoen niet moeilijk als iets teruggestuurd moet worden. Geld snel terug op de rekening.
AlgemeenI bought a few items and I was satisfied with everything, and they arrived faster than other services I've used efore.
But they delivered two of the same item, when I was promised, through customer service, one of them would be canceled. So now I am forced to run an errands for this company, and return the item, because they won't come pick it up, even though they told me it wouldn't arrive. And if I don't, they'll charge me for it. I contacted customer service, and I'm just being denied, and told that they don't save chat transcripts, so they don't know what I was told.
This company does not respect your money, and if you're unlucky like me, they might just threaten you to run errands for them, so they don't have to spend money fixing their own mistakes.
The orders shipped fast, faster than sites I've used before, and there was no damage.
KlantenserviceCustomer service couldn't do anything for me, they were nice, but of no help. They of course were not allowed to help me, and would have if they could have, nice people. But I'm not rating how nice they are, but my experience, and the most important thing when I contact customer service, is that I get some possibility to resolve the issue, and I didn't.
Hello Angryman,
Thank you for your review. We have processed your complaint via Trustpilot.
Kind regards,
Chantal from bol.com
AlgemeenAls je 9,99 betaald voor Select verwacht je service. Pakket zou zelfde avond bezorgd worden. bericht v koerier werd steeds later. Wachten, wachten, wachten. Om 22:45 e-mail dat de bezorger niet meer kwam. Volgende dag pas weer in de avond. Maar ik had het in de ochtend nodig. Daarom had ik ook gekozen voor een avondbezorging zodat ik het op tijd in huis had. Betaal je voor een extra service..........
VerzendingVeel te laat waardoor het voor mij te laat was om cadeau te doen
Klantenserviceniet gereageerd op klacht. ben ik niet gewend van bol.com
Beste Petra,
Chantal van bol.com
Algemeen.Bol.com is naar mijn mening de beste internetwinkel!
1.Je hebt steeds een volledig overzicht van je bestellingen.
2. je hebt steeds een volledig overzicht van facturen.
3.Ultra snelle leveringen.
4. Een enorm aanbod van producten.
5.Goed prijzen.
6. Vlotte terugname van verkeerde aankopen of tegenvallende aankopen.
7. In combinatie met Select is Bol.com de beste internetwinkel die ik ken!
AlgemeenBol.com is voor ons de go-to om alles te kopen. Dit kan wasmiddel zijn maar ook huishoudelijke artikelen of apparatuur. Een koelkast en afzuigkap zijn recent gekocht en dit bevalt goed.
VerzendingAlle leveringen waren op tijd, althans als je je spullen koopt bij bol.com en niet bij een andere shop die zijn spullen verkoopt via bol.com
AlgemeenRegelmatig iets besteld bij Bol.com. Tot nu toe verliep alles goed en volgens de afspraken.
VerzendingPrijs/kwaliteit is prima.
AlgemeenIk heb de app van bol maar vind het net zo makkelijk als via de website.
VerzendingProducten worden meestal binnen de aangegeven tijd goed geleverd, pas 1x meegemaakt dat het iets later werd geleverd maar werd netjes aangegeven
KlantenserviceIk bestel vaak bij bol en pas 1 keer iets gehad waardoor ik contact opnam met klantenservice en werd hierbij snel en goed geholpen
Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk je bestelling ontvangt!
AlgemeenBestel er zeer vaak, altijd goede service, snelle levering. In zeldzame gevallen dat er wat is: correcte afhandeling zonder gedoe.
VerzendingZeer goed, heel zelden een onderaannemer, met minder goede bezorgers. In grote lijnen zéér tevreden
KlantenserviceGelukkig bijna nooit nodig, maar altijd correct en lossen het probleem op.
AlgemeenHet assortiment van BOL.COM is enorm.
De prijzen kunnen over het algemeen goed concurreren met de markt.
De verzending is snel en goed.
Al met al een prima wedwinkel.
Ik heb al aardig wat producten via BOL.COM besteld. Tot nu toe vrijwel nooit problemen ondervonden met de verzending ervan. In zeker 99% snel, op tijd en goed verzorgd.
KlantenserviceIn geval van bijvoorbeeld retourzenden wordt er zonder enig probleem terug betaald. Prima dus.
Fijn dat je vrijwel geen probleem hebt ervaren. Wij doen onze uiterste best om dit zo te houden!