Gebruikers over webshop bol
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenJe kunt er op vertrouwen dat je zeker voor een goede prijs koopt. De servies is ook zeker ok.
Verzendingsnel geleverd
KlantenserviceIk koop regelmatig bij Bol, het is gemakkelijk, veel keuze en je moet je niet verplaatsen.
AlgemeenDe app werkt eigenlijk zonder problemen, voor de site geldt hetzelfde. Het assortiment is ongelooflijk groot en verzending is altijd heel snel. Enige probleem dat ik heb is dat je producten die niet direct van bol komen (dus van een partner) niet bij een afhaalpunt kunt laten leveren. Waar ik woon worden heel veel pakketten gestolen dus dit heb ik wel nodig.
VerzendingZoals de algemene review zegt, een aanzienlijk deel vam de producten is van een van de partners, en dus kun je die niet op een afhaalpunt laten leveren.
KlantenserviceEigenlijk altijd direct geholpen als er een pakket gestolen of verkeerd verzonden was zonder problemen een nieuw product gekregen.
We zijn blij om te lezen dat je zo tevreden bent!
AlgemeenAanbod is behoorlijk al begint het steeds meer op die van die Amerikaan te lijken met veel externe verkopers. Wat mij opvalt is dat Bol.com je dagelijks doet geloven dat je 'een superaanbieding' hebt (voorbeeld: vandaag artikel 12,99 euro, de volgende dag 12,99 euro met extra rood label 'Nu Extra scherp geprijsd of Altijd scherp geprijsd.'). Ik ervaar hierbij de uitdrukking "Marketing is a B*tch".
Nu een hakmolen besteld als cadeau voor iemand maar direct bij de bezorging uitte dit in een grote teleurstelling. De verpakking compleet beschadigd omdat bol.com niet de moeite genomen heeft het artikel in een zak te verpakken of doos. Hoe kan je dit nu nog cadeau geven? Overlegd met de ontvanger, deze wilde de machine wel hebben als deze niet beschadigd zou zijn, maar wat blijkt de specificaties bleken ook nog eens af te wijken qua inhoud dan wat de website van Bol.com aangaf. Direct andere besteld in de hoop dat Bol.com deze wel op juiste wijze verzend.
Een hakmolen besteld, als cadeau, wordt deze verzonden door Bol.com door gewoon de sticker op de doos te plakken en met DHL mee te geven voor bezorging. Toen ik de eerste mail al kreeg dat DHL ipv PostNL ging bezorgen hield ik me adem al in, gaat dit wel goed? Het pakket komt beschadigd, gebutst, vies aan...
Waar ik me ongekend aan erger is de vele mails die je van DHL ontvangt en met name de mails over het zogenaamd "Duurzaam en milieubewust en/of klimaatneutraal" verzenden. Wat tref je aan voor de deur? Een vieze rammelende oude stinkende, ronkende dieselbus.
Omdat ik via de app (voor de zoveelste keer) niet in kon loggen op mijn account via de computer het pakket retour gemeld en verzocht deze op te komen halen (Selekt). Gelukkig werkte dit nu wel keer zonder problemen.
Ik heb aangegeven in de review dat de verkoper geen contact met mij hoeft op te nemen, de laatste keer dat een dame mij belde is me totaal niet goed gevallen.
Update 24-10-2022: 2 Dagen na ontvangst pakket heb ik een geautomatiseerde e-mail van Bol.com ontvangen dat ik een product heb ontvangen in waarbij geen verpakking gebruikt is. De uitleg is omdat de doos zelf stevig genoeg is en ze "klimaatneutraal 2025" willen gaan leveren. Kansloos dit, het product bevat een breekbare glazen kom... ?!
Beste Phubert,
Ontzettend vervelend om te lezen hoe de bestelling is verkopen van de hakmolen. Onze excuses hiervoor. Ik wil je vragen om een e-mail te sturen naar klantenservice@bol.com met daarin de omschrijving van de klacht en een bestelnummer/klantnummer. Ook kan je ons telefonisch bereiken op: 030 310 4999. Zodra wij de mail van je hebben ontvangen, nemen we zo snel mogelijk contact met je op.
Chantal van bol.com
AlgemeenSuper fijne online winkel met veel keuze en scherpe deals , ook veel externe partners die zeer goed opgevolgd worden .
VerzendingVerzending gaat steeds super goed via post nl , Pakketje kan je goed opvolgen en je wordt goed op de hoogte gehouden.
Ook wanneer verzending gebeurt door externe partner wordt dit goed opgevolgd .
Zeer goede klanten service , makkelijk bereikbaar en altijd proberen ze samen met je om tot een goede en snelle oplossing te komen .
AlgemeenVeel keuze, vaak met reviews. Vaak goedkoper dan in de winkel. Makkelijk om verlanglijsten te delen of linkjes te sturen.
VerzendingGaat eigenlijk altijd goed. Laat het wel bij een post.nl punt bezorgen, de supermarkt om de hoek.
Een keer krassen op produkt. Terug gestuurd en geld terug ontvangen.
Prima, snel en accuraat
AlgemeenEen ruime keuze aan allerhande producten van A tot Z. De product omschrijving kan wat beter (gedetailleerder) mss een link naar een handlijding dat ik weet wat ik koop. De meeste prijzen zijn concurrentieel. Je vind wel alles duidelijk terug aangaande de leveringstijd en evt. De verzendkosten. Voorlopig nog geen problemen gehad. Dus ik raad bol.com aan. Als er al iets minder verloopt dan ligt het waarschijnlijk aan de bezorgfirma
VerzendingSommige bezorgers profiteren nu v d Corona door uw pakket te droppen zonder een duidelijke handtekening en naargelang welke firma je pakje gebruiken als een bal. De leveringsdatum is groot en ze hebben het druk maar als de één firma je pak deftig bezorgd waarom kan de andere het dan niet?
KlantenserviceVoorlopig de klantendienst in al deze jaren amper moeten gebruiken. Bij de ene keer reageren ze redelijk vlug en correct. Ze zoeken mee naar een oplossing voor je probleem.
AlgemeenIk ben een lange termijn gebruiker van Bol.com en heb echt nog nooit een slechte ervaring gehad. Pakketen worden vrijwel altijd snel bezorgd en retourneren is snel en makkelijk.
VerzendingBol.com levering verschilt per product (niet alle producten komen van bol zelf, maar van andere warenhuizen). Wat wel door bol.com zelf is verstuurd is praktisch altijd binnen een dag bezorgd, en prima verpakt. Ik heb ook nooit van andere verkopers een slecht verpakt product gekregen.
KlantenserviceKlantenservice is prima. Ik heb maar één keer klantenservice nodig gehad, maar toen had ik snel een bewijsfoto kunnen sturen en het product teruggestuurd op kosten van bol.com, en mijn vervanging kwam snel.
Fijn dat je alleen maar positieve ervaringen hebt gehad! We doen er alles aan om dit zo te houden
AlgemeenBestellen is makkelijk. Ontvangen van bestellingen gaat in 99% van de gevallen goed. vertragingen komen, als het al gebeurt, door de vervoerder.
VerzendingOntvangen van bestellingen gaat in 99% van de gevallen goed. vertragingen komen, als het al gebeurt, door de vervoerder.
AlgemeenBetrouwbare website vind ik belangrijk. Itt tot andere reviews die ik hieronder gelezen heb, heb ik goede ervaring met retourzending en terugbetaling.
De prijsstelling is niet altijd concurrerend. Dus ik kijk ook altijd naar andere websites.
Als je iets besteld bij Bol weet je niet welke pakketdienst de spullen komt leveren. En de kwaliteit verschillen tussen de bezorgers is groot.
KlantenserviceDe keren dat ik contact heb gehad verliep naar wens.
AlgemeenAlles verloopt prima tot je retourneert. Dan zijn er problemen intern bij bol com! Als je retourneert blijf je herrinering krijgen om te betalen!
AlgemeenMisschien de grootste webshop van Nederland? Bol.com heeft een enorm aanbod. Ik ken ze nog als online boekwinkel maar tegenwoordig kun je er werkelijk van alles vinden. Niet alles voor een scherpe prijs overigens! Daar moet je wel even op letten. Ik vind het nogal verwarrend dat er derden op de site verkopen tegen eigen voorwaarden. De klantenservice verslikt zich daar nog wel eens in bij problemen.
VerzendingJe kunt aangeven wanneer je het verzonden wilt hebben, je kunt via de app de bestelling volgen. Behalve als het via derden gaat, dan werkt het vaak niet zo vlekkeloos.
KlantenserviceAls het een product van bol.com betreft dan is de klantenservice dik in orde. Als het een externe verkoper op Bol betreft dan is het een drama. Ze verwijzen je doodleuk door en strijken vrolijk hun deel op. Dat moet echt anders want zo ga ik Bol vermijden.
AlgemeenLaptop van €1.599,00 gekocht met een gratis Norton software. Hierdoor is de waarde van de laptop met €67,06 verminderd als ik deze terug zou sturen. De laptop heeft een waarde van €1.531,94 in factuur, terwijl het voor €1.599,00 op de site stond.
Meerdere keren met de klantenservice gebeld, maar ze kunnen geen goed antwoord geven waarom de laptop in mindering van waarde is gebracht. De laptop zelf exclusive Norton kost ook €1.599,00.
Mijn tip, koop geen laptop met gratis software bij bol.com, want het is namelijk helemaal niet gratis in geval er iets met de laptop gebeurd en deze terug moet.
Update. Ná een aantal gespreken met Bol.com bleek dat een aantal medewerkers mij verkeerde informatie had gegeven. Ze hebben onderhands 't gehele bedrag gerestitueerd. Ik vind nog steeds dat dit beter kan.
Levering zou volgende dag zijn, werd uiteindelijk 1 dag later dan gepland.
KlantenserviceKlantenservice wist helemaal niet hoe ze met deze case om moesten gaan. Vraag werd steeds verwezen naar financiële afdeling van Bol.com, zonder dat er duidelijke antwoorden beschikbaar werden gesteld.
Zie update.
AlgemeenBijna alles te krijgen, goede service, duurzaam assortiment is ruim en kun je op zoeken. Met select extra makkelijk
VerzendingVaak heel snel in huis, goede keuzemogelijkheden over de levering
KlantenserviceBereikbaar, oplossingsgericht en vriendelijk. Snel direct contact. Orderhistorie is overzichtelijk en makkelijk
AlgemeenBijna alles te bestellen, makkelijk bestelproces en vaak goede prijzen. Soms iets duurder, maar door "select" geen extra bezorgkosten, dus toch aantrekkelijk.
VerzendingVaak kun je zelf bepalen wannneer de bestelling geleverd wordt. Via select zelfs "gratis". Ik bestel al lange tijd bij Bol.com en leveringen verliepen altijd vlekkeloos.
AlgemeenKoop al jaren naar volle tevredenheid bij Bol. Het assortiment is onvoorstelbaar groot en als je een beetje oppast zijn de prijzen goed. De website werkt goed waardoor een keuze snel gemaakt is, de bestelling is eenvoudig en de betaling ook (met iDeal)
VerzendingHeel af en toe duurt de levering iets langer dan beloofd, maar het gros van de bestellingen zijn op tijd binnen. Mocht er iets fout gaan is na contact met de klantendienst het probleem snel opgelost
KlantenserviceZeer vriendelijke mensen, heb nog nooit meegemaakt dat ze mij niet konden helpen en tot nu toe elk (zeldzaam) probleem snel oplost.
AlgemeenVroeger was bol.com goed. Maar nu bengelt hij ergens achteraan. Leveren de volgende dag lukt nooit. Ondanks dat wij SELECT hebben. Als er al eens interessante aanbiedingen zijn. Dan zijn ze binnen enkele uren uitgeput. Ze komen eerst in je winkelmandje terecht. Maar als je wil betalen krijg je de melding dat het uitverkocht is. Ondertussen blijft de aanbieding wel nog uren staan. Maar bestellen kan niet meer. Met de klantenservice contact opnemen is dan ook zinloos. Eerst luisten ze wel. Maar zodra ze horen dat je niet kan bestellen en betalen. Omdat er zogezegd geen stock meer is. Verlaten ze het gesprek zonder meer. Zelfs beleefd afscheid nemen is er niet meer bij. De chat wordt gewoon gestopt. Neen het beste is er af. Vroeger kwamen Lego dozen met een waarde van 200 euro en meer nog in een kartonnen beschermdoos. Nu in een kartonnen zak. De oorspronkelijke doos komt er dan uit alsof het uit een kringloopwinkel in Oekraïne komt die door de Russen dagenlang bestookt is met zware wapens. Erg fijn om dan met rode wangen, zo een cadeau af te geven op een feestje. Neen dan koop ik wel bij de andere internetwinkels. Waar het ook fout kan gaan. Maar die bij een klacht maken dat er de volgende dag een vervangende set in de bus zit.
VerzendingNieuwe producten die in erbarmelijke toestand toekomen. In papieren zakken. Of in dozen dozen die precies onder een colonne tanks hebben gelegen.
KlantenserviceOndermaats, onbeleefd, onbekwaam, een grote nul. Of zou die O in bol een 0 zijn.
AlgemeenBetrouwbaar, duidelijke site, eenvoudig bestellen. Echt alles is bij Bol.Com te bestellen en wordt snel en perfect bezorgd.
VerzendingKeurig op tijd, prima verpakt, goede service. Lekker thuis blijven.
KlantenserviceSnelle reactie, vakkundig, to the point gesprekken en gedreven klantvriendelijke medewerkers
AlgemeenZoeken en vinden is makkelijk, bestellen is makkelijk, retourneren is makkelijk, assortiment hartstikke breed. Verkoopprijs is af en toe lager dan bij de wederverkoper zelf. Soms moet je de prijs ergens anders wel even checken.
VerzendingBijna altijd snel en goed geleverd. Qua inpakken worden ze steeds beter, want steeds meer zaken komen in eigen doos.
KlantenserviceZaken zijn voor mij altijd supersnel en goed geregeld. Het is wel zo dat externe partijen beter gecontroleerd zouden moeten worden.
AlgemeenBestellen en betalen is heel simpel. Retourneren geen enkel probleem en je geld is snel weer op je rekening. Veel keus in producten, maar de leveranciers zouden wat beter gescreend kunne worden..
---
Nog niet vaak nodig gehad, maar wel een positieve ervaring.
Bestelling(en) worden op tijd bezorgd. Met select zelfs zeer ruime keus in bezorgmomenten.
KlantenserviceNog niet vaak nodig gehad, maar wel een positieve ervaring.
AlgemeenBestellen gaat zonder problemen, super snel zaken te vinden en duidelijk aangegeven levertijden. Ook het betalingsprocess en het retour geld process zijn snel en precies
VerzendingSuper snelle bezorging, avond bezorging is ook 99% avond bezorging. Prima ondersteuning bij retour sturen van zaken die niet goed zijn. Groot assortiment
KlantenserviceBijna altijd bereikbaar zelfs 'savonds heel laat, altijd vriendelijk en correct