Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl
Review toevoegenIk maak kans op een prijs
AlgemeenAls beoordeling, keur ik Alternate als 'Goed'. Het uiterlijk van het ontwerp en inhoud van de website is voldoende, het is overzichtelijk maar het voelt niet fijn om er doorheen te navigeren. Dit is omdat interactie ontbreek: als je muis over een artikel laat zweven, hoor je visuele feedback te krijgen, maar dat ontbreekt, bij niet alleen de artikelen zelf maar ook
Het bestellen zelf gaat eenvoudig, en de verzending is ook redelijk snel, iets wat veel belangrijker is als particulier dan een mooie, goed ontworpen website.
Verzending in mijn geval ging door DHL en het werd op dezelfde dag verzonden, en ik kreeg het de volgende dag binnen (op een zaterdag zelfs!). Dus daar ben ik zeer tevreden mee.
AlgemeenDe bestelling was makkelijk te plaatsen, de webshop was overzichtelijk. Qua prijs zit Alternate ongeveer op hetzelfde niveau als de rest van de markt, hoewel er af en toe mooie deals voorbijkomen! De levering was snel en het bestelde artikel was netjes ingepakt. Ik bestel hier zeker nog een keer!
VerzendingZoals hierboven ook al aangegeven was de levering snel en ik ben zeer tevreden met de manier waarop het artikel was verpakt.
AlgemeenIk had een thermometer nodig voor mijn barbecue en Alternate.nl had precies degene die ik nodig had voor een prijs die een stuk lager lag dan bij de andere retailers. Kortom ik ben een blij klant
VerzendingDe levering was goed, snel, op tijd en degelijk verpakt. Geen opmerkingen.
AlgemeenEen overzichtelijke webshop. Scherp geprijsd en alle bestelde artikelen netjes op tijd en op het aangegeven adres afgeleverd.
VerzendingOnderdelen besteld voor een nieuwe Pc welke scherp geprijsd waren bij Alternate. Niks op aan te merken.
KlantenserviceAl eerder contact gehad met de klantenservice en ben hierbij netjes geholpen.
AlgemeenDe klantenservice is prefect, ze zijn heel snel en heel behulpzaam, super goeie en snelle levering en overal een goede selectie aan producten.
Verzendingde levering was perfect, mooi netjes en veilig ingepakt en alles werkte gelijk!
Klantenserviceze zijn super snel en bijhoorlijk behulpzaam als je snel vragen hebt over de producten.
AlgemeenFijne webshop, waar de meeste bestelde producten netjes en snel geleverd worden. Ook de klantenservice werkt prima. Ik had zelf een foute bestelling geplaatst en kon deze zinder moeite terugsturen dezelfde dag nog. Persoonlijk een aanrader voor de meeste (PC) aankopen.
VerzendingPrima geleverd en heel erg vlot. Aflever codes werken ook prima zodat niet iedereen jouw pakket zou kunnen aannemen.
KlantenservicePrima en snel vakkundig geholpen. Er werd snel naar een oplossing gezocht.
AlgemeenBij ALTERNATE op vrijdagochtend een toetsenbord besteld.
De webshop is oogverblindend wit en enigszins schreeuwerig. Ze zijn naar mijn ervaring doorgaans niet de goedkoopste webshop, het product wat ik kocht was (in eerste instantie) niet elders beschikbaar. En gelukkig is hij er dan wel de volgende dag. Toch?
"Op voorraad - voor 22:00 uur besteld, vandaag verzonden"
Vijf dagen later stond de status nog op "Wordt verpakt".
Als je als webshop een pakketje wat op vrijdagochtend al klaar ligt, gewoon tot na het weekend laat liggen in je magazijn, dan ben je mij kwijt. Dat vind ik schandalig.
AlgemeenNa verzending van een product volgt een email met instructie over hoe de Windows-activatiecode aan de zijkast van de kast gevonden kan worden en opengekrast moet worden. Ook in die email wordt pas duidelijk dat Alternate geen enkele verantwoordelijkheid neemt voor een beschadigde code en niks zal doen als die code wel beschadigd raakt.
Als ondanks het nauwgezet volgen van de instructie twee karakters van de code onleesbaar blijken te zijn, wijst Alternate inderdaad elke verantwoordelijkheid af. Van enige coulance is geen sprake, en Alternate wijst enkel naar Microsoft voor de gevoeligheid van het geheel.
Hoewel voor 22 uur besteld, werd de bestelling uiteindelijk de volgende dag verzonden door Alternate. Geen bijzonderheden verder.
KlantenserviceNa verzending van een product volgt een email met instructie over hoe de Windows-activatiecode aan de zijkast van de kast gevonden kan worden en opengekrast moet worden. Ook in die email wordt pas duidelijk dat Alternate geen enkele verantwoordelijkheid neemt voor een beschadigde code en niks zal doen als die code wel beschadigd raakt.
Als ondanks het nauwgezet volgen van de instructie twee karakters van de code onleesbaar blijken te zijn, wijst Alternate inderdaad elke verantwoordelijkheid af. Van enige coulance is geen sprake, en Alternate wijst naar Microsoft voor de gevoeligheid van het geheel. Daar heb ik het maar mee te doen.
AlgemeenIk heb een monitor besteld bij Alternate. Deze was heel makkelijk te bestellen voor een scherpe prijs. Ondanks dat ik hem pas 's avonds bestelde was hij de volgende dag al in huis. Helemaal tevreden!
VerzendingVerzending was snel, de volgende dag in huis. Product kwam goed aan, geen verpakking van toepassing omdat het in de doos van de monitor zelf werd verzonden.
AlgemeenHad een Deepcool case besteld maar kwam kapot binnen, heb hem al meer dan een week geleden terug gestuurd en had nog gebeld. Werd gezegd dat er vorige week zeker een email zou zijn. Heb geen mail en geen case.
VerzendingKwam dus kapot binnen, en dus niet heel erg blij.
KlantenserviceVerwacht nog een email, en wacht al meer dan een week. Duurt ook veels te lang met de wachtrijen enz
AlgemeenMakkelijke PC-builder met grote flexibiliteit in keuze voor verschillende merken, kwaliteit en services. Ik heb hiermee enkele weken diverse opties prijzen en systeem opties tegen elkaar afgewogen. Bij niet passende systeem opties kwam er direct een duidelijke melding mbt dat en wat er niet bij elkaar paste. Uiteindelijk voor ASUS proart systeem gekozen die nu door Alternate in elkaar zal worden gezet en getest. Veder waren de vele reviews en filmpjes in tweakers van onmisbare waarde.
VerzendingKeuze voor verzending of ophalen is duidelijk en helder. Ik heb voor ophalen gekozen zodra de stresstest met succes is afgerond.
KlantenserviceDe virtuele assistent Alice heb ik zo nu en dan een vraag gesteld maar de antwoorden hiervan waren niet erg behulpzaam. Zal vermoedelijk aan de manier van mijn vraagstelling liggen vermoed ik. Klantenservice mbt de manier hoe de pc-builder in elkaar zit is echter goed.
AlgemeenDe Seagate Expansion Desktop 4 TB externe harde schijf, is keurig volgens afspraak geleverd, en spint prima.
VerzendingKeurig verpakt en op tijd en datum door de vervoerder geleverd.
KlantenserviceWerd keurig op de hoogte gehouden van datum en tijd van levering.
AlgemeenHeb onlangs een bestelling geplaatst en daar is niets mis mee.Ik heb de bestelling in ontvangst genomen en die is helemaal ok.
VerzendingLevering is ok,de bestelde artikelen zijn netjes bij elkaar in een doos gedaan en verstuurd.
KlantenserviceMet de klantenservice heb ik gelukkig niet veel te maken.Pas als het misgaat word de klantenservice geraadpleegd.
AlgemeenOverzichtelijke website, alle onderdelen waren makkelijk de bestellen. Ook een goede klantenservice, ik werd er op geattendeerd dat mijn koeler niet toereikend was en kon deze op hun advies aanpassen.
VerzendingDe levering duurde langer dan ik had verwacht, maar ik werd goed op de hoogte gehouden voor en tijdens de levering.
AlgemeenAlgehele ervaring was slecht, vooral het langzame contact met de klantenservice. Zie toelichting bij klantenservice onderbouwing.
VerzendingDe verzending was destijds correct en tijdig. Volgens mij was alles na 1 of 2 dagen al binnen, dus wat dat betreft was dat prima.
KlantenserviceJa, ik heb vorig jaar een MSI monitor gekocht á 239 euro. Nu was deze defect gegaan, prima dat kan gebeuren. Alternate geeft 3 jaar garantie. Nu was de garantieafwikkeling sowieso al erg omslachtig en lastig te vinden. Nu is dit wel gelukt, maar de garantie moest via MSI verlopen. Dit dus gedaan, blijkt MSI weer een andere partij gebruikt voor reparatie/retour/garantie, nou ook prima.
Uiteindelijk een verzendlabel gekregen, dit ging opzich vrij vlot, ik geloof iets van 2-3 dagen.
Alleen de afwikkeling zelf duurde eigenlijk wat te lang. Op 7 augustus alles aangemeld en op 21 augustus te horen gekregen van MSI dat de monitor niet meer gerepareerd kon worden en er geen vervanging beschikbaar was.
Nou goed, via de mail contact opgenomen met de klantenservice (ondertussen had ik een nieuw beeldscherm al gekocht, want computeren zonder scherm gaat lastig)
Het duurde allemaal al te lang, maar het kwam er op neer dat ze een vervaning wilde sturen van het beeldscherm twv 149 eur. Nou goed, ik wilde mijn geld terug, maar dat doen ze blijkbaar niet, prima, maar scheep me dan niet af met iets dat goedkoper is.... het gaat mij dan om het principe.
Al met al een M2 SSD uitgekozen twv 170 eur. Dat was voor mij wel prima zo, maar nog steeds een vreemde gang van zaken en voel mij eigenlijk beet genomen door Alternate. Ik ga daar ook nooit meer wat bestellen er zijn genoeg andere shops, vaak nog goedkoper ook, die veel betere service verlenen.
AlgemeenVia Tweakers pricewatch beste prijs voor 12 TB harddisk gezocht. Via de bovenste link van het rijtje bij Alternate uitgekomen. Hier kon ik eenvoudig de gewenste hdd bestellen en een account aanmaken.
VerzendingOp zaterdag besteld en op maandag via DHL ontvangen. Bij aflevering was een bezorgcode nodig. Hierdoor was het gelukkig onmogelijk voor de DHL chauffeur om het pakket zonder omkijken voor de deur te droppen wat ze normaal doen.
Heel blij met deze aanvullende verzendmethode en de schijf werd keurig in vochtwerende folie in een schokabsorberende verpakking afgeleverd.
AlgemeenIk heb op hun website een computer opgebouwd en voor die extra assemblage betaald want ik had geen tijd om de computer zelf op te bouwen.
Na bijna 2 weken besteld kreeg ik de computer binnen en voor mij verrassing ze waren vergeten om de schuim aan de binnenkant van de computer om de onderdelen te beschermen vergeten, maar wel een sticker daarvan op de achterkant van de computer geplakt.
Daarna kreeg ik geen beeld toen ik die aan deed en toen zag ik dat de videokaart (RTX 5070) los was. Ik had geprobeerd om die in te klikken maar die bleef niet vast zitten en toen zag ik dat dat klikje van de PCI-E poort ook los was.
Nog een poging gedaan en na dat alles geconfigureerd was de USB-C poorten deden ook niet en op dit moment was ik niet meer verbaasd dat de USB-C kabel op de moederboord ook los was (natuurlijk).
Anyway, ik moest uiteindelijk heel de "assemblage" nalopen en zorgen dat alles netjes aangesloten was. Nu werkt het, maar ik heb een gevoel dat ik die extra 249 Euro voor niks heb betaald.
Als Alternate nog contact via deze weg wilt nemen, doe maar graag, want ik ga binnenkoort een klacht indienen met foto's waar op 1 van de foto's kan je zien dat de PCI-E poort een beestje beschadigd is. Vanavond ga ik controleren of ik geen scheur op de videokaart heb.
Waardeloos!
Assemblage: 249 Euro.
Totaal prijs van de computer: 2.431,80 Euro.
bijna 2 weken gewacht voor niks want de computer deed niet in 1x.
AlgemeenDenken mee, doen niet moeilijk. Buiten garantie een defect product retour genomen en nieuwe product geleverd
KlantenserviceDe eerste keer kreeg ik nieuwe switches voor mijn haperende toetsenbord, maar toen dat het probleem niet oplosten werd buiten garantie het defecte product retour genomen en nieuwe product geleverd
AlgemeenIfixit Manta en een Keycron K2 toetsenbord besteld, geleverd dezelfde week, erg blij met beide items dank Alternate!
VerzendingHet pakket is vrij snel geleverd en goed verpakt helemaal top!
AlgemeenNieuwe CPU koeler gekocht met display. Werkt top website was makkelijk te gebruiken. Prijs kwaliteit is super.
VerzendingSnel verzonden. Dag erna gelijk binnen. Prima levering vlot en gratis boven x bedrag.