Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenNet voor de kerst een ROG Ally Z1 Extreme en een ROG Raikiri Pro controller gekocht, keurig netjes op tijd geleverd en zelfs gratis een hoes en travel docking erbij gekregen voor de Ally.
Heb vaker besteld bij Alternate en tot nu toe nog geen enkele keer teleurgesteld geweest. Goede producten en voor ieder wat wils, zelfs als je van Lego houdt!
Net voor de kerst besteld en toch keurig op tijd geleverd. Goede samenwerking met de pakketdienst(en)!
AlgemeenAl jaren bestel ik regelmatig bij Alternate. Het gaat dan om losse onderdelen dus ik heb geen ervaring met geassembleerde PC's. Al mijn orders zijn altijd naar tevredenheid afgehandeld en in het algemeen ook snel geleverd. De site is duidelijk en regelmatig zijn er goede aanbiedingen. Ook qua voorraad status heb ik nooit meegemaakt dat iets niet op voorraad bleek te zijn terwijl de site dat wel aangaf.
Al met al dus gewoon een prima betrouwbare webshop.
Producten zijn in mijn geval altijd snel verzonden en ook prima verpakt, gewoon vergelijkbaar met de andere grote webshops.
AlgemeenEind oktober diverse onderdelen besteld om een betaalbare allround pc te bouwen + Philips 275E1S 27" gaming monitor erbij.
Voor de meeste onderdelen is er genoeg keuze om sterke prijs / kwaliteit pc te bouwen. Alleen voor de behuizing met 5,25 drive bays zonder RGB en andere bling bling waar niet iedereen van houdt is de keuze beperkt.
Voor iets minder dan €750 het volgende zelf samengesteld:
Sharkoon S25-V midi tower behuizing
Logitech Desktop MK120, desktopset
Philips 275E1S 27" gaming monitor
Noctua NT-H1 Koelpasta
De eindgebruiker is tot op heden helemaal content met deze samenstelling.
Zoals altijd worden de onderdelen die op voorraad zijn snel bezorgd via een PostNL afhaalpunt. Vrijdag besteld en zaterdag alles binnen, zodat er in het weekend de pc al gebouwd kon worden.
AlgemeenScherpe prijzen, en een goed aanbod van tech en andere spullen.
Altijd fijn om bij alternate te winkelen gezien ze ook een goede service bieden.
Wel jammer dat het filiaal in regio zuid-holland niet meer beschikbaar is voor afhalen en browsen.
Goed ingepakt, en tot nu nog geen last gehad van beschadigde verpakkingen en verkeerde orders.
AlgemeenIk bestel al jarenlang mijn artikelen bij alternate. Soms is de voorraad wel een beetje minder en zijn ze soms iets duurder dan de concurrent wordt dit op gebied van klantenservice en garantie wel weer ingehaald. Jaren geleden een rx 580 gekocht en deze werdt helaas niet geleverd ook al stond er bij de track en trace dat deze onderweg was.
Hier heb ik toen na een paar dagen melding van gemaakt en krijg ik eigenlijk gelijk een telefoontje terug met daarin de vraag wat er aan de hand was en wat mijn bevindingen waren. Dit heb ik terug gekoppeld en kreeg ik te horen dat ze een onderzoek gingen starten en dat ik snel weer van ze zou horen.
Na 2 dagen werd ik terug gebeld met de melding dat de bezorger beweerde dat hij was aangekomen, echter was er dus nog niks binnen gekomen. Hierna kreeg ik te horen dat ze verder onderzoek gingen doen en dat ik snel weer van ze zou horen.
Toen kreeg ik die zelfde dag nog een telefoontje terug dat ik een nieuwe opgestuurd kreeg maar dat het zelfde model niet meer leverbaar was (ging om een xfx model) en dat ze mij dus een model gingen opsturen met een iets hogere kloksnelheid.
Deze kwam de dag hierna binnen met excuses van de bezorger en er werdt keurig om een handtekening gevraagd.
Al met al, top tent!
Werd goed afgeleverd, wordt ook gelukkig met een handtekening verstuurd en is altijd erg goed ingepakt.
KlantenserviceAltijd paraat, geven heel snel antwoord, Zoeken altijd een oplossing voor je en komen hun beloftes na.
AlgemeenVeel keuze aan kwalitatief goede producten en een betrouwbare verkoper. Dat is voor mij wel veel waard. Heldere site en snelle verzending maken het helemaal af.
VerzendingBesteld en de volgende dag verzonden of geleverd. Helemaal prima wat mij betreft. En goed verpakt, ook wel belangrijk.
AlgemeenRuim 4 maanden geleden heb ik een AMD Ryzen 5 gekocht en geplaatst in een Asus moederbord. Nu na 4 maanden begon de PC te haperen, plotseling uitvallen en daarna na enkele dagen niet meer opstarten. Ook in een identiek moederbord geen reactie meer. Alternate gebeld, deze zorgde voor gratis retourzending en binnen een week kreeg ik een nieuwe AMD Ryzen 5 en deze werkt nu weer goed.
KlantenserviceDe klantenservice heeft de fout gecontroleerd en alles binnen en week kosteloos vervangen. Een telefoontje was voldoende.
AlgemeenIk heb afgelopen oktober een nieuwe videokaart besteld bij Alternate. Had er in het verleden al wel vaker een bestelling gedaan. De bestelling kwam netjes op tijd en was in goede staat. Zou in de toekomst zo weer bestellen!
AlgemeenDe site van Alternate is overzichtelijk en had een mooi aanbod tijdens Black Friday. Bij de zoektocht naar een nieuwe PC kwam ik daarom snel bij hun uit. De communicatie en verzending waren uitstekend: heldere updates over de levering en de PC was solide verpakt. Alles wat ik verwacht bij het bestellen van hardware.
Erg tevreden met mijn aankoop!
AlgemeenTevreden over het bestelproces.
Wat gek was is dat er maar hij uitverkocht was en toch weer niet.
AlgemeenIk had een Keychron V6-B1 besteld zijn Alternate, maar helaas beviel het mij toch niet en heb het retour gestuurd.
VerzendingPerfectie bestaat misschien niet, maar het was wel erg goed, netjes en met zorg verpakt. Niets op aan te merken verder.
KlantenserviceIk bestel al jaren bij Alternate, en de klantenservice is altijd prima bij Alternate. Iets retourneren? Ook geen probleem bij hun! Enige wat jammer is dat je de retourskosten voor je eigen rekening neemt (wat ergens wel logisch is).
AlgemeenEens in de zoveel jaren is het weer tijd voor een volledig nieuwe PC, ook nu weer. Ook deze keer heb ik weer gekozen om mijn bestelling te plaatsen bij Alternate.
Met hulp van hun uitstekende PC Builder optie heb ik de juiste onderdelen bij elkaar kunnen selecteren. De reviews en uitleg over hun producten zorgen daarbij ook voor het kiezen van de juiste onderdelen, dan wel merken/varianten.
Anders dan voorgaande keren heb ik deze keer de losse onderdelen besteld. Vorige keren heb ik gebruik gemaakt van de optie om de geselecteerde onderdelen door Alternate in een PC te zetten. Dat ging altijd super en ben zeer te spreken over de service die ze daarbij hebben verleend.
Toch wilde ik het deze keer zelf proberen om de bouw zelf te doen.
Het aanbod is groot en de prijzen zijn goed een eerlijk.
Alle onderdelen waren keurig verpakt en onbeschadigd aangekomen. Ik had mijn bestelling laat in de avond geplaatst en kreeg zeer snel een bericht dat de bestelling in verwerking was en dat ik mijn Track&Trace code snel zou ontvangen. Wast ook het geval was. De bestelling kwam een werkdag na bestellen aan de deur.
Zeer snel geleverd.
Zeer goede en snelle communicatie over de status van de bestelling.
Bij vragen reageren ze snel op emails.
Heel erg goed geregeld bij Alternate
AlgemeenBij het samenstellen van m'n nieuwe PC uiteindelijk toch besloten een nieuwe videokaart te kopen. Gezien de rest al eerder was besteld was de bezorgtijd een wat hogere prioriteit. De kaart werd binnen 24 uur geleverd.
VerzendingHet pakket werd binnen 24 uur bezorgd, waardoor ik snel met de nieuwe pc kon spelen.
AlgemeenVoor het samenstellen van een compleet systeem kwam ik uit bij Alternate. Het was makkelijk om in de webshop te filteren en een systeem samen te stellen van componenten die compatibel zijn met elkaar, er is veel aandacht gestoken in de systeem-configurator. Dat hielp me, ook als ervaren systeembouwer. De spullen kwamen netjes onbeschadigd en de volgende dag binnen.
VerzendingDe spullen kwamen onbeschadigd en netjes verpakt binnen. En op tijd: al 1 dag na het doen van de bestelling.
AlgemeenOmdat Alternate blijft zeuren om een review, bij deze nog een. Bestelling ging vlot, te vlot. Geld was snel overgemaakt en kwijt, zie volgende review m.b.t. bestelde product.
VerzendingBestelling ging vlot, te vlot. Doos was beschadigd bij ontvangst. Er kunnen verder geen items meer aangesloten worden op het moederbord, omdat ze de videokaart op de meest onhandige manier hebben gepositioneerd. Uitbreiden is daarom niet meer mogelijk. Er is geen OS-schijf bij, terugvallen op een frisse install is ook niet meer mogelijk, wat wel nodig was, maar met een kreupele windows machine is men het blijkbaar gewend om met hindernissen te werken. Ook de geinstalleerde gebruikersnaam/user is op een dermate manier gekozen, dat men ook daarvoor wel een gouden eikel als beloning mag krijgen. Iets positiefs? Van fouten kun je leren.
AlgemeenHet online bestelproces was eenvoudig en heel intiutief. Van het selecteren van producten tot het invulen van mijn gegevens verliep alles soepel. De betalingsstappen waren veilig en snel, waardoor ik met vertrouwen kon afrekenen. Al met al een geweldige ervaring die mij zeker opnieuw laat bestellen bij Alternate.
VerzendingDe levering van het voorradige product wal snel en efficient. De communicatie omtrent levering helder en transparant. Het pakket arriveerde iets later dan verwacht echter lag dat aan PostNl (drukte) de verpakking was stevig en zorgvuldig waardoor het product in perfecte staat aankwam. Ik ben enorm teverden met zowel het product als de vlekkeloze leveringsservice.
KlantenserviceDe klantenservice was buitengewoon behulpzaam en professioneel. Toen ik een vraag had over mijn bestelling, reageerden ze snel en losten ze mijn probleem onmiddellijk op. Ook toen ik een klacht had, werd deze met begrip en vriendelijkheid behandeld, wat mijn vertrouwen in het bedrijf alleen maar vergrootte. Een topervaring met de klantenservice!
AlgemeenVia het filtersysteem van alternate.nl een nieuwe laptop + externe monitor uitgekozen en aangeschaft voor een scherpe prijs. Betaling makkelijk en de levering snel als altijd!
VerzendingVrij snel na de bestelling ontving ik een track&trace nummer van DHL waarin stond dat de bestelling in 2 pakketten werd geleverd. In eerste instantie werd maar 1 pakket bezorgd. Doordat ik maar 1 track&trace nummer ontvangen had, was het onduidelijk waar het andere pakket gebleven was, maar dit werd enkele dagen later bezorgd.
AlgemeenScherpe prijzen en gemakkelijk betalen!
Producten voldoen ook zeker aan de verwachting!
Kortom heel tevreden!
AlgemeenOnder andere vanwege Black Friday al meerdere keren een onderdeel besteld.
Elke keer scherpe prijzen.
Elke keer waren de produkten netjes verpakt en snel verzonden. Handig met track en trace.
AlgemeenIk wil graag mijn positieve ervaring met Alternate delen na het kopen van een moederbord en computerbehuizing op hun website. Hier zijn een paar punten die mijn ervaring echt positief hebben gemaakt:
1. Snelle Bezorging: Mijn bestelling werd verrassend snel geleverd. Ik had niet verwacht dat het zo snel bij mijn deur zou zijn.
2. Ruime Keuze: Alternate heeft een uitgebreid assortiment producten, waardoor ik gemakkelijk kon vinden wat ik zocht. De verscheidenheid aan moederborden en computerbehuizingen was indrukwekkend.
3. Prijzen: De prijzen waren eerlijk en transparant. Ik heb het gevoel dat ik waar voor mijn geld heb gekregen, zonder onaangename verrassingen.
4. Overzichtelijke Website: De website is gebruiksvriendelijk(voor mij tenminste)en overzichtelijk. Het maakte het gemakkelijk om producten te vergelijken en de juiste keuze te maken.
5. Klantenservice: Ik had een vraag over mijn bestelling en de klantenservice van Alternate was snel en behulpzaam in het verstrekken van de nodige informatie.
Al met al ben ik zeer tevreden met mijn aankoop bij Alternate en zou ik hun website zeker aanraden aan anderen die op zoek zijn naar computeronderdelen.
Mijn ordernummer: 258006525
Snelle levering en niets beschadigd, ook de pc case met glazen panelen, was goed ingepakt en schadevrij.
KlantenserviceGoed op de hoogte gehouden van de status van het pakket. Ik kreeg bijvoorbeeld een mail, zodra hij werd verzonden en ook een track and trace link.