Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenProduct in garantie periode terug gestuurd voor RMA inmiddels 7 weken verder nog niks gehoort zou nog steeds in behandeling zijn.
VerzendingHeadset van Beyerdynamics mmx 300
ze noemen het gaming headset maar daar doet het voor mij te min voor vind geluid niet ver onderscheidend lastig te horen of iets achter of voor je is..
heb diverse headsets gehad allemaal high end om te testen en vergelijken
beyerdynamic onderscheid zeker de kwaliteit maar voor gaming.. no thanks
7 weken wachten op een RMA.
niks aan toe te voegen waardeloos.
AlgemeenDe website is erg goed en overzichtelijk ingericht. Je kunt makkelijk en snel precies vinden wat je nodig hebt. En dan ook nog eens alles de volgende dag in huis. Snelle service en goed verpakt.
VerzendingErg snelle levering en degelijk verpakt. Mails met de trach en trace code waren overzichtelijk en duidelijk.
KlantenserviceAlle nodige informatie werd netjes via de mail voorzien en was overzichtelijk opgebouwd.
AlgemeenHet was te makelijk een bestelling te maken, en ik vond de product heel mooi.
VerzendingDe bezorging door DHL was heel goed. Dank jullie wel.
KlantenserviceIk heb ze een berichtje werstuurd, en ze reagerde zo snel.
AlgemeenOp zoek naar een Chromecast voor mijn nieuwe 4k televisie kwam ik bij Alternate.nl terecht. Lang geleden al vaker iets besteld. Ook nu hadden ze interessante aanbieding. Op zaterdag besteld; op maandag avond bestelling verwerkt en met DHL op dinsdag afgeleverd. Voortgang werd keurig gecommuniceerd.
VerzendingInformatie over de levertijd werd netjes gecommuniceerd via de DHL app.
AlgemeenSnelle levering.
En aangezien het een duur product was zelfs met een speciaal teruglever code.
Altijd goede ervaring bij alternate ook met garanties in het verleden.
Levering was zeer snel.
En door waarde product zelfs met terug meld code zodat hij bij mij kwam en niemand anders.
Garantie afhandeling snel en goed.
Geen gedoe gewoon product teruggestuurd en hierna in overleg ander vervangend product terug. Aangezien de oude niet meer leverbaar was.
AlgemeenZo nu en dan eens wat computer hardware nodig, en dan is Alternate toch wel een van mijn vaste leveranciers. Zo had ik dit keer 2 6TB schijven nodig..
Na wat producten op tweakers vergeleken te hebben een keuze gemaakt, om vervolgens de prijzen te bekijken. Alternate is niet altijd de goedkoopste maar staat wel meestal in de top 10 met maar hooguit een paar € verschil. Mijn positieve ervaringen met deze webshop maakt dat ik graag een euro meer uitgeef wetende wat ik er voor terug krijg; Duidelijke communicatie, en zonder al te veel poespas je product snel en goed verpakt in huis. Dit keer ging het echter wel heel snel vandaar dat ik toch wel even wil delen
Bestelling geplaatst op vrijdag avond 22:59. Ik had alleen gekeken dat het product op voorraad was dus ging ik er van uit van een levering op maandag (dag verwerkingstijd) Zaterdag morgen nog ff de mail gecheckt en geen update, wat bovenstaande vermoeden bevestigde. Prompt om 11:33 zaterdagmorgen (!!) een melding van DHL.. pakket kan afgehaald worden in de door mij gekozen afhaalpunt. Wait what?
Ik sta niet snel ergens verbaast van maar om 23u nog een bestelling verwerken, afgeven aan een transporteur en dat die het nog naar de andere kant van NL brengt op 12u tijd was ver boven mijn verwachtingen. Petje af.
Zoals altijd bij Alternate komt het pakket in een normale bruine doos. Wederom geen poespas, maar wel goed verpakt. En daar gaat het om.
AlgemeenHet was heel makkelijk om een bestelling te plaatsen en de bestelling wordt de volgende dag bezorgd.
VerzendingIk heb een nieuwe laptop voor schappelijke prijs (veel goedkoper dan de andere webshops) bij Alternate besteld en deze wordt gelijk opgestuurd, ben blij mee.
AlgemeenAlternate is mijn vaste leverancier als ik spullen voor een PC nodig heb. Je vindt alles wat je eventueel nodig hebt en het hele bestelproces en mailopvolging hebben ze goed op orde.
VerzendingDe bestelling is zoals altijd netjes verpakt en snel uitgeleverd. Daar kan je bij dit bedrijf op vertrouwen.
AlgemeenKeychron M3 muis besteld, werd de volgende dag geleverd. Muis werkt prima met USB dongle, Bluetooth en Wired opties nog niet getest.
VerzendingProduct verpakt in extra kartonnen doos opgevuld met papier. Originele verpakking keurig in cellofaan.
AlgemeenIn het algemeen goed .alleen het enige rare vond ik persoonlijk dat de ene dag een zekere set ineens duurder is geworden dat is het enigste wat jammer is voor de rest fijn bedrijf
VerzendingDinsdag besteld woensdag binnen was daar zeer tevreden over .
AlgemeenMoederbord RGB functie functioneert niet, Alternate heeft pas na twee maanden een nieuw moederbord gestuurd......
AlgemeenGoed en goedkoop en snelle levering,
ik besteld al meer dan 10 jaar alles voor pc bij Alternate
Altijd de producten snel binnen, dus een aanrader voor iedereen
KlantenserviceAltijd een luisterend oor voor vragen, ik ben heel tevreden, en raad het iedereen aan
AlgemeenVia de Pricewatch een aantal nieuwe HDD's voor mijn NAS besteld.
Alternate was de winkel die bovenin stond op het lijstje en waar ik ook al een account bij heb. De 24/5 levering vind ik wel een pre.
De volgende dag kreeg ik de HDD's bezorgd. Het geheel was netjes verpakt in mooie stootvaste doosjes, zulke had ik nog niet eerder gezien.
Bij ontvangst moest ik een QR-code laten zien. Ik heb alleen geen idee wat er gebeurt met die code als je het bij de buren laat bezorgen...
AlgemeenVia Tweakers heb ik een nieuwe game pc samengesteld in mijn wenslijst. Grappig genoeg kwamen bijna alle producten samen goedkoper uit bij Alternate, dan de tool om bestelkosten te berekenen.
Alternate heeft het dezelfde avond nog verstuurd, waardoor ik het de volgende dag zou moeten hebben. Alle onderdelen waren goed verpakt en gesealed.
De producten zijn via DHL verstuurd. DHL weigerde het pakket, nadat ze mij vertelde er 's avonds te zijn. Het is direct teruggestuurd naar Alternate, precies terwijl Alternate dicht zou gaan.
Alternate de volgende ochtend gebeld en zij hebben me voor het ontvangen van het retour, dezelfde order opnieuw gestuurd. Zij gaven aan vaker problemen te horen van klanten met DHL. Wellicht handig als zij dan met een andere bezorgdienst werken?
De medewerker was heel behulpzaam en heeft ervoor gezorgd dat mijn pakket zo snel mogelijk alsnog bij me terecht kwam. De medewerker dacht extra mee door me te helpen met een bezorgpunt in de buurt.
AlgemeenUitstekende pc gekocht bij alternate. Goede prijs voor een kwaliteitsproduct. Doet wat het moet doen op de beloofde prestaties
VerzendingBestelling werd snel geleverd en was zeer goed verpakt. Helemaal top dus.
AlgemeenSnel besteld, achteraf betalen mogelijk en volgende dag geleverd. Als 't kan bestel ik daarom altijd bij hun.
VerzendingElke bestelling altijd de volgende dag geleverd gekregen op het afgesproken tijdstip.
AlgemeenProduct (laptop) afgehaald, was snel klaar en ik kon er meteen mee aan de slag. Laagste prijs en goede naadloze ervaring met het bestellen via de website.
Enige nadeel vond ik bij afhalen dat het niet meteen helemaal duidelijk was waar de afhaal balie was. Een extra bordje zou uitkomst kunnen bieden.
Zoals altijd bij Alternate, geen klachten. Dit was de eerste keer dat ik afhaalde, en dat was omdat ik meteen het product wilde hebben en testen, ondanks de gratis verzending, omdat ik ben geëmigreerd. Het was dus een uitkomst om meteen af te halen en zo het product een dag langer te kunnen observeren, mocht er onverhoopt iets mee zijn.
Zeer snelle afhandeling en netjes automatisch process met QR code scannen bij afhalen. Het zou fijn zijn als je net even wat meer tijd krijgt om een foto te maken van je informatie bij afhalen (klantnummer en ordernummer)
Een andere verbetering is het net even iets duidelijker maken waar precies de afhaalbalie is. Ik denk dat iedereen daar voor de eerste keer op de ingang voor de werknemers afloopt, maar misschien dat een bordje met Alternate Afhaalbalie boven de betreffende deur beter werkt dan een briefje dat naast de hoofdingang hangt.
AlgemeenAl jarenlang klant bij Alternate. Ze bieden veel aan tegen goede prijzen. Prima onderdelen voor je game rig.
VerzendingIk had besteld met same day delivery.
Ik had na een paar uur wel door dat Alternate niet had aangeleverd bij DHL, dus belde of het nog ging lukken.
Toen werd verteld dat het goed zou komen.
Pakket niet gekomen, daarna een excuus mail dat het bij de vervoerder mis was gegaan.
Biedt dan geen zelfde dag levering aan, als jullie dat logistiek niet aan kunnen
AlgemeenRecent een bestelling geplaatst (19-06-2024) voor 3 producten (Monitor, Toetsenbord, Muis). Het was bij voorbaat al duidelijk (tijdens het bestelproces) dat het toetsenbord niet op voorraad was en dat dit enige tijd kon duren. De overige producten waren wel op tijd.
Dit is niet mijn eerste bestelling bij Alternate en daarom schrijf ik ook een review. Al mijn bestellingen (5+) bij Alternate zijn goed gegaan (Bestelling, verzending en waar nodig contact met de klantenservice). Deze review neemt alle bestellingen in acht m.b.t. beoordeling, maar beschrijft alleen de laatste interactie.
Verzending ging goed (DHL) en de producten waren stevig ingepakt.
- Muis: originele verpakking met daaromheen een door en opvulmateriaal
- Monitor: originele verpakking van de fabrikant
Uiteindelijk eerder dan verwacht ontvangen, zie ook het stuk bij de klantenservice.
Was wel wat verwarring hoeveel leveringen ik kon verwachten:
- Monitor & Muis samen
- Monitor & Muis apart
Uiteindelijke was het Monitor en Muis apart, waardoor ik twijfels had of alles wel goed was gegaan. Dit was een dag later opgelost.
Mogelijk dat ik zelf iets over het hoofd heb gezien. Uiteindelijk zag ik op de bon van de muis ook staan dat ontbrekende producten, mogelijk vanaf een andere locatie worden verzonden.
Na het plaatsen van de bestelling heeft de klantenservice contact opgenomen en aangegeven dat de bestelling pas eind juli of begin augustus geleverd kon worden. Een paar dagen later kwam de klantenservice met de voorstel voor een nalevering van het toetsenbord, waardoor de overige producten binnen enkele dagen bij mij thuis afgeleverd konden worden.
Goede service en meedenken met de klant. Het was voor mij geen probleem om wat langer te wachten, maar nu kan ik meteen al gebruik maken van mijn nieuwe monitor en muis.
AlgemeenGoed en snel geleverd, ook de service is prima van Alternate!
Prijzen zijn goed, duidelijke beschrijving.
Het enige nadeel is dat ze tegenwoordig via DHL verzenden, wat in onze omgeving zeer slecht is. Het zou beter zijn dat ze de klant de optie geven om tussen twee of drie verschillende bedrijven te kiezen. Dure spullen bestel ik nu elders vanwege dit feit.
-1 voor DHL. Komen bijna altijd laat in de avond.
Droppen de dozen op de grond, bellen aan en springen in de auto zonder dat ze weten of je thuis bent.
Vriendelijk medewerkers aan de telefoon, lossen het gelijk op of bellen je snel terug.