Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl
Review toevoegenIk maak kans op een prijs
AlgemeenAl jaren een zeer betrouwbaar bedrijf met een goede prijs-kwaliteit verhouding en technisch goed onderlegde servicedesk. Alternate is veel meer dan een simpele dozenschuiver.
Wat echter veel belangrijker is de kwaliteit van maatwerk pc's die door Alternate volgens je eigen specificaties worden gebouwd.
Echt pico bello in orde en getest.
Dit is een van de redenen dat ik al heel lang dingen bij Alternate bestel.
Zeer goed verpakt en correct afgeleverd.
Ik woon als Nederlander sinds kort in België en Alternate heeft ook een Belgische website. Soms zijn er aanbiedingen op de NL site en soms op de BE site. Alternate NL levert wel degelijk direct naar België, al loopt dat via een offerte. Andere bedrijven sturen je door naar hun Belgische websites. Alternate.nl is dus erg 'buitenlandvriendelijk'...
Zowel bij technisch advies als bij het afhandelen van defecten is de servicedesk uitermate betrouwbaar. Ze weten zelfs bij de meest technische vragen waar ze het over hebben en komen snel met oplossingen of ruilen dingen om. Ook afhandelen van defecten en garantie werkt zoals het hoort te werken. Gelukkig heb ik daar in al die jaren maar één keer mee te maken gehad.
AlgemeenBestelling geplaatst voor nieuwe PC onderdelen. Voor de zekerheid telefonisch contact gehad en uitstekend geholpen door de mevrouw aan de telefoon! Ook toen ik later een keer belde met de vraag over een mogelijke upgrade werd ik zeer goed geholpen. (Ord nmr: 258053580)
VerzendingVerzending was zeer snel. Dag erna de producten al binnen. Zeer netjes en zorgvuldig ingepakt.
KlantenserviceZeer professioneel en netjes geholpen via de telefoon. Mevrouw keek mee naar wat voor mij de beste optie was. Hebben verstand van zaken.
AlgemeenPc onderdelen besteld voor mijn allereerste pc. Na middernacht besteld. Dezelfde dag in huis!
Competitive prijzen, gigantisch aanbod.
Ik zeg eerlijk. Goeien handel jonguh!
Na middernacht besteld en dezelfde kalenderdag nog in huis. Het heeft mijn stoutste verwachtingen overtroffen!
KlantenserviceGeen gebruik hoeven maken van de klantenservice. Was ook niet nodig aangezien de communicatie per mail gewoon voldeed aan mijn verwachtingen.
AlgemeenBij Alternate al meerdere bestellingen gedaan.
Bezorging altijd prima. Helpdesk ook goed bereikbaar.
Bij de vorige bestelling waren een aantal onderdelen niet meteen leverbaar. Dit werd in overleg goed opgelost.
Videokaart besteld om 20:00 uur s avonds, volgende de dag om 18:00 bezorgd.goed verpakt en binnen de beloofde bezorgtijd.
KlantenserviceHelpdesk ook goed bereikbaar.
AlgemeenHet ging erg snel en je kon iDeal gebruiken, wat ik altijd heel erg fijn vind, zeker als je nog geen creditcard hebt.
VerzendingIk heb op Alternate een processor gekocht, hij was het goedkoopst en hij kwam veilig aan. De processor deed het goed.
KlantenserviceIk heb na de bestelling van mijn product nog wat vragen gesteld over garantie, het duurde een dag of 2 voordat ik antwoord kreeg, maar er werd netjes vooraf vermeld dat ze het erg druk hadden en de medewerker bood ook nog zijn excuses aan per mail. Erg goed! Ik kreeg al mijn antwoorden.
Algemeeneen goede site voor computer onderdelen en andere rand apparatuur, veelal goedkoper dan concurrenten en een snelle levering, hier het gros van mijn pc parts gehaald en aardig wat bespaard.
Verzendingsnel geleverd en goed verpakt, geen schade aan de verzend doos of de inhoud. zeer tevreden met de verzending.
AlgemeenBeste prijs! Scheelde in de tweakers pricewatch honderden euros met de concurrentie, daarom voor alternate gekozen. Bestellen ging verder -zoals je mag verwachten- probleemloos.
VerzendingSnel geleverd zonder overbodige verpakkingsmaterialen. Duurzame bezorgopties kunnen kiezen, het hoeft immers niet altijd morgen geleverd...
KlantenserviceOmdat een optie (numpad projectie op touchpad) niet op mijn laptop bleek te zitten heb ik contact gezocht. Aanvankelijke reactie was snel, oplossing helaas niet afdoende: klik op het icoontje. Dit icoontje ontbreekt echter, mijn laptop heeft niet deze functie... Mijn reactie daarop wacht nog steeds op antwoord...
Algemeenop 02-01-2024 een Xbox Series X + Diablo IV Bundel besteld. Deze netjes de volgende dag ontvangen. Reden waarom ik het bij Alternate had besteld is omdat zij het scherpst geprijsd stonden destijds voor 429,00!
Ook bijvoorbeeld bij retour gaat het goed, netjes binnen 3 werkdagen al verwerkt en geld terug ontvangen. Al met al, Alternate is zeker een aanrader voor iemand die op zoek is naar PC componenten of andere items zoals Game Consoles.
De levering was top, er stond voor 22:00 besteld, volgende dag in huis. En dit klopte ook, kreeg het netjes de volgende dag binnen!
KlantenserviceKlantenservice reageert snel, ook is het fijn dat je via de website gemakkelijk een vraag kunt stellen via de Chat optie. Meestal binnen 1/2 minuten al antwoord.
AlgemeenMakkelijk plaatsen van bestelling in de winkelwagen. Daarna snel betaald met creditcard. Dus was zo gepiept in 5 minuten.
VerzendingHeel snel in huis. Een dag levering, de i9-12900k kon gelijk worden gekenmerkt de dag erna. Ideaal.
Algemeenal meerdere keren onderdelen voor men pc besteld
altijd goed verpakt en nooit kapot of slechte kwaliteit van de verpakking aangekomen.
ook is de website erg overzichtelijk en een goede prijs kwaliteit verhouding
zoals eerder beschreven word het erg zorgvuldig en met pressie ingepakt zodat het niet kan beschadigen tijdens transport
Klantenservicenooit klantenservice nodig gehad omdat de website duidelijk genoeg is
en ik nooit problemen heb ervaren met mijn bestellingen
AlgemeenDuidelijke website en goede prijzen. Momenteel een van mijn favoriete winkels om zaken mee te doen. Service desk is wat traag in reageren, maar de service is verder goed.
VerzendingSnelle levering, Netjes ingepakt en volgens afspraak geleverd. Niets slechts over te zeggen en exact zoals verwacht. Geen beschadigingen op de verpakkingen en retourneren van producten die niet goed paste was ook zo gepiept.
AlgemeenHad met spoed een nieuwe behuizing nodig aangezien mijn nieuwe waterkoeler net niet in de oude behuizing pastte (ncase m1). Omdat ik het bij een ITX wou houden was mijn oog op de lian-li a4 h2o gevallen. Bij Alternate was deze het goedkoopste en snelste leverbaar volgens de tweakers pricewatch. 17:47 besteld en de dag erna stond DHL om 11:46 al aan de deur om mij blij te maken met de nieuwe aanwinst!
VerzendingZoals hierboven al verteld, zeer snelle levering! Ook mooi dat dit met DHL kan aangezien mijn ervaring met hun in het algemeen 100x positiever is als PostNL.
AlgemeenHeb er nu verschillende componenten besteld voor mijn eerste build, op andere sites hadden ze deze niet en hier wel. het bestellen er van was duidelijk, overzichtelijk en het werd snel geleverd.
Verzendingeerder bestelde items, werden eerder geleverd dan werd vermeld, en heb verder nog geen problemen gehad met de bezorg diensten. zeer tevreden!
AlgemeenAlternate heeft al decennia een goede site en naam en gebruik je PC configurator vaak om anderen aan systemen te helpen. De bestelde spullen netjes op tijd binnen en goed verpakt. M'n waterkoeler was zoek geraakt en daardoor moest ik helaas langer wachten tot ik mn systeem kon uitproberen maar na kort contact en eerlijke uitleg dat er een foutje was gemaakt was ook deze bestelling na enige dagen binnen.
Goede website en goede service en dat er n keer iets langer duurt neem ik dan ook maar voor lief!
Behuizing was snel binnen, waterkoeler duurde paar dagen maar was een foutje qua verzenden. Verder was het product prima, zoals altijd.
KlantenserviceGoed geholpen, eerlijk over de stand van zaken en vriendelijk. Goed gevoel over de verstrekte informatie.
AlgemeenIk zocht een goede game-laptop met goede prijs-kwaliteit verhouding.
Uiteindelijk was mijn oog gevallen op de ASUS TUF Gaming A15 FA507XI-LP012W 15.6" gaming laptop (ordernummer 258062088). Deze was bij Alternate het scherpst geprijsd en omdat ik goede ervaring met Alternate heb was de keuze snel gemaakt.
De volgende dag al in huis en de laptop voldoet helemaal aan mijn verwachting. Lekker snel en draait tot nu toe erg stabiel.
Product was volgende dag in huis met DHL, moest code aan DHL laten weten voor ontvangst. Alles keurig geregeld.
KlantenserviceIk heb vaker spullen besteld bij Alternate. Service heb ik altijd als goed ervaren. Ook een keer moeten retourneren, dat was ook geen probleem en werd goed en snel afgehandeld.
AlgemeenIk bestelde op de website een LG OLED 55C3. Op de website stond 'binnen 2 dagen op voorraad' en dat was helemaal prima wat mij betreft. Na de bestelling kreeg ik de bevestigings email en kon ik op de website de status zien. Die status was 'niet leverbaar'. Dus ik besloot de klantenservice te vragen om opheldering.
Ik moest eerst langs een AI chat die niet erg goed werkte, maar kwam gelukkig snel bij een medewerker terecht. Deze vertelde dat de tv niet op voorraad was bij de leverancier en dat ze niet kon garanderen dat het op tijd binnen zou komen. Ik vroeg waarom het dan wel op de site staat dat hij binnen 2 dagen op voorraad is. Heel verhaal over leveranciers en niets kunnen garanderen.
Uiteindelijk werd het zo'n vaag verhaal dat ik de order heb gecanceld. Ik vond het voor zo'n bedrag allemaal veel te vaag.
Zet dan op de website dat de levertijd op dit moment onduidelijk is. Dan kan iemand zelf beslissen wel of niet te bestellen. Nu lok je mensen als het ware met 2-3 dagen levertijd, maar dat kun je niet waarmaken. Ik vind dat best misleidend en het komt helaas vaak voor bij webwinkels. Ik had het hier alleen niet verwacht vanwege de goede beoordeling. Ik kies bewust voor een hogere prijs voor de tv, vanwege de betrouwbaarheid van de winkel.
Ik zal hier niet snel dure dingen meer bestellen
Er is uiteindelijk niets verzonden omdat de order gecanceld is. Mijn eigen besluit nadat ik alleen maar vage antwoorden kreeg
KlantenserviceSlecht en vaag verhaal over niet kunnen garanderen wat je leveranciers doen. Ik kan het me maar moeilijk voorstellen dat zo'n bedrijf geen vat heeft op wat leveranciers doen en kunnen.
AlgemeenGrafische kaart Radeon RX 6600 gekocht. erg blij mee, op Alternate is deze kaart het goedkoopst aangeboden. Ook een goede voeding erbij gehaald. Nog nooit eerder bij Alternate besteld maar ik ben nu al uiterst tevreden. Als de pakketen goed binnen komen zal ik zeker vaker bestellen.
AlgemeenKoeler besteld. Netjes op tijd binnen geen klachten alles was compleet. Binnen een dag geleverd
AlgemeenIk heb een MSI A620 moederbord besteld samen met de Ryzen 5 8600G.
Helaas stond er een oude BIOS versie op, waarvoor ik het moederbord naar Alternate zou terugsturen ter update.
Eenmaal ontvangen bij Alternate, kreeg ik de melding dat de socketpinnen verbogen zijn en er vlekken onderaan de socket zitten.
Ik heb meerdere malen aangegeven dat dit niet zo was bij het terugsturen, echter Alternate geeft aan dat het een reparatie met kosten 65 euro wordt.
Ik koop al zeker 20 jaar bij Alternate, maar deze huidige gang van zaken is te absurd voor woorden en ik ben nog nooit zo'n slechte klantenservice tegengekomen.
Als dit niet opgelost wordt, zal ik niet meer bij Alternate bestellen en iedereen dit ook afraden.
Ik heb een MSI A620 moederbord besteld samen met de Ryzen 5 8600G.
AlgemeenHet duurde even voor dat ik de vervanger had gevonden voor mijn Canon MX870.
Uitgekomen op de Canon i sensys MF 657Cdw. gekocht via Alternate en de volgende dag geleverd. Top.
Installatie printer had wat voeten in de aarde. Wifi ging prima, maar wilde vanuit de multi f lade printen. Uiteindelijk driver gedownload en geinstalleerd. werkt prima.
Is niet stil, maar wel snel met opstarten en printen. ook scannen dubbelzijdig gaat top.