Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl
Review toevoegenIk maak kans op een prijs
AlgemeenIk ben erg tevreden met mijn bestelling bij Alternate. De levering was snel en alles kwam netjes en in perfecte staat aan. Zoals altijd weer top service – betrouwbaar, snel en klantgericht. Zeker een aanrader!
VerzendingHad kwart voor 10 in de avond meerdere producten besteld en werd de zelfde avond nog verzonden!
AlgemeenNa veel vergelijken het besteld bij Alternate. Het is toch een al lang bekende naam in deze wereld. Bestellen ging makkelijk en snel. Ik kwam er alleen achter dat het product niet voldeed aan de verwachtingen. Duurt nu al een week voordat ik hoor of mijn retour goedgekeurd is. Heb wel de bevestiging gehad dat hij een week geleden aangekomen is.
VerzendingHet was een duur apparaat. Fijn dat je dan een code moet geven aan de bezorger.
KlantenserviceNog niks gehoord over mijn retourzending of die afgehandeld is.
AlgemeenIk heb 4 20TB toshiba harde schijven gekocht bij Alternate. Deze zijn netjes geleverd in plastic trays, die in foam zaten, in een goed beschermende doos. Netjes geleverd dus, ik heb daar wel eens slechte ervaringen mee gehad.
Keurig gedaan dus.
Snel en netjes verpakt geleverd, en de schijven zijn zonder problemen aangekomen.
AlgemeenVia een Tweakers review bij de site van Alternate terecht gekomen. Bestellen ging erg makkelijk, betaling ook.
VerzendingProduct was snel binnen zoals op de website vermeld stond. Goede verpakking met omdoos.
AlgemeenHeb hier een samsung 1TB ssd gekocht via alternate, voldoende zoek filters en keus en lekker snel verzonden.
VerzendingLevering was erg snel en duidelijke track en trace en vriendelijke bezorger.
AlgemeenMijn ervaring met Alternate is tot nu toe alleen maar positief geweest. Onlangs heb ik er witte Corsair RAM van 32GB gekocht en ik was direct onder de indruk van hoe soepel alles verliep: van het bestelproces tot de levering. De website is overzichtelijk, waardoor het gemakkelijk is om precies te vinden wat je nodig hebt. Bovendien wordt er duidelijk en eerlijk gecommuniceerd over levertijden en prijzen, wat vertrouwen geeft.
De service vind ik uitstekend. Vragen worden snel en vriendelijk beantwoord, en het gevoel dat je echt geholpen wordt, maakt het verschil met veel andere webshops. Het geeft me het idee dat Alternate niet alleen producten verkoopt, maar ook meedenkt met de klant.
De kwaliteit is eveneens top. De Corsair RAM die ik heb aangeschaft werkt vlekkeloos, is razendsnel en voelt betrouwbaar. Alternate biedt een breed assortiment aan merken die bekend staan om hun duurzaamheid en prestaties, waardoor ik zeker weet dat ik altijd een goede keuze maak.
Ook de prijs is perfect in verhouding tot wat je krijgt. Alternate biedt scherpe prijzen, maar zonder dat er concessies worden gedaan aan service of productkwaliteit. Dat maakt het aantrekkelijk om er vaker terug te komen.
Met de tegoedbon die ik hoop te winnen, wil ik mijn setup nog verder uitbreiden. Ik heb mijn oog laten vallen op de Lian Li Strimmers, die niet alleen zorgen voor een unieke uitstraling van mijn pc, maar ook mijn hele build naar een hoger niveau tillen. Daarnaast wil ik nog andere decoratieve onderdelen aanschaffen om mijn setup helemaal af te maken.
Kortom: Alternate is voor mij de perfecte combinatie van service, kwaliteit en prijs. Het is een webshop waar ik met plezier koop en waar ik ook in de toekomst zeker zal terugkomen.
Groeten,
Dutcy
Dit is trouwens echt gemeend! :-)
De verzending verliep erg snel en betrouwbaar. Mijn Corsair RAM werd netjes verpakt en binnen de aangegeven levertijd geleverd. Ik kreeg duidelijke updates over de status van mijn bestelling, waardoor ik precies wist wanneer het pakket zou aankomen. De verpakking zorgde ervoor dat het product onbeschadigd en in perfecte staat werd geleverd. Dit geeft mij veel vertrouwen om ook toekomstige aankopen bij Alternate te doen.
KlantenserviceIk had per ongeluk een ander product besteld, maar de klantenservice heeft mij daar fantastisch bij geholpen. Alles werd snel en vriendelijk opgelost, zonder gedoe. Daarna kreeg ik zelfs persoonlijk advies over welke RAM beter bij mijn situatie zou passen, en die was ook nog eens goedkoper! Dat vond ik echt top: niet alleen geholpen worden, maar ook eerlijk advies krijgen waar je echt iets aan hebt.
AlgemeenDe bestelprocedure in de webwinkel verloopt soepel. Alternate berekent voor dit product een concurrerende prijs
VerzendingOver de voortgang van de levering werd goed gecommuniceerd terwijl de goed verpakte levering op de verwachte tijd plaatsvond. De verzendkosten zijn reëel.
AlgemeenAlternate is al jarenlang een bekende naam in de Nederlandse hardwarewereld. De webshop biedt een breed assortiment pc-onderdelen, randapparatuur en complete systemen, vaak met duidelijke specificaties en een soepel bestelproces. Qua aanbod zit je er bijna altijd goed, maar de prijzen liggen meestal net wat hoger dan bij concurrenten als Megekko of Azerty. Levering is doorgaans snel en betrouwbaar, al moet je vrijwel altijd verzendkosten betalen. De service wordt wisselend ervaren: de garantieafhandeling is correct, maar communicatie kan stroef verlopen. Alternate is daarmee vooral een solide keuze voor wie zekerheid en een groot aanbod belangrijker vindt dan de allerlaagste prijs.
VerzendingAlles was goed en kwam binnen zonder schade, toen ik wel iets kreeg wat niet compatible was helpte alternate me met kiezen wat ik wel moest kiezen.
KlantenserviceZe hielpen me met uitleggen wat het beste was voor mijn budget
AlgemeenProduct was snel te bestellen, voldoende mogelijkheden voor de betaling. Al met al was het prettig winkelen.
VerzendingMijn product werd snel geleverd en was, heel belangrijk, goed verpakt.
AlgemeenSSD gekocht als verjaardags kado, snel verstuurd en goed verpakt en dat voor de beste prijs!
VerzendingGoed verpakt in bubbeltjes envelop en paste door de brievenbus dus hoefde ervoor niet thuis te blijven.
KlantenserviceGeen contact met klantenService nodig gehad alles was in orde.
AlgemeenEen bestelling gedaan op 7 augustus. Na twijfel over de beschikbaarheid een mail gestuurd die vlot werd beantwoord dat het product op voorraad was (ik had de laatste uit de voorraad) en ik het de volgende dag in huis zou hebben. En zo geschiedde.
Keurig middels emails op de hoogte gehouden van het verwerken van de bestelling.
Keurig zoals vermeld op de website na bestelling de volgende dag in huis.
KlantenserviceSnelle en vriendelijke reactie op vraag die ik per email gesteld had over de beschikbaarheid van mijn bestelling.
AlgemeenBestelling eenvoudig te plaatsen en snel bevestigd. Levering op tijd en vlot. Goede prijs. Duidelijke communicatie over bestelling via mail
---
Niet echt nodig gehad maar lijkt me goed. Geen klachten bij deze bestelling
Geleverd binnen beloofde tijd, goed verpakt. Communicatie over levering goed.
AlgemeenIK heb de Lian Li 217 gekocht bij Alternate, het was de enige die em in het zwart verkocht.
VerzendingDe verzending was goed. De doos was stevig en er was weinig verschuiving v/d kast. DHL had een probleem met staffing dus de doos kwam een dag later. Dat ligt niet aan Alternate maar aan DHL.
KlantenserviceIk had klantenservice gebeld en die vertelden me over de problemen bij DHL. Zoals altijd goed geholpen door ze
AlgemeenIk heb hier meerdere keren naar tevredenheid besteld. Onlangs heb ik hier een pc gekocht en ik ben nog steeds erg tevreden. De pc draait soepel en voldoet helemaal aan mijn verwachtingen.
VerzendingDe bestelling werd op tijd verzonden en de pc zat met speciale vulling stevig verpakt.
KlantenserviceDe klantenservice verdient echt een compliment, daarom deze review. Ze waren telefonisch goed bereikbaar en namen de tijd om mijn vragen te beantwoorden.
AlgemeenOver het algemeen zit de website goed in elkaar met voldoende mogelijkheden voor selectie op basis van product eigenschappen en prijs. DE betaling is probleemloos. De bevestiging is ook volledig naar verwachting
VerzendingDe 2 producten waren goed verpakt en voldoende beschermd tegen schade. Wellicht een beetje ruim in de doos. Alles was precies op tijd.
AlgemeenGoede prijzen en goede levering. Betrouwbare winkel die de leverafspraken nakomt (in tegenstelling tot de oplichters van CAPS!) Heb bij Alternate grotendeels mijn nieuwe pc besteld en zo dat zo weer doen!
VerzendingMet zorg verpakt. Levering volgens hetgeen ze aangeven in mails en op site. Ben niet zo'n fan van DHL maar dit is verder goed gegaan.
AlgemeenMakkelijk zoeken. Goede afbeelding. Goede technische info. Simpel betalen. Ruime artikelen bestanden. Makkelijk vergelijken. Duidelijke site
VerzendingSnelle bezorging . Goede verpakking. Safe afgeleverd met code. Nog nooit problemen gehad. Ooit slechts één maal gebeld voor navraag. Direct antwoord. Top service.
AlgemeenVindt het lastig om dit uit te drukken in woorden. Dus ik denk dat niet maar voor een klein beetje refflecteerd hoe tevreden ik ben met deze winkel. Alternate heeft altijd een ruim aanbod en levert ook snel. Heb persoonlijk geen enkel probleem ervaren met deze winkel. Als je wat zoekt Alternate heeft het wel. Daarnaast ook een goed service en de prijzen zijn ook altijd goed.
VerzendingProducten altijd in goed orde mogen ontvangen. Geen probleem ondervonden. Ook snel geleverd.
AlgemeenBen aan het orienteren om een nieuwe pc build te doen en 1 van de onderdelen die ik zocht daarvoor is een voeding. Mijn trouwe 600W Coolermaster PSU is aan vervanging toe. Na lang wikken en wegen voor de Corsair RM750e gegaan en Alternate was/is de goedkoopste ten tijden van de zoektocht. Toevallig met actie. Aankoop gedaan en werd de volgende dag bezorgd.
Later kwam ik er achter dat er een lijst is voor PSU's , https://www.zachstechturf.com/psutierlist .
De gekozen voeding is een B+ tier helaas , wat niet slecht is maar dat is geen A+.
Tja voor mijn type build is het goed genoeg (hoop ik) , ben geen gamer maar bouw voor lange levensduur.
Grote doos met grote voeding met net genoeg vulling, verwacht niet dat het stuk zou gaan want de doos van de voeding is ook goed ontworpen.
AlgemeenLaptop besteld (na omruiling) volgens de website welke volgens de pricewatch gelijk was aan de goedkoopste prijs met duidelijke omschrijving, levertijd enz. De website van alternate is sowieso erg prettig!
VerzendingDe doos was gesealed er was voldoende (maar niet teveel) verpakking en bubbelplastic gebruikt. Grootste gbedeelte van de verpakking was karton. Levering met DHL was tijdig.
KlantenserviceAndere laptop omgeruild omdat ik het scherm echt mindere kwaliteit vond en hier deed Alternate niet moeilijk over. Alle collega's van de heldesk/klantenservice spraken ABN waren vriendelijk, snel en kwamen hun afspraken na.
Toen ik er achter kwam dat de dag na mijn bestelling er een gratis product bij mijn laptop werd gegeven heeft alternate mij deze met terugwerkende kracht gegeven.
Kan de klantenservice zeker aanraden!