Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenDe levering was snel en geheel volgens de verwachting die via de website gewekt wordt, het product voldoet aan de verwachting.
VerzendingEen snelle levering precies zoals aangegeven op de site Alternate.
AlgemeenAlternate de vertrouwde webshop waar ik al sinds ik klein ben (en dat is lang geleden 🤣), hardware en randapparatuur bestel. Altijd goed geleverd, altijd goede service gehad.
VerzendingOp tijd geleverd! Sochtends besteld zelfde dag in huis. Heel fijn!
KlantenserviceVroeger wel eens geholpen met een dod, werd snel vervangen.
AlgemeenBinnen 24uur mijn bestelling ontvangen! Alles was goed geregeld en verder niets aan de hand.
AlgemeenEenvoudig bestelproces met juiste prijs, duidelijke kenmerken en voldoende betaalopties. Mede doordat de verwijslink van Tweakers correct was.
VerzendingBezorging op tijd. Goed ingepakt. Via een bezorger die actuele informatie deelt.
AlgemeenBestelling plaatsen ging eenvoudig. Had wat problemen met inloggen in het account, werd telefonisch uitstekend en vriendelijk geholpen.
Producten zijn zeer snel (in één zending) verzonden, met extra code die de bezorger moest krijgen ter controle.
Goed verpakt, snel verzonden. Snelle levering, die ook nog eens extra beveiligd was met een code die de bezorger moest krijgen van mij.
KlantenserviceHad wat problemen met inloggen in het account, werd telefonisch uitstekend en vriendelijk geholpen.
AlgemeenGoede prijs (gevonden via kieskeurig). Het bestelproces was eenvoudig. . De levering was vlot en goed.
VerzendingDe levering was vlot, netjes verpakt en kon gewoon in de brievenbus.
Algemeenalles is makkelijk om te vinden en wordt ook heel goed uitgelicht voor wat je precies krijgt en hoeveel je betaald zonder zorgen en het is snel en simpel
Verzendinglevering is snel en alles is goed verpakt geen problemen gehad ermee en waardoor ik zonder zorgen alles snel kan regelen.
Klantenserviceklantenservice helpt goed uit en vraagt veel waardoor er specifiek de problemen worden opgelost en zelfs meer kan geregeld worden waarbij je zelf niet veel kan doen bij bepaalde situaties
AlgemeenOverzichtelijke website en een goed assortiment. Ik heb al gezegd wat ik wilde over dit onderwerp maar tweakers eist 15 woorden.
VerzendingIk heb kort nadat ik bestelde de bestelling al geannuleerd (dezelfde middag) Hoewel het product nog gewoon in hun magazijn was heeft alternate gelogen dat het al verzonden was en toen tegen mijn zin alsnog verzonden. Het product (een nieuwe processor) is vervolgens door dhl op straat voor mijn voordeur achter gelaten.
KlantenserviceDe klantenservice vertelt onwaarheden om geen moeite te hoeven doen en verschuilt zich achter slappe smoesjes. Als ze hier op worden aangesproken reageren ze inhoudelijk niet meer.
AlgemeenQuest 3 besteld op 5-6. Vlotte bestelling en geleverd binnen 24 uur via DHL. Alles conform toezegging op website
VerzendingPakket verzonden op dezelfde dag en een dag later door DHL bezorgd met een code. Het kan niet beter
AlgemeenDuidelijke site, goede prijzen en in het algemeen een fijn bedrijf om bij te bestellen.
VerzendingLevering ging via DHL, goede doos met papeiren bescherming er in. Niks om op te merken.
AlgemeenAlternate heeft een goede selectie van producten met vaak een van de laagste prijzen. Ik kan deze webshop grotendeels aanbevelen.
Jammer genoeg vanwege onderstaande ervaring met de verzending via DHL zal ik hier voortaan niet meer bestellen.
De same day levering die via DHL loopt gaat erg slecht. Ik had een nieuwe case en fans besteld die waren opgesplitst in twee delen. De fans waren uiteindelijk diezelfde dag geleverd maar de case niet, deze was verplaatst naar maandag, uiteindelijk rond 18:00 op maandag werd er door DHL aangegeven dat de levering nog verder was vertraagd naar dinsdag.
KlantenserviceVanwege mijn slechte ervaring heb ik contact opgenomen met de klantenservice, zij reageerde snel en hebben mij de extra toeslag voor de same day levering teruggestort.
AlgemeenPrima website om iets te zoeken alleen bij sommige product geven ze te weinig info voor de rest ging alles vrijwel vlekkeloos
AlgemeenHeb verschillende keren dingen gekocht bij Alternate en steeds goede ervaringen gehad. Van harte aanbevolen.
KlantenserviceDe afhandeling van het retourneren van een voeding die me niet beviel verliep goed. Ik heb verder geen ervaring met de klantenservice.
AlgemeenAlternate had de Audeze Maxwell op voorraad deze direct besteld. Bestellen en betalen gaat makkelijk, maar raar bij een duur product om verzendkosten te betalen, en de volgende dag het gratis aan te bieden terwijl ik er voor heb moeten betalen.
VerzendingProduct was snel verzonden, bij aankomst was het product alleen in een doos gegooid zonder extra bescherming.
KlantenserviceNa 7 weken ging mijn Maxwell stuk en moest voor reparatie terug. Je krijgt een standaard verzendlabel, en heel gedoe over veilig en goed verpakt opsturen, eigen risico ect… (maar zelf vergeten ze het wel om het fatsoenlijk te versturen) uiteindelijk zelf maar een verzekerde verzending van gemaakt en uit eigen zak betaald. Een maand later de melding dat het product niet te maken is, en ik een alternatief mag uitzoeken, want de Maxwell hadden ze niet meer op voorraad. Na telefonisch contact was de melding dat geld terug niet mogelijk is, en ik maar wat anders moest uitkiezen… Hoger op gespeeld en uiteindelijk voor elkaar gekregen dat ik mijn geld toch terug krijg. Slechte afhandeling als ik zelf niet actief zou zijn. Ik zal hier niet gauw meer een duur product bestellen.
AlgemeenHet bestellen gaat makkelijk en de betaling nog makkelijker. Tot zo ver niet veel meer over te zeggen.
Spullen besteld, meer betaald om specifiek bij mij te leveren. Uiteindelijk helemaal niet geleverd, ook niet aangeboden. Dus vraag ik direct om mijn geld terug en zij kunnen de betaalde artikelen meteen naar laten komen en niet naar een aflever punt van PostNL. Heel bureaucratisch dat ik 5 dag moet wachten want dat stuurt PostNL het terug. En daarna kan het proces van geld retour opgestart worden. Ik heb een deel van mijn geld terug. Echter het deel dat ik extra heb betaald om aan mij te leveren (ik vind dit nog steeds raar), wat niet gebeurd is (niet eens aangeboden) is niet terug betaald. Hier heb ik ook recht op. Het contract is immers ontbonden bij het niet nakomen van de afspraak door Alternate.
Om de zending zelf te ontvangen moet je 1,50 extra betalen. Beetje raar dat IK bestel en dat ik extra moet betalen dat mijn buren het niet ontvangen. Omgekeerde wereld
KlantenserviceIk belde om te weten met wie alternate bezorgd, maar het bedrijf is om 17.30 al dicht. Voor 22.00 besteld morgen in huis.
AlgemeenSuper goede ervaringen, in de ochtend een complete PC aan componenten besteld (10:30) zelfde dag nog in huis (21:00).
Jammer genoeg de kast bij een concurrent besteld (was iets goedkoper), maar die heeft zijn zelfde dag geleverd niet waargemaakt. Dus volgende keer alles bij Alternate bestellen!
Ochtend 10:30 besteld, avond 21:00 in huis 😁 Helemaal top 👍🏻
AlgemeenProduct besteld bij Alternate.
Zoals gewend, keurig netjes verzonden en snel geleverd.
Dat icm gratis goody`s
Netjes verpakt en dezelfde dag verzonden.
Kan er eigenlijk weinig anders van zeggen.
Ik kreeg geen track & trace.
Via chat (bot) kon iemand mij wel goed helpen, ze gaf mij een T&T nummer waardoor ik goed geholpen was.
AlgemeenN.b.: Deze review is voor de zakelijke tak van Alternate, welke - volgens de medewerker die ik telefonisch sprak - georganiseerd is ten minste deels los van de normale consumenten Alternate.
Ik heb een door mij als defect geconstateerd moederbord teruggestuurd (soms bij verlaten BIOS wil het OS niet meer of na vele minuten pas laden, tot resetten CMOS door verwijderen batterij). Alternate ging dit (natuurlijk) zelf nog testen. Ik mailde een beschrijving van het probleem en stuurde het mobo op.
Ze vonden een verbogen socketpin, welke ze netjes rechtbogen, maar hebben volgens het testrapport (waar ik zelf om moest vragen) vervolgens niet het scenario getest dat ik beschreef als de oorzaak van het defect. Toen ik hierover belde werd dat niet serieus genomen en moest ik erop staan dat ze alsnog het door mij beschreven scenario zouden testen. Later kreeg ik telefonisch te horen dat de testers het nu alsnog getest hadden, en niets konden vinden.
Drie volle weken(!) nadat ze het moederbord als retour in ontvangst namen stuurden ze het terug naar mij. Op de pakbon van het retour stond een beschrijving van de gedane tests; de door mij beschreven oorzaak van het defect stond daar wederom niet op. Ik heb er geen vertrouwen in dat Alternate het door mij beschreven probleem inderdaad getest heeft.
De RAM die ik ook meestuurde (als goede suggestie van de klantenservice, zodat ze daarmee het mobo konden testen) kreeg ik niet terug zoals ik die opstuurde maar met een deels vernielde verpakking.
Hoewel één van de drie mederwerkers die ik telefonisch sprak goed meedacht over oplossingen en tijdig en op eigen initiatief mails stuurde is mijn ervaring met Alternate zakelijk overschaduwd door trage communicatie die vooral van mijn kant moest komen, het volgens geschreven rapportage niet testen van het door mij beschreven defect en het gehavend terugsturen van mijn product.
AlgemeenEind februari een set nieuwe ram sticks besteld: hyperx fury. Setje doet het prima. Niets op aan te merken!
VerzendingIn de avond besteld, de volgende dag al in huis. En keurig ingepakt! Wat wil je nog meer!
KlantenserviceIk heb goede ervaringen met hun klantenservice. Dit is ook echt nog het enige bedrijf waar ik mijn hardware bestel. Als er een keer iets aan de hand is, dan heb ik nog steeds het gevoel dat Alternate je verder wilt helpen en je niet in de steek laat zoals dat andere niet te noemen bedrijf. Bedankt voor de fantastische service Alternate! Daarom blijf ik bij jullie bestellen!
AlgemeenHeel duidelijk bestelproces, snel besteld en betaald, en gekozen voor Alternate vanwege de korte levertijd
Verzending' s Avonds besteld en de volgende ochtend al geleverd. (Bij veel andere webshops een levertijd van 2-3 werkdagen). Goed verpakt.