ALTERNATE.nl

Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl

Besteld en op tijd, netjes verpakt in een kartonnen doos. Zending is onbeschadigd binnengekomen en het product wat ik heb besteld kreeg ik ook daadwerkelijk.

Bij het vragen om een review mist het ordernummer, die heb ik op moeten zoeken. Dat is irritant ;-)

Prima! Netjes in een doos, zoals het hoort en onbeschadigd.

Ik heb onlangs de PC-BUILDER op de website van Alternate gebruikt om een systeem samen te stellen. Het proces verliep aanvankelijk prima en de levering was snel. Echter, na ontvangst begon de ellende.

Het moederbord gaf een foutmelding; volgens de klantenservice kwam dit doordat de CPU niet werd herkend en eerst het moederbord geüpdatet moest worden. Dit roept de vraag op waarom deze combinatie überhaupt werd aangeboden in de PC-BUILDER.

Als "oplossing" moest ik het product terugsturen via het retourproces. Dit zou ongeveer 2 weken duren en mij 20 euro kosten voor de update. Dit vind ik onacceptabel.

Ik heb dagelijks contact gezocht met de klantenservice, maar telkens werd mij alleen verteld dat het 2 weken zou duren. Er werd niet meegedacht in alternatieve oplossingen, wat ik zeer teleurstellend vind.

Ondertussen zijn we bijna 2 weken verder en heb ik nog steeds geen werkend systeem, geen oplossing en geen update vanuit het bedrijf ontvangen.

de bestelde goederen werden zeer snel verzonden en snel geleverd.

zoals hier boven beschreven is er geen sprake van service. er wordt niet meegedacht in oplossingen. je moet er zelf achteraan mailen, chatten en of bellen om iets van ze te horen.

ruime keuze, veel info op de website, voelt al jaren vertrouwd! wellicht niet de goedkoopste maar wel een hele goede service en prima prijs-kwaliteit

levering is eigenlijk altijd prima is mijn ervaring. Vooral omdat je vooraf voldoende keuzes hebt voor je manier van bestellen en door welke vervoerder.

Het is niet de eerste keer dat ik bij Alternate bestel ; oa voorraad en levering is van grote klasse . Elke keer wanneer ik wat bestelde , zelfs 2e keus , werd prima afgehandeld . TOP!

Prima ! ............niet op aan te merken . TOP! Ga zo door !

O.a. de chat , prima . Mooi bedrijf uit Tholen / Zld.
Ga zo door !!

Snel gevonden op de site
Prima verzorgde verpakking
Snel geleverd

Nu nog naar 15 woorden

DHL om 12.07 aan dat het pakket vanaf 12.15 kan worden geleverd, dat is een beetje laat. We waren dan ook niet thuis en de spullen zijn naast het huis neergezet. Vind ik wel spannend voor computer spullen.

Zeer tevreden met Alternate. Bestelling op de website gaat heel makkelijk.
Informatie over de produkten is ook heel goed. Bezorging snel en zonder problemen. Een vraag stellen via chat geeft ook duidelijke antwoorden.

Levering op tijd. Dinsdags besteld , de donderdag daarop in huis.

Snel geholpen na een vraag via Chat. Uitgebreide informatie over een MS-Office produkt.

Eerste ervanring met Alternate. Ik was doorgelinkt via tweakers pricewatch. De website was en het afrekenen etc was helemaal in orde.
Ik bestelde in de ochtend voor 11.00 en voor een kleine 3 euro zou het dezelfde avond bezorgd zijn, wat ook het geval was. Overigens waren de bezorgkosten gratis.
En het product was scherp gesprijst. Hier komt ik zeker weer terug.

Zorgvoldig en optijd geleverd. Verpakking was helemaal in orde en de extra verificatie die ik moest doen maakte de bezorging voor beidde partijen uiterst betrouwbaar.

Heel behulpzaam en kon al mijn vragen beantwoorden die ik had over het product. Ze hebben verstand en deskundigheid van wat ze verkopen, wat erg prettig is.

Geen gezeur, geen onnodige vragen. Binnen een week heb ik een nieuw vervangend onderdeel voor mijn PC binnen na defect van het vorige.
Prima service!

Prima, snel en goed verpakt. Valt niets aan toe te voegen.

Snelle antwoorden in de communicatie, geen overbodige vragen. Nette taal. Alles ging meteen richting goede oplossing.

Gewoon zoals het hoort, correct en snel. Zij waren de enige met dit product, bestellen was makkelijk en het werd zeer snel geleverd. Dit is de 4de monitor die ik daar koop en ben weer tevreden.

Goed verpakt, in goede staat ontvangen. Snelle levering, sneller dan gedacht.

Bestellen ging prima het product was goed omschreven, het product is als geadverteerd geleverd het was degelijk ingepakt en snel verzonden

Het product van bijna 500 euro werd gewoon voor de deur neergezet, ik had geluk dat de buren het opgepakt hebben

Ik heb de bezorging gemeld maar ik krijg de indruk dat alternate het wel goed vind.

Laptop gekocht via de website. Alles ging daar vlot. Levering was buitengewoon goed. Zal zeker vaker bestellen

meerdere mails gehad over de verzending en een extra ontvangstcode, zodat niet iemand anders de laptop kon ontvangen.

Wolfgarten grasmaaier besteld op zondagavond, werd dinsdagmiddag geleverd, keurig per DHL.
Prijs was echt concurrerend, product prima.
Zeer tevreden dus.

Levering keurig op tijd door DHL, blij dat Alternate deze vervoerder heeft gekozen

Ik ging voor de PC Configurator en het laten bouwen van een PC.
Ik kon alleen maar luchtkoelers voor de CPU kiezen, ik kreeg na bestellen het advies om een waterkoeler te kiezen.
In de PC Configurator verdwijnen zomaar onderdelen, deze blijken niet meer op voorraad te zijn.
Verder helpt de configurator niet echt met het geheugen, voor optimaal gebruik van geheugen moet je 2 sleuven gebruiken, met tot 48GB geheugen waarbij dus de 24GB aan een kant zit. Dan kan je de spec halen.
Er werd niet gevraagd op welke storage Windows te installeren, ik wou het dus net andersom.

PC is verder wel goed gebouwd en getest, en er is gebeld dat de geheugensnelheid alleen stabiel is op iets lagere snelheid.
Dat klopt wel want met 64GB heb ik geheugen aan twee kanten.

Betaling verder goed, ook verschil is teruggestort.
Een anders systeemkast kon ik ook gemakkelijk aangeven via de mail.
Met de AI assitent Alice op de website kon ik niks mee.

Het gratis product mobiele koelkast voor blikjes is ook geleverd.
De gratis game bij de videokaart mis ik nog, en zal ik nog naar moeten informeren.

Levering was snel, ik kon echter net geen badjas aantrekken om bij de deur te komen, er werd minder dan twee minuten gewacht, en de dozen ter waarde van duizenden euro's buiten achtergelaten. Maar ik was dus wel thuis en de dozen veiliggesteld.

Er wordt meegedacht, goed gecommuniceerd, ik kon makkelijk iets wijzigen.

fijne site voor elektronische apparaten en onderdelen en vaak een goedkopere prijs vergeleken met andere websites

wordt altijd snel en netjes verzonden zonder problemen of beschadigingen

Ik kwam met een vraag over hoe ik het beste iets met mijn computer kon doen en kreeg gelijk de ochtend erna reactie

De PC-builder op de site is geweldig, niet meer uitzoeken welke socket bij welke CPU hoort.
Bestellen ging ook makkelijk en de volgende dag alles netjes in huis.

Het enige wat voor mij echt niet meer van deze tijd is zijn de verzendkosten. Je besteld voor meer dan 1800 euro aan spullen en dan moet je alsnog verzendkosten betalen.

Snel verzonden, maar met 1800 euro aan spullen mag je verwachten dat het gratis is.

Geassembleerd systeem besteld via de "PC Builder". Desktop onderdelen waren netjes gemonteerd, echter vrij prijzig om deze te assembleren. Levering was sneller dan verwacht.

De bestelling werd geleverd door een partner van PostNL, ik was hier huiverig voor. Maar was keurig verpakt en verzonden. (inclusief enkele losse onderdelen voor de kast die ik kan gebruiken om later onderdelen toe te voegen)

2 gratis games (keys) zouden er via een deal bij geleverd worden. Deze kwamen echter niet aan via de mail en moest een aantal dagen wachten op antwoord. Uiteindelijk alle keys goed ontvangen.

Een aantal onderdelen voor een nieuwe pc was allemaal op voorraad en goed geprijst. Daarnaast heb ik in het verleden al een paar keer zonder problemen bij hen besteld, dus vandaar dat ik nu weer naar Alternate heb gekeken.

Zoals ze aangeven wordt alles wat voor een bepaalde tijd wordt besteld de volgende dag geleverd. Voorheen goede ervaringen mee gehad en ditmaal wederom.

Alternate lijkt aan de oppervlakte een goede winkel, helaas valt de verzending en de klantenservice tot diep beneden niveau tegen.

Alternate verpakt gerust defecte (gedeukte) harde schijven in een verse doos.
Hierdoor is schade aan de buitenkant niet zichtbaar.

Na melden van de bovengenoemde schade bij de klantenservice de schijf uitstekend verpakt opgestuurd, in de originele doos en een extra omdoos. Na ruim een week wachten stelt Alternate zich op het standpunt dat het gebruikersschade is. En dat ik die veroorzaakt zou hebben.

Na aanleveren van bewijs dat de doos onbeschadigd is geeft Alternate niet thuis, retourneert vrolijk de defecte schijf in een onfatsoenlijke doos waardoor er nu NOG meer deuken in zitten.

Geen reactie meer van Alternate op berichten, ik een schadepost van €400 voor een nieuwe, kapotte schijf.

Nooit meer alternate voor mij. Waardeloos. 1 ster is teveel lof.

Betalen via de website lukte even niet dus de helpdesk gebeld. Daar waar ik keurig en vlot geholpen.

De levering was vlot en vlekkeloos. En was sneller dan verwacht

Bestelling geplaatst via de website. Bestelling en betaling is zonder problemen verlopen. Belofte m.b.t. verzending wordt niet gehaald, niet de eerste keer helaas bij Alternate.

Verzenden is echter een dingetje. Vrijdag einde van de middag besteld, met de bedoeling om er zaterdag/zondag mee aan de slag te kunnen. Zou op zich ook moeten kunnen gezien de "voor 22.00 besteld, vandaag verzonden" belofte die bovenaan de website pronkt.

Helaas blijkt er vrijdag niks verzonden te zijn. En zaterdag ook niet. En zondag (ochtend) ook niet. Dus maar geannuleerd en besteld bij een shop met een betere staat van dienst m.b.t. verzending.

Het annuleren van de bestelling gaat gelukkig wel makkelijk vanuit je besteloverzicht, en de terugbetaling is normaal gesproken ook vlot.

Scorekaart voor ALTERNATE.nl