ALTERNATE.nl

Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl

Ik had een router zsm nodig, Alternate die had hem voor de goeekoopste prijs en deze hebben ze mij ook snel toe weten te sturen. Daar was ik dan ook heel erg blij mee. Veel vaker afgelopen 20 jaar dingen weten te bestellen en vroeger ook vaak langs geweest in de oude showroom en ze weten sws mij altijd goed te helpen. Top bedrijf!

Ik had een router zsm nodig, Alternate die had hem voor de goeekoopste prijs en deze hebben ze mij ook snel toe weten te sturen. Daar was ik dan ook heel erg blij mee. Veel vaker afgelopen 20 jaar dingen weten te bestellen en vroeger ook vaak langs geweest innde oude showroom en ze weten sws mij altijd goed te helpen. Top bedrijf!

Op zoek naar een grote maar betaalbare BBQ van Weber was Alternate verreweg de beste optie. De bestelling verliep soepel. De BBQ is perfect.

De levering was bijzonder snel en efficiënt. Geen enkel probleem met het verzenden naar een afwijkend adres.

Fijne en duidelijke website, concurrerende prijzen en snelle verzending. Mijn bestelling was de volgende dag in huis.

Track en trace en de onderdelen waren goed verpakt in een stevige doos.

Fijne webshop
waar ik al jaren mijn onderdelen voor pc's koop en monitoren.
prima prijs en fijne klantenservice als je ze nodig heb. geven snel antwoord.
verzending gaat razend snel en de volgende werkdag heb je het in huis.

Snelle verzending en goed verpakt
leveren de volgende werkdag zoals aangegeven staat op de website
mits het product op voorraad is.

Snelle klantenservice
geven snel antwoord mocht je vragen hebben of opmerkingen.

Bestelling was makkelijk te plaatsen, ik kreeg goede informatie, product was als omschreven.
Nette en goede informatie van de verkoper.

De bezorging was ook netjes en het bestelde product werd op tijd geleverd.

Klantenservice gaf duidelijke en eerlijke betrouwbare informatie.
Chapeau voor alle medewerkers hiervoor.

Nette en goede informatie van de verkoper.

De bezorging was ook netjes en het bestelde product werd op tijd geleverd.

Klantenservice gaf duidelijke en eerlijke betrouwbare informatie.
Chapeau voor alle medewerkers hiervoor.

Prima prijs en snelle verzending. Ik had in de avond een bestelling geplaatst en deze was zaterdag om 1 uur al binnen. Goede communicatie en verpakking.

Goede communicatie en verpakking. Track en trace kwam in de avond al binnen. Alles was stevig verpakt in een grote doos.

Algemeen goed assortiment. Website is overzichtelijk, ze hebben ook een hoop ander spul, maar dat is nog niet hinderlijk. Prijzen variëren heel erg, als je oplet is het een prima winkel om spul te kopen voor goede prijzen.

Erg goed geholpen met een DOA processor. Wou mijn processor upgraden, dus een nieuwe bij hen besteld. Na ontvangst en installatie weigert de nieuwe processor dienst. Van alles geprobeerd, maar komt niet eens door de POST van mijn moederbord heen. Met de oude processor alles in orde. Klantenservice gebeld, daar eerst het hele verhaal uitgelegd, toen hadden ze nog allerlei vragen en tests voor mij. De meeste tests had ik al gedaan. Na 20 min uitleg, kreeg ik te horen dat ook zij dachten dat er iets mis was met de processor.

Ik mocht ofwel gelijk geld terug krijgen ofwel de processor omruilen. Gekozen voor omruilen (een nieuwe processor was nog steeds de bedoeling). 5 dagen na het terugsturen van de defecte processor werd de nieuwe opgestuurd. Enige verbeterpunt is naast "we hebben uw retour ontvangen" nog tussentijds status-updates melden. Al met al had ik dus na 6 dagen een nieuwe processor, welke na installatie direct draaide.

Kan het allemaal sneller? Vast wel, maar gezien de keuzes die ik kreeg en het feit dat ze eerst moeten controleren of ze een kundig iemand aan de lijn hebben of niet, heb ik niets als hinderlijk ervaren. Wat mij betreft een prima aftersales.

goede service. Hielpen goed toen DHL het pakketje verloor. Erg proactief. Belde zelfs een paar dagen later op om te vragen of alles goed gearriveerd was.

Product kwam in envelop met bubbel wrap. Prima zo toch.

Erg proactief. Belde zelfs naderhand om te vragen of alles naar wens was.

Bestel al me hele leven bij Alternate. Altijd top.
Heb nooit iets te klagen gehad.

Netjes bezorgd. Veel verwacht ik niet van dhl en postnl maar alles was gewoon volgens afspraak.

Service bij Alternate altijd top. De kwaliteit van alles dermate hoog dat ik de klantenservice zelden nodig heb gehad.

Echt goede en moie moederbord!!!! Ik recoment het iedereen! Alles werkt echt goed zonder problemen! Alles wat ik dacht.

Ik kreeg het in 1 dag ! Dat is echt snel

De klantservice is op het beste manier! Iedereen zijn echt vriendelijk en werk is goed gedaan!

Gewoon een webshop waar ik een GPU heb gekocht. Ze waren de goedkoopste en ik kende ze niet dus heb ik ff een ding besteld (geen account aangemaakt)

Nadien kreeg ik een mail van alternate met de vraag of ik ze wel wilde reviewen op Tweakers.net

Dat vind ik raar en is deze review is daarom niet perse helemaal uit eigen beweging.

Raar.

was de volgende dag in huis. Was in voorraad volgens de website. Dat klopte dus :)

Ik zocht nieuwe hardware ivm een upgrade naar windows11.
Het uitzoeken en bestellen ging heel makkelijk . Ik heb altijd goede ervaring gehad
bij Alternate , dus kwam ik daar terecht.

De produkten werden snel geleverd , de verpakking ook goed ,(papier ipv plastic).
Alles was goed verpakt , geen schrammetje te zien , alles zag er puntgaaf uit na het uitpakken.

Mijn ervaring is dat de klantenservice ook gewoon goed is.

De prijs was goed en ik kreeg er een gratis voucher bij voor Gameforce 2024

De levering was goed op tijd en via track and trace te volgen

Het is fijn om gewoon te krijgen wat je wilt hebben.
(En nog vier woorden. ;-) )

Het lag de dag na mijn bestellen gewoon daar waar het hoorde te liggen.

Nette prijs, bestellen was eenvoudig en kon afleverdag kiezen die mij het beste uitkwam. Alles kwam keurig bombproof verpakt aan, prima mail-updates: heb dus niks om over te klagen :)

Levering kwam aan op de gewenste leverdag, degelijk verpakt met nette updates / factuur per e-mail.

ASUS OLED besteld, bleek een buggy tegenvallend ding. Net binnen de termijn geretourneerd. Volgens mij voor het eerst in mijn leven dat ik een product heb geretourneerd maar voor 1500E verwacht je geen buggy tegenvallende monitor waarbij je terugverlangt naar je oude 1440p 75hz monitor.
Helaas voor hen was dit ook de enige keer dat ik iets bij ze heb besteld, en dan meteen het retour krijgen.
Maar over de shop: prima bestelling, volgende dag geleverd. Na mail sturen over mogelijkheid retourneren snel response met de melding erbij dat het de laatste dag was (14dgn) om te retourneren (zonder "RMA"-procedure zeg maar). Dat is meedenken.
Na makkelijk retourneren met hun retoursticker in de originele doos wel even een kleine 2 weken moeten wachten op een response en geld terug, maar wel binnen die gestelde termijnen was dat afgehandeld. Netjes volledige bedrag retour minus 6E (aardig verwaarloosbaar op 1500E) verzendkosten.
Jammer dat het zo gelopen is, en heb ze zelfs aangeraden die buggy monitoren niet meer te verkopen, velen hebben er problemen mee, wat overigens niet opgevolgd is noch reactie op gekomen is.

In de originele doos, die al groot genoeg was, hoeft niet nog meer omheen.

Snelle response en afhandeling, en hebben in dit geval dus ook meegedacht ivm bijna 14 dagen voorbij.

Makkelijk bestelling bestel wel vaker bij deze shop, levering was zoals belooft op de website en bij het plaatsen van de bestelling. Zoiezo goede prijzen maar door de aanbieding een echt scherpe prijs (samsung ssd)

Levering was zoals belooft op de website en bij het plaatsen van de bestelling.
Ook geen overdreven grote doos maar wel goed verpakt (brievenbus door dhl)

Snelle levering, goede verpakking, waardeloze klantenservice. Ik zal hier niet snel weer bestellen.

Een of andere irritante Sjors doet de RMA en leest mails maar voor de helft. Eerst vragen ze naar bewijs van mijn problemen en vervolgens word dat genegeerd en gezegd dat ik geen contact met Gigabyte heb gehad terwijl het duidelijk in de screenshots of toegestuurde filmpjes staat.. Erg irritant om zo met mensen zaken te doen.

verzending is gewoon goed en snel en op tijd. Geen problemen daar mee.

Klantenservice is net zo slecht als bij Gigabyte. Het duurt veel te lang en is onvolledig en willen absoluut niet meedenken over een oplossing.

Moederbord nu al voor 4 weken weg en nog steeds niet een duidelijk antwoord over hoe en wat.

Er waren meerdere problemen en dit is door Alternate bevestigd en is naar Gigabyte Duitsland gegaan en vervolgens te horen gekregen dat het bord "gerepareerd" is. Ik heb daar absoluut geen vertrouwen in en zeker aangezien Gigabyte inmiddels bekend staat als een B merk vanwege alle problemen die ik en andere mensen hebben.

Heb meerdere keren hier met Gigabyte over gehad via hun eSUPPORT maar dit mocht niet baten en krijg alleen maar onzin verhalen te horen en vaak lezen ze de problemen niet eens goed.

Dit gebeurt ook met Alternate want heb meerdere malen aangetoond dat Gigabyte gewoon geen goed merk is kwa moederborden en heb dit aangetoond omdat ik dezelfde problemen kan reproduceren op meerdere bordjes.

Nu ik een ASrock moederbord heb getest zijn alle problemen die ik had verdwenen als sneeuw voor de zon dus de conclusie is wel duidelijk dat Gigabyte het probleem hier is.

Heb de z790 Elite X wifi7 en de z790- Tachyon geprobeerd maar beide bordjes zijn gewoon waardeloos en de zelfde problemen komen op beide borjdes voor.

BIOS hangs, USB problemen, audio krakelingen, BIOS blijft gewoon hangen, boot problemen etc. etc. Alles is wel gedocumenteerd en er zijn zelfs diverse filmpjes op mijn YouTube kanaal erover en nog bagatelliseert Alternate het en geloof niet dat ik met Gigabyte contact heb gehad en ze geloven de problemen ook niet..

Ik heb verschillende oplossingen bedacht maar ze blijven om de hete brei heen draaien en beloven veel maar maken niks klaar. Veel beloven weinig geven doet een gek in vrede leven moeten ze wel bij Alternate denken op de RMA afdeling.

Dit was het zelfde met een Seasonic voeding een aantal jaar terug weet ik mij te herinneren dus ze zijn niet veel beter geworden op dit gebied.

Helaas zijn zij de grootste retailer met het grootste aanbod in Nederland en dat brengt een heel verantwoordelijkheid met zich mee en heb al voor honderden euro's daar besteed dus je mag wel verwachten dat ze even wat meer coulant zijn maar helaas is het tegendeel waar.

Ik bedenk me eerst wel 10x voor ik hier weer bestel. Zo jammer dat de RMA zo te wensen overlaat..

Update:

na 5 weken weg geweest te zijn EINDELIJK terug bij Alternate. Dit hebben ze "getest" zeggen ze maar zonder bewijs. Ik heb namelijk om test rapporten gevraagd of uitleg hoe ze getest hebben, geen antwoord.
Waardeloos bedrijf en ik bestel hier nooit weer. Ook zal ik hier een klacht over maken bij ACM consuwijzer, ICT Waarborg enz.

Snelle levering, uitstekende klantenservice, retouren worden vlot verwerkt, gemakkelijk te regelen, helemaal geen gedoe, helemaal tevreden!

Goed op hoogte gehouden via mail, keurig verpakt in overdoos, snel geleverd

goede klantenservice, retouren worden vlot verwerkt, emails over de voortgang en status, geen gedoe!

Scorekaart voor ALTERNATE.nl