Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenBij het bestellen van de onderdelen voor de nieuwe gaming pc voor mijn zoon die ik ga bouwen, had ik een foutje gemaakt.
Ik had een non modulaire voeding besteld om wat te besparen.
Maar ik kwam er later achter dat de case die ik besteld had wat minder kabel ruimte had dan ik dacht.
Dus ik heb even gebeld en werd heel vriendelijk geholpen.
Ik kon het pakket aan de deur weigeren en het bedrag werd teruggestort.
Meteen een modulaire voeding bestelt en deze werd ook meteen weer verzonden toen hij van de leverancier binnen was.
Goede service!
Een prima snelle verzending.
En het is keurig onbeschadigd aangekomen.
Ik werd vriendelijk te woord gestaan en werd samen met mij naar een passende oplossing gezocht.
AlgemeenScherpe prijs ten opzichte van andere aanbieders en zeer duidelijke communicatie over verzending en aflevering!
VerzendingOp de afgesproken datum en tijd is de zending afgeleverd!
Algemeen"Vandaag besteld is morgen in huis"......
Zouden ze beter kunnen veranderen in:
"Vandaag besteld en ook morgen heeft niemand een idee wanneer het gaat komen en ooh...nee...we beloven het wel maar we bellen niet terug"....
Dag 1: in de ochtend (voor half 11) 2 itrems besteld: beiden volgens de site op voorraad. Mooi...Vandaag besteld -> morgen in huis.
En inderdaad: einde vd middag een mailtje met link naar DHL.
Waar vervolgens staat: we weten het ook niet wanneer we komen, we hebben nog niets ontvangen. Dit wordt spannend...
Dag 2: begin middag: DHL zegt nog steeds niets ontvangen te hebben en dus niet te weten wanneer ze komen.
Alternate gebeld: hele vriendelijke meneer "ja meneer, ik zie het maar snap het ook niet, dit moet ik uitzoeken en ik bel u of vandaag of uiterlijk morgen terug"..
Je raadt het al....moet nog terugbellen.
Ik heb er totaal geen moeite mee dat als ik het bestel dat het er dan binnen 2 dagen is maar zeg dan niet 1) dat het er de volgende dag is en b) als je zegt terug te bellen doe dat dan ook.
Kortom, slechte beurt en voordat ik hier een systeem of andere grotere aankoop zou doen zou ik me toch wel even minimaal 3 keer bedenken......
Was dus lange tijd onbekend wanneer het geleverd zou gaan worden.
KlantenserviceHeel slecht: doen dus niet wat ze toezeggen/beloven te doen.
AlgemeenMakkelijk besteld, snel geleverd, goede service, veel updates en emails over de levering en verzending.
VerzendingMinstens 5 emails gekregen met uitleg en tijden dat t aankomt.
AlgemeenIk had een systeem gekocht bij Alternate. De SSD ging kapot (slechte sectoren), waardoor het systeem traag werd en ook geregeld BSoD tevoorschijn kwam. Na contact opgenomen te hebben, direcht een RMA procedure gestart.
SSD opgestuurd en niet veel later een bericht gekregen dat ik een vervangende SSD kreeg.
Had wel aangegeven dat de oude SSD erg warm werd (60 graden), helaas kreeg ik geen SSD met heatsink. Kreeg precies dezelfde retour, dus geen klacht.
Verzending was prima. Overzichtelijk en snel met DHL. Mag ook een keer gezegd worden.....prima DHL bezorger. Belde netjes aan en bleef wachten.
KlantenserviceSnel en goed geholpen, nog voordat ik naar mijn inbox kon gaan had ik de RMA email al ontvangen.
Ik had een begeleidend schrijven erbij gedaan over het hoe en wat met her-installatie Windows, maar daar is niet op gereageerd. Verder is dat wel gelukt, was niet zo moeilijk.
AlgemeenDisk stuk in nas. In de avond nieuwe besteld. Volgende dag al binnen. Perfect!
Weer prima, verwacht dit al bijna als je iets bij Alternate besteld.
AlgemeenEerste keer dat ik bestelde bij alternate. Prima communicatie, snelle verzending. Product heeft nette prijs. Website duidelijk.
VerzendingNetjes verpakt. Conform de tijd. Track and trace mogelijkheid. Had aangegeven dat ik op specifieke dag en tijd product wilde ontvangen. Juist ontvangen met bevestiging code. Top
Algemeenfijne omgang en info. prima !! denken mee en geven terdege advies . zou iedereen adviseren
Verzendinggoederen op transport en thuis af geleverd. prima verpakt en perfect met de pincodes
Klantenservicegoed bereik sympathiek nemen de tijd voor uitleg en advies zeker moeite waard te betrekken bij zelf bouw
AlgemeenAlternate is een uitstekende webshop voor iedereen die op zoek is naar hoogwaardige elektronica, computeronderdelen en huishoudelijke apparaten. Mijn ervaring met Alternate is zeer positief, dankzij hun brede assortiment, klantgerichte service en betrouwbare levering.
Verzendingde verzendkosten levert Alternate een snelle en betrouwbare service, wat bijdraagt aan een positieve winkelervaring.
KlantenserviceDe klantenservice van Alternate is deskundig, vriendelijk en goed bereikbaar, met snelle oplossingen en duidelijke antwoorden op vragen en problemen.
AlgemeenOnlangs een PC gekocht bij Alternate.nl. Had in mijn omgeving positieve geluiden gehoord over Alternate. Gebeld met de servicedesk en aangegeven waarvoor ik de PC wilde gebruiken en voorkeuren van merkennamen, en het budget wat ik in gedachte had. Werd vriendelijk en vakkundig te woord gestaan. Er zou snel een voorstel in de vorm van een offerte gemaild worden. Nog dezelfde middag kreeg ik een email met het voorstel. Was enthousiast over de gekozen componenten maar wilde een iets zwaardere voeding en een kast met meer nadruk op de airflow. Nog dezelfde dag had ik de uiteindelijke offerte gekregen. En de volgende dag had ik met de link in de email de PC gekocht. Binnen vijf dagen werd de PC bezorgd.
Was onder de indruk van hoe de PC verzonden is. Er zat stevig foam tussen grafische kaart en de onderkant van de PC zodat die goed gesteund was. Dat was een zorg van me.
Ben super blij met de PC en hoe het allemaal gegaan is! Zelf ben ik even onder de pannen met deze aankoop, maar kan iedereen Alternate aanraden.
Er zat stevig foam tussen grafische kaart en de onderkant van de PC zodat die goed gesteund was. En ze hebben een service die "Niet bij de buren" heet, en dat betekent dat er alleen aan jou bezorgd word, je moet hierbij ook tekenen voor ontvangst. Ben op zich terughoudend met 'grotere" aankopen online. Maar een optie als dit trok mij over de streep.
KlantenserviceServicedesk is goed bereikbaar. Ben vriendelijk en bekwaam te woord gestaan. Nadat ik besteld had nog twee keer teruggebeld met vragen en dat verliep ook allemaal soepel.
AlgemeenHet bestellen gaat makkelijk, de website is overzichtelijk en heeft complete specificaties, en verzending verloopt erg snel en volgens de verwachting die op de productpagina aangegeven staat. Ook nog scherpe prijzen, dus wat dat betreft 10/10.
VerzendingDe verzending was erg snel en alle producten waren goed verpakt.
AlgemeenHeb op de website via de PC-Builder tool een complete nieuwe Game-PC samengesteld. Dit ging gemakkelijk en de tool hielp goed mee zodat ik zeker wist dat alle losse onderdelen goed zouden gaan samenwerken. Verder ziet de site er prima uit en is alles gemakkelijk te vinden met goede omschrijvingen.
Lang verhaal kort, een super webshop!
Verzending verliep via PostNL. Ik werd goed opde hoogte gehouden van de verzending. Verder lekker recht toe recht aan verzeding
AlgemeenArtikelen zijn goed te vinden via het menu, als je bij het juiste product bent kun je daarna goed filteren naar je eigen wensen. Vaak scherpe prijzen en de betaling gaat altijd snel met ideal
VerzendingPakket maandag besteld en dinsdag binnen, kan niet sneller. Ik heb een voeding besteld en deze was netjes en stevig ingepakt.
AlgemeenHeb het gewenste product snel kunnen vinden op de duidelijke en overzichtelijke site. Ook goede en concurrerende prijs. Direct na bestelling geïnformeerd over verwerking order en verzending met track en trace code. Product kwam goed verpakt binnen aangegeven ontvangstperiode.
VerzendingProduct op zondag besteld en reeds op maandag geleverd. Degelijk verpakt.
AlgemeenPrima winkel. Alles was als geadverteerd. Schatting van de bezorging was goed. Alles compleet en werkend binnen gekregen.
VerzendingAlles was prima verpakt bezorging was op tijd en alles in complete en warkende staat geleverd.
AlgemeenIk had een defecte NAS van Synology, heb de harde schijven en de SSD’s mogen laten testen bij Alternate. Zo kreeg ik twee nieuwe SSD’s, zijn de andere harde schijven als OK getest en kon ik verder uitzoeken waar mijn defect ligt. Heel goede klantenservice, zeer vriendelijk en bekwaam.
VerzendingDe verzending verliep vlot, van moment van laten weten dat een zending er aan zou komen tot levering.
KlantenserviceZeer kundige klantenservice, vriendelijke medewerkster zowel telefonisch als per e-mail goed bereikbaar en in een lijn.
AlgemeenHet betalen via de creditcard ging even lastig.
Vanwege de lastige creditcard betaalmethode 1 ster minder. Verder zeer tevreden.
Ik heb niet gekozen voor een extra snelle verzending, toch werd mijn pakken een dag later bezorgd. Pecies was ik had besteld.
KlantenserviceVia de chatfunctie kon ik vragen stellen en werd ik snel geholpen. Na de uitleg welke stappen ik moest nemen heb ik die gevolgd.
AlgemeenDe site werkt goed en ik kon de juiste producten makkelijk vinden. Verder bleken de prijzen concurrerend.
VerzendingDe levering was snel en de producten zijn goed ingepakt
AlgemeenHet is zeer eenvoudig om je bestelling via de website te bestellen, alles is duidelijk en overzichtelijk.
Was op zoek naar een nieuw mb, uiteindelijk de Gigabyte Z890 Elite wifi7 Ici gekocht.
Levering door Dhl vertraagd van vrijdag naar zaterdag eind van de middag.
Heb nu spijt dat ik donderdag geen 3 euro extra betaald heb voor avondlevering.
AlgemeenSlechte ervaringen met de garantie afhandeling van Alternate ik wil andere Tweakers behoeden en even opletten.
KlantenserviceBeste mede tweakers,
Ik post nooit iets maar wil jullie wel behoeden om nog iets te kopen bij Alternate.
Garantie heb je eigenlijk niet meer. Hier mijn verhaal.
Een paar weken geleden deed mijn computer het niet meer branden geen lampjes meer op het moederbord dacht mijn MB is kapot. De componenten die ik even snel kon testen waren allemaal goed ik durfde alleen mijn CPU niet te testen op een goed moederbord. Dacht ik heb dat moederbord in Juni 2024 gekocht dus heb garantie. Ik had op mijn moederbord wel GPU klipje verwijderd om een mega grafische kaart er makkelijk uit en weer in te krijgen. Type MB was Asus TUF Gaming X670E-Plus Wifi dus geen goedkoop MB. Ik een RMA aangevraagd kreeg een berichtje terug dat ik hem op kon sturen. Dat heb ik gedaan was alleen vergeten dat GPU klipje weer terug te zetten. Kreeg ik een paar dagen later een berichtje van Alternate :
Zojuist heeft onze Technische Dienst het moederbord grondig beoordeeld. Helaas hebben wij daarbij schade geconstateerd welke duidt op gebruikersschade, namelijk een afgebroken PCIe clip. Ter verduidelijking heb ik enkele foto’s toegevoegd als bijlage.
Dat PCI-e klipje hebben de grote moederbord fabrikanten nu niet voor niets vervangen door een ander systeem.
Kosten van herstel 80,- en de vraag of ze het nog konden doorsturen naar Asus ter beoordeling van het MB die kosten kwamen te vervalen als het moederbord kapot was geconstateerd door Asus. Hier werd ik mee overvallen had geen zin in 80,- ik wilde dat klipje ook helemaal niet terug op het moederbord. Ik zat nog met de vraag misschien is dit wel veroorzaakt door mijn CPU die had ik niet getest dat kwam ook bij een andere leveranciers vandaan. Uiteindelijk toch maar een nieuw MB gekocht bij een ander leverancier alles werkte natuurlijk gewoon dus had Alternate dit gewoon moeten regelen. Ik heb mijn kapotte moederbord ook niet teruggekregen van Alternate.
Denk dat Alternate een soort nieuw verdienmodel heeft gevonden : Ze zullen dat MB gewoon hebben teruggestuurd naar Asus en hebben er een nieuwe voor gekregen dus weer 1 op voorraad 256,- er weer bij.
Ze zijn mij als klant in ieder geval kwijt, toch jammer kocht er heel veel jaren veel hardware.
Ik hoop dat Alternate dit leest en in het gevolg toch beter hun best moeten doen voor hun klanten. Er zijn leveranciers genoeg en genoeg alternatieven.