ALTERNATE.nl

Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl

Ik ben al lang klant bij alternate doordat het over het algemeen altijd goede service en producten plus snelle levering was, vroeger kwam ik vaak in de winkel en tegenwoordig bestel ik vooral via de webshop, dit gaat prima. Ik heb al meerdere hele systemen zelf gebouwd via alternate en hun pc builder is handig om te zien of verschillende componenten wel met elkaar samenwerken of juist niet en of je iets mist.

Ik kreeg de bestelde producten meestal de volgende dag al geleverd. Heb 1 keer 1 component moeten terugsturen voor een ander component en dit ging ook zonder problemen.

Ben goed geholpen toen er iets met mijn pc in het verleden aan de hand was.

Website van Alternate, is zeer goed, wel zijn er wat verbeter punten. Ik kijk hier voornamelijk naar een van de beste online webshops megekko. Alternate zou hier nog wat van kunnen leren. Product selectie vooral vind ik vrij matig op Alternate vergeleken met Megekko. Dit maakt het zoeken naar producten onhandig en blijven we afhankelijk van derde partijen, zoals tweakers of PCPartPicker.

De verzending zelf was goed, het enige wat ik er op heb op te merken is. Als je een groot product koopt zoals een monitor of een computer kast dan komt dit in de oorspronkelijke doos. Dit kan er voor zorgen dat het product sneller gestolen wordt dan product in een algemene generieke kartonnen doos. Mijn tip zou zijn doe nog een doos om de oorspronkelijke doos heen, ter extra beveiliging en bescherming.

Klantenservice lijkt mij uitstekend zelf nog geen contact mee gehad. Op basis van de website en reviews ga ik er van uit dat de klantenservice bij Alternate uitstekend is.

Al wel 15 jaar bestel ik met regelmaat bij Alternate.
En altijd wordt de bestelling keurig verzorgd geleverd.
Toch heb ik ook wel edns contact moeten opnemen omdat iets niet op orde was. Naar tevredenheid kwam de oplossing.
Tja… kortom; den netrouwbaar adres voor aankoop van spullen.

Altijd op tijd en op orde. Bestast de winkel nog? Was ook prima.

Enkel positieve ervaring. Gelukkig weinig nodig gehad. Jaren geleden wel naar de winkel. Nu alles online. Uitstekend!

Ik heb een game laptop gekocht met Black Friday. Het bestellen ging erg makkelijk en snel. Er werd duidelijk aangegeven dat door de black Friday de bezorging vertraging kon oplopen maar ik heb hier geen last van gehad en werd netjes de volgende dag op zaterdag geleverd. Werd duidelijk op de hoogte gehouden door email berichten. En natuurlijk een goede actie te pakken gehad door de black Friday met de price watch vanuit tweakers.

Er werd aangegeven dat door black Friday er vertraging zou kunnen optreden maar hier geen last van gehad.

Mijn laatste bestelling was tijdens black friday acties. Het scheelde veel geld. De levering was snel en compleet. In het verleden vaker bij ze gekocht en met ze gesproken. Altijd goede service gehad.

Product was de volgende dag in huis en zeer goed verpakt.

Ze reageren snel. Ook is hun antwoord altijd erg duidelijk en ze denken ook met je mee.

Toetsenbord besteld (Keychron K5P-B3 Brown Wrl RGB US), wist niet goed welke type ik moest betreffende toetsweerstand en dergelijke. In de chat kreeg ik te horen dat ik moest mailen, dat was wel jammer, toen op de gok maar besteld want wilde het voor het weekend hebben. Uiteindelijk goed gegokt. Erg blij met het toetsenbord.

Voor 22.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden, dus lekker snel binnen, de volgende dag al.

Op zich in orde ware het niet dat ik in de chat ad hoc antwoord mag verwachten over producteigenschappen. Nu moest ik dagen wachten op antwoord via de mail en dat wilde ik niet afwachten.

Het is een goed bedrijf met goede service en snelle levering heel tevreden zeker een aanrader

Super snel gekregen en in goede staat met goede kwaliteit spullen

Goede klantenservice en was goed geïnformeerd over hoe het gaat met mijn bestelling

990 pro 2TB SSD met Black Friday besteld plus een externe behuizing. Super snel met USB-C kabel. Makkelijk 650MB/s schrijven en 1GB/lezen. Super blij mee gezien ik grote pakketten kopieer.

Zoals aangegeven voor bepaalde tijd volgende dag geleverd. Prima op tijd.

Heb in verleden vaker besteld en tot nu toe goede ervaringen.

Ik heb een headset besteld die daar goed werd beoordeeld. Toen hij aan kwam was het precies wat ik had verwacht. Snelle levertijd en een goede omschrijving.

---

Ik heb niet hoeven praten met de klantenservice maar ik ga er vanuit dat het goed is.

Kwam snel en zonder schade aan dus dat was fijn.

Prima overzichtelijke webshop. Bestelling en betaling makkelijk via iDeal. Nette prijzen en een ruim assortiment.

Volgende dag was mijn bestelling al thuis. Track and trace via de mail. Goed verpakt in een doos.

Had een Samsung galaxy book 4 360 besteld bij Alternate. Ik had in het begin mijn twijfels, dit omdat het prijsverschil vergeleken met andere grote winkels, best wel groot was. Gelukkig zag ik dat Tweakers ze aandraagt en vertrouwde het dus. Bestelling was super makkelijk gegaan, kreeg een bevestiging en een track and trace. Conclusie: zeker vaker bestellen en flink wat centjes besparen :)

Verzending was goed, je krijgt een code die de bezorger moet vragen. Dit zorgt ervoor dat de bezorger ook echt aan de deur komt en niet zomaar voor de deur dumpt. Ik ben er fan van!

Niet veel met hen te maken gehad, vroeg alleen of ik een kopie van de factuur kon krijgen. Aardige meneer aan de telefoon gehad en mijn extra factuur gelijk ontvangen.

Nooit problemen met alternate. Altijd correct goed en duidelijk en op tijd. Site is altijd up to date en voldoet prima

Prima. Echter dhl zou ik liever niet hebben. Loeten wederom pakket onbeheerd achter bij de voordeur

Geen idee heb ze nooitnodig gehad. Verder geen commentaar nogmaals nooit nodig gehad

Snel en eenvoudig bestelproces in een intuïtief ingericht online omgeving. Duidelijk omschreven producten, hierdoor kan het bijna niet mis gaan.

Op dezelfde dag verzonden, de volgende dag had ik het al in huis.

Voor mij eerste keer via Alternate maar is goed bevallen.ondanks black friday kwam bestelde keychron toetsenbord op tijd. Voor herhaling vatbaar.

Verzending ging soepel en volgens de gegeven planning. Pakketje werd netjes aangekondigd.

Review voor Alternate – PC Builder die zelfs je oma zou kunnen gebruiken!

Ik ben super tevreden over de PC Builder van Alternate! Het is alsof je een persoonlijke assistent hebt die ervoor zorgt dat alle onderdelen goed met elkaar kunnen daten zonder ruzie te maken. Het samenstellen van een pc kan vaak voelen als het oplossen van een ingewikkelde puzzel, maar de Builder neemt je al die zorgen uit handen door te checken of alles wel compatibel is. Geen gezeur meer over of je geheugen wel past bij je moederbord – dat is al geregeld!

Voor mijn build koos ik de Ryzen 9 boxed processor en een flinke hoeveelheid PCI-geheugen, en ik moet zeggen: alles werkt als een zonnetje. De snelheid is indrukwekkend! Wat ik echter miste, was wat proactief advies over de koeling. Je verwacht niet dat je PC ineens begint te zweten, maar met zo’n krachtige processor kan een beetje koeladvies geen kwaad. Maar goed, dat is een klein detail, en ik heb zelf wel wat onderzoek gedaan.

Al met al, als je zelf een pc wilt bouwen zonder dat je je hoofd erna moet laten draaien, dan is de PC Builder van Alternate echt een aanrader. Het is als een betrouwbare sidekick in je zoektocht naar de ultieme gaming- of werk-PC. Zeker te doen, zelfs als je oma erbij zit. 😄

Wat ook niet onbelangrijk is: de levering was supersnel en duidelijk. Geen eindeloze wachttijden of vage status-updates. Mijn onderdelen werden keurig op tijd geleverd, zodat ik meteen aan de slag kon. Dat maakt een groot verschil, vooral als je niet kunt wachten om je nieuwe pc in elkaar te zetten!

Rondom Black Friday een mooie deal gevonden voor een laptop die aan de eisen voldeed. De prijs in de Pricewatch was correct en de bestelling verliep ondanks alle drukte heel soepel. De volgende dag netjes afgeleverd.

Ondanks de Black Friday drukte netjes de beloofde "volgende dag in huis". DHL is hier niet de favoriete bezorger, maar er werd dit keer netjes omgegaan met het pakket. Ook door Alternate zelf was de laptop goed en ruim verpakt om schade tijdens de verzending te minimaliseren.

Alternate is voor mij al jaren de go-to winkel voor computer onderdelen. Het proces loopt lekker, de visual kunnen w.m.b. wel een upgrade gebruiken, maar wellicht is dit onderdeel van de strategie

Product (videokaart) was goed verpakt en de verzending kwam aan op de afgesproken datum/tijd.

Snelle verzending, goede prijzen voor de kwaliteit! Mogen wel iets sneller antwoorden. Ik ga zeker vaker bestellen!

Ik heb liever PostNL dan dhl maar voor een goed ingepakte bestelling maakt dat natuurlijk niks uit!

Kan beter door bijvoorbeeld sneller te antwoorden. De antwoorden waren wel beleefd.

Goede prijzen en alles was makkelijk te vinden en te bestellen! Heel erg blij met de onderdelen voor mijn pc!

Was allemaal snel in huis.
Ook was alles goed verpakt.

Prima betaal systeem, ik mis alleen Klarna of iets in die richting. Maar het weekt prima.

Goed verpakt in een stevige doos. Alleen de doos van de computer kast kwam beschadigd binnen.

De mensen van de technische zijn hebben over het algemeen niet de kennis die ze zouden moeten hebben.
Na aanschaf in totaal 3 defecte geheugen bankjes opgestuurd gekregen, maar moest wel investeren in deze geheugen bankjes. Na 3e keer moest ik mijn hele pc slopen om mijn moederbord, processor en geheugen bankjes op te sturen. Hier bleek het dat de 3e set geheugen bankjes weer defect waren. Ik had alles netjes verpakt(in originele verpakking) opgestuurd en kreeg het ook weer O terug alleen hadden ze de beschermkap van de processor niet goed geplaatst dus kwam mijn moederbord binnen met verbogen pinnetjes op het processor gedeelte.

Ik ben redelijk uit mijn dak gegaan en kreeg uiteindelijke een nieuw moederbord.

Gelukkig deed mijn pc van €1.800 het eindelijk naar behoren. Maar 2 dagen later kreeg een mailtje of ik een sata kabeltje en een wifi antenne wilde terugsturen.

Erg stugge organisatie met een waardeloze klantenservice .
Al met al weer terug maar mijn oude leverancier

Scorekaart voor ALTERNATE.nl