Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl
Review toevoegenIk maak kans op een prijs
AlgemeenAanvankelijk een monitorarm van Ergotron bij Amazon besteld. Bezorging bleek na bestelling pas over een week te zijn, en daarom Alternate ook een order geplaatst en Amazon geannuleerd. De bestelling van Alternate werd binnen 24 uur bezorgd, en dat dus rond de kerstdagen.
Het product bevalt goed. Ik heb verder geen contact met Alternate hoeven hebben.
Bezoregd binnen 24 uur, via DHL. Tevreden over snelle levering!
AlgemeenKan niets anders zeggen dat alles super goed vermeld staat. De productinformatie op de site is correct, de info over de kosten is correct..
VerzendingSuper! Niets op aan te merken. Ze houden je keurig up to date met betrekking tot de stand van zaken over waar je pakket is.
AlgemeenPrima prijzen en aardige voorraad. Ik woon in de buurt dus kan altijd mijn spullen binnen een uurtje al afhalen. Ook telefonisch word je netjes te woord gestaan als je vragen hebt over het samenstellen van je PC. Aanrader!
KlantenserviceIk had wilde weten of een voeding voldoende was voor mij 4080 kaart. Als ik op internet (reddit) ging zoeken was dit twijfelachtig. Volgens Alternate zou dit moeten kunnen. En het werkt prima.
AlgemeenIk had harde schijven besteld. Op Tweakers waren zij de goedkoopste die ze binnen een werkdag bezorgde.
Ordenummer: 258188496
Ze kwamen op tijd aan, binnen een werkdag. Goed verpakt, geen schade.
AlgemeenPrima webshop, prima prijzen. Vaker dingen besteld en nooit problemen gehad.
Website is functioneel en to-the-point zonder veel poespas, wat ik zelf wel prettig vind.
Producten waren de volgende dag geleverd. Alles was soepel verlopen.
AlgemeenMoederbord besteld een 2de kansje. dit had ik nooit moeten doen.
Bord binnen maar het werkte niet lekker. De 1ste windows installatie mislukte halverwege, opnieuw en toen lukte het wel helaas alleen met windows home. Dit betekende al waardeloos bord voor mij !
Nog even uitgetest en mijn 840 pro en crucial disk vielen steeds weg en het opnieuw opstarten ging heel erg traag.
Terugsturen dus met mededeling bord niet in orde en verkeerde windows!
Paar dagen later bericht pinnen zijn verbogen op socket dit is jouw schuld dus geen geld terug.
Nauw mooi is dat krijg ik een kapot bord en dan test je het en dan is het mijn schuld.
Dit is het derde 2de kans product dit jaar 1 laptop van coolblue--> niet goed gewoon geld terug gekregen. 1 computercase van Azerty aantal onderdelen weg---> vervangen en daar komt alternate stuurt een kapot bord op met een verkeerde windows jammer dan geld kwijt wij maken geen fouten !!!!!!!
Bewijslast ligt volgens de wet bij hun en wie er fout is is heel moeilijk te bewijzen !!
1 bij verkoop had moeten staan windows home/ lastig weet ik maar toch
2 Waar en wanneer de pinnen beschadigd zijn weet ik niet maar ik ben zorgvuldig geweest; aangezien ik direct al problemen had ga ik er vanuit dat ik niks verkeerds heb gedaan nog nooit zover ik weet zijn er pinnen verbogen door een chip en een koeler te installeren !!
Niks heb ik in de socket laten vallen en ik heb er ook niet in zitten te porren dus dat is het ook niet !!
Ik ga wel aan de slag met de rechtsbijstand !!
AlgemeenEerste keer dat ik bij Alternate iets besteld had en het ging bijna helemaal goed. Het was de voordeligste partij met de PC componenten die ik wilde met Black Friday, dus was het een makkelijke keuze. Product was snel besteld, alleen was het betalen met creditcard een uitdaging (zie stukje klantenservice). Eenmaal betaald ging alles lekker snel.
VerzendingDesondanks de drukte rondom Black Friday was het nog steeds vandaag besteld morgen in huis. Na de mail van de leverancier te hebben ontvangen was het gewoon vandaag besteld, morgen in huis. Nergens last van, netjes een bezorgcode laten scannen voor extra veiligheid rondom de bezorging zodat iemand zonder jouw code jouw product niet kan aannemen.
KlantenserviceAlles bij mijn bestelling ging goed, behalve het betalen met creditcard. Ik moest contact opnemen met de klantenservice, omdat ik per se de optie "achteraf betalen" moest aangeven tijdens bestellen, waarna ik een mailtje had moeten krijgen met de mogelijkheid om per creditcard te betalen. Die kwam niet, maar de klantenservice had mij spoedig geholpen na relatief kort in de wacht te hebben gestaan. Meteen netjes betaald en daarna ging alles goed.
AlgemeenGoede website. Veel keuze. Nette prijzen. Verzorgde levering. Ik start altijd bij alternate en ga daarna prijzen vergelijken. Kom dan weer regelmatig terug bij alternate.
VerzendingZelfs in de drukke tijd van voor kerst wordt de levering de volgende dag bezorgd. Keurig verpakt ook nog. In papier, geen plastic.
AlgemeenBij het samenstellen van de te bestellen pc zijn er per component veel filters om tot het juiste te komen. Per component zijn er veel specificaties en beoordelingen. Tussentijds is het mogelijk om de configuratie op te slaan.
Er zijn voldoende manieren om te betalen
Er werd volgens afspraak, zelfs no g eerder geleverd.
Het artikel was degelijk verpakt, met apart in een doos de niet gebruikte onderdelen (kabels e.d. van bijvoorbeeld de voeding) van de componenten
Een goed voorbeeld van ook ongevraagd een prima advies geven. Door 2 verschillende medewerkers op een uitstekende manier geholpen. Eerst bij de betaling en daarna bij de assemblage. Bij de laatste op advies de koeling aangepast en 2 overbodige fans laten vervallen.
Kortom service waar menig bedrijf een voorbeeld aan kan nemen
AlgemeenIk heb al 2 laptops besteld bij Alternate en beide zijn op tijd verzonden en ontvangen. Ook klantenservice was zeer behulpzaam.
VerzendingBij de verzending wordt je in de gelegenheid gesteld om een geschikte dag aan te geven wanneer je het product wilt ontvangen. Ook wordt er een barcode met de mail verzonden die door de postcode bij de levering gescand kan worden. Dit is zeer prettig.
KlantenserviceBij de bestelling heb ik eerst met de klantenservice gebeld voor advies. De medewerker was zeer behulpzaam en heeft mij de juiste laptop voor mijn doel met onderbouwing geadviseerd.
AlgemeenHet plaatsen van een bestelling gaat zoals gewoonlijk. Er zijn diverse betaalopties. De enige reden om speciaal hier te bestellen, is de prijs.
Maar je merkt wel aan alles dat deze zaak 'goedkoop' is en dat bedoel ik niet positief.
Bezorger stond netjes op tijd voor de deur. Echter, geen bezorgcode ontvangen in de mail, dus ik kon het pakketje niet krijgen van hem.
Dit is de tweede keer dat ik bij Alternate heb besteld. De eerste keer bestelde ik een laptop van 2400 euro en het pakketje was 'verloren'.
De tweede keer dus geen bezorgcode ontvangen.
De pakketverzending bij Alternate is compleet waardeloos.
Klantenservice is niet in het weekend beschikbaar. Aan de telefoon moet je een 20 min wachten tot je aan de beurt bent.
Het lijkt wel alsof de klantenservice vastzit in 1995.
AlgemeenIk vond het heel erg makkelijk om alles in me mandje te doen en dan vanaf daar door te gaan naar betalen. Ik vind het ook fijn dat een Klara enzo geen optie zijn omdat je dan niet in de schulden komt en dan ook zeker weet dat je niet in de schulden komt. Prijs is alleen soms wel iets duurder als de competitie.
VerzendingVerzending was snel gedaan en kreeg ook snel een mail wanneer het binnen zou komen. Hier werd ook echt aan gehouden.
KlantenserviceIk heb zelf persoonlijk niet moeten bellen of moeten mailen maar de mails over je bestelling enzo waren wel goed en duidelijk.
AlgemeenIk had zojuist een nieuwe game computer in ontvangst genomen en dacht mmm... Nu moet ik mijn monitor ook upgraden. Zoals alles tegenwoordig heb je hem liever vandaag dan morgen.
Alternate was net zo scherp geprijsd als de concurrenten maar konden wel een stuk sneller verschepen.
Vrijdag monitor besteld zaterdag ontvangen.
Helemaal top!
Verder duidelijke site en verder geen op of aanmerkingen.
Zoals in de korte toelichting verteld vrijdag besteld en zaterdag hem al binnen.
AlgemeenIk had een Medion Pc gekocht voor 300€, waarvan de waterkoeling ineens mee gestopt is. Vanzelfsprekend zeer kort voor de feestdagen. Medion had een "storing" waardoor ze niets konden doen, geen onderdelen een reparatieopdracht registeren, dwz dat er pas over 2 weken überhaupt een melding gemaakt kon worden. Garantie was net vervallen. Alternate gebeld en om hulp gevraagd. Deze hebben uitstekend advies gegeven, want het merk waterkoeling die erin zat hebben ze niet. Bestelling is dezelfde dag nog de deur uitgegaan en super snel ondanks feestdagen geleverd. Top! Er zijn niet veel winkels die je willen helpen als je PC niet bij deze winkel gekocht is. De gesprekspartner was super vriendelijk en ik blij dat het snel opgelost kon worden. Heel erg bedankt!
VerzendingZelfde dag verzonden en ondanks feestdagen snel geleverd zoals beloofd.
Klantenservicevriendelijk en kundig, en zeker bereidwillig je te helpen ook als je pc niet van Alternate komt. En ze kunnen precies opzoeken welk onderdeel je dan nodig hebt.
Wat wil je meer?
AlgemeenDe website ziet er goed uit en je kan makkelijk de weg vinden.
Het bestellen van producten is makkelijk en vlot.
De pakket kwam goed ingepakt binnen en Alternate heeft de bestelling snel verzonden.
AlgemeenGoede webshop. Ik kon via de robot nog vragen of de stick backwards compatible is met USB 2.0. Zeer snelle toezending.
VerzendingZeer snel geleverd. Zodanig verpakt dat het door de brievenbus kon wat erg gemakkelijk is.
AlgemeenGoede en vlotte afhandeling van de bestelling. Ondanks de kerstdagen direct verzonden en de dag erna in huis. Product was zeer goed verpakt
VerzendingSnel geleverd met DHL en vanwege de hoge aankoopprijs met bezorgcode die bij aflevering gescand moest worden.
AlgemeenBestellen ging redelijk soepel, maar de bestelling verscheen enige tijd niet in mijn account. De betaling leek ook mislukt maar was wel gelukt, en enkele minuten later kreeg ik daar ook bericht over.
VerzendingLevering was conform afspraak en goed verpakt. Prima in orde.
AlgemeenBenodigde item was overal uitverkocht, maar bij Alternet snel gevonden, besteld en betaald. Goede prijs.
VerzendingDe volgende dag na het bestellen al in huis. Supersnel.
AlgemeenDe productbeschrijvingen zijn goed en de zoekfunctie werkt prima. De prijsstelling is goed, zodoende alles hier gevonden en besteld.
VerzendingBezorging was op tijd via DHL. De verpakking was goed, het zat in een grote doos met gefrommeld papier als opvulling.