ALTERNATE.nl

Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl

Enige reactie die ik kreeg:
Sorry, we hebben uw bestelling één dag later verzonden. We zijn niet verantwoordelijk voor onze vervoerder.

Belachelijk en volstrek onbetrouwbaar dus.

Nieuwe videokaart besteld. Track & trace werkte zeer kort daarna en de bestelling werd op tijd geleverd.

Alternate is een van de weinige leveranciers van TPM modules. Vooraad-indicatie was uitstekend, levering op tijd en product geheel naar specificaties en naar wens.

Incomplete specificaties op de website, waardoor ik mijzelf misleid voel tot de aankoop van een niet compatibel product. Normaliter geen probleem, na vooronderzoek zag ik dat er een antwoordnummer beschikbaar was, dus kosteloos retourneren zou geen probleem hoeven zijn.

Na product te hebben ontvangen en blijkt dat het niet werkt, ondanks dat de specificaties doen vermoeden dat het wel werkt, wordt er 6 euro van het bedrag dat ik retour gestort krijg afgehaald.

Dit vind ik, aangezien er een antwoordnummer beschikbaar is, een notoire zaak.

Snelle levering

Retourformulier waarover wordt gesproken op de site, welke bij bestelling geleverd zal zijn, was niet aanwezig, ook niet op de site, moest worden aangevraagd via de klantenservice.

Snel en voordelig. Hun website is heel simpel, ook al vond ik dat er misschien een beetje teveel keuze was, maar dat is een smaak. Ik kan niets negatiefs over Alternate zeggen.

Binnen de 2 werkdagen geleverd tot in Belgie, what more do you want? ++

Tot op heden tevreden.
Echter volgen ze niet strict de prijzen op die op Tweakers staan (zijn ze hiertoe verplicht?)
Een offerte aangevraagd voor maatwerk-PC, die kreeg ik al snel, maar met het verkeerde adres.
Daarna heb ik een adreswijziging aangevraagd waarna ik een nieuwe offerte kreeg, maar plots met een duurdere prijs.
Prijs kon niet gewijzigd worden, ook al stond deze anders vermeld op Tweakers...
Voor de rest altijd positieve ervaringen gehad met Alternate.nl. Ik zou er in de toekomst wel nog bestellen, maar heb geleerd dat ik snel moet zijn en geen 2 offertes mag aanvragen.

In orde

Over de service kan er niet geklaagd worden vind ik.
Als je belt krijg je binnen de 5 minuten iemand aan de lijn.

Bekende website, breed aanbod zodat ik snel een koelpasta voor de CPU had gevonden & besteld.

Vrijdag besteld, zaterdag geleverd (echter de verkeerde pasta)

Levering verkeerde pasta ivm met magazijn fout. Dat kan natuurlijk gebeuren, het juiste product zal alsnog verstuurd worden. Op dinsdag gebeld dat deze nog niet was aangekomen. Het pakketjes lag nog bij distributie. Op woensdag pakketje ontvangen. Jammer dat het 2 keer fout ging maar het werd netjes en snel opgelost. Prima service dus!

Ondertussen al heel veel besteld bij Alternate. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik het altijd heb afgehaald, dus ik heb geen ervaring met hun verzendingen. In de beginperiode was het altijd lang wachten, maar dat is sinds enige jaren een stuk beter geworden.

Enkele keren problemen ervaren met producten, kan helaas gebeuren en heb er aardig veel gekocht. Ik heb alleen ervaring met de klantenservice op locatie.
Meestal was het wel even wachten bij de klantenservice maar vervolgens ben ik altijd ook uitgebreid geholpen. Ze hebben bijna elke keer alles volledig kunnen testen en waren om die reden ook nooit moeilijk in het omruilen. Grote plus!

Slechte klantenservice, tot leveren kwam het niet. Bestelling geannuleerd na 13 dagen, met als laatste bericht dat er nog eens 5 dagen bij zou komen omdat er kennelijk nog meer artikelen spontaan niet meer op voorraad waren. Trieste zaak.

Wil je een betere ervaring met Alternate? Ga dan gewoon langs, als ze het op voorraad hebben heb je het direct in je handen en word je over het algemeen goed geholpen.

Op het moment van bestellen was alles op voorraad volgens de site. Een (werk)dag later zou ik het op kunnen halen, normaal gesproken dan. Dit is uiteindelijk niet gelukt want ik had 5 fans besteld en er zouden er maar 3 op voorraad zijn. Deze zouden een week later binnenkomen.
Een dikke week later nog steeds niets vernomen, toch maar een mailtje gestuurd, blijkt nu dat niet alleen de fans maar ook de kast niet meer op voorraad is, gek, want dat was eerder nog niet het geval. Er zouden 5 dagen bij komen. Inmiddels stond de teller al op 12 dagen en heb ik de bestelling geannuleerd.

Conclusie: incomplete, reactieve en onbetrouwbare communicatie via website en per mail.
Telefonisch annuleren is vervolgens binnen een minuut geregeld. Dat was het enige fijne aan deze ervaring.

Does not keep the promise about getting your product delivered if it was ordered before 22.00. Customer support was cheeky.

No package next day but instead 2 days after the order

No-good customer support telling me they cant deliver it even though it was ordered before 22.00 telling me I can return my product if I dont want it. He did not use the word "sorry" at all. If you cant deliver a product on time you should be at least sorry. Take it or leave it attitude is not acceptable

Ik had een computer monitor besteld. Maar eenmaal aangekomen zag ik een andere monitor die ik toch wat mooier vond dus ik moest hem weer retour sturen. Maar de klantenservice was vriendelijk en stond mij goed te woord en er werd niet moeilijk over gedaan. Terwijl het wel de goedkoopste winkel in de pricewatch was.

vele malen met plezier spullen via alternate gekocht en verder prima winkel, maar af en toe maken ze echt blunders:

vandaag een Xbox one controller binnen gekregen die ik besteld had. eerst was ik dolblij met de snelle levering maar wat blijkt? oude oplage waar niet-oplaadbare batterijen bij geleverd zijn in plaats van een charge pack die bij menig winkel gauw €20 euro kost. dit terwijl deze informatie niet op de productpagina vermeld staat, de prijs voor de controller even veel is als de versie die met charge pack geleverd wordt.

Ik probeer al de hele avond een recensie van 2 sterren + batterij verhaal op hun site neer te zetten maar die komt maar niet tevoorschijn.... tijd voor het zoeken naar alle review sites die we kunnen vinden.

na ontdekking heb ik ze opgebeld, maar enige oplossing is dat ik de controller retourneer voor me geld. Dat geintje ken ik van Alternate want dan ben ik de dubbele verzendkosten alsnog kwijt wat dus neerkomt op het bedrag van een charge pack. erg jammer...

Het gemak van de website ! alles makkelijk te vinden !.
Zou als toevoeging nog een goede kabel sectie moeten krijgen dat we plaatjes bij de kabels zien

Doen wat ze beloven ! en alles word super goed verpakt en verstuurd !

Alles is super bij Alternate, heb hier mijn complete computer samengesteld en gekocht en alles voor een prima prijs.

De zending bij Alternate is zeer snel en meestal de dag erna in huis.

Heb een keer een I3 bij hun besteld die tijdelijk niet meer leverbaar bleek te zijn. toen met de klantenservice gebeld en zij waren heel aardig en begripvol en door een snelle service had ik een week later de processor binnen.

Konden snel en goedkoop leveren. Eigenlijk de enige reden waarom ik Alternate gekozen heb voor deze bestelling.

Anders zou ik een andere winkel nemen en niet Alternate.

Vind persoonlijk de site on-overzichtelijk en vol gedauwd.. .

Goed en snel via PostNL

HIER NIET KOPEN!!!. Klantenservice is waardeloos. Je wordt niet serieus genomen. Duidelijk videokaart kapot. Zij zeggen dat er niks aan de hand is. Zonder er eerst over te communiceren sturen ze hem terug terwijl mij was verteld dat ze de kaart terug naar de fabrikant zouden sturen.

Met vrienden al eerder besloten hier niet meer te kopen vanwege ook een klantenservice probleem. Ga het liefst bij Azerty of Afuture kopen.

Nu 4 onderdelen bij Alternate.nl gekocht. Telkens netjes de volgende dag geleverd zonder enig probleem. Klantenservice dus niet nodig gehad. Klein verbeterpuntje: misschien boven een bepaald bedrag verzending gratis?

KOOP HIER NIET.

Verschrikkelijke winkel die het alleen moet hebben van hun website.

Situatie 1: Hardeschijf was kapot, gebeld en medewerker zei dat als ik langs kwam rijden ze de hdd direct omwisselen. Daarheen gereden, werd mij verteld dat ze nooit direct omwisselen maar moest altijd opgestuurd worden. Lekker dan, voor niets op en neer gereden.

Situatie 2: Broertje had een laptop besteld van €950, voor hem was het zijn duurste aankoop ooit. Binnen een week 3x Blue screen. Alternate doet niet aan DOA en zijn laptop was hij, terwijl hij de laptop nog geen week i'n bezit had, 2 maanden kwijt voor reparatie. Daarnaast klantenservice medewerkers zonder empathie.

Situatie 3: Een vriendin computer door Alternate laten bouwen. Nu 3x binnen 2 maanden ter reparatie geweest en loopt nog steeds niet goed.

Situatie 4: Laatst voor een vriend wat onderdelen in zijn computer vervangen die door Alternate gebouwd is. Kom ik erachter dat Alternate zoveel koelpasta over zijn CPU heeft gedaan dan het over zijn CPU heen was gelopen! Zat zelfs deels op het moederbord. Een wonder dat de computer nog zoveel jaar heeft gewerkt.

Computers bouwen moet deze winkel direct mee stoppen, duidelijk heeft Alternate niemand met ervaring in dienst.

Nog nooit zo'n slechte klantenservice meegemaakt.

Dit bedrijf moet het alleen hebben van de overzichtelijke website, veerder zie ik geen reden hier ooit producten te kopen.

Deze reviews had ik gescheiden per bestelling kunnen invoeren. Het leek mij eerlijker en overzichtelijker dit nu in 1 review te noteren.

Verzending is snel.

Zie algemene omschrijving.
Klantenservice maakt beloften die zij niet nakomen. Medewerkers zijn bod en onvriendelijk.

Zocht specifiek Define R5 pc behuizing. Zoek functie van de site werkt perfect: snel gevonden, goede prijs. Bestelling & betaling makkelijk.

Zondag avond laat besteld. Keurig dinsdag geleverd.

Functionele maar lelijke site. Alles werkte goed, prijzen werden correct weergegeven en redelijk lage prijzen.

Erg goed verpakt, op vrijdag rond 22.00 besteld en op zaterdag rond 13.00 afgeleverd.

Scorekaart voor ALTERNATE.nl