ALTERNATE.nl

Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl

Nette website, redelijk concurrerende prijzen, en een ruim assortiment.
Ook de betaling ging snel en netjes, hier is dus niets op aan te merken.

Besteld op een Zaterdag, keurig ontvangen op Maandag, dik in orde dus.
Ook de tracking informatie werd netjes snel verstuurd.

Hier ging het helaas mis, aan de vriendelijkheid van de klantenservice lag het niet, maar toch werd het plezier even wat minder.

Na samenbouwen van het systeem bleek het niet te werken, Na onderzoek van mijn kant, bleek dat de bios niet recent genoeg was voor mijn cpu.
Updaten gaat niet zonder geschikte cpu, dus zat ik even vast.

Zover niets aan de hand, vervelend maar ok (als het ding een tijd op de plank ligt, dan kan dat).

Bij een lokale computerwinkel gekeken of hij daar te updaten was, helaas geen succes.
Begon dus te lijken op een DOA.

Ik heb contact opgenomen met Alternate voor een RMA van het bord, en het bestellen van een ander type geheugen (mijn fout, verkeerd geselecteerd).
Aangegeven dat het bord mogelijk defect is, niet goed te testen ivm gebrek aan geschikte cpu, maar dat het ook aan het geheugen kan liggen.

In het kort: nakijken aub, en bios updaten voor nieuwe cpu's.

Relatief snel antwoord gekregen dat het bord inderdaad defect leek te zijn, en een nieuw bord stond in bestelling.
Toen ik die echter ontvang, bleek wederom de bios niet bijgewerkt te zijn.

Al met al kon ik dus 3 dingen doen:
- Het bord retour sturen en weer een paar dagen wachten
- Zelf naar Ridderkerk toe gaan om te laten updaten, dit is 150km rijden voor mij
- Wederom naar de lokale computerwinkel gaan, en daar laten updaten.
Dit laatste is het uiteindelijk geworden, uiteindelijk volledig kosteloos zelfs.

Eind goed, al goed, systeem werkt nu keurig.
Jammer dat het gezeur met de bios versie zoveel tijd moest kosten.

Kleine (zeer positieve) sidenote: bij ontvangst van het nieuwe moederbord, zat er nog een klein doosje schroefjes van mijn behuizing bij, die is schijnbaar meegegaan met de RMA(had niet gemoeten uiteraard), erg fijn dat dit is opgemerkt.

Duidelijke site, redelijk simpel te navigeren, meestal voldoende productinfo. Voorraadbeheer lijkt ook op orde. Fijn dat sommige artikelen gratis verzonden kunnen worden.

's Avonds voor 22:00 uur een setje DDR3 en een SSD besteld, voor 12:00 de volgende dag stond de pakketbezorger van PostNL al voor de deur. Gratis verzending houdt blijkbaar in dat het tussen 2 vellen karton wordt gesealed i.p.v. in een doosje met luchtzakjes, maar dat is voor deze artikelen normaliter afdoende.

Scorekaart voor ALTERNATE.nl