ALTERNATE.nl

Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl

Geen terugbetaling na retour binnen 14-dagen retourrecht termijn.

Product was in gebruik genomen en kon daarom niet retour genomen worden, begrijpelijk maar de winkel wil ook geen gereduceerd bedrag (door waardevermindering) terugstorten, wat wettelijk wel mogelijk hoort te zijn.

Ontvangen van het product was vlot en correct. Na retourzending echter niets meer van ze gehoord tot ik een aantal weken later contact met ze opnam.

Volgens Alternate hebben zij geprobeerd een mail te sturen die niet is doorgekomen. Het was fijn geweest als ze nogmaals hadden geprobeerd om mij te contacteren

Telefoon werd snel en beleefd beantwoord, helaas worden de regels uit de algemene voorwaarden van de webwinkel niet nageleefd!

Zaterdag een PSU bracket gekocht. Zondag een verzendbevestiging ontvangen met track & trace, maandag ontvangen.

Helaas wel €2.95 verzending op een brievenbuspakketje van 100g en de groote van een brief.

Zeer slechte service, niet geleverd wat is gekocht. Gaat dus alleen maar om verkopen, klanten behouden telt niet.

PC met 8GB RAM gekocht in 2014, nu blijkt er maar 4 GB RAM in te zitten

We kunnen u niet meer helpen omdat de PC al 2 jaar in uw bezit is.

Wanneer je iets aankoopt kan het niet snel genoeg gaan en zegt men niet dat er blijkbaar elke doos moet geopend worden om zeker te zijn dat er geen defecten aan zijn. het draait om verkoop, niet om de klanten.
klant is niet meer als een crediet kaart

Ik heb een outlet product gekocht, ik dacht oorspronkelijk dat het om een promo ging, dat was niet het geval, blijkbaar gaat het over in mijn oge vage producten, waarvan ze blijkbaar zelf niet eens weten wat er mee gebeurd is.
ik heb men volledige PC ineen gestoken, inc dit outlet moederbord

bleek dat op het outlet product mijn geheugen niet paste (defect haakje in de memory socket)
bleek dat er aan de PCI- express poorten geen clips zaten om de kaart effectief vast te houden op zijn plaats
bleek dat er aan mijn CPU socket 2 pinnen niet helemaal juist stonden!!

de volgende dag na aankoop terug gegaan, alternate beweert dat ik verantwoordelijk ben voor de schade en wil geen refudns geven, ze kunnen niet aantonen dat ik voor de schade verantwoordelijk ben, maar dat is blijkbaar niet nodig???? (bij wet nogtans wel!)

na veel mizerie, problemen en over en weer gerij krijg ik geen vergoeding, krijg ik mijn defect mobo gewoon terug naar huis en moet ik mijn plant trekken!

NOOIT koop ik nog iets bij alternate, ik was blijkbaar ook niet de enige toen in de winkel met problemen en tegenwerking langs Alternate kant.

Ondanks alles heb ik nu gelezen dat ze in overtreding zijn met wet.
hier laat ik het niet bij.

Beste

Kun je ons een DM sturen met enkele details? Dan kijken we even naar deze situatie.

Ik heb mijn Order-nr toegevoegd aan mijn review.
Update: enkel op solciale media lijkt gereageerd te worden, ik vermoed om de indruk te creeren naar anderen dat er naar een oplossing word gezocht?

Even laten weten dat er voor mij buiten het eerste bericht, noch op mail, noch op andere media een antwoord, laat staan een oplossing is gekomen!!!

Een product even kunnen zien voor de aankoop om de kleur te beoordelen is "helaas" niet mogelijk

Mijn dochter moet voor haar school een laptop, de Asus UX360CA uitgekozen in de kleur "goud". Aangezien dat een lastige kleur is wilden we zien voor we besluiten. En dat was "helaas" niet mogelijk. En daar was geen enkele mogelijkheid om daar verandering in te krijgen. Je "mag" producten afhalen, maar vooral niet zeuren lijkt de boodschap. In het verleden goede ervaringen met Alternate, maar deze ervaring heeft me doen besluiten deze winkel voortaan links te laten liggen. Wil je een goedkoop product, prima, maar de klant staat niet meer voorop. Jammer!

Bij Alternate onlangs een RMA laten verlopen van een niet zo'n goedkoop geheugensetje. De eerste aanzet van Alternate was beneden alle peil, wilde me een setje ervoor in de plek geven die niet vergelijkbaar was, en nog minder dan de helft waard was van de originele aankoopwaarde. Men heeft het dan over "dagwaarde". Goed nazoeken op internet levert op dat de dagwaarde nog hetzelfde is als bij aankoop, en het moet tot aan een officiele klacht komen totdat Alternate iets gaat doen.

Prima verpakt verzonden.

De normale klantenservice is een aanfluiting, proberen je af te zetten waar je bij staat. Wees dus alert als je contact hebt met de klantenservice, zeker Marloes weet niet waar ze het over heeft en probeert je af te zetten waar je bij staat. Pas na een officiele klacht nadat onomstotelijk is aangetoond dat ze alles aan elkaar liegt biedt Alternate een fatsoenlijk alternatief. Uiteindelijk is alles netjes geregeld maar het proces geeft toch een wat onheimelijk gevoel.

Mooie overzichtelijke website, niet altijd de beste prijzen maar wel vaak producten op voorraad. Snelle verzending.

Aantal keren contact gehad met de klantenservice via mail, hier wordt dagen later pas op gereageerd, ook kennissen ervaren deze problemen met Alternate. Tegenwoordig verwacht je wel een reactie binnen 24 uur. Tip: kijk eens naar Coolblue!

Na meer dan 10 jaar zowel particulier als vertegenwoordiger van verscheidene B2B relaties zakelijke klant te zijn geweest bij Alternate.nl is het met grote teleurstelling dat ik de afgelopen jaren heb mogen waarnemen hoe de klantenservice in toenemende mate achteruit is gegaan. De toon, houding en hulpvaardigheid van niet alleen de particuliere maar in bijzonder ook de zakelijke klantenservice staan in schril contrast tot dat wat in het verleden een uitstekende verhouding opleverde met deze winkel (zie toelichting klantenservice). Dit alles maakt dat ik na meer dan 10 jaar een trouwe klant te zijn geweest bij Alternate.nl, nu helaas mijn mede Tweakers wil adviseren om voor zowel particuliere als zakelijke aankopen uit te wijken naar (web)winkels zoals Coolblue welk, ondanks een soms hoger geprijsd assortiment, garant staan voor een superieure klantenservice.

Waar de klantenservice ooit op een stond, lijkt Alternate tegenwoordig het onderste uit de kan te willen halen en hierbij de relatie met klanten niet meer als prioriteit te zien. Ook als de klant in zijn gelijkt staat, is het de norm geworden voor Alternate.nl om bij verstek af te zien van datgeen waar de klant als consument recht op heeft. Tickets worden zonder gegronde argumentatie / gepaste correspondentie afgesloten en afspraken die op locatie overeengekomen zijn worden niet gehonoreerd. Nogmaals, dit alles in schril contrast met wat in het verleden kon worden gezien als een eerlijke en betrouwbare winkel met een uitstekende klantenservice. Jammer.

Na een lange tijd weer iets bij Alternate besteld. Maar ik was niet zeker of het product daadwerkelijk op voorraad was. Toch even gebeld en supersnel een antwoord gekregen. Top service!

Geen enkel probleem met de levering gehad.
Heel vroeg het product mogen ontvangen. Netjes verpakt, nergens schade, genoeg luchtzakjes.

Gebeld naar de klantenservice met een vraag over de voorraad van een product, na enkele minuten had ik een antwoord zonder dat ik doorverbonden moest worden bijvoorbeeld.. SUPER!

Ik zou hier met een gerust hart opnieuw bestellen, geen vervelende ervaringen gehad, in tegenstelling tot andere leveranciers.

Ik heb bij Alternate besteld als alternatief (no pun intended) voor een levering die niet op tijd was. Zoals verwacht de volgende dag al in huis, keurig verpakt en geen op- of aanmerkingen.

Geen klachten gehad, dus mijn enige ervaring met de service is de bevestigingsmails. Deze waren duidelijk en vlug binnen.

Webwinkel waar je van op aan kan. Geeft snel en duidelijk reacties en heeft een duidelijke site!

Verzendingen worden uitstekend verpakt!

Prima, straight to the point!

Een aantal dingen besteld op deze site. Op een gegeven moment begon een item niet meer goed te functioneren. Dus heb ik contact opgenomen en terug gestuurd. Twee weken later hebben ze het geinspecteerd en tot de conclusie gekomen dat het goed werkt. Wat? Ik heb video materiaal en veel meer bewijs dat het niet werkt. Nu is het naar mij terug gestuurd, en zoals verwacht werkt het niet naar behoren.

De klantenservice is vriendelijk maar niet behulpzaam. Je kunt verwachten niet geholpen te worden.

Na 1 jaar doe ik weer een bestelling alles was goed tot ik niks meer hoorde dus ik maar bellen en werdt mij verteld dat mijn account was geblokeerd om een reden waar ik niks van weet, alles geprobeerd en word gewoon niet geholpen het andwoord van hun is bestel je maar ergens anders en dit na jaaren kland te zijn bij alternate, ook word er niet op mijn klacht mail gereageerd

Besteld en betaalt via ideal en ze wijgeren het product te leveren, krijg ook geen mail en niks

Slecht wordt totaal niet geholpen voor een oplossing heb alles geprobeert
Maar ze willen niet meiwerken

Alternate is niet altijd de goedkoopste, maar de verzending en aftersales is altijd dik in orde.

Meerdere onderdelen voor mijn PC besteld bij Alternate. Komt altijd snel binnen en ook aan de telefoon word ik altijd vriendelijk te woord gestaan als ik vragen heb. Doen ook niet moeilijk als je wat terugstuurt.

Besteld en de volgende dag binnen!

Website is duidelijk, heb diverse producten goed kunnen vergelijken. Bestelproces dik in orde. Leuk dat ook afleveradressen gekozen kunnen worden, bijv. vlak bij je werk.

Externe HD was keurig verpakt; beetje grote doos voor zo'n compact model, maar was prima opgevuld. In 't weekend besteld en toch maandag al kunnen ophalen. Kortom: een tevreden klant.

Product besteld, kapot aangekomen, ondertussen is het product 4x opgestuurd, en is er nooit iets gemaakt door alternate. Het probleem zou aan de koper liggen. Nu nog een keer opgestuurd, laptop ondertussen 3 maanden kwijt en nog steeds niet goed !!!

Product 4x opnieuw opgestuurd, nooit iets gebeurd. Vervelend dat dit zo gaat.

Elke keer bij verzending brief toegevoegd aan verpakking, email verzonden naar alle mogelijke contactpersonen, meerdere malen gebeld. Nooit is er iemand op de hoogte van iets daar, het is gewoon een zooitje.

Bestelling ging zoals altijd heel gemakkelijk via de website van Alternate.nl. Over het algemeen zijn ze wat prijziger dan andere webwinkels, maar daarentegen hebben ze meestal veel verschillende producten en ook nog eens een grote eigen voorraad in de winkel. Ook hebben ze voorrang bij leveranciers en dus meestal snel een product op voorraad. Mijn product was op het moment toevallig heel even op voorraad en zelfs een stuk goedkoper dan bij andere webshops.

Na de bestelling werd het product de volgende dag netjes geleverd in een persoonlijke doos van Alternate.

Dinsdag nieuwe videokaart besteld bij alternate. 1 dag levertijd, donderdag volgens schema bezorgd. Duidelijke website. Top.

Videokaart was verpakt in stevige kartonnen doos opgevuld met luchtkussens, geen beschadigingen. Kortom topverzending.

Deze review gaat met name over de service die ik ontvangen heb als je apparaat defect is. Ik heb in februari een laptop aangeschaft, het bestelproces verliep netjes en de levertijd was prima. Maar na 4 maandjes gaf de laptop de geest. Inmiddels is de laptop al 5 weken onderweg ter reparatie. Ik wordt door Alternate niet op de hoogte gehouden van de status en heb er nu 4x achteraan moeten bellen. Elke keer krijg ik te horen dat ie volgende week komt. Heb er echt geen vertrouwen in dat ik hem uberhaupt nog terugzie. Vandaar dat ik op alle fronten Alternate niet aanraad om daat producten te kopen. Er zijn betere webshops als Coolblue of Azerty. Misschien in aanschaf ietsje duurder maar qua klantenseervice beduidend beter.
Mijn advies: bestel niets bij Alternate want de klantenservice laat giga steken vallen!

Deze beoordeling gaat over de verzending nadat het product ter reparatie is aangeboden. Laptop is nu al 5 weken bij Alternate ter reparatie en hoor helemaal niets van de stand van zaken. Moet er zelf achteraan en heb nu meerder keren gehoord dat ie volgende week terugkomt.
Knap waardeloos 5 WEKEN! en nog niets

Klantenservice houdt mij niet op de hoogte over de stand van de reparatie. Nadat ik er 4x achteraan heb gebeld krijg ik steevast de mededeling: Ik kijk even in het systeem, volgende week wordt de laptop verwacht. Apparaat is nu 5 weken al ter reparatie, op mijn vraag of ze iets anders kunnen regelen/aanbieden of tijdelijke vervanging krijg ik het antwoord dat dat niet mogelijk is. Echt deze club is niet van deze tijd, BOYCOTTEN lijkt mij!
Overigens mensen zijn aan de lijn wel aardig maar ach, wat heb je daar aan.

Scorekaart voor ALTERNATE.nl