Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl
Review toevoegenontzettend snel bezorgd en nog een acceptabele prijs ook mijn ervaring met hun is tot zo ver ontzettend psitief
Verzendingmijn corsair m65 pro RGB muis was de volgende dag al binnen dus dat was wel leuk in tegenstelling tot mijn ervaring met afutere (heb er niks tegen) maar moet ik 5 dagen wachten de prijs van afutere is wel iets beter maar alsnog die 3 euro extra was het wel waard
Klantenservicekreeg direct mail dat mijn order was verwerkt en kreeg een minuut later de track en trace al (ik denk dat dit geluk was want normaal moet ik 2 uur wachten)
Heb vrijdag avond net voor 10 uur een nieuw toetsenbord gekocht. Ook al stond er dat het er zaterdag al zou zijn, vroeg ik me dit af aangezien ik het zo laat had gekocht. Echter kreeg ik binnen een kwartier na aankoop al een postNL link, waarin stond dat het er toch zaterdag zou zijn. Het was er al voor 12 uur. Fantastische verzending en prima website.
Gezien dit als eerste gelezen wordt: Alternate, je bent mij als koper kwijtgeraakt door de slechte aftersales.
Verder was het aankoopproces matig. De payment gateway werkte prima echter de site had erg veel moeite met een betalingsrequest insturen en vervolgens was ik spontaan uitgelogd. Puntje van aandacht heren.
De levering was prima en snel, goed verpakt met factuur en de bijbehorende spam.
KlantenserviceIntens baggere klantenservice. Nabu X van Razer besteld met een maat, hij krijgt zijn complete aankoop bedrag teruggestort omdat de bijbehorende software van Razer dramatisch slecht was waardoor de fitband niet bruikbaar was. Ik heb het om dezelfde reden terug gestuurd en ik moet retourkosten betalen. Een medewerker van de klantenservice had totaal geen begrip voor de situatie en gooide het op het argument dat "softwarefouten niet worden vergoed". Snap ik, maar je verkoopt een product wat niet deugt kerel.
Kortom, wederom bewezen dat Alternate te groot is geworden en niet meer geeft om de kleine uitgaven. De issue bedraagt 6 euro maar het is een principekwestie. Wees een grote jongen en los het probleem op.
- Update 26 oktober 2016
Inmiddels is het probleem opgehelderd met door ook de teamleader van de klantenservice in te schakelen. Het restant wordt binnen 14 dagen (dus geen werkdagen maar echte dagen) teruggestort. Jammer dat je zo'n simpele kleine betaling alsnog moet automatiseren, maar goed, we gaan het zien!
Hi MarkReSpawN,
Ik kijk graag even voor je na wat er exact aan de hand is. Kun je ons je orderdetails sturen in een PM?
Tsja, Alternate... Het is een synoniem geworden voor een dozenschuiver in een fabriekshal. Groot assortiment, scherpe prijzen, maar voor de klantenservice word je slechter geholpen dan door de chagrijnige kassière bij de ALDI op de hoek. Op de site wordt tegenwoordig veel aan koppelverkoop gedaan (overal en nergens krijg je een waardeloos gratis product bij) Wanneer je geen problemen hebt, weet welk product je moet hebben, voor een duppie op de eerste rang wil zitten en niet bang bent om assertief Alternate achter de vodden aan te zitten in geval van defecten/garantie/vragen; is bestellen hier prima.
VerzendingLevering op tijd, zoals beloofd, via PostNL (i.p.v. DHL ellende) in een fatsoenlijke verpakking. Niets mis mee! De windrichting lijkt te bepalen of er geen, 1.95€ of 2,95€ aan verzendkosten wordt gevraagd.
Goede website. Filters mogen iets beter, verder goed zoeken en overzichtelijk. Betaling goed. Verzendkosten relatief laag.
KlantenserviceIk had verkeerde item besteld. Ruiling snel en zonder problemen.
Bij Alternate werd ik altijd netjes en goed geholpen de afgelopen 20 jaar alleen hebben ze nu de zaakjes niet meer in orden een medewerker met de naam {persoonsgegevens verwijderd} is ronduit onbeschoft! Een klacht indienen bij Alternate zelf werkt niet omdat de klacht zelfs door {persoonsgegevens verwijderd} werd behandeld... Klanten support en klachten support horen los van elkaar te staan Alternate!!!
Normaal plaats ik nooit reviews maar dit was echt bizar!
Na 12 dagen te horen gekregen dat het product niet meer leverbaar was:
omdat de servers bij Alternate offline waren. en dat dit mijn eigen probleem is
Waardeloos ronduit onbeschoft! Klanten Support en Klachten Support zijn bij alternate het zelfde ze worden door de zelfde mensen beheerd!
Heldere website, iets goedkoper dan concurrenten, prima webshop, goede service, snelle verzending met track & trace
VerzendingPrima verpakt, snel ontvangen (binnen 24u) met track en trace code
KlantenserviceTelefonisch prima hulp bij vraag over verzending, goed bereikbaar
Goeie website, voor mij duidelijk en overzichtelijk. Vergelijkingsfunctie was erg handig voor mij als je bv. videokaarten wilt vergelijken van diverse merken.
VerzendingIk had mijn producten wel voor 22:00 besteld. (21:45 ongeveer) Kwam niet de dag erna binnen. Had ik ook wel verwacht opzich, verder niks op aan te merken. Goed ingepakt enz.
KlantenserviceNiet de beste klantenservice qua mail. Maar telefonisch is het perfect te doen. Ik zie een hoop negatieve reviews. Persoonlijk heb ik goeie ervaring met ze. Ik had een i5 besteld wat ik achteraf niet nodig had. Even gebeld en gevraagd of ik het om kan ruilen met bijbetaling voor een gtx1060 en dat kon gewoon. Mailen kan langer duren dan 24 uur dus, helaas.
edit; Had er ook nog een gratis gaming muis van gigabyte bijgekregen. (bij mn gigabyte gtx 1060)
Het is makkelijk een bestelling te plaatsen en producten zijn goed te vinden alleen de prijzen kunnen heel snel veranderen als voorbeeld ik wouw ram toevoegen aan een bestaande bestelling die toch pas over week verzonden zou worden. dit ram rosten op moment van aanvraag 48 euro maar na mijn aanvraag was de prijs ineens verhoogd naar 53 euro, dus vroeg ik of ik de prijs op het tijdstip van aanvraag kon krijgen dit kon gelukkig. na dat allemaal was geregeld was de prijs weer op nieuw verhoogd naar 56 euro en dat in 2 dagen tijd.
Verzendingbinnen de afgesproken tijd gelevert.
Klantenserviceklantenservice reageerde elke keer binnen 12 uur en werd netjes opgelost.
Artikelen eenvoudig te zoeken en verdere verloop van bestellen loop prima. Ben blij met m'n Roccat Kone XTD muis met werkende drivers voor Linux!
VerzendingKeurig verpakt met voldoende beschermend materiaal.
Eerste keer dat ik problemen heb met Alternate.
meeste spullen goed aangekomen zoals gewoonlijk alleen de computer kast die ze me stuurde was duidelijk open gemaakt en beschadigt bij het dichtmaken ook een van de Fan's in de pc kast maakte al herrie bij de eerste test.
Geen klachten aangekomen zoals verwacht.
Prima website, en alle componenten op tijd binnen gehad. Het enigste wat mij stoort is dat je € 2,95 aan verzendkosten moet betalen voor een bestelling van boven de € 100. Dat is vrij eigenaardig.
bestellen was heel makkelijk na een account aan maken en makkelijk snel afreken met ideal.
Verzendingeen dag na bestelling had ik mijn ram binnen ook al stond er levertijd na een werkdag ( corsair vengeance ddr3l sodimm 16gb), ik kon mijn bestelling goed volgen met track and trace.
verpakking was goed de ram kwam in een bubble wrap pakketje
Zoals de meeste shops, eenvoudig en met ideal te betalen. Duidelijk email bevestiging. Enige nadeel is, dat het lang duurt voordat je als nieuwe klant (Was mijn vorige account vergeten) zichtbaar wordt inclusief je bestelling. Dat laatste is nu juist waar je op dat moment nieuwsgierig naar bent.
VerzendingOp vrijdagavond besteld. Product was op voorraad en zou zaterdag geleverd worden. Dit werd dus maandag. Hierover geen mail gehad. Ik had me ingesteld op een leuk weekendje, dat viel dus in het water.
Product was verder goed verpakt. Geen beschadiging. Dus daarover geen klagen.
Heb telefonisch contact gehad, om zeker te weten dat de office 365 home (gratis bijgeleverd) inderdaad de versie was voor 5 personen en ook te gebruiken was ter verlenging van mijn huidige versie. Prima antwoord. Pluim!
Geheugen besteld voor een upgrade van mijn laptop. Nadat ik mijn laptop had opengemaakt om het geheugen te plaatsen zag ik dat ik maar 1 geheugenbank tot mijn beschikking had. Product in ongeopende staat en de staat zoals ontvangen in een bubbeltjes enveloppe geretourneerd.
Deze week ontving ik een mail met daarin de mededeling dat tijdens de inspectie van de retourzending er is gebleken dat de verpakking van het geheugen ernstig beschadigd is. Tevens dat aangezien ik dit zakelijk had besteld (ZZP-er,) ik eigenlijk geen recht had op retourneren. Dit laatste wist ik eigenlijk niet dus erg stom van mijzelf.
Coulance voorstel: -15% van de waarde. Op een geheugen module waar verder niet aan mankeert.
Het betreft een kartonnen verpakking die weliswaar iets beschadigd was, maar als zodanig ook afgeleverd was in een bubbeltjes envelope samen met de ssd disk. Het doosje was ongeveer 4x de grootte van de feitelijke geheugenmodule.
Lessen geleerd:
1. Fotografeer je bestelde producten bij aankomst, mochten de producten niet voldoen, heb je kans dat je retour gezonden producten als beschadigd worden aangemerkt.
2. Bestel als particulier / op persoonlijke titel
Aangekochte producten waren niet correct verpakt aangezien deze als beschadigd is aangekomen.
KlantenserviceWaardeloze retour "service", geen begrip voor een feitelijke situatie na telefonisch contact, belachelijke coulance voorstel.
Geheugenreepjes op de late avond besteld, volgende dag binnen, zoals afgesproken. Klein en toepasselijk doosje.
Laptop besteld die bij andere winkels voor dezelfde prijs, maar zonder extra's te koop was. Extra's waren een MSI rugtas en logitech G900 muis. Betaling ging zonder problemen, en was net op tijd om de volgende dag geleverd te worden. Al na 5 minuten kreeg ik een mail dat de bestelling werd verwerkt.
VerzendingIn de eerste instantie werd mijn laptop geleverd met een streep (dode pixels) in het scherm. Teruggestuurd en na minder dan een week heb ik nu een nieuwe in huis, vooralsnog zonder defecten. Uiteindelijk dus tevreden.
KlantenserviceKlantenservice was oke - bij initieel contact over het defecte product kon ik niet veel empathie bespeuren aan de andere kant van de lijn. Verder werd uitgelegd dat het product onderzocht gaat worden op defecten en misschien terug moet naar de fabrikant. Bedoeld werd waarschijnlijk, dat als een defect geconstateerd wordt, het defecte product terug gaat naar de fabrikant maar de klant (ik) in dat geval een vervangend product opgestuurd krijgt. Essentieel verschil - maar dit kwam in dat gesprek niet naar voren. De overige communicatie verliep prima eigenlijk, ik ben telkens snel op de hoogte gebracht van updates rondom de retourzending.
I ordered a graphics card which was in low supply in other shops. It came the next day, just as advertised. Very happy. It was a bit more expensive than in other shops though. I had tried two other shops before that, and had to cancel my orders after waiting for 2 weeks.
VerzendingOrdered at 7pm, came at 3pm next day
Ik heb bij alternate een pc samengesteld en laten inbouwen omdat ik eens geen zin had om zelf alles aan te sluiten. Eenmaal ontvagen bleek dat de hardeschijf verkeerd was aangesloten en dat de schroeven van de fans veel te hard waren aangedraaid dit veroorzaakte een enorme herrie. Plug en play leveren zouden ze leveren, hier niks van gemerkt.
Heb €75 euro aan deze afzetters gegeven voor deze service. Ben nog een uur bezig geweest met de goede kabels te zoeken die afgedekt waren, moest hiervoor alles losmaken. Tijdens het doorgeven telefonish niet eens een excuus gekregen.
Mijn windows 10 sticker die op de geleverde kast zat heeft tijdens het loshalen van de scratch ink een deel van mijn code meegenomen. Na 3 keer aan de telefoon hebben gehangen en gemailed hadden ze nog 1 week nodig om te komen met een oplossing. Men wil me geen nieuwe code sturen, omdat ze er van uit gaan dat ik die code al gebruik heb op de pc en daarna de code onleesbaar heb gemaakt.
Ze zetten de klant meteen als de boosdoener neer, want ze hebben hun geld binnen. Hun oplossing is dat ik Microsoft bel om te zorgen voor een oplossing, is die er niet dan moet ik de pc retourneren en dan halen ze de sticker code af de kast en geven ze mij opeens wel een nieuwe code.
Dit is niet de eerste keer dat ik iets bij alternate besteld heb, ooit een moederbord besteld dit was waarschijnlijk al kapot bij ontvangst. Heb dit niet kunnen retouneren omdat ze krassen hadden gevonden die je alleen kunt maken als je met een mes er in steekt hebben me geen bewijs laten zien. verder was er een plastic zakje waar kabels in zitten niet aanwezig. Ik had het toen al moeten weten dat deze zaak gewoon niet deugd, geld is het belangrijkste voor deze zaak.
Snelle levering is het enige pluspunt, maar dit is niets bijzonders tegenwoordig. Heb je een probleem met je product dan reken er maar niet op dat je iets geregeld krijgt hier.
Kut zaak dus.
zie boven zie boven zie boven zie boven zie boven
Klantenservicezie boven zie boven zie boven zie boven zie boven
Vrijdagavond 21:24 bestelling geplaatst voor een Sharkoon Quickport die ik dit weekeinde nodig zou hebben. Door een storing bij Alternate bestelling niet op vrijdagavond verzonden, maar op zaterdagavond.
VerzendingKwalitatief Uitermate Teleurstellend. Verzending niet op afgesproken dag, maar dag later.
KlantenserviceKlantenservice gebeld. Zijn totaal niet meedenkend met de klant. Geprobeerd een zondaglevering te krijgen, maar belde 'te laat'. Te laat is bij Alternate om 15:00 al, terwijl zondaglevering t/m 22:00 zaterdagavond besteld kan worden. Want, volgens Alternate is het product al verzonden. Bestelling stond op Verzendklaar en letterlijk een minuut na het telefoongesprek kreeg ik m'n track&trace code.
Andere oplossing wordt ook niet aangeboden. Zal me de volgende keer wel 2 keer bedenken eer ik weer bij Alternate zal bestellen.
Hi Yorinn,
Kun je ons een ordernummer of klantnummer sturen in een DM? Dan kijken we even met je mee wat er gebeurd is.