ALTERNATE.nl

Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl

Wacht nu op 2 bestellingen. Maar hierna NOOIT meer!!!

Bij mijn eerste bestelling om +/- 3 uur in de middag. al een gedoe met een account maken (Die ik al had, die vervolgens niet geactiveerd was, maar wel een bestelling kon doen... ) Enkele uren later bedenk ik me dat het niet het goede is. Wil ik inloggen en een 2e bestelling afronden, Zegt hij bij het inloggen dat mijn wachtwoord of E-mail adres verkeerd is, Vervolgens gevraagd om een wachtwoord herstel. Na 30 minuten nog geen mail gehad waarin ik mijn wachtwoord kon veranderen. Uiteindelijk maar een 2e nep Alternet & Hotmail account gemaakt om mijn 2e bestelling toch te kunnen doen. Die verliep wel goed (Tot nu toe)

Morgen komt bestelling 1 & 2. Nummer 1 ga ik weigeren. (Hopen dat alles goed gaat, want als ik de reviews zo lees. Is dat wel een karweitje...)

Alleen al de reviews & ervaringen tot nu toe, vindt ik Alternate niet echt een 'Online-Winkel' ...

Als er nog iets gebeurt, word deze Review wel aangepast :)

Scherpe prijzen voor producten, soms moet je hier wel de website zelf voor bezoeken want ze staan niet altijd juist geregistreerd in de Pricewatch.
Verder ziet de website er overzichtelijk uit.

Na een defecte ram module ontvangen te hebben heb ik contact opgenomen met de klantenservice. Deze was erg behulpzaam en binnen een week was ik al in het bezit van een nieuw setje ram.

Website is erg druk met banners. Case fan na een week waren de ledjes al kapot. Producten verkeerd opgestuurd in de zin van een andere kleur/ander type ect.

Bestellen gaat makkelijk, de verwerking van de order gaat snel. Bij een probleem is de klantenservice zeer onder de maat. Deze is traag.

Voor betere service en/of producten kan je beter naar een wat duurder bedrijf gaan om je aankoop te doen.

Afgelopen Black Friday waar andere bedrijven op hun hele assortiment kortingen geeft heeft Alternate maar zo'n 8 á 12 producten waar ze kortingen over geven, waar je nog de hoofdprijs voor moet betalen en het meer en deel headsets waren of te wel GEFLOPT.

Kwa verpakking prima, maar kwa verzend tijd duurt de levering/retour erg lang (ruim 3 weken).

Klantenservice is niet erg top. Door mijn laatste contact ben ik met Alternate klaar. Retour zendingen zijn op kosten van Alternate, dat is al een verbeter puntje. Retour zendingen trekken ze het liefst graag over de weekenden heen, of wachten tot je het opgeeft.

Alles ging snel en leuk en goed enzo maar man man man wat een waardeloze website. FF heel je achtergrond clickable maken voor een banner. Ik ergerde me kapot, jammer dat Coolblue het product niet had. Niet snel een aanrader voor mij. Overigens is het niet tof om te zeggen dat er een review met 5sterren is geplaatst en als je die wilt lezen je dan te zien krijgt dat er helemaal geen review geplaatst is.

De score staat op 'slecht' ipv waardeloos omdat de rest eigenlijk prima is verlopen maar de randzaken waren niet neutral maar gewoon irriterend.

Verzending ging vlot, je krijgt netjes mailtjes enz. dus niks te klagen. Ook goed verpakt in een mooie Alternate-doos.

Na vijf jaar voor het eerst een servicevraag moeten stellen aangaande een oude pc. Er werd prima service verleend. Goede oplossing en ze stonden mij zeer correct te woord.
Zegt ook genoeg dat je pas na vijf jaar tegen een probleem aanloopt. Goede bouw, correct advies destijds en toen zeer futureproof geweest met hun tips.

Snel telefonisch geholpen, net gesprek, probleem opgelost.

Niet altijd de goedkoopste maar wel heel veel keus en duidelijke/fijne website. Vaker onderdelen tot complete computers/laptops besteld.

Levering gewoon goed maar niet bijzonder.

Klantenservice is niet altijd even vriendelijk algemeen gezien maar meestal wel uitgekomen. Echter door mijn laatste contact ben ik klaar met Alternate... Heb een Asus ROG GL552VW aangekocht 6 maanden geleden. Bij aankoop is deze ook geadviseerd omdat jezelf HDD/SSD en geheugen mag aanpassen/vervangen zonder dat dit invloed heeft op de garantie.. Echter is nu de laptop al defect (terwijl deze alleen op mijn bureau heeft gestaan en nooit is vervoerd of overgeclocked.. Artifacts in beeld, beeld valt uit, streep in beeld, vaak helemaal geen beeld (ook niet in bios).. Echter heb ik de 2e harde schijf welke erin zat vervangen voor een SSD (bij aankoop dus zit al 6 maanden erin) welke ik ook heb aangekocht bij Alternate. Nu beweren ze dat de laptop compleet (dus de originele harde schijf) terug erin moet anders is het product niet compleet en word deze geweigerd! terwijl het defect overduidelijk niks met de SSD heeft te maken en ik juist voor de Asus ROG heb gekozen omdat je hier zelf aan mag sleutelen... Ik mocht hem zelf opsturen naar hun (dus verzendkosten betalen) en zouden ze kijken wat ze kunnen doen maar kunnen niks garanderen omdat de originele harde schijf er niet bij zit... BELACHELIJKE service voor een aankoop van ruim 1200 euro en pas 6 maandjes... Uiteindelijk zelf met Asus gebeld en hun geven aan dat dit de grootste onzin ever is en hebben hem gratis opgehaald en word nu gerepareerd binnen garantie...

SSD, muis, toetsenbord en muismat gekocht (met mooie korting op zowel de SSD als toetsenbord.) Onderweg niks mee gebeurd en kwam gewoon de volgende dag binnen!

Defect product ontvangen. Uitgepakt en neergezet, vervolgens niet meer aangeraakt en ik word ervan beschuldigd.

Levering was op zich prima, snel geleverd. De monitor had echter vrij veel last van backlight bleeding. Deze heb ik terug gestuurd, binnen 7 dagen na levering. Normaal zou je zeggen dead on arrival, echter heeft de klantenservice hier nog nooit van gehoord.
Ze hebben het scherm naar de fabrikant verstuurd en ik wacht inmiddels al 3 weken op een nieuwe. Als redenen aangegeven dat er een krasje op de achterkant zou zitten en ik te laat gereageerd zou hebben. Omdat ik hem als defect gemeld heb hebben zij de garantie procedure gestart waardoor mijn retourrecht zou komen te vervallen.

Inmiddels ruim 6 gesprekken met de klantenservice later weten ze me nog te vertellen dat het nog wel 1 a 1,5 week gaat duren.
Ik bestel hier nooit meer mijn producten.

Zoals hierboven vermeld staat. Geen greintje inlevingsvermogen. Geen mogelijkheden om een klant te helpen. Naar mijn idee zitten ze er alleen omdat het moet, niet omdat ze graag klanten helpen. Afspraken maken mbt terug bellen maar niet nakomen. Mails worden beantwoord: "Je hebt al telefonisch contact gehad ik hoop dat het hierbij is opgelost"

De webwinkel is overzichtelijk met een groot assortiment. Bestellen gaat redelijk makkelijk. De verwerking van de order gaat snel. Bij een probleem is de klantenservice zeer onder de maat. Deze is traag en komt afspraken en beloftes niet na. Garantie wordt niet uitgevoerd, en je krijgt je geld niet terug.

Een bestelde laptop bleek defect. Na enige pogingen kreeg ik een retourformulier, en heb ik de laptop teruggestuurd. Daarna nooit meer teruggezien, ook na herhaald aandringen komt alternate niet met een oplossing. Kortom: veel geld betaald voor geen laptop.

Koop er nu ongeveer 11 jaar lang af en toe onderdelen. Dit jaar een cpu en monitor.

Bestelproces, bezorging en garanties zijn altijd probleemloos verlopen.

Op vrijdag ochtend (ver voor 22:00 uur) mijn bestelling geplaatst. Een notebook.

Volgens de productpagina was het de laatste voorradig en was die 'Direct leverbaar' (Volgens Alternate betekent dit 'Voor 22:00 besteld, morgen in huis').
Volgens de toelichting van Alternate, betekend dit bij een bestelling op vrijdag, voor 22:00 uur dat dit product op zaterdag geleverd wordt.

Diverse malen heb ik de productpagina refreshed om zeker te zijn dat er nog een voorradig was, alvorens mijn bestelling af te ronden.

Zaterdagmiddag stond mijn bestelling nog steeds op 'In behandeling'.

Opgebeld.
De telefoniste vertelde mij dat het product niet meer voorradig zou zijn.
Waarop ik aangaf dat ik hiervan op de hoogte was, gezien, als het goed is, ik de laatste besteld heb. Volgens de telefoniste was het goed mogelijk dat iemand een fractie eerder dan ik een bestellingen geplaatst zou hebben.

Ik gaf aan dat ik dit een beetje apart vondt, dat hun systeem mijn bestelling dan zomaar door zou laten gaan. Het was even stil, waarop de reactie kwam 'Oh. De bestellingen van vrijdag zijn nog niet verwerkt. Dit zal vandaag gebeuren. Het product wordt dan maandag of dinsdag verzonden."

Maandagmiddag nog steeds 'In behandeling'.
Een mail gestuurd met de vraag wat er nou aan de hand is, inclusief bovenstaande toelichting.
Enkele uren later wisselt mijn bestelling naar 'Verzonden' en krijg ik een mail dat het product voorradig is en ik hem woensdag kan verwachten.

Matige/tegenvallende communicatie, en niet waargemaakt wat er initieel belooft werd.

Zie bovenstaande toelichting.
Beloofde leverdatum niet nagekomen (woensdag, ipv zaterdag, 3 dagen later).

Zie bovenstaande toelichting.
Telefoniste scheen niet te weten wat er aan de hand was, en in de mail kwam er ook geen duidelijkheid waarom dit zo vertraagde.

Ik heb een Intel Core i7 6700k gekocht voor 299€ met de Black Friday actie.
En kreeg ashes of singulariteit, CS:GO en Just cause 3 en nog wat ingame geld voor wot en warsow.

Was op zoek naar een nieuwe muis. Eenvoudig doorklikken vanuit de Pricewatch naar het betreffende produkt. Moest wel meerdere keren een password ingeven; dat werd niet goed onthouden

Gratis bezorgd met TPG. Goed verpakt in feestelijke Alternate doos!

Slechte service. Voor retouren moet je ze gaan mailen of bellen ( plaats van dat je op de site kan kiezen om terug te retouren zoals andere bedrijven) . Terug retouren moet je nog betalen ook nog ( 6 euro ). Geld is nog steeds niet terug op mijn bank wacht al 4 dagen, een of andere creditnota. Te ingewikkeld. Dienst kan veel gemakkelijker.

Het geleverde product kwam wel netjes binnen goed ingepakt. Was een bluetooth receiver voor mijn pc.

Er werd direct gereageerd op mailtjes. Goed contact gehouden. Maar het retouren maakt echt alles slecht hier.

Bestelling ging snel en soepel, moest alleen mijn wachtwoord 4 keer opnieuw invullen.. voor de rest ok

Doordat er een gratis product bij was gedaan door alternate is mijn bestelling niet verzonden. omdat ondanks dat het product wat ik wilde bestellen direct leverbaar was het gratis product niet direct leverbaar was. Dit werd niet vermeld in het bestellings proces.

Over de niet levering gebeld en het enige wat men kon doen was de twee producten los koppelen zodat het de maandag wordt bezorgd, het was niet meer mogelijk, ondanks dat het ruim voor 22:00 uur was de volgende dag (zondag service) of in de avond te leveren. Deze opties zijn wel op de site beschikbaar maar de service kan niet worden verleend.. ook vind ik het waardeloos dat er geen klacht mogelijkheid wordt geboden.

Ik heb vrijdagochtend rond 9.00 uur een SSD Crucial mx 300 750 GB besteld bij Alternate, omdat hij in verband met de Black Friday aktie €129 kostte. Ik heb de bestelling betaald met i Deal en heb direct na de betaling een bevestiging ontvangen via de mail. Later die dag heb ik bericht ontvangen via de mail dat de bestelling verwerkt was en dat de bestelling gevolgd kon worden via een tracktrace nummer. Tracktrace werkte deze keer prima. Zaterdagochtend werd de SSD bezorgd door PostNL.

De tracktrace werkte dit keer prima. PostNL heeft de bestelling bezorgd in het tijdvak dat werd aangegeven. De ssd zat in behalve in de originele verpakking ook nog in een luchtkussenenvelop.

In de black Friday sale voor een zeer concurrerende prijs een Intel I7 6700k CPU gekocht. Direct betaald met ideal op vrijdagavond en product zaterdagmiddag op kunnen halen bij postNL punt. Prima!

CPU zat goed verpakt in een doos met extra airpockets.

Vanwege black friday een Crucial MX300 2,5" 750GB (€129,90) besteld. Aanmelden duurde even en daardoor in eerste instantie niet meer op voorraad, maar even later nogmaals geprobeerd en toen lukte het wel.

Ik kreeg direct een track en trace code toen de schijf was verstuurd. Bleek in een bubbeltjesenvelop te zitten dus was eigenlijk niet nodig geweest. Maar verder prima natuurlijk!

Vanwege Back Friday/Cyber Monday afgelopen zondag een Seagate Baracudda 4TB voor een schappelijke prijs besteld.

Op de pagina stond 1 werkdag. Ik ging er dus van uit dat ik het Dinsdag zou ontvangen. Dat was helaas niet het geval, dus gelijk diezelfde dag nog gemaild en kreeg toen al vrij snel een bericht terug dat ze verwachten het die avond te sturen.
Helaas is het vandaag (donderdag) nog niet opgestuurd en wederom met ze gemaild en wederom een snelle reply dat ze het binnen 2 dagen zullen opsturen???
Het is de prijs waarom ik de bestelling nog door laat gaan, maar dit is de eerste en laatste keer dat ik bij ze bestel.

Voldoende, omdat ze wel snel zijn met reageren, maar daarmee is ook alles gezegd. Op hun website maken ze 'beloftes' en via de mail ook een 'verwachting' tot 2x toe ontvangen die ze niet kunnen waarmaken.

Niets mis mee. Betaling was vlot geregeld online. Gewoon goeie ideal betaling via mobiel gedaan. Ik denk dat ik 5 minuten bezig was hiermee.

Heb gisteravond iets besteld en had het vandaag nodig. Dat is de enige reden dat ik bij Alternate heb besteld. Vanochtend nog steeds geen track en trace code, dus ik dacht ik bel. Bleek dat, omdat ik nieuwbouw woon, mijn adres niet in het systeem staat. Dus er was nog niets verzonden, maar hier was ik waarschijnlijk pas veel later achter gekomen.

Meneer zegt zonder blikken of blozen dat ik het morgen 'gewoon' krijg. Ik zeg dat ik het vandaag nodig heb, maar hier gaat meneer niet op in. Ik leg uit dat de enige reden is dat ik bij Alternate bestel, omdat ik het vandaag binnen krijg. Vervolgens vraag ik naar een expres bezorging. Dit kan niet volgens meneer. Nergens wordt op ingegaan of excuses aangeboden. Dat steekt. Annulering ging vervolgens heel vlot, dat wel.

Scorekaart voor ALTERNATE.nl