Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl
Review toevoegenASUS GeForce GTX 1050 Expedition OC, Grafische kaart besteld die op vooraad was. Binnen de 24uur netjes verpakt in huis,dus niets te klagen.
VerzendingDe post was ook binnen de vermelde tijd voor aflevering.
Geheugen besteld met 9 werk dagen levertijd.
Naar 14 dagen bericht dat het geheugen aan begin van de week binnen komt
Horen we 16 werkdagen later ,het is toch niet te leveren.
Schiet op zo!
De toelichting was, het is er gewoon niet meer.
Maar het staat nog wel steeds te koop op de site.
Wat betreft betaling is het goed geregeld. Voldoende opties. Ik vind de site zelf wat overweldigend, en moest de eerste keer ook wel even zoeken naar de contact gegevens. Maar er zijn ergere dingen.
VerzendingPc besteld, volgende dag in huis. Naderhand bleek er een kabeltje te missen en dat zorgde voor de grootste problemen.
KlantenserviceEen kabeltje dus. Er bleek een kabel te missen van de voeding. De eerste die zij opstuurde was een verkeerde, waar ik nog wel bij in kan komen. Ik heb vrij weinig verstand van pc's en had met een vriend van mij deze in elkaar gezet. Hij vertelde me welke kabel ik nodig moest hebben, dus misschien dat ik en de klantenservice elkaar verkeerd begrepen hebben.
Echter de volgende dag, wilde ze niet geloven dat het niet werkte, zou ik de gehele voeding eruit moeten halen en op moeten sturen, zodat hun even op hun gemakje konden kijken of het wel waar was wat wij zeiden. Daarnaast waren ze niet enkel redelijk bot en zonder begrip, ook had hij ( na drie keer uitleggen ) nog steeds niet door waar het over ging.
Heb een mailtje gestuurd met foto's, en reviews van het product waar te zien is dat het betreffende kabeltje er wel bij zit, en kreeg simpelweg een mailtje terug waar men zei dat ze dat zouden opsturen. 6 dagen later nog steeds geen kabel, excuus of wat dan ook.
Als ze zo met nieuwe klanten omgaan bij Alternate dan weet ik genoeg.
Overzichtelijke website waar je gemakkelijk kunt vinden wat je zoekt. Goede informatie over het product met voldoende foto's. Na bestelling via de website snel de bevestiging ontvangen via email.
VerzendingVolgende dag ontvangen. Goed verpakt, was toch een redelijk groot pakket en 11 Kg zwaar.
Snel geleverd en veel betalingsmogelijkheden. Ook erg handig dat je eventueel het product kan ophalen en voor eventuele hulp ook naar de fysieke winkel kan gaan. Wel jammer dat er voor een aantal producten verzendkosten worden berekend. Wel is dit beter dan het verwerken in de prijs.
VerzendingLevering was op tijd en goed verpakt.
KlantenserviceKlein vraagje gehad over het product voor bestelling. Even bellen en je hebt direct antwoord!
Bij alternate al verschillende aankopen gedaan van goedkoop tot duur.
Geen enkel negatief punt gehad bij al mijn bestellingen. Ze hebben erg veel op voorraad. Website is mooi en overzichtelijk. betalingen zijn zo gedaan TOP winkel
Al mijn bestellingen die ik bij alternate heb gedaan zijn altijd netjes op tijd bezorgt
Pakketjes worden zorgvuldig ingepakt met meestal gevuld met luchtzakjes zodat je product niet kan schuiven. TOP +2
Na menige ervaring van medetweakers dat de klantenservice slecht is ben ik het niet mee eens.
Heb jij het tegenovergestelde ervaren. Tijd geleden de Aerocool P7 besteld bij alternate. De RGB controller van de behuizing was helaas overleden. RMA aangevraagd en opgestuurd.
Nog geen 2 weken later telefoontje van alternate dat de behuizing slecht leverbaar is waarop ik 2 keuze's kreeg van de beste meneer. Wachten of geld terug.
Gekozen voor geld terug omdat ik toch weer een behuizing moest hebben.
Geld stond na 2 dagen al op mijn bankrekening. Dit noem ik wel TOP service
Bestelling is zo gemaakt. Alles op de website is mooi overzichtelijk en betaling is ook zo gedaan..
VerzendingIets wat op voorraad is heb je de volgende dag in huis
Dit komen ze zeker na
Bij Alternate een msi trident besteld. Een kortingscoupon werkte niet via de site, dit gemeld via een formulier. Reactie van de klantenservice was snel en goed. Hierna op de website met korting kunnen bestellen. Levering was snel en goed door post nl.
Heb hier de Core i7 7700K en 16gb DDR4 geheugen besteld. Het vinden van de artikelen en betalen ging makkelijk.
VerzendingDe verzending van de processor was gratis, maar voor het geheugen moest ik wel betalen voor verzending. Het systeem dat ze nu hebben is heel erg random. Sommige artikelen krijgen wel gratis verzending en andere weer niet. Ik vind dat Alternate gratis verzending moet bieden als je over x bedrag besteld. Voordeel van Alternate is weer dat je je pakket kan afhalen bij een pakjegemak afhaallocatie.
Pakket is goed verpakt en op tijd geleverd.
Via de pricewatch tot een product gekomen doorgeklikt, betaald en klaar. Vond het makkelijk gaan.
VerzendingZat goed met bubbels ingepakt (toetsenbord).
Voor 2300 besteld en het was de volgende dag in huis. In tegenstelling tot 2 concurrenten die hetzelfde pictogrammetje deelden, maar bij bestelling daar toch nog een dag bovenop wilde plakken.
De website van Alternate is goed, voldoende betaal opties. De bestelling liep soepel tot de levering.
VerzendingAlternate zou de bestelling een dag later te leveren. Zij hebben zich zonder opgave van reden niet aan die belofte kunnen houden.
KlantenserviceIk heb ze daar telefonisch en per mail op aangesproken. Geen excuses. Die had ik wel verwacht. Als ik met iemand om 10:00 afspreek, en ik red het niet, bied ik mijn excuses aan. Kennelijk vind Alternate dat niet nodig. Vervolgens deed de klanten service het af als 'mijn probleem'. Ik moest maar naar Alternate komen om toch nog mijn product op tijd te krijgen. Ook dat vind ik raar, als ik mijn afspraak om 10:00 niet haal, voel ik mezelf schuldig, en vind ik het normaal dat IK me moet aanpassen om de gevolgen van het missen van die afspraak weer goed te maken. Alternate deed geen poging om toch nog de afspraak na te komen. Jammer, ik had in het verleden wél goede ervaringen met Alternate. Alternate is van mijn short list...
Snelle levering, goed verpakt. Erg tevreden. Zeker een aanrader ook al zijn ze soms niet de goedkoopste.
VerzendingEerstvolgende werkdag geleverd, netjes met Track & Trace nummer.
Een aantal keren hardware gekocht, snelle levering en goed verpakt. Daar krijgen ze een dikke voldoende voor.
VerzendingVerzendkosten betalen bij een order van 1500 euro ..... wat een grap. Bij andere hardware zaken betaal ik nooit verzendkosten. Dit is een zwaar minpunt.
KlantenserviceTe belachelijk voor woorden, zonder waarschuwing op de site moet je 1,60 eur per gesprek betalen + gebruikelijke kosten als je een vraag hebt over een te bestellen produkt. Dat is niet het enige, de kennis is aan de matige tot lage kant.
Hi RoadHouse,
Wanneer je onze klantenservice belt, gebeurt dit tegen lokale kosten. Er wordt geen extra tarief gerekend. Kun je ons in een privebericht aangeven hoe je aan deze informatie komt?
Zoeken was voor mij een koud kunstje bij Alternate om dat ik al jaren daar spullen koop is het snel zoeken voor mij.en bestelen liep vlot bij Alternate met online betalen.
VerzendingVerzending liep geheel volgens plan ook met Track&Trace kunnen volgen, en verpakking waren snel en goed.
KlantenserviceHeb de klantenservice niet nodig gehad, Maar bij andere producten wel en dat
loopt ook altijd goed, En ze zijn best wel flexibel.
Overzichtelijke webshop, met over het algemeen goede prijzen en aanbiedingen. Goede zoekmogelijkheden en een handige PC-builder.
VerzendingPC in losse onderdelen besteld. Van het moederbord (Asus Z170 Pro Gaming) bleek het I/O shield te ontbreken, en zoals later pas bleek ook het asus processor-montage houdertje. Nog erger was dat het moederbord zo krom als een hoepel was. Dat vond ik al stinken naar refurbished/restant/showmodel. Na retour sturen (retourformulieren bleken niet printbaar, noch op mijn printer/pc, noch die van de buurman) werd de belofte van de levertermijn niet nagekomen en bleek het ineens niet op voorraad. het vermoeden van een bij elkaar gegraaid moederbord-met-wat-onderdelen-uit-een-stoffige-hoek werd daarmee versterkt. Het vervangende moederbord is eveneens krom, maar nog enigszins binnen de perken.
Klantenserviceprobleem 1: SSD niet leverbaar.
Hier kon Alternate niets aan doen, de Samsung 960 EVO bleek nergens leverbaar. Twee weken na bestelling nam Alternate hierover contact met me op. De toon was erg haastig, bijna ongeduldig. Of ik de order wou splitsen of blijven wachten. Ik legde uit dat geen van beide voor mij een optie was (SSD=bootdisk), voelde me ietwat voor het blok gezet en heb een duurdere SSD besteld. Order kwam daarmee op 1060,-
probleem 2: krom en incompleet moederbord.
Omdat de vervanger voor dit mb nu ineens -ondanks de belofte- ook een levertijd had gekregen, nam ik contact op. Er werd geen verantwoording genomen, deze werd afgeschoven op de toeleverancier. Wederom werden mij -ik citeer- "mijn opties" voorgelegd. een ander mb bestellen of wachten. Deze herhaalde "slikken of stikken" mentaliteit schoot mij in het verkeerde keelsgat. Ik verlangde compensatie. Na lang overleg werd mij een cadeaubon van €10,- voorgesteld. Dat vind ik geen compensatie, maar een lokkertje om meer geld te besteden. Ik heb daarop een oplossing voorgesteld: mijn order uitbreiden naar een totaalbedrag van €1540,- en daar een gecombineerde compensatie/korting op geven van 40,-. Nu was ineens degene die daarover zou moeten beslissen niet aanwezig. Drie dagen later kreeg ik te horen: niet akkoord. Geen alternatieve oplossing, niets. Na het indienen van een klacht werd het een cadeaubon van €20,- plus een beschuldiging naar mijn kant over een kort-door-de-bocht conclusie, waar ik echter slechts een vermoeden had uitgesproken. Nogmaals getracht tot een oplossing te komen, maar wederom nul op het rekest. Er werd ook niet helder gereageerd op mijn vraag wat voor kosten ik kon verwachten bij annuleren/retourneren van de gehele order. De bon mogen ze houden, de videokaart heb ik zojuist bij een ander bedrijf besteld, waar ik onlangs wél vriendelijk en deskundig te woord gestaan werd. Voor mij nóóit meer Alternate. Net Russisch roulette: Het kán vijf keer op rij goed gaan, maar áls het fout gaat...
Dit ben ik nog niet eerder tegen gekomen en had dit zeker niet verwacht! Als je je vertrouwen in afhandeling kwijt bent, kun je geen zaken meer doen.
VerzendingHeeft 6 dagen geduurd eer bestelling daadwerkelijk werd geleverd. Dit ligt ook mede aan de belabberde bezorging door Post.nl
KlantenserviceNa ontvangst heb ik per mail aangegeven niet tevreden te zijn met mijn ontvangen bestelling. Foto op site komt niet overeen met daadwerkelijk geleverde product. Gevraagd om een oplossing en advies. Bedoeling was om item om te ruilen, al dan niet met bijbetaling en wel de juiste oplossing te kunnen krijgen. Helaas na 2 X mailen geen enkel teken van leven!
Nieuwe Medion laptop gekocht bij Alternate en hiervan was het beeldscherm binnen een week stuk, Alternate weigert hier garantie op te geven en zegt dat de reparatie 380 euro is. Ik daarna direct contact op genomen met Medion en bij hun is de reparatie 130 euro!!??
KlantenserviceEcht belachelijk hoe ze je gewoon proberen op te lichten terwijl de fabrikant van het product er meer dan de helft minder voor vraagt. En het ergste is nog dat Alternate aan de telefoon zegt dat de garantie per se via hun moet verlopen en niet direct via Medion kan.
Producten worden volgens afspraak en op tijd geleverd! Ook het retourbeleid is heel goed. Ik moest een onderdeel retourneren, dit ging geheel vlekkeloos en het te veel betaalde bedrag stond binnen enkele dagen weer op mijn rekening.
KlantenserviceWerd prettig te woord gestaan. Ook het retourbeleid is heel goed. Ik moest een onderdeel retourneren, dit ging geheel vlekkeloos en het te veel betaalde bedrag stond binnen enkele dagen weer op mijn rekening.
EVGA GTX1070 FTW besteld. Was niet tevreden over het prestatieverschil met mijn oude EVGA GTX780TI en heb toen het omgeruild voor een Gigabyte GTX1080 extreme gaming, waar ik zeer tevreden mee ben.
VerzendingHet pakket was goed ingepakt en snel verstuurd. Niets op aan te merken.
KlantenserviceZeer goed. Ik had aangegeven niet tevreden te zijn met de 1070 en gaf aan dat ik deze al volledig uitgepakt en getest had. Ze gaven aan dat als het zo net als mogelijk weer ingepakt werd, dat het gewoon te ruilen was. Dat heeft Alternate netjes en snel geregeld. Geen gezeur mee gehad, dus zeer tevreden!
Compacte maar duidelijke product omschrijving. Heb zelf nog wel op de site van de fabrikant gekeken voor meer informatie en vergelijking van de ovwrige producten van dezelfde fabrikant. Overzichtelijk orderoverzicht.
VerzendingOrder bestond uit twee artikelen. Zijn apart van elkaar verstuurd, maar tegelijk bezorgd de volgende dag. Verpakking en bescherming product van goede kwaliteit. Klant wordt goed op de hoogte gehouden van verzending.