ALTERNATE.nl

Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl

Gaming monitor besteld uit de outlet winkel. Kwam met ruim 30 dode pixels (I kid you not). Uiteraard was Alternate bereid deze om te ruilen met een niet outlet variant, tegen veel hogere kosten. Mij gaat het er vooral om dat Alternate overduidelijk kapotte monitoren in hun outlet gooit. Gelukkig wilde DELL de monitor zonder gedonder omruilen voor een nieuw model, zonder extra kosten. Jammer, ik kies niet meer voor Alternate.

Verzending keurig en op tijd.

De klantenservice was matig. De geboden oplossing was ondermaats, namelijk het terugnemen van het scherm zonder alternatief of nieuwe aanbieding. Ik kreeg bovendien niet eens reactie op mijn feedback. Het zal wel.

Ik heb hier mijn Intel NUC besteld als pc'tje. De winkel stuurde de NUC snel op na bestelling en gaf via de telefoon nog wat extra informatie (ik had een bepaalde voltage RAM nodig). Ik heb de NUC nu ongeveer 0.5 jaar in gebruik, maar toen was het tijd voor een RMA. Ik heb dus de winkel gebeld en ze hebben het product netjes ingenomen (opsturen naar een antwoordnummer). Ik heb een aantal weken later van de winkel een refurbished model terug gekregen om het product te vervangen. Ik ben dus aardig tevreden over de (online) winkel.

Het product was snel geleverd en was goed verpakt. Ook het terugsturen van de RMA werd gedaan via een antwoordnummer en een ontvangstbevestiging kreeg ik snel van ze.

Toen ik het product kocht kreeg ik, zonder iets gevraagd te hebben, extra advies van de klantenservice (over het RAM geheugen).
Toen ik de NUC als RMA moest gaan aanmelden had ik de klacht aangemeld en direct er na een bevestiging gekregen van mijn klacht. Toen de NUC binnen was is hij eerst nagekeken en ben ik gebeld door de winkel voor overleg wat ermee gedaan moest worden. Toen het product weg was werd ik goed op de hoogte gehouden over de status.

Zeer slechte klantenservice 0,0% behulpzaamheid/ klantvriendelijkheid en onterechte conclusies om van me af te komen. Verkeerde datum op het factuur en hierdoor is mijn Asus cashback claim afgewezen. Geen oplossing van hun kant na ruim 2 maanden. Daarbij willen ze graag hun fout afschuiven naar Asus.

Een mooi moederbord gekocht bij Alternate omdat er enige tijd gelden een Asus cashback actie was. Tot mij verbazing was mijn ingediende cashback afgewezen. Dit terwijl het product binnen de geldende actieperiode viel. Nu blijft dat er op het factuur de verkeerde datum stond. Ik heb met jullie klantenservice gebeld met het verzoek of er een correctie kon plaatsvinden op het factuur, zodat ik alsnog mijn cashback kan claimen. Hier werd ik hard naar de muur verwezen met het argument dat er wettelijk geen correctie mag plaatsvinden op een factuur. Dit kan ik toch nergens terugvinden. Er was werkelijk geen behulpzaamheid van hun kant. Dit terwijl het product toch op tijd was gekocht en op voorraad zou zijn (website). Volgens deze webwinkel was het product niet op voorraad. Nou daar heb ik geen bericht over ontvangen. Inmiddels is de cashback actie verlopen en kan ik fluiten naar mijn geld. De klachten afdeling houdt me al ruim 2 maanden aan het lijntje dat Asus nog contact met me gaat opnemen. Helaas nooit wat vernomen, erg toevallig? Ook heel erg makkelijk dat afschuiven. Gaan jullie zo met vaste klanten om? Ga zo door! Jammer dat ik openbaar moet schrijven en dat jullie je fout niet zelf erkennen.

Was vlot en duidelijk allemaal. Ik heb er verder geen opmerkingen over om te noteren.

Heb een headset bij Alternate gekocht, was de goedkoopste. Kreeg 'm de volgende dag binnen. Werkt prima!

Nooit problemen met Alternate, alleen die bedeel mails om een review te plaatsen, nadat je een product hebt ontvangen.

Bij Alternate heb ik een Mushkin Reactor 480GB SSD gekocht. Helaas bleek deze defect te zijn, de SSD had bad blocks. Aangezien dit van buiten niet te zien was neem ik Alternate niets kwalijk. Ik heb contact met hen opgenomen en om een kostenloze oplossing of geld terug gevraagd. Dit hebben ze netjes naar behoren opgepakt.

Voldoende verpakt, op tijd verzonden. Handig dat Alternate ook naar een afhaalpunt van PostNL verstuurt, dan hoef ik niet thuis te zijn voor de pakketbezorger.

Helaas bleek de SSD defect te zijn. Ik heb contact met hen opgenomen en om een kostenloze oplossing of geld terug gevraagd. Dit hebben ze netjes naar behoren opgepakt. Ik kon de schijf terugsturen naar hun antwoordnummer en na een week kreeg ik een vervangend exemplaar binnen. Deze werkt wel goed.

Ik had twee nieuwe harddisks besteld, die keurig op tijd werden geleverd. Alleen verbaasde het me nogal dat ze in aparte zendingen waren gedaan en nog veel meer dat er niet voor hoeft te worden getekend. Wel maar 1x keer verzendkosten betaald.

werd goed gebracht helaas wel een beetje te laat vergeleken met acerty had het product 2 dagen later binnen dan verwacht

Door middel van online bankieren snel kunnen betalen. De webshop zelf is ook overzichtelijk en de prijs kwam overeen met het betaalde bedrag.

Het product werd zonder andere doos er omheen verstuurd, dus de doos van het product zelf.

Helaas kreeg mijn bestelde monitor al op dezelfde dag last van defecte pixels. Iets waar Alternate niets aan kan doen natuurlijk. op 18 om 21:00 juni een RMA aangevraagd en op 21 juni de RMA papieren gekregen. Door een vakantie heb ik de RMA op 27 juni verstuurd. Deze is op 28 juni ontvangen. Vrijdag 30 juni met de klantenservice gebeld en die gaf aan dat die verwachtte dat ik maandag en uiterlijk dinsdag wel iets zou horen. Helaas geen reactie. Vandaag, een week na ontvangst weer gebeld en het product is nog niet eens ingescand. Ze gingen proberen vandaag het te regelen, maar het kon ook morgen worden. Wat dus betekend dat ik nog een weekend zonder mijn monitor van ~900 euro zit. Ze hebben het vast heel druk, en de mensen die ik aan de telefoon had gesproken deden goed hun werk, maar dat zoiets zo lang moet duren vindt ik wel erg vervelend.

bestellen ging vlot, vind alleen de site op een mobile telefoon wat stug over komen.
de voorraad indicatie is wel super en spot on!

besteld, dag later bij het afhaal punt.
zo als het hoort.

Zoals bij elke online winkel tegenwoordig is alles snel te vinden, te bestellen en te betalen. Vervolgens via de email op de hoogte gehouden over de voortgang. Gewoon netjes zoals het hoort te gaan.

Pakketje was ergens op een ander adres bezorgd zonder hier een briefje van te krijgen van PostNL. Dus even bij wat mensen in de buurt mogen aanbellen. Eenmaal het pakketje gevonden bleek alles netjes en veilig verpakt. Duimpje omlaag voor PostNL en duimpje omhoog voor Alternate.

Nadat ik mijn nieuwe GPU had gevonden via de Tweakers Pricewatch heb ik hem vrijwel direct besteld. Dit verliep snel en zonder problemen.

Een heel stug bedrijf dat niet zo goed met zijn klanten om weet te gaan.
Ik heb er een "zware/krachtige" en dus dure laptop gekocht voor zakelijk gebruik, eenmaal klaar met alle software installeren, op elkaar afstemmen en tweaken begon ik met het downloaden van de content die bij de software hoort (ik gebruik de laptop hoofdzakelijk voor video productie dus denk aan het binnenhalen van de stockmusic, aftereffects templates, stock beelden etc).
Toen kwam ik er achter dat de netwerk adapter welke in de laptop zit erg onstabiel is en de verbinding tijdens grote downloads regelmatig weg valt. Voordat ik de schuld bij de laptop zocht dacht ik eerst nog even dat mijn router misschien kuren had dus vervolgens ook op andere lokaties getest helaas met hetzelfde resultaat.
Omdat ik nog een simpele 2,4G USB netwerk adapter had liggen ben ik vervolgens daarmee gaan testen en de verbinding bleef daarmee wel stabiel.
Toen ik Alternate belde werd mij verteld dat ik de laptop mocht retourneren en ik het geld zou terug krijgen, echter doordat ik al bijna 30 manuren in de laptop had zitten en het apparaat verder goed werkt zag ik deze mogelijkheid niet zitten, ik heb gevraagd of ze de harde schijven dan misschien wilde overzetten naar een andere laptop (precies hetzelfde model en type) dit was allemaal lastig.
Toen ik vroeg hoelang het zou gaan duren als ik de laptop ter reparatie aanbood werd mij verteld dat dit minimaal enkele weken zou gaan duren, ook dit vond ik geen optie. Vervolgens bood ik aan om me een goede dualband USB netwerk adapter te geven en dan zou ik er vrede mee hebben dat de internet adapter kapot zou blijven, er werd verteld dat ik die adapter dan gewoon zelf moest gaan kopen, dit heb ik uiteindelijk ook gedaan bij een concurrerend bedrijf die wel weet hoe ze met klanten om moeten gaan.
Ik heb geen goed woord over voor deze gang van zaken en ben erg teleurgesteld in Alternate.nl

Product was netjes verpakt.

De eerste persoon die me te woord stond deed zijn best maar was duidelijk aan regels gebonden, de volgende was gewoon bot.

Recentelijk een aankoop van 2 artikelen gedaan en helaas 1 geretourneerd. Nu heb ik 1 artikel teruggestuurd zonder gebruik te maken van het Antwoordnummer en zelf dus de verzendkosten betaald. Op de website wordt vermeld dat het bedrag inclusief de verzendkosten wordt geretourneerd. Wat blijkt, er is toch een bedrag van Eur 6 voor verzenden te zijn afgetrokken. Dus bezwaar gemaakt en de reactie is dat Alternate de ingehouden kosten inderdaad terugdraait.

Mijn eigen verzendkosten willen ze niet voldoen. Ook al staat dat zo op hun eigen website. Dan had ik beide artikelen moeten terugsturen. Dus wees gewaarschuwd.

Ik heb een samsung ssd schijf besteld volgende dag geleverd , geinstalleerd in mijn pc van 6 jaar oud windows 10 en werkt prima.
Je moet wel de schijf toewijzen in schijfbeheer anders kan je hem niet klonen,pc werkt weer lekker snel , kan je weer een paar jaar vooruit

Snel verzonden, is ook niet raar als je het gewoon op voorraad heb

Alternate levert tweedehands spullen als of het nieuw is maar wel voor de volle prijs.

Slecht. Men geeft duidelijk niet om de goede naam bij Alternate.
Ik kocht twee geheugen bankjes voor mijn desktop. Krijg ik tweedehands exemplaren toegestuurd!
Voor de volle prijs natuurlijk. Op mijn klacht wordt gereageerd met het aanbod voor een tegoedbon, uiteraard te besteden bij Alternate.
Kom op, denk je nu echt dat ik nog iets durf te bestellen bij jullie? Hoeveel oude rommel verkopen jullie nog meer? Oude harddisks bijvoorbeeld?

Gelukkig zijn er voldoende Alternatieve hardware leveranciers in Nederland.

Want je weet "vertrouwen komt te voet maar vertrekt te paard".

Ik neem aan dat de personen bij klanten service aardige mensen zijn. Maar dat ze een script moeten afwerken met instructies hoe ze klanten moeten afpoeieren. Men kan nog een hoop leren van eBay, die hebben hun (vaak Chinese) handelaars goed geinstrueerd. Klik op "refund me" en ze gaan aan het werk. Die geven duidelijk WEL om de goede naam.

Over een totaal van 7 order heb ik maar een defect gehad. Dus over het algemeen erg tevreden maar zodra je iets retour moet sturen blinken ze daar niet in uit. Er is geen systeem om de status van je retour in te zien en de klantenservice raad dan ook aan om te bellen.

Snelle levering en goed verpakt, niks op aan te merken.

Nu meerdere malen contact opgenomen over een defecte videokaart (DOA). Elke keer redelijk snel een medewerker aan de telefoon die elke keer niet veel duidelijkheid kon geven of meerdere opties kon aanbieden. Ten eerste werd mij verteld dat ze coil whine niet accepteren als een defect en vervolgens werd mij als enige optie een creditering aangeboden. In het tweede gesprek werd mij aangeboden de videokaart te laten controleren en aan de hand daar van een oplossing te vinden maar dit kan meer dan een week gaan duren.
Erg jammer dat de klantenservice niet zelf met passende oplossingen komt maar dat er om gevraagd moet worden. Tot nu toe ben ik het geld van een 1080ti lichter en geen videokaart rijker.

Qua verpakking en verzending ben ik niet ontevreden. Waar mijn ontevredenheid ligt is op het gebied van aftersales en de klantenservice (als die er al is)

De verzending kwam overeen met de geprojecteerde tijdsduur bij het artikel zelf. Zoals aangegeven kwam de bestelling binnen op de aangegeven dag van bezorging.

Qua aftersales ben ik niet te spreken over hoe ik te woord ben gestaan bij de afhaalbalie. Ik was in de buurt en besloot richting Ridderkerk af te reizen om mijn retourpakket in persoon af te leveren. Door onweersbuien en blikseminslag reed de sprinter niet volgens dienstregeling richting Barendrecht. Eenmaal daar moest ik nog richting het terrein van Alternate.nl te voet verder. Zodoende kwam ik om 17:59 uur op het terrein aangelopen waarbij diverse personeelsleden het gebouw uitkwamen om in de auto te stappen naar huis toe. Niemand kon namens Alternate.nl mijn retourpakket in ontvangst nemen. Dat het pakket niet direct verwerkt kan worden is een ding. Maar dat er niet eens meegedacht wordt met de klant gaat mij tever. Ik kom niet uit de omgeving van Ridderkerk, ik was er in de buurt ivm een dagje Rotterdam. Dus om als nog een dag later terug te komen terwijl ik er toch ben is mij teveel van het goede. Hoe moeilijk kan het zijn om het pakket in elk geval aan te nemen en meer niet?

Overzichtelijke webshop, snelle levering en alles is uitstekend verpakt. Het gaat echter fout op het gebied van service en communicatie. Nadat ik aangaf dat mijn ontvangen schijf niet in orde was heb ik ruim twee weken moeten wachten voordat ik een nieuw/ander exemplaar toegestuurd kreeg. Niet ideaal als je RAID array in degraded mode zit...

Ik had in mijn serviceverzoek aangegeven dat ik graag z.s.m. een ander merk schijf wilde ontvangen met bijbetaling aan mijn kant (de zogenoemde laatste Seagate ellende druppel)
De defecte schijf moest echter per-see door hen eerst getest worden (2 dagen oud) en ik heb uiteindelijk ruim twee weken zonder schijf gezeten. Tevens geen enkele terugkoppeling van de test resultaten of status updates mogen ontvangen, op de verzendbevestiging twee weken later na.

Naar smaakje bij de hele afhandeling, heb besloten om hier niets meer te bestellen.

Er wordt slechts sporadisch op servicevraag emails geantwoord, dit verraste mij. Het antwoord wat je krijgt is een one-liner

Scorekaart voor ALTERNATE.nl