ALTERNATE.nl

Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl

Gemiddeld gezien belachelijk duur, slechte service (leveren eerst de verkeerde cpu vervolgens buigen ze voor mijn ogen een van de pinnen en hebben de ballen om mij er de schuld van te geven), lange levertijd.
Ik koop er nooit meer.

Bijna twee weken wachten op een pakketje dat binnen 2 dagen bezorgd had moeten zijn.

De klantenservice van de gemiddelde deurwaarde is vriendelijker, behulpzamer, en denken meer met je mee dan de meute die werkt voor Alternate.

Laptop gekocht van 1400 euro. Week buiten de garantie GPU kapot. Absoluut geen coulance of service richting klant. En ook geen hulp aangeboden met verdere oplossingen.

Er iets kopen is geen probleem, Alles netjes verzonden, verpakt en bezorgd. Service krijgen na afloop is een ander verhaal.

NZXT s340 elite wit besteld bij alternate stond op de website dat ze hem binnen 8 dagen binnen zouden krijgen, na 10 dagen nog steeds niks binnen gekregen contact opgenomen met de klantenservice bleek dat ze opeens niet meer wisten wanneer ze hem binnen zouden krijgen...

Bestellen gaat prima en de hardware is binnen een dag binnen gekomen. Meer zoekfilters zouden handig zijn.

Snelle levering en degelijke verpakking.

Update; uiteindelijk mocht ik de modules omruilen voor geheugen van een ander merk.
Jammer dat de koper zeer ver moet gaan om de service te krijgen waar hij / zij recht op heeft.

Twee SSD’s en twee mushkin DDR3 geheugen modules besteld. Met de SSD’s geen problemen, echter met het geheugen viel niets te beginnen. Vier systemen getest waarin booten niet mogelijk was en een vijfde systeem waarbij na het booten windows niet geladen kon worden.
Hierna een RMA aangemaakt en de modules teruggezonden waarna deze door Alternate twee maal ‘getest’ zijn en niet defect bevonden?
Alternate heeft hierna de modules naar mij terug gestuurd en ben wederom gaan testen in twee systemen waarvan wederom één machine welke niet wilde booten met welke Mushkin module dan ook. Hierna heb ik de modules afzonderlijk getest in een systeem voorzien van een MSI H81M-E33 moederbord waarin alle geheugen instellingen zijn in te stellen.
Met geen enkele instelling bootte het systeem. Dit op automatische instellingen of door eerst ander geheugen te gebruiken en de timings losser in te stellen en de snelheden stapsgewijs aan te passen naar uiteindelijk de helft van de snelheid volgens de specificaties.
Het geheugen heb ik nu getest in zeven systemen en nog steeds heb ik geen systeem gevonden waarin ik de modules kan gebruiken. Het enige systeem waarmee het mogelijk bleek om te booten was met een Asrock B75M moederbord, maar Windows laden bleek dus te veel gevraagd.
Dit alles is gemeld bij Alternate en zij blijven stug volhouden dat het geheugen in orde is en niet terug kan worden genomen.

Het is een fijn product, maar de aftersales service is helaas van mindere mate bij dit aangeschafte product (zie onderdeel klanten service)

Normaliter altijd wel tevreden over alternate, dit keer helaas niet.

Daarnaast klopt hun beschrijving op hun eigen site niet

Zie: https://i.imgur.com/AOIRBhI.png (aangepast nadat ik op hun site mijn review van het product heb geplaatst...)

Staat nu op dit moment dus dat het wel en niet tegelijk ondersteund wordt voor AM3 (en AM4)

Sneller service, zeker te spreken over de optie 's avonds te bestellen.

Dit product gekocht in de veronderstelling dat het out-of-the-box werkt ook op AMX moederborden (in mijn geval nog AM3).

Contact gehad met alternate, daar in het boekje staat op de 1e pagina dat je via EWKB, danwel een reseller gratis de juiste extra onderdelen krijgt om zo toch andere sockets te kunnen gebruiken (AM3 in mijn geval).

Het enige wat alternate klanten service aan mij vroeg was het nummer van het onderdeel. Helaas stond/staat dit niet in het boekje vermeld.

Na eea na te hebben gekeken kon alternate dit niet voor mij regelen en kon de verkoper mij alleen maar een ander koelblok leveren à +- 60 euro...

Uiteraard niet gedaan daar EKWB dit gratis voor je naleverd (danwel via een officiele reseller van ze...)

Website is snel te doorlopen en bevat voldoende informatie. Bestelproces was easy peasy, meteen account maken, betalen. Staat overal nette uitleg (en eventuele meerkosten, bv betaalopties) bij. Doet wat het moet doen.

Wilde het snel in huis hebben (ook ivm aanbieding die kan verlopen) maar ja, moet gewoon werken :+ Ideaal dat ik het pakket direct bij een afhaalpunt kan parkeren dat tot laat open is. Mooi direct na het werk ophalen wanneer het mij schikt, fijn. Zat nog een omdoos met vulling omheen, kan niks aan foutgaan.

290x Lightning gekocht bij Alternate, slechtste exemplaar in bestaan met coil whine gekregen. Na 2 jaar al defect onder normaal gebruik. Terug gestuurd voor RMA. 3 maanden moeten wachten op defect retour sample met enorme fan ratel die niet eens wou postten. Gevraagd om een directe vervanging. Wederom wordt mijn kaart 1 maand vastgehouden, telkens gezegd "volgende week komt hij" wanneer ik bel en er wordt gezegd dat zij "niks kunnen doen". Waardeloze winkel welke zich niet aan zijn afspraken houdt. Zal hier absoluut nooit meer iets bestellen

Producten terugsturen blijkt voor deze leverancier zeer moeilijk. RMA process duurt 2 weken om slechts je product op te terug naar de fabrikant. Hierna nog een leuke anderhalve maand voordat hij door een defecte vervangen wordt.

Zoals eerder al beschreven, compleet waardeloos. Customer support zijn gewoon een stel knulletjes welke geen idee hebben wat ze moeten doen en daar zitten zodat ze kunnen zeggen "ja sorry ik kan er ook niks aan doen"

Heldere communicatie, levert zoals beloofd op site. Gratis MS Office bijgeleverd.
Snelle facturatie, doos feilloos afgeleverd

Laptop besteld, volgende dag geleverd. Ook erg goed verpakt en zonder beschadigingen aangekomen.
Verder waren er geen bijzonderheden.

Prima site. Het is overzichtelijke en de levering is prima. Heeft niet altijd de beste prijzen, maar over het algemeen is het een goede webshop zonder twijfel.

Levering was prima. Alles onbeschadigt aangekomen en binnen de 3 dagen die ze aangegeven hadden. Helemaal blij.

heel veel gekocht, nog nooit wat fout gegaan.
ook de garantie is meestal 2 of 3 jaar wat super lang is

beetje gek boven 100€ nogsteeds verzendkosten op ram

koelers werden terplekke voor mij gemaakt

4 harddisken besteld voor mijn synology nas en ze waren keurig er-akt en op tijd geleverd door alternate helemaal top!

op tijd en uitstekend verpakt kan niet anders dan dikke vette tien geven

ik heb de klanten service ooit een keer nodig gehad voor een garantie vraag werd flink gezocht een op,ossing geboden prima werk.

Ik heb zelf op de site een custom pc samengesteld, alles stond op de site als direct leverbaar. Nog even naar Alternate een mailtje gestuurd of het allemaal zou werken, omdat ik het ook zelf in elkaar wilde zetten, kreeg ik netjes een mailtje terug met wat ik kon verbeteren om een betere pc te krijgen en wat een beetje overkill was wat minder kon. Nou alles besteld komt volgende dag netjes binnen alles goed ingepakt, zelf in elkaar gezet en alles werkt perfect. Nu bijna 2 maand later werkt het nog steeds perfect! Dus ik raad Alternate zeker aan!

Alles was goed valbestendig ingepakt. Nergens een deukje of een krasje! Dus met 1 woord perfect.

Ik had een vraag en krijg netjes een mailtje terug met een antwoord waar ik ook echt wat aan had. Top!

Aardig website waar je voorraad kunt zien (die ook klopt), spullen bij elkaar verzameld en besteld. Binnen twee dagen spullen binnen.

Prima verzending. Losse spullen in een aparte doos, netjes verpakt. Grote spullen in hun originele verpakking. Prima.

Bestelling (notebook) was makkelijk geplaatst. Voor Alternate gekozen omdat die daar op dat moment in de aanbieding was, en ook nog gratis laptop tas erbij.

Netjes op tijd geleverd en goed verpakt.

Levertijd en assortiment zijn altijd top. Helaas door mijn recente ervaringen met de klantenservice kan ik Alternate als webshop niet aanraden.

Levering is altijd optijd. Hier dan ook niets op aan te merken.

Geen enkele vorm van compensatie voor een monitor waar zij onjuiste specificaties bij hebben geplaatst. Het gaat om een BenQ BL2420PT die wordt geadverteerd met een reactietijd van 5ms. Na eigen tests te hebben uitgevoerd kwam ik op een reactietijd van 30ms. Dit valt ver buiten de geadverteerde specificaties. Nu geven Alternate en BenQ aan dat de monitor naar behooren werkt en dat die reactietijd normaal is. Had ik dit eerder geweten had ik de monitor niet aangeschaft.

Hier helaas mijn gaming pc aangeschaft en accessoires. 1 onderdeel bleek defect. De klantenservice deed er alles aan om mij niet te helpen.. Bestel niets bij deze oplichters. Ik ben over naar Coolblue.

Zie bovenstaand. 1 onderdeel wilde ik omruilen voor een werkend product. Na 1 uur te moeten wachten in de stoffige achterkamer die de servicebalie moet voorstellen kreeg ik geen hulp.

Vriendelijk personeel met verstand van zaken, soms ook echte computer fanaten, hartstikke leuk en geven soms ook nog tips mee.
Je hoeft nooit echt te wachten tot je geholpen word, het aanschaffen gaat allemaal heel snel zodat je door kunt lopen naar de wachtruimte, grote beamer waarop je kan zien of je bestelling al klaar is etc.

Goed aan de belofte gehouden ''volgende dag in huis (mits direct leverbaar)'' Keurig de emails met de informatie over de verzending.

Ik had een probleem met mijn computer, ze hebben het netjes uitgezocht en opgelost.

Ik zocht een toetsenbord, deze het goedkoopste gevonden bij Alternate. De bijbehorende afbeelding was groot genoeg om te verifiëren dat ik het juiste toetsenbord kocht (pricewatch toont alleen postzegel formaat afbeelding).
Betalen ging makkelijk via iDeal.
Ook fijn was dat je kon kiezen om het direct bij een postagentschap te leveren.

Donderdag avond besteld en vrijdag in huis zoals beloofd. Pakket was degelijk verpakt.

Ik schrijf deze review uit eigen motivatie na een garantieafhandeling van een defect product. Zie kopje 'Klantenservice'.

Producten zijn altijd zeer netjes verpakt.

Vorig jaar een headset besteld, deze begon het laatst te begeven (één kant gaf geen geluid meer). Ik heb het product aangemeld voor garantie en ik kreeg vrij snel documentatie opgestuurd om de garantie af te handelen. Hier zat netjes een verzendlabel bij zodat ik het product kosteloos kon versturen. Dinsdag verstuurd, en vrijdag had ik al een vervangend product in huis! Netjes een nieuw factuur bij ontvangen zodat de garantie weer opnieuw een jaar geldig is. Super service!

Scorekaart voor ALTERNATE.nl