Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenGoede prijzen, overzichtelijke website waar je alles snel en makkelijk kan vinden. Website experience is gewoon top.
VerzendingLevering was gewoon snel, dit was de 2e bestelling bij Alternate en beiden waren zoals vermeld met 1 dag bij mij thuis.
KlantenserviceMoederbord RAM en/of CPU werkten niet correct en ik had dus een vermoeden dat er een defect onderdeel tussen zat, geen probleem dit kan gebeuren dacht ik. Ik had na uitvoerig testen zelf als conclusie dat het aan de CPU lag en heb deze toendertijd opgestuurd naar Alternate.
Op 21 november heb ik een e-mail geschreven met een verzoek om de processor retour te sturen voor testen, op 23 november kreeg ik hierover bericht en kon ik hem opsturen. Na een tijd lang niks te horen van Alternate besloot ik op 6 december maar een mail te sturen met de vraag hoe ver zij in het proces van testen waren, volgende dag kreeg ik bericht dat er geen defecten waren gevonden aan de processor. Als reactie hierop heb ik gevraagd of ik de andere onderdelen ook kon opsturen voor testen, een week later kreeg ik het bericht dat er met de andere componenten ook geen defecten waren gevonden.
Ik wilde niet de componenten terug gestuurd hebben omdat ik geen zin had om mogelijk met dezelfde problemen te zitten en vroeg ik doormiddel van een e-mail of ik mijn geld kon terug krijgen. 5 dagen later krijg ik plotseling een e-mail dat de componenten weer worden teruggestuurd en ik deze de volgende dag kan verwachten. Oftewel mijn eerdere e-mail was niet gelezen, ik weer een mail terugsturen dat ik al eerder een verzoek had gedaan om mijn geld terug te krijgen en dat ik de componenten niet meer wilde ontvangen. Vervolgens krijg ik vrij snel een e-mail terug dat dit inderdaad mogelijk is maar dat de zending al onderweg is en ik deze de volgende dag moet weigeren aan de deur en zij bij ontvangst van de zending mij zullen crediteren voor de componenten. Vandaag de zending aan de deur geweigerd, en nu krijg ik hopelijk binnenkort mijn geld terug. Al bij al heeft dit retour proces meer dan een maand geduurd, soms met erg lange wachttijden op e-mails terug van Alternate. Zeer zeker niet tevreden over hoelang dit allemaal heeft geduurd.
AlgemeenSimpele site waar je snel vindt wat je zoekt. Goede prijs gekregen en beloofde levertijd is waargemaakt. De winkelwagen vond ik niet zo gebruiksvriendelijk omdat er tijdens het typen soms kritische informatie uit beeld verschijnt.
VerzendingBinnen een uur (!) verzonden in de avond en direct de volgende dag geleverd, erg blij mee. Was wel wat verbaasd over de keuze om een monitor zonder omdoos te versturen. Het was simpelweg de doos van de monitor zelf met een label erop. Gezien de hoeveelheid piepschuim in de doos was dat op zich goed genoeg, maar zelf houd ik zo'n doos graag netjes. Dat had ik graag nog anders gezien.
AlgemeenMeer dan 10 weken en nog niet geleverd ! Preorderen van een I-Phone bij Alternate heeft niet veel nut op deze manier. Wel 1 van de winkels waar je vooruit betaald.
KlantenserviceKlanten service staat je netjes te woord, maar kunnen niet aangeven wat de levertijd van een I-Phone X gaat worden, zelfs geen indicatie . Ze zullen toch inzicht moeten hebben hoeveel er per week binnenkomen , en hoelang de lijst is ? Het lijkt erop dat ze liever de order niet leveren. Ik hoop niet dat de reactie zal zijn : "U kunt altijd annuleren"
AlgemeenDefecte laptop ontvangen, het omruilen duurde 2 weken terwijl een nieuwe bestellen ong 2 dagen duurt. Service afdeling communiceert slecht en vertelt tegenstrijdige zaken over statussen. Zakelijk zou ik er niet afhankelijk van willen zijn. Mails worden niet goed gelezen. Het is een van de betere hobbybob winkels, verwacht er niets meer van dan is het ok. Vermoeden is dat ze de groei niet aankunnen, wellicht dat de toekomst een positiever beeld laat zien.
VerzendingEen nieuwe bestellen wordt ok geleverd, helaas niet binnen 24 uur zoals vermeld.
KlantenserviceReageert niet, komt beloftes niet na, en communiceert onderling ook niet.
AlgemeenBestelling was snel geplaatst, maar na retournering (uiteindelijk voor eigen kosten volgens regeltjes in overeenkomst) via hun antwoordnummer nu na 2 weken nog geen geod retour. Bovendien allerlei vreemde aftrekposten zodat er van oorspronkelijke 25 euro nog maar 18 terugbetaald gaat worden. Bah Alternate, dikke onvoldoende
KlantenserviceGeen of te late reactie per mail,op vraag waar geld blijft.
Algemeen16GB DDR4 RAM besteld bij Alternate.nl. In principe een duidelijk en overzichtelijke website en tijdig bezorgd.
VerzendingEen ding was op voorraad, het andere zou over een dag op voorraad zijn. Dat klopte. Alles tijdig ontvangen.
KlantenserviceWeek geleden een mail gestuurd naar de klantenservice. Nog niets gehoord. Dat duurt dus vrij lang, als er nog een reactie komt. Vandaar 2 sterren.
EDIT: Nu wel een reactie. 4 sterren.
AlgemeenZocht nieuwe muis en de G502 was met 55 euro voor mij de beste keus.
Verzending18.00 uur besteld, volgende middag in huis.
Algemeeneen duidelijk en goede webshop, snelle levering, goede service. allemaal zeer duidelijk. goede betaling opties.
AlgemeenDe bestelling is snel geplaatst, de website is redelijk overzichtelijk.
Betaling is geen probleem. De terugkoppeling hierover is ook netjes.
Producten waren snel leverbaar deze snel ontvangen. Netjes en verzorgt verpakt.
KlantenserviceErvaring bestelling bij Alternate (time-line van 13-11-2017 t/m 21-12-2017)
• Op 11 november bij Alternate een upgrade set gekocht (ALTERNATE Upgrade Kit X299 Aorus Gaming / i5-7640X / 8 GB) kosten 399 euro.
• Op 15 november ontvangen. Ondanks dat het setje werkte na inbouw, helaas na een koude start (langer dan 1 uur uit) werkte deze niet meer.
• Op 18 november gebeld en de set terug gestuurd.
• Op 21 november gevraagd naar ontvangst.
• Op 23 november bevestiging ontvangst en getest bij Alternate en niks gevonden alles werkte.
• Op 25 november wederom zelfde setje ontvangen en je raadt het al, bij inbouw werkte het na koude start niet meer (meer dan 1 uur uit).
• Weer gebeld op 28 november, weer retour met het verzoek dat als er getest wordt of er met mij contact opgenomen kan worden, dit ook schriftelijk aangegeven bij het terug gestuurde setje.
• Op 1 december bevestiging ontvangst
• Op 2 december aangegeven dat ik het setje niet meer retour wil.
• Op 6 december ontvang ik wederom een mail dat het getest is. Weer gebeld dat ik het setje niet retour wil maar mijn geld terug wil.
• Eind van de dag (6 december) ontvang ik weer een mail dat er weer “een product” naar mij gestuurd is. Weer gebeld dat ik aangegeven had dat ik het niet retour wil maar mijn geld terug wil. Bij dit telefoongesprek is aangegeven dat ik wanneer ik het ontvangen heb weer terug kan sturen omdat er een fout is gemaakt en dat ik mijn geld terug krijg.
• Op 7 december “product” ontvangen van Alternate, blijkt dat het geheugen is bestemd voor een andere klant?
• Op 8 december het verkeerde product (geheugen voor andere klant) terug gestuurd. Alternate merkte hierbij op dat ze een fout hadden gemaakt maar dat het geld pas terug gestort kon worden als het geheugen weer in hun bezit is
• Op 9 december weer gebeld omdat ik bericht had ontvangen van PostNL dat het geheugen is aangekomen bij Alternate.
• In dit telefoongesprek werd aangegeven dat ze het product hadden ontvangen maar dat het nog langs de afdeling logistiek moest voor controle en dat hierna pas het geld terug gestort kon worden
• Na dit telefoongesprek ontving ik van Alternate dan ook een creditnota
• Nu denk je het komt nu goed, maar nee op 13 december krijg ik bericht van Alternate dat er een nieuwe upgradeset naar mij is verstuurd bestaande uit: 1 x GSEGQ01 GiBy X299 Aorus Gaming i5-7640X + 8GB, terwijl ik heb aangegeven dat ik mijn geld terug wil en dit is ook door alternate bevestigd in de vorm van de creditnota.
• Op 14 december weer gebeld dat ik niet het upgradesetje wil maar mijn geld. Weer aangegeven door Alternate dat ze een fout hebben gemaakt.
• Op 15 december weer het upgradesetje terug gestuurd.
• Op 18 december is het upgradesetje door de afdeling logistiek van Alternate ontvangen.
• Op 20 december gebeld met Alternate wat de status nu is en wanneer ik mijn geld kon verwachten. In dit telefoongesprek is aangegeven dat het geld terug gestort is en dat ik het binnen enkele dagen kon verwachten. Op de vraag wat deze enkele dagen inhoud werd er geantwoord dat dit binnen 14 werkdagen plaats zou kunnen vinden.
Om deze Alternate bestelling en afhandeling toch enigszins positief te eindigen, ik heb op 21 december mijn geld terug ontvangen.
AlgemeenGoede aanbieding Synology 218play met disk bundel. De 4TB Seagate ironwolf disks waarvan in menig review wordt gezegd dat ze lawaai maken en heel warm worden blijkt niet waar. (was een punt van zorg...) Reviews....niet teveel op vertrouwen. Ben zeer tevreden met deze bundle.
Verzending's avonds besteld, volgende dag in huis. Dat is heus snel genoeg... Goed verpakt.
KlantenserviceBij Alternate met eerdere bestelling van een ssd die tot 3 x toe defect bleek. Uitstekende service. Werd gewoon vlot omgeruild. De 4e werd een ander merk en die blijft het doen. Dat is allemaal makkelijk gegaan met klantenservice.
AlgemeenHelaas gigantisch achteruit gegaan de laatste jaren, dit was vroeger een prima winkel maar ondertussen hoef je van de klantenservice geen tijdig antwoord te verwachten (duurt drie dagen voor 1 simpele vraag waar de bestelling blijft) en een nuttige reactie hoef je ook niet te verwachten helaas...
VerzendingPaar weken terug werd het vijf dagen later bezorgd ipv zoals bij de producten stond 'voor 22:00 besteld morgen in huis', naja een keer kan gebeuren, jammer dat Alternate er niet actief achteraan gaat. Deze week helaas nog een bestelling gedaan en alweer krijgen ze het niet voor elkaar op tijd te leveren...
Het lijkt geen fout in het voorraadsysteem, de spullen worden wel gewoon gelijk verwerkt maar het blijft dan dagen liggen voordat het verzonden wordt...
Neemt helaas niet zelf initiatief als een bestelling een week te laat verzonden wordt, bel ons niet dan doet Alternate het ook niet
Als je dan mailt krijg je drie dagen later een keer een reactie dat de bestelling er aan komt (wanneer was de vraag) en duurt het nog een paar dagen voordat de bestelling ook echt verzonden wordt, terwijl alles direct leverbaar zou zijn...
Algemeengoede klantenservice. wel erg groot bedrijf aan het worden, maar toch blijft het prettig met ze te communiceren. ik had een top dealtje te pakken.
AlgemeenZonder verdere communicatie van de kant van Alternate is mijn bestelling van 1-2 werkdagen, aangepast naar "levertijd is onbekend".
KlantenserviceAlleen een duurder alternatief aanbieden of naar een oplossing zoeken.
AlgemeenBestel proces was prima van begin tot eind. Site is goed en betaling verliep soepel.
VerzendingPostNL was niet in staat het binnen 24uur te leveren anders was het uitstekend geweest.
Klantenservice3 producten besteld, 1 gedeeltelijk Doa. Netjes gemeld, maar had me beter kunnen beroepen op het retourrecht. Rma afdeling is traag en niet vriendelijk voor de klant. Denk goed na of je een Doa netjes wil melden of dat het in jouw voordeel is om je te beroepen op de wet koop op afstand.
AlgemeenMoederbord besteld Krijg ik een nieuw moederbord zit de backplate er niet meer bij zit.
Verzending, Gaat 1 maand later kapot. Alles opgestuurd. Meer dan 2 weken gewacht op een nieuw moederbord.
KlantenserviceKrijg ik een nieuw moederbord zit de backplate er niet meer bij. Klantenservice wil deze niet vervangen. Maak altijd foto's voor dat je iets RMA stuurt. Nooit meer alternate. klant sinds 2003.
AlgemeenOverzichtelijke website, helaas lijkt e.a. wel achteruit te zijn gegaan de laatste jaren en hebben andere winkels ze al ingehaald op service, aanbod en zeker op prijs.
Verzending'Op werkdagen voor 22:00 besteld is morgen in huis', leuke uitspraak maar dan moet je die ook nakomen als alles op voorraad is.
Uiteindelijk hebben ze er de Vrijdag en Zaterdag niks aan gedaan waardoor het na het weekend pas werd verzonden, geen ramp maar wel jammer als je overal op de site dit zegt...
De klantenservice lijkt wat achteruit te zijn gegaan in de afgelopen jaren, reactie op vragen duurt lang en wanneer die eindelijk komt wordt er niet gereageerd op de vraag maar er omheen gepraat waarom de verzending meerdere dagen duurt, de reactie die kwam was in de richting van 'het komt er aan wanneer het komt' wat weinig hulpzaam is helaas...
Op zich geen slechte winkel, maar e.a. lijkt toch ingezakt te zijn waardoor de volgende keer ik maar eerst bij winkels zoals Coolblue zal kijken.
AlgemeenWinkel heeft redelijke prijzen en een relatief goed assortiment, hierover is niet veel te klagen.
VerzendingNa verzending kwam ik erachter dat een aantal van de producten niet zouden passen, om deze reden heb ik contact opgenomen om de order aan te passen, dan wel te annuleren. Ookal was de order nog niet bij PostNL, kon ik helaas niet meer annuleren (waarom precies is mij niet geheel duidelijk, vreemd verzendproces). Op aanraden van de medewerker aan de telefoon zou ik het pakket aan de deur weigeren, zodat het wordt terug gestuurd. Door de sneeuwval heeft PostNL helaas niet op het geplande moment (avondlevering) kunnen leveren, de dag erna is het pakket op een willekeurige tijd toch aangeboden, en heeft een van de buren het aangenomen.
KlantenserviceDoor de problematische levering heb ik niet de mogelijkheid gehad het pakket te weigeren, hiervoor heb ik opnieuw contact opgenomen met de klantenservice om te kijken wat de mogelijkheden zijn. De medewerker was erg vriendelijk en deed zijn best om een oplossing te vinden. Op het moment van dit gesprek was ik nog niet thuis, de medewerker dacht daarom dat het wellicht online als bezorgd was aangegeven maar nog niet fysiek bezorgt. Hij raadde mij aan om dat even af te wachten en anders opnieuw contact op te nemen, wellicht konden de kosten vergoed worden voor het terugzenden. Eenmaal thuis bleek dat het inderdaad bij de buren was afgeleverd (ookal was dit online niet aangegeven). Hierop heb opnieuw contact opgenomen en deze keer werd mij vrij bot verteld dat het mijn probleem is en de kosten voor mijzelf zullen zijn. Dit viel mij toch erg tegen.
AlgemeenAl een lange tijd bezig geweest met het (willen) kopen van een Game PC. Veel opties onderzocht (zelfs naar het buitenland (bijv Mindfactory) gekeken). Uiteindelijk voor Alternate gegaan voor 4 redenen:
Groot aanbod van onderdelen
Voor €75 zetten ze hem in elkaar
Eerdere ervaring met Alternate (5 jaar geleden een laptop gekocht) erg goed
Zit in Ridderkerk, bij mij in de buurt
Dus op een zaterdagochtend de trekker overgehaald en voor €2500 een PC besteld. Ik had gekozen hem zelf op te willen halen bij Ridderkerk, en keek er erg naar uit.
Heel zaterdag niks te horen gekregen. Maandag ook niet. Op dinsdag bedenk ik mij dat sommige onderdelen misschien slecht op voorraad zijn (zoals bv de i7 8700K) dus stuur ik een uitgebreide mail met vraag of hier problemen mee zijn en of ik daarvan op de hoogte mag worden gebracht.
Werd daarna gebeld op dinsdagmiddag. Ik vond dat erg netjes, alleen bleek het dat ze mijn mail niet hebben gelezen. Ze hadden alle onderdelen, op de harde schijf na. Die moest nog besteld worden. Vond ik prima, ik kon hem toch niet voor zaterdag ophalen. Daar werd lacherig op gereageerd dat het veel later gaat worden dan zaterdag als ze deze nog moeten bestellen. Een andere HDD kiezen is veel beter. Dus ipv mijn Toshiba kozen we voor een SeaGate. Net zo veel opslag, misschien iets trager maar zou ik niks van merken.
Diezelfde avond doe ik zelf maar onderzoek en ontdekt twee dingen:
1 er zit wel degelijk verschil tussen de schijven (de Toshiba is een gaming hdd met 7200rpm, de Seagate een NAS HDD met 5900rpm) zelfs ik snap dat dat een bottleneck in the making is...
2 de Toshiba schijf was bij Alternate gewoon op voorraad...
Dus ik woensdag achteraan bellen en uitleg vragen. Werd meteen hersteld (kreeg hier nooit een email over trouwens). Ik vroeg maar even na of zaterdag te halen was; absoluut niet. Mogelijk begin volgende week...
Ik vrijdag nog een keer navragen (zoveelste keer dat ik met ze spreek, niemand bedenkt zich dat dit een belangrijke bestelling voor me is en pro-actiever te gaan communiceren) en het zou absoluut begin volgende week worden (dat is maandag of uiterlijk dinsdag in mijn boekje).
Maandag weer niks gehoord, dinsdag moet ik zelf bellen en zegt men donderdag, misschien al op woensdag. Ik laat dan weten dit een slechte zaak te vinden, maar het was mijn schuld omdat ik de bestelling twee keer had aangepast.
Dondermiddag om 4 uur (9 werkdagen later) kon ik hem ophalen hoor...
Gelijk aan de slag om Windows 10 erop te zetten, krijg ik bij opstarten steeds de melding dat de cpu erg warm is. Zowel de BIOS als verschillende meetprogramma's geven idd aan dat de cpu tussen de 90 en 100 graden celsius draait... De waterkoeling deed amper wat.
Ik ging de volgende dag op vakantie (omdat ik zo stom was om te denken dat men wel binnen 2 weken een pc kan afleveren). Heb iemand anders gevraagd de pc in mijn naam terug te brengen, ik stuur op vrijdagnacht nog een uitgebreide mail en toen ik maandag nabelde, je raad het al, had nog niemand die mail gelezen...
Dinsdag werd de pc dan teruggebracht en men vertelde dat ze denken dat de waterkoeling het niet doet. Ze gaan er eerst zelf me klooien, en dan misschien naar technische dienst. Gaat waarschijnlijk niet voor het weekend opgelost worden. Op woensdag 13-12 nagebeld, werd me verteld dat ze er nog niet aan begonnen zijn (ze hebben het wel gelabeld als spoedeisend).
Bijna drie weken verder en alleen warrige verhalen en niks is aan hun te wijten.
AlgemeenWe bestelde een harde schijf wegens een defecte backup harde schijf in een server. De schijf was volgens de website voorradig. Na het bestellen duurde het een week voordat de schijf op kantoor was. Hun voorraadsysteem klopt dus totaal niet. Als ik dit vooraf wist had ik absoluut elders besteld.
VerzendingHet duurde een week voordat de harde schijf er was. De schijf was ter vervanging van een defecte schijf, dat wil je dus zo snel mogelijk en dan is een week veel te lang.
AlgemeenUitstekende ervaring zoals altijd met Alternate. Core i7 8700K besteld en binnen 1 dag geleverd.
VerzendingSuper goed verpakt en binnen 1 dag geleverd.