ALTERNATE.nl

Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl

Logitech G512 toetsenbord besteld, netjes ingepakt de volgende dag binnengekomen. 2 duimpjes voor de snelle en goede service!

Het gaat gewoon heel simple met ideal. Krijgt gewoon netjes mailtjes en alles.
Ook als je per ongeluk het verkeerde heb gekocht. Hoef je maar te belle en het word geregeld.

Ze zijn niet altijd de goedkoopste maar het scheeld vaak niet veel. Omdat ik goede ervaringen heb bij alternate koop ik soms liever iets bij alternate ookal is het iets duurder

Ja wat is hier over te zeggen. Je krijgt een mail met track and trace. Het is allemaal net verpakt. Eigenlijk iets wat je altijd verwacht van een web winkel

Hun service is altijd goed. Per ongeluk het verkeerde gekocht? Heb Je advies nodig? Bel ze even en ze helpen je graag met het goede uitzoeken.
Ook met garantie nooit moeilijk en ze helpen graag.

Ik word niet naar het product doorgelink waardeloos zoiets dat de mensen daar nog naar die site gaan.

Hi Jan1957theeuwwn,

Door een aanpassing aan onze website hebben we inderdaad wat problemen gehad. Intussen zouden deze problemen verholpen zijn. Mocht je toch nog ergens tegenaan lopen, vernemen wij dat graag van je.

Excuses voor het ongemak!

Goed assortiment, goede service (zie hieronder) en niet te duur. Prima werkende site. Levertermijn volgens opgave.

Levering op tijd en naar PostNL punt. Prima verpakt.

Mijn router van een jaar geleden ging kapot binnen de garantietermijn. Contact opgenomen met de klantenservice van Alternate en retour gestuurd. Binnen enkele dagen bevestiging van het defect. Aangezien dezelfde router niet meer op voorraad was kon ik een nieuwe uitzoeken waarbij de aankoopprijs van de oude in mindering werd gebracht. Prima opgelost!

Ik kwam voorheen regelmatig aan de winkel. Dit vanwege persoonlijk advies en daarna meteen je product op te halen bij de afhaalbalie.

Het personeel werd de laatste jaren al steeds minder bekwaam en de wachttijden (tot 1,5 uur) werden steeds langer. Ook de servicebalie was gesloten en onder de verkoopbalie gebracht. De mensen aan de balie begrepen de klachten niet en liepen steeds weer naar andere collega's voor hulp. De klanten waren zwaar geirriteerd, mede door de lange wachttijden.

Met mijn laatste bestelling (via het internet om niet meer zo lang bij de balie te hoeven wachten) kwam ik voor een gesloten pand te staan. Achteraf stond dit ergens onopvallend op de website. Ik moest echt wachten tot de bestelling gereed zou zijn, waarna ik het op afspraak kon af komen halen.
Toen ik het af kwam halen, liepen vele mensen naar binnen om te horen dat ze geen winkel meer hebben en geen voorraden. De klant moesten maar via het internet bestellen. Advies en reparatie was ook niet mogelijk..

Ik vind het erg jammer dat ze hiermee een grote groep klanten in de kou zetten.
Ik zelf zal er niet meer bestellen en zal voor een paar euro eerder naar de conculega gaan. Daar hebben ze nog steeds wel een winkel, afhaal- en servicebalie.

Ik heb zelf van Alternate nooit iets via de post laten komen en ik kan daar dan ook niet over oordelen.
Maar het sluiten van de winkel en de balies vind ik ronduit slecht.

Hi freewnd,

Wat jammer dat je het gevoel hebt dat wij je in de kou zetten.
Onze showroom was oorspronkelijk bedoeld om klanten een impressie te geven van ons totale assortiment. Omdat ons assortiment in de afgelopen jaren zo is verbreed, is gebleken dat we in onze showroom het aanbod niet meer kunnen afspiegelen. Om deze reden hebben we dan ook besloten om per 1 juli 2019 de showroom te sluiten. Dit hebben wij echter niet onder stoelen of banken gestoken, deze informatie is online op verschillende plekken terug te vinden.

Voor advies of reparaties zijn we je nog net zo graag van dienst als voorheen. Wanneer je telefonisch of per e-mail contact met ons opneemt, zullen onze klantenservice medewerkers hun uiterste best doen om je goed van dienst te zijn.

Ik had geheugen besteld voor mijn imac. Alternate kende ik van vroeger toen ik er pc onderdelen kocht. Destijds goede ervaringen. Na de bestelling kreeg ik bevestiging en ik zag dat ik verkeerd geheugen had besteld. Ik kon de bestelling annuleren volgens het mail door een link te klikken. Link leek te werken maar toen bleek mijn annulering niet te zijn verwerkt. Na contact met klanten service hebben ze geadviseerd om het pakket te weigeren. Het zou zogenaamd zijn verstuurd. Maar PostNL track n trace geeft aan dat het pakket nooit is ontvangen door postNL. Ik had ook diezelfde dag het goede geheugen besteld. Volgens de website op voorraad. Toen ik na betaling geen bevestiging kreeg contact gehad met klantenservice. Was niet op voorraad. Dus bestelling geannuleerd, dat was wel goed gegaan. En inmiddels geld terug. Maar ik wil
Mijn geld terug van mijn 1e bestelling!!! Wel betaald niks geleverd ! Zonde dat ooit zo’n goed bedrijf zo dramatisch slecht is geworden.

Zeggen dat het verzonden is, maar is helemaal niet zo. Pakket zou ik moeten weigeren, maar PostNL geeft aan dat het door de brievenbus kan, dus hoe weigeren dan?

Automatisch antwoord dat het druk is en dat het antwoord op zich kan laten wachten.

Hi uutgrunn,

Helaas komt het voor dat de bestelling al te ver in het traject is om nog te annuleren via de link in je e-mail. Kun je ons via een DM het ordernummer toesturen? Dan zullen we kijken wat er precies aan de hand is.

Goeie prijzen en Veel artikelen. Ook heeft de site een mooi design en alles handig te vinden.

Snelle verzendig vaak volgende dag in huis.

Lange wachtrijen en als je iemand aan de lijn heb wordt je amper tot niet geholpen.

Hi MartijnSchaap,

Het spijt ons te vernemen dat je een vervelende ervaring hebt met onze klantenservice. Kun je ons via een DM verduidelijken wat er precies aan de hand is?

Duidelijke communicatie per e-mail over de status van mijn bestelling. De bestelling was op tijd geleverd. Het was een grote bestelling maar alle artikelen waren verzorgd ingepakt.

Website is user-friendly met verschillende filters en snelle zoek engine - maakt het heel makkelijk om tot zaken te komen.

Snel geleverd en alles perfect in orde bij ontvangst.

Had twee harddisks besteld van 1TB terwijl dit 2TB had moeten zijn. Toen ikze in mijn NAS plaatste kwam ik achter de fout. Via de klantenservice het eenvoudig kunnen herstellen, zij hebben de harddisks omgewisseld en ik heb de meerprijs betaald. Prima service.

Ze begrepen mijn probleem meteen en men stuurde me een RMA nummer en retour sticker toe.

Eind november, begin december ben ik begonnen met het bouwen van mijn PC, hiervoor had ik uiteraard onderdelen voor nodig. Ik heb onder anderen bij Alternate gekeken naar onderdelen die ik graag wou.

Ik had al een selectie gemaakt voor mijn PSU(voeding), koeler en behuiziging die ik wou kopen en Alternate had al deze onderdelen, dus dat ze een uitgebreide assortiment hebben is super netjes.

Om mijn dag helemaal blij te maken, waren alle onderdelen die ik wou ook nog scherp afgeprijst, hierdoor heb ik de producten kunnen kopen die ik wou en ook nog voor een mooi prijsje.

Als het komt op assortiment en kortingen die ze toepassen, is Alternate wel een aanrader.

Ik weet niet hoe anderen het hebben ervaren, maar tijidens het bouwen van mijn computer bestelde ik onderdelen hier en daar. Alternate was een onderdeel ervan. Ik bestelde mijn onderdelen en de volgende dag kreeg ik het altijd voor 12 uur bij mij thuis, wat super nice is.

Daarnaast houden ze netjes op de hoogte van je bestelling en kan je je bestelling volgen via Track & Trace van PostNL.

Enig min punt die ik wel heb zijn de verzendkosten voor het verzenden en retourneren. Als je een pc gaat bouwen koop je niet altijd alle onderdelen in één keer. Door dit kunnen de verzendkosten best oplopen.

Wat ik wilde was makkelijk te vinden en te bestellen, en de prijzen waren volledig getoond en de betalingen zijn makkelijk te doen.

Mijn producten die ik besteld heb waren met zorg verpakt en goed en snel geleverd.

De klantenservice is geweldig, alle vragen die ik allemaal een keer gesteld heb waren met zorg besproken en kreeg de juiste antwoorden die ik moest hebben.

Goede service en kwaliteit en kennis over producten. Jammer alleen dat de winkel weg is.

1 keer gedaan en ging goed, maar meestal kwam ik in de winkel alles halen ivm overleg over het product en dat je het fysiek kan zien

Alleen wachtijd aan telefoon mag wat korter

Ik heb voor het eerst bij Alternate mijn onderdelen besteld. Ik kon heel makkelijk vinden wat ik nodig had. Ik kreeg mijn onderdelen binnen twee werkdagen. Super snel en was erg blij mee.

geen commentaar

De klantenservice zijn de medewerkers erg vriendelijk. Er werd naar mij geluisterd en werd snel geholpen. Ben erg tevreden met Alternate.

De service vind ik erg goed bij hun en ik koop er regelmatig harde schijven of andere producten.

Verzending is erg snel. Ook bij retour gezonden items en weer terug gestuurde en gerepareerde of vernieuwde items is de verzending erg snel.

Mijn harde schijf was niet goed toen ik deze ontving. Deze retour verzonden met klacht en binnen een week een nieuwe mogen ontvangen die wel goed was.

Absolute afrader

Ik raad iedereen met klem af om via Alternate een laptop te bestellen. Ik wist niet dat het mogelijk was om zulke slechte service te leveren voor een product waar je 1500 euro voor betaalt.

Na slechts enkele maanden begon het beeldscherm van mijn nieuwe Alternate Thunderstorm te flikkeren. Na een rommelig proces van het opsturen van de laptop (zoals bevestigingen die wel werden beloofd maar nooit werden verstuurd) beweerde Alternate dat het defect door zogenaamde schade zou komen. Hoewel ik niet kon bewijzen dat het niet door transport o.i.d. kwam kon ik overduidelijk bewijzen dat het probleem van het flikkerende scherm optrad zonder enige schade aan het scherm. Hiervoor moest dan ook betaald worden ondanks dat ik duidelijk bewijs had. Na een langdurige reparatie (2 maanden!) kreeg ik eindelijk de laptop terug. Wat bleek, de laptop werkte nog steeds niet!

Er kwam geen enkele vorm van excuus of begrip. Sterker nog bij navraag wanneer de tweede reparatie afgerond zou worden werd mij op onsubtiele wijze verteld dat ik maar gewoon moest wachten tot zij mij op de hoogte zouden brengen en dat Alternate niet bereid was om navraag te doen bij de reparateur wanneer dit zou worden afgerond.

Zie bovenstaande korte toelichting. Het is werkelijk een schande hoe slecht er door de klantenservice wordt omgegaan met een defect dat aantoonbaar komt door een fout in de laptop zelf.

Hi Joran -,

Wat een vervelende situatie, excuses voor het ongemak! Kun je je retournummer toesturen via een DM? Dan bekijken we de case graag nogmaals.

Het was gemakkelijk om het product te kopen en de prijs was op dat moment beter dan de concurrentie (zoals azerty of amazon)

Levering was netjes op tijd zoals stond op de website. Alles stond goed en duidelijk aangegeven. De bestelling was gedaan voor blackfriday. Ofterwijl ik was erg blij de dag dat mijn bestelling binnen was gekomen

Voor deze bestelling heb ik geen contact gehad met de servicedesk maar voor een eerdere wel eens en toen was ik erg goed geholpen met mijn vragen over de beschikbaarheid van de toen diezelfde dag uitgekomen GPU (2070 super). Er was mij gemeld dat ze die dezelfde of volgende dag verwachten binnen te krijgen en dat het meteen op de website staat wanneer het gebeurt. De volgende dag kwam het inderdaad ook op de website. Ditmaal wel voor een kleine premium omdat ze als eerst in nederland een asus GPU hadden ontvangen.

Enkele weken later was de prijs weer normaal/goedkoper dan de rest. Zeer aan te bevelen dus

Bestelling geplaatst waarbij 1 van de artikelen gratis verzending had. voor de andere artikelen moest ik alsnog verzend kosten betalen. Lijkt mij niet logisch?

Daarnaast zou de gehele bestelling 1 werkdag levertijd hebben. Heb zelf 2x gebeld waarde de bestelling bleef, en uiteindelijk de bestelling op laaten splitsen omdat 1 artikel nog steeds niet beschikbaar was. Dit is uiteindelijk meer dan een maand te laat geleverd.

Storend is vooral dat er vanuit Alternate geen enkele actie ondernomen is. Geen updates over de levertijd, geen actie om zelf de andere bestelde delen wel uit te leveren. Bij telefonische navraag werd steeds gezegd dat het met enkele dagen geleverd zou worden.

Levertijd niet nagekomen. Gratis verzending op 1 product telt niet voor de andere producten die je ook besteld.

Klantenservice geeft steeds aan dat het binnen enkele dagen geleverd word. Maar blijkt niet te kloppen.

Hi --MP--,

Het spijt ons te vernemen dat het zo is mis gegaan met je order! Kun je ons je klant- of ordergegevens toesturen? We gaan dit graag voor je na.

Coirsair Vengeance geheugenkit gekocht. Eén daarvan bleek defect. Mail naar Alternate gestuurd en kreeg direct alle gegevens voor het retour sturen, inclusief antwoordnummer voor gratis verzending.. Bij aankomst kreeg ik een mail dat kit binnen was en gecontroleerd zou worden. Diezelfde middag kreeg ik al de mededeling dat de kit omgeruild zou worden. De volgende dag een nieuwe in huis die nu prima functioneert

Snel en goed verpakt

Alternate heeft hier een uitstekende service verleend, waarbij ik niet kan bedenken wat beter had gekund.

Bedankt !!

Ik bestelde bij alternate een nieuwe moederbord tijdens de feestdagen ik werd razendsnel geholpen. verder was de levering snel voor de periode waarin ik bestelde pakketje kwam netjes op tijd in goede staat product ook van prima kwaliteit erg tevreden.

Levering snel en netjes!

ik had gebeld voor wat extra informatie prima en snel geholpen door een vriendelijke medewerker

Bedankt voor je positieve reactie, Max0202!

Scorekaart voor ALTERNATE.nl