Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenHeel makkelijk te selecteren wat je nodig hebt via de site, geen enkel probleem met de betaling via Paypal, en alles liep heel soepel.
VerzendingNet als de eerste keer was ook deze zending ongelooflijk snel geleverd. Ik ben een tevreden klant.
AlgemeenInmiddels al vaker besteld bij Alternate en tot op heden verloopt het bestelproces op de site soepel. De site is duidelijk en overzichtelijk, de artikelen zijn voorzien van voldoende informatie en het betaalproces verloopt goed.
VerzendingHet product was goed ingepakt en beschermd tegen vallen en stoten.
KlantenserviceDe klantenservice kan nog wat verbetering gebruiken. Ik ben over het algemeen heel netjes te woord gestaan maar de wachttijden kunnen lang zijn (dit kan ook door de kerst periode komen). Mijn product zou binnen 1-3 dagen binnen zijn (besteld op 24-12). Helaas bleek later op de site dat het product niet direct op voorraad was, hier werd ik echter niet over geïnformeerd. Vanwege een Cashback wilde ik duidelijkheid hebben omtrent de leverdatum. Na meermaals bellen kreeg ik het antwoord dat het product wel in het magazijn zou zijn maar dat er nog geen uit leverdatum beschikbaar was. Uiteindelijk heb ik het product pas 09-01 mogen ontvangen (net op tijd). Het kan gebeuren dat een product niet leverbaar is door een foutje. Ik vind het persoonlijk wel slordig als je klanten verteld dat het product er wel is maar vervolgens niet verzonden wordt (en dan ook geen contact opneemt met het magazijn “waarom” het niet verzonden wordt). Dit vooral omdat de site promote dat als je voor een bepaalde tijd besteld, de volgende dag in huis is. Overigens bestel ik vaker bij alternate en het gaat heel vaak gewoon goed.
AlgemeenBijna alle elektronica die ik koop bestel ik bij Alternate. Naar mijn gevoel erg betrouwbaar en een mooi assortiment. Ook als ik niet precies weet welk merk of model ik wil hebben vind ik wel wat op hun site.
VerzendingDirect een betalingsbevestiging per mail, heel fijn en zoals beloofd is het pakket er de volgende werkdag.
KlantenserviceWel eens iets teruggestuurd en heel netjes mijn geld teruggekregen binnen de afgesproken termijn.
AlgemeenHeel makkelijk te manoevreren site, geen enkel probleem met de betaling via iDeal, en alles liep heel soepel.
KlantenserviceIk ben echt heel tevreden over alle aspecten van deze site en de service van het bedrijf. Er was een hapering in het product dat ik eerder had gekocht. Zonder problemen werd een nieuw product ervoor in de plaats gesteld. Net als de eerste keer was ook deze zending ongelooflijk snel geleverd. Ik ben een tevreden klant.
AlgemeenArtikel overeenkomstig beschrijving geleverd op de dag na de bestelling. Goede mail communicatie met verwijzingen naar zending en track en trace. Prima info waaraan anderen een voorbeeld kunnen nemen.
Verzendingzie korte toelichting. Zending was reeds de volgende morgen in huis.
Klantenservicezie korte toelichting. Mailcommunicatie met bijlagen voorwaarden etc. geheel compleet.
Kortom niets op aan te merken.
AlgemeenZeer goed prijs voor één prachtige product ik zal iedereen aanraden om een bestelling te plaatsen
VerzendingLevering was erg snel en ik werd op de hoogte van de hele proces
AlgemeenAlternate heeft een ruim assortiment, via vergelijkingssite hier uitgekomen vanwege eerdere goede ervaringen en de goede prijs.
VerzendingHelemaal top en naar verwachting, werd goed op de hoogte gehouden.
Algemeenproces tot en met betaling is overzichtelijk en duidelijk, bij elk product staat een duidelijke levertijd en de volledige specificaties.
Verzendingsnelle levering, product zorgvuldig verpakt, levertijd altijd zoals aangegeven
KlantenserviceOp het moment dat ik vragen had over de levertijd van een van mijn bestelde producten kreeg ik tijdig en duidelijk antwoord.
AlgemeenIk bestel hier al jaren mijn Hardware, zoals mijn Grafische Kaart. Ook de garantieafhandeling voor defecten is top. Ook verzending van Hardware wordt voorzichtige ingepakt.
VerzendingDe wijze waarop producten worden ingepakt, is zeer goed. Vaak zit er een passende door om de bestellingen, waardoor het niet door de doos heen en weer bonkt.
KlantenserviceIk heb enkele keren helaas moeten contact opnemen, ivm kapotte hardware na levering, maar ook gewoon na enkele maanden gebruik. De klantenservice is tip top in order. Alleen de tijden waarop je ze kan bellen, mag uitgebreid worden.
AlgemeenOp internet gezocht nar een moederbord voor mijn i5-7400 , en ik vond er een bij Alternate. Weliswaar in de outlet store, maar ik heb deze besteld, de volgende dg al binnen. En het werkt voortreffelijk.
VerzendingBesteld en razendsnel geleverd.
KlantenserviceEr zaten geen sata kabels bij dit moederbord, hiertegen gereclameerd met een formulier. En de eerst volgende werkdag de kabels al nagezonden. Dank hiervoor.
AlgemeenAlternate.nl offered competitive prices and their website (particularly their PC builder page) was perfect. The fast delivery was also great.
VerzendingDelivered the day after ordering.
Algemeenzaterdag avond enkele producten besteld voor afhalen en maandag middag een mailtje ontvangen dat mijn bestelling klaarlag en diezelfde middag nog opgehaald in Ridderkerk.
Al met al was ik een paar euro meer kwijt dan bij een concurrent maar gezien de goede en uitgebreide website met o.a. de pc builder en het kunnen afhalen (bespaard weer verzendkosten) heb ik dat er wel voor over.
niet nodig gehad gezien ik het afhaalde maar het product was wel de volgende werkdag geleverd bij de "showroom" en klaar voor afhalen.
De keren dat ik trouwens wel voor verzenden heb gekozen kreeg ik de producten ook gewoon op de aangegeven datum.
Bij het afhalen was slechts 1 medewerker aanwezig die in zijn eentje alles moest doen waardoor de wachttijd langer was dan gehoopt.
AlgemeenIk had een pc besteld zonder OS. Alles werd prima verzorgd bezorgd maar op het moederbord was een oude bios geïnstalleerd die niet goed functioneerde met mijn pc onderdelen. Heb daarna zelf alles opnieuw moeten testen en uitproberen om de pc weer draaiend te krijgen.
VerzendingDe bestelling duurde wat langer dan verwacht, ging ruim een week overheen.
KlantenserviceMail werd wel beantwoord maar was niet altijd juist. Ik had de pc al thuis en kreeg vervolgens een mail dat de bestelling geannuleerd was.
AlgemeenIk had een keyboard besteld en alles ging gemakkelijk en snel, alles ging goed van proces t/m betaling
VerzendingBestelling was snel verwerkt en kwam gelijk de volgende dag thuis zonder enige problemen
AlgemeenDe levering was sneller dan verwacht. De prijs was ook nog eens goed dus het beviel mij erg goed.
AlgemeenNa telefonisch contact met een medewerker de juiste info gekregen betreffende mijn wensen over een NAS Synology DS218j incl 2 x 2 tb en tegen een zeer nette prijs.
VerzendingLevering binnen een dag. Goed verpakt alhoewel de doos iets kleiner had mogen zijn.
KlantenservicePrettige en goed voorgelichte telefonische medewerker die weet waar hij over praat om mij de juiste gegevens te verstrekken die ik nog heb zonder steeds te worden door geschakeld. Hij heeft mij uitstekend geholpen.
AlgemeenDe orderstatus en communicatie vanuit Alternate is minimaal, de e-mails zijn erg vaag en geven geen goede indicatie van de huidge orderstatus. Het was me niet duidelijk wat de orderstatus was en op e-mails wordt pas na een aantal dagen gereageerd. Wanneer ik op de site van Alternate was ingelogd werd mijn order niet getoond.
VerzendingProduct werd maandag verstuurd en dinsdag afgeleverd. Ik wist pas dat het maandag verstuurd werd nadat ik zelf telefonisch contact opgenomen had. De order leek niet door te zijn gekomen omdat er geen statusupdates waren.
KlantenserviceDe e-mail die ik naar de klantenservice gestuurd heb werd pas beantwoord na 2 a 3 werkdagen. Het pakket was toen al afgeleverd. De meneer aan de telefoon leel verbaasd dat ik belde, maar doordat er geen duidelijke statusupdates werden gegeven leek de order niet goed te zijn door gekomen.
AlgemeenEen sshd besteld voor een goeie prijs en goed verpakt word zeker vaker bestellen daar
VerzendingSnel verzonden en goed verpakt
KlantenserviceIk heb geen gebruik hoeven maken van de klantenservice alles ging soepel en snel
AlgemeenOverzichtelijke site en artikel was snel te vinden. Betalen is makkelijk, levering zeer snel en volgens opgave. Verpakking uitstekend en dus zeer tevreden.
VerzendingSnelle levering, duidelijke opgave wanneer er geleverd wordt via mail.