Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenSnel en duidelijk te vinden producten en retour van een item dat ik niet nodig bleek te hebben terug sturen ging makkelijk en gelijk geld terug.
KlantenserviceSnel en efficiënt proces
AlgemeenSite is overzichtelijk en werkt redelijk, denk dat dat vooral door de filters komen die niet vastgehouden worden bij het terug gaan dat de ervaring minder goed is.
Product besteld dat over 2 dagen geleverd kon worden, helaas moet je dit met een korrel zout nemen is eerder over n week.
Verder krijg je helaas ook geen update meer als het inderdaad later wordt.
Pakketje werd snel verzonden, helaas is DHL hier waardeloos waardoor het nog meer vertraging heeft.
Een update van wanneer het verzonden wordt was wel fijn geweest, levertijd van 2 dagen en je krijgt geen update meer met het wordt later.
Werd telefonische netjes te woord gestaan, vraag werd goed beantwoord.
AlgemeenShop is duidelijk en voorraad is duidelijk. Mogelijk kan verzendtijd iets duidelijker worden weergegeven. Ik kon niet goed zien wanneer ik de producten zou binnenkrijgen.
VerzendingTwee producten besteld die samen in één doos geleverd werden. Was goed en veilig verpakt en alle producten kwamen binnen 24 uur thuis aan.
AlgemeenDe laatste tijd krijgt deze shop bovengemiddeld veel slechte recenties (maar gelukkig ook veel goede!) Ik bestelde hier een druppelslang en beregeningscomputer van Gardena en een lange tuinslanghaspel van Hozelock. Dit zodat ik de tuin tijdens de vakantie met een gerust hart kan achterlaten. Vanwege de meldingen op de site met betrekking tot de levertijd i.v.m. Covid en ook een aantal recenties hier vreesde ik enigszins dat de spullen wellicht niet op tijd geleverd konden worden. Ik had twee dagen speling, dus toch maar besteld. Mijn vrees en de melding op hun site bleek onterecht want ik bestelde vrijdagochtend (heeel vroeg) en het werd keurig op zaterdag al geleverd. Daarom schrijf ik deze review, enerzijds om Alternate een hart onder de riem te steken en anderzijds om ook tegenwicht te geven aan de slechte reviews. Het ging tenslotte helemaal goed.
VerzendingDe verzendkosten vond ik vrij hoog. Ik bestelde voor ongeveer € 225,- aan artikelen dus had gratis verzending wel verwacht. Desondanks moest ik er maarliefst € 10,- aan bijdragen. Daarbij moet ik wel melden dat het vanwege het formaat van de diverse artikelen in twee pakketten gedeeld moest worden. Dus € 5,- per pakket. Ik zal wel verwend zijn geraakt en vanwege de correcte verpakking en snelle levering toch 5 sterren, al had ik er liever 4,5 gegeven als dat kon vanwege het tientje ;-)
AlgemeenHad een behuizing besteld waarvan de case fan na een paar dagen kapot ging. Ik heb uitgelegd dat ik liever niet de hele kast op zou sturen omdat het veel tijd kost om een hele PC uit elkaar te halen en in elkaar te zetten.
Alternate stuurde kosteloos een nieuwe case fan op van hetzelfde model.
AlgemeenDoor dat ik in een korte periode 2 keer zonder stroom zat heb ik bij Alternate een BlueWalker PowerWalker VI 800 STL UPS gekocht.
VerzendingVrijdag einde van de werkdag besteld, dinsdag in huis. Levering ging met UPS en is binnen 3 werkdagen bezorgd.
KlantenserviceIk heb eerst contact opgenomen met BlueWalker nadat ik de UPS had geïnstalleerd en mijn netwerksnelheid op 100mbit bleef hangen. Achteraf bleek dit een verborgen limitatie te zijn die nergens bij BlueWalker op de website, handleiding en verpakking enz vermeld stond.
Mail gestuurd naar Alternate Klantenservice om het product te retourneren wegens de verborgen limitatie (100mbit). Binnen een uur een reactie ontvangen en kon ik de product gelijk retour zenden. Volgende dag kreeg ik te horen dat de retourzending is verwerkt en binnen een week was het aankoopbedrag + verzend teruggestort. Uitstekende ervaring!
Algemeenquick delivery and relatively lower price. I think I will definitely make more bookings in the future.
AlgemeenVandaag besteld, morgen in huis werd 6 dagen later (met track & trace wachten tussen 8.00 en 18.00). Vervolgens gaat het stuk en worden alle emails genegeerd; en sta je telkens 3 kwartier in de wacht en wordt je afgewimpeld naar de Fabrikant die je vervolgens negeert. Als je er dan klaar mee bent en terug stuurt; maken ze je pakketje zoek en weigeren ze je geld terug te geven. Ik ben hier nu 2 maanden mee bezig; en moet nu 1 tot 2 weken wachten op zijn 'postonderzoek' en telefoontje (wat niet gaat komen): KOOP HIER NOOIT; geef een paar euro meer uit voor service. Ik heb me nog nooit zo geërgerd aan een aankoop.
VerzendingHet pakket werd verzonden met DHL; die heeft tot drie keer aan toe mij een volle dag laten wachten (dus 2 dagen voor jan l*l) met track and trace. Woensdag besteld; Dinsdag gekregen (maandag was koningsdag).
KlantenserviceNog nooit zo slecht behandeld. Emails worden compleet genegeerd het het online systeem werkt voor geen meter. Komt er op neer dat je elke keer de klantenservice moet bellen en wel tot 50 minuten in de wacht staat. Ik heb 2 pakketten opgestuurd, 2 weken gewacht, niets van gehoord; weer in de wacht; en dan zeggen dat ik maar 1 pakket heb opgestuurd. "wij nemen contact op binnen 1 a 2 weken": compleet ongeloofwaardige prutsers. Update: het is nu 1,5 week verder, nog steeds mijn geld niet terug; dus weer 50 minuten in de wacht. Ik heb nu 25 euro boven mijn bundel gebeld; dat is ongeveer 250 minuten bij jullie in de wacht. Correctie; ik heb nu 38 minuten aan de lijn gehangen; en hij wordt nog leuker: Volgens de medewerker zou ik mijn geld terug krijgen; nadat ze eerst het pakketje zoek hadden gemaakt. De medewerker zij nu "sorry; maar de fabrikant heeft besloten dat we hem gaan maken; je krijgt het product terug; en vol blijven houden ook; "sorry maar dit is besloten, mijn collega zat er naast": whahaha; na schreeuwen in de hoorn dat "afspraak=afspraak"en 3 keer eisen zijn leiding gevende te willen spreken; gaven ze toe; als het goed ik ga ik mijn geld nu terug krijgen: eerst zien , dan geloven; ik ben nu twee maanden en een berg irritatie verder; nou bedank he, Alternate!
Beste,
Wij vinden het erg jammer en vervelend te moeten vernemen dat je deze ervaring opgedaan hebt. Zoals aangegeven op onze website kunnen pakketten, gezien de ongekende drukte, vertraging oplopen bij zowel ons als de bezorgdienst. Helaas kunnen wij geen invloed op de bezorgdienst uitoefenen en wanneer een pakket zoek raakt bij hen zullen wij de procedure voor een postonderzoek moeten starten om te kunnen achterhalen wat er met het pakket aan de hand is. Zodra wij hier terugkoppeling van hebben ontvangen willen wij je natuurlijk graag verder helpen. Vanwege deze drukte kan het momenteel langer duren voordat je een reactie per e-mail van ons ontvangt maar wij zullen je hier vervolgens over informeren en mee verder helpen.
Onze excuses voor het ongemak.
AlgemeenSnelle levering, goed verpakt product voldoet aan verwachting.
Overzichtelijke web site.
Wel enigszins wantrouwend geworden door alle negatieve reacties over de telefonische bereikbaarheid en het late reageren op mail.
AlgemeenVia Tweakers eerst uitgezocht welke Specs we belangrijk vonden voor een gamelaptop welke ook geschikt was voor school en deze vervolgens bij Alternate aangeschaft. Snelle service, volledige webpagina, levering perfect
VerzendingLevering was goed aangemeld, perfect verpakt, doos kwam op de afgesproken tijd binnen en was onbeschadigd
KlantenserviceNa twijfelen over een AMD of Intel processor, toch maar even de helpdesk gebeld, deze was vlot en heeft ons van goed advies voorzien, toen gekozen voor de AMD Ryzen
AlgemeenHad 3 dingen besteld waarvan 1 met een langere levertijd en een ander met gratis verzendkosten. Heb alsnog verzendkosten betaald verwachtend dat ze het product met gratis verzending eerder zouden versturen. Niet dus, daarbij hebben ze geen product gereserveerd en kan ik nu langer wachten. Dat gaat mooi niet gebeuren bestel wel ergens anders.
Bedankt voor je review.
Wat vervelend dat je hierbij alsnog de verzendkosten hebt moeten betalen waarvoor vermoedelijk een logische verklaring is. Dit kijken wij graag na voor je zodat dit, indien nodig, natuurlijk opgelost kan worden. Zou je ons hiervoor een e-mail willen sturen naar klantenservice@alternate.nl zodat wij dit zo snel als mogelijk op kunnen lossen voor je.
AlgemeenProduct makkelijk te vinden. En dat voor de beste prijs. Mooie overzichtelijke webshop met alles op het gebied van elektronica.
VerzendingVerzending was perfect op tijd
AlgemeenAlternate is al jaren een prima webwinkel met scherpe prijzen. Deze PC was precies wat we zochten!
VerzendingSnelle levering, track & trace code.
AlgemeenPakket kwam spoedig aan zonder problemen. Bestelling plaatsen met gebruik van mijn al bestaande account ging gemakkelijk.
KlantenserviceIk had nog verdere vragen over een factuur van een product wat ik bij een stand had gekocht, waarvoor ik de factuur voor zakelijke redenen nodig had. Deze kon ik gemakkelijk via de klantenservice opvragen.
AlgemeenDuidelijke website, grote voorraad aan producten, veelal scherpe prijzen en snelle levering. Indien mogelijk, bestel ik het liefst via deze partij.
VerzendingZelfs bij mijn late order nog steeds de volgende dag de bestelling in huis.
Algemeeneen harde schijf besteld , netjes afgeleverd de volgende dag . mogelijkheid om op een post nl locatie te bezorgen om de hoek altijd handig .
Verzendingprima op tijd de volgende dag zoals vermeld
AlgemeenHet is erg fijn dat er meerdere betalingsmogelijkheden zijn. Betaling verliep duidelijk en snel. Ook handig dat je kan betalen met Afterpay.
VerzendingMijn bestelling werd netjes de volgende dag bezorgd zoals was aangegeven. Deze was ook duidelijk te volgen met de track en trace.
KlantenserviceDe service is goed, duidelijk en redelijk snel. Ook veel te vinden op de website.
AlgemeenAl met al geef ik Alternate.nl een slechte beoordeling, met name doordat de communicatie omtrent garantie zeer moeizaam ging. De reactie van hen is dat het druk is, maar als klant zijnde heb je daar geen boodschap aan. Service naar de klant zal altijd voorop moeten staan, ook als het druk is. Een klant 3 of meer dagen op antwoorden laten wachten kan echt niet.
VerzendingAls je iets besteld op de webshop dan gaat de bestelling en verzending super easy, verzending is netjes de volgende werkdag.
KlantenserviceCommunicatie omtrent garantie is zeer slecht, het duurt veel te lang voor er bericht terug wordt gestuurd. Toen er werd gezegd dat de garantie was toegekend duurde het nog 3 dagen voor er een order werd aangemaakt. Nu 2 dagen later is de nieuwe garantie order nog niet verwerkt. Dit kan zeker beter voor een organisatie als Alternate.nl.
Bedankt voor je review.
Wij hebben momenteel met een ongekende drukte te maken waardoor het langer kan duren voordat je een reactie van ons ontvangt dan normaal gesproken. Wij vinden dit minstens net zo vervelend als jij en doen ons uiterste best om onze klanten zo snel als mogelijk verder te kunnen helpen.
AlgemeenBesteld en de volgende dag was het binnen. Het ging om een webcam die nodig was voor mijn werk, dus snelle levering was in dit geval wel handig. Was netjes verpakt.
VerzendingBesteld en de volgende dag geleverd.Goed verpakt.
Algemeenik had vlug gevonden wat ik zocht met de duidelijke omschrijving en een nette prijs
VerzendingHij was snel binnen, precies zoals de mail het aangaf en dus niet 5 dagen later oid