Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl
Review toevoegenIk maak kans op een prijs
AlgemeenAlternate is voor mij al vele jaren een plek waar ik computer gerelaterde spullen haal. Alleen maar goede ervaringen met Alternate gehad.
VerzendingGoed verpakt en nog nooit schade of problemen gehad.
KlantenserviceSnelle terugkoppeling op vragen en correcte afhandeling van fouten, ook als die van mijn kant waren, zoals verkeerd bestelde dingen.
AlgemeenIk bestel al jaren bij Alternate, dit is altijd goed gegaan. Ik zet deze beoordeling neer omdat dit gevraagd is te doen na het benaderen van de klantenservice.
VerzendingLevering gaat vaak gewoon goed. De levering van het huidige product waar ik voor gebeld heb is nog niet gedaan, en zal pas in de komende week plaatsvinden.
KlantenserviceDeze score is slechts zo laag vanwege de wachttijden van de klantenservice. Ik heb in de afgelopen weken meermaals gebeld met het telefoonnummer. Dit resulteert vaak in een wachttijd van 30 - 50 minuten...
Wanneer je dan uiteindelijk wel iemand aan de telefoon krijgt wordt je gewoon goed geholpen door een vaak vrolijke medewerker. Als de wachttijd lager was, dan had deze score een 5/5 geweest.
AlgemeenPrima bedrijf maar kies meestal voor de service van Megekko of Coolblue. Service is niet super en de bezorging met DHL is de reden dat pakketjes beschadigd of niet aankomen soms.
VerzendingDHL is nog net geen GLS maar bezorging is een drama.
KlantenserviceIets kapot aan je bestelling? Breng maar langs en ga een uur in de rij staan.
AlgemeenNa ruim 10 jaar niet besteld te hebben bij Alternate vanwege slechte ervaring was dit nu de enige shop die het snel kon leveren. Helaas is de levertijd compleet uit de duim gezogen waardoor mijn product niet binnen 1 tot 3 dagen binnenkwam maar zelfs nu nog 3 weken moet duren.
Dit zie je niet bij je bestelling, je moet hiervoor bellen om dit te weten te komen.
Als je Alternate er vervolgens op wijst dat op de website nog steeds een levertijd toont van 4 tot 8 dagen dan doen ze hier niets aan.
Het is dus bewust de levertijd verdraaien in de hoop dat er meer kopen, vervolgens uiteraard niet kunnen leveren en mensen maar laten wachten. Ik vind dit waardeloos en voel me nu al bedrogen.
Er valt vast op allerlei wijze goed te praten waardoor dit zo wordt gedaan, als koper verwacht je dat de levertijd klopt. Enige dagen verschil vind ik geen ramp maar zonder te informeren 3 weken laten wachten vindt ik niet kunnen.
Mijn ervaring is dus opnieuw niet positief...helaas.
Je heb de klantenservice nodig want een bestelstatus wordt niet gegeven op de website behalve dan dat ze wachten op producten.
Ik heb echter 10 minuten in de wacht moeten staan terwijl ik beller nummer 1 was.
@reactie Alternate:
Bedankt voor de excuses maar hiermee is nog steeds de levertijd niet aangepast op de website waardoor er nog steeds met valse data wordt geadverteerd.
Ondanks dat jullie niets bewust wijzigen klopt dit gewoon niet. De levertijd staat nu op 4 dagen terwijl jullie weten dat de levertijd 3 weken is.
Beste,
Wanneer dit op de website vermeldt staat gaan wij hier natuurlijk ook gewoon van uit maar zijn hierbij wel afhankelijk van de leveringen vanuit onze leveranciers. Hierbij wordt dus absoluut geen 'levertijd verdraaid in de hoop van meer kopers', dit is overigens ook geen manier waarop wij te werk gaan. Momenteel lopen bepaalde zendingen vanuit de leverancier tot onze spijt enige vertraging op vanwege het COVID-19. Zodra wij de onderdelen ontvangen hebben doen wij ons uiterste best om dit zo spoedig mogelijk naar onze klanten te versturen. Daarbij willen wij graag onze oprechte excuses voor het ongemak en de opgelopen vertraging aanbieden.
AlgemeenBij ontvangst van onderdelen voor mijn pc bleek ik enerzijds de verkeerde gpu besteld te hebben en anderzijds zat er een onderdeel los op het moederbord. Beide dus teruggestuurd dezelfde dag. Een dag later was het al ontvangen door alternate, netjes een ontvangstbevestiging van ze gekregen en dezelfde dag een bevestiging van geld retour. Voor het defecte moederbord hebben ze ook gelijk de volgende dag een nieuwe verzonden. Alles netjes en in orde ontvangen.
VerzendingZe waren snel met het afhandelen van de retourzendingen en het opsturen van nieuwe producten.
KlantenserviceIk heb ze ook nog gebeld en ik werd vriendelijk te woord gestaan over wat mijn opties zijn.
AlgemeenOver het algemeen een waardeloze ervaring met Alternate.nl. Onder het kopje "Klantenservice" een toelichting hierop.
KlantenserviceMen plaats een bestelling bij Alternate.nl, alles lijkt gewoon zoals bij iedere andere site in goede banen te verlopen.
Echter, niets bleek minder waar te zijn. Tijdens het orderproces wordt men namelijk totaal niet op de hoogte gehouden van de vorderingen; iets wat je wel van een dergelijk bedrijf mag verwachten nadat ze de begrote levertijd ruim overschrijdt.
Na een order van duizenden euro's te hebben geannuleerd, blijkt men ineens wel tijd te hebben om te reageren; erg frappant. Bovendien: na wederom te kennen te geven de order te willen annuleren, wordt dit je niet in dank afgenomen. Dit resulteert er helaas in dat Alternate.nl buitensporig lang doet over het retourneren van het volledige aankoopbedrag.
Wanneer mijn aankoopbedrag gecrediteerd wordt, is vooralsnog niet bekend. Alternate.nl blijkt haar orders namelijk niet graag netjes af te willen handelen.
Een ding is voor mij in ieder geval zeker: liever €200 meer betalen, dan ooit nog een order te plaatsen bij Alternate.nl.
[Reactie op de reply van Alternate.nl]
Het standaardpraatje wat je hoort wanneer iets niet tijdig geleverd wordt. Bovendien een erg verwerpelijk excuus in dit geval, omdat alle losse componenten een afzonderlijke levertijd hadden van 1 dag. Althans, zo werd het weergegeven op de site. Houd in dat geval gewoon de levertijden bij die op de site gegeven staan of informeer de klant over de vertraging in het orderproces. Zodra je dat doet zul je zien dat een klant er veel eerder begrip voor kan opbrengen, dan dat er achteraf een mooi "praatje" wordt gehouden wat louter onzin bevat.
Ook "het bedrag zal binnen enkele werkdagen terug op jouw rekening staan.", schiet bij mij in het verkeerde keelgat. Dat is pertinent onjuist. Twee weken staat namelijk geenszins gelijk aan "enkele werkdagen".
Alternate.nl belooft gouden bergen, maar kan deze verwachtingen totaal niet waarmaken.
Beste,
Wij vinden het erg jammer te moeten vernemen dat je dit gevoel aan onze service over gehouden hebt, onze oprechte excuses hiervoor. Indien een product niet op voorraad is zijn wij daarbij ook afhankelijk van de leveringen vanuit onze leveranciers. Wij kunnen daarbij bestellingen pas versturen zodra deze compleet zijn. Wanneer je een bestelling om deze reden wenst te annuleren is dat uiteraard mogelijk wij zullen hier dan een terugstorting voor aanmaken. Dit bedrag zal in dit geval binnen enkele werkdagen terug op jouw rekening staan.
AlgemeenAltijd goede ervaringen gehad met Alternate, niks op aan te merken.
De beste prijs/kwaliteit verhouding wat mij betreft.
Levering altijd volgens afspraak
KlantenserviceSnelle en professionele afhandeling
AlgemeenDucky keyboard besteld. Ondanks de aangegeven drukte geleverd zoals beloofd. Communicatie tijdens het bestel proces is voldoende, maar anders shops doen je net iets beter op de hoogte houden tijdens het order proces via de mail.
VerzendingGoed verpakt, met luchtzakken ter bescherming.
AlgemeenIk heb een voeding besteld bij Alternate, maar blijkt dat ik meer vermogen nodig had, zo heb ik via online Retour aangevraagd, met de reden, ze maken geen probleem. en 2 dagen later wordt heel snel gehandeld, en geld terug gestoord zoals beloofd, heel tevreden.
AlgemeenZakelijke bestelling die gekenmerkt werd door gebrek aan flexibiliteit of gedetailleerd de order ondersteunen. Te veel fouten en te veel verkeerde suggesties om dan nog maar niet te spreken van de nasleep in geld terug krijgen...
VerzendingHet is verzonden, het kwam aan... Niks negatiefs over te zeggen, buiten dat de aflevering voor een server 'vanwege corona' / leest luiheid bezorger zonder toezicht in de lift werd gezet en men wegliep zonder opvolging (oh en een handtekening zette die gewoon niet klopt natuurlijk... ook niet in overleg). Maar dat is niet Alternate zijn schuld.
KlantenserviceBij bestelling ware er twee onderdelen niet op voorraad, vooruit betaling van meerdere duizenden euro's om dan in de weken die volgden fout op fout op fout uit de ondersteuning te moeten halen. Uiteindelijke order is met een gewijzigde order gestuurd, geen creditfactuur of andere correcte boekhoudkundige aanpassing... Er mag nu gerommeld worden in de boekhouding, de Belastingdienst gaat i.i.g. niet bij mij straks inspecteren.
Het is niet erg om iets te wisselen voor iets anders om zo de bestelling te kunnen afronden, maar om dan verkeerde aantallen voor te stellen en dan ook de fout te gaan verdedigen is vervelend. Dit kwam ook niet 1 keer voor, maar meerdere keren. Ook het gebrek aan inzicht dat 8x32Gb geheugen niet te vervangen is door een 8x8 kit... was treurig te noemen.
Alternate zakelijk is net zo slecht als elke andere dozenschuiver. In feite, als je het nodig hebt, is het beter om een andere te zoeken.
Om overduidelijke redenen ga ik hier niet mijn naam / order online koppelen, maar zakelijk... zijn ze me wel kwijt.
Bedankt voor je review.
Wat onzettend vervelend te moeten vernemen dat hierbij steken zijn laten vallen waarvoor wij onze oprechte excuses willen aanbieden. Wellicht wil je ons wel een e-mail sturen naar feedback@alternate.nl met het ordernummer zodat wij dit op kunnen nemen met de desbetreffende afdeling. Vanuit hier zouden wij vermoedelijk nog naar een passende oplossing voor je kunnen kijken.
AlgemeenBestellen en levering gaat allemaal prima, de website werkt niet altijd helemaal goed. Vooral omdat het een aantal dagen duurt voordat je order is toegevoegd aan je account, dat zou toch sneller moeten gaan. Echter bij het retourneren en de klantenservice laat Alternate flinke steken liggen, ze zijn niet te bereiken voor vragen of problemen bij het retourneren.
VerzendingPrima verzending via DHL, retourkosten die je betaalt worden vergoed door Alternate, prima geregeld
KlantenserviceDe klantenservice is helemaal niks. Er staat een standaardbandje aan op de telefonische klantenservice met: 'Op dit moment is het erg druk, de verbinding zal worden verbroken.' Je komt niet in contact met ze, op de e-mail wordt ook niet gereageerd. Ik zou na een retournering 2 maanden geleden nog geld terug krijgen, dat heb ik nooit gezien.
Beste,
Wij vinden het erg jammer te moeten vernemen dat je onze service op deze manier ervaren hebt wat wij natuurlijk willen oplossen voor je. Het is ongekend druk waardoor wij onze telefonische wachtrij ingekort hebben zodat onze klanten niet te lang in de wacht hoeven te staan. Wanneer telefonisch contact niet mogelijk is, is het uiteraard wel mogelijk om contact met ons op te nemen per e-mail of via de live chat op onze website. Mocht je nog eventuele vragen hebben dan vernemen wij ze graag van je zodat er naar een passende oplossing gekeken kan worden.
AlgemeenMooie webshop met veel artikels en scherpe prijzen.
Echter de laatste tijd veel problemen ervaren met het tijdig opvolgen van bestellingen of retoursorders vanwege de drukte.
Klant van me had PC besteld via de PC builder, maar deze had bij de eerste booth het al begeven (assemblage door Alternate), bijgevolg PC bijna 1 maand moeten missen.
Vroeger vaak bij Alternate besteld, maar dit vermindert vanwege de afname van kwaliteit levering of professionaliteit.
Was vroeger altijd op tijd, loopt nu dikwijls vertraging op vanwege de drukte.
KlantenserviceMoeilijk om binnen te geraken. Je wordt hier dikwijls in de wachtrij geplaatst. In Alternate BE verloopt dit een pak vlotter.
Bedankt voor je review.
Vanwege de ongekende drukte waar wij vanaf het COVID-19 mee te maken hebben duurt het tot onze spijt langer voordat wij onze klanten verder kunnen helpen dan voorheen. Wij vinden dit minstens net zo vervelend als jij en doen ons uiterste best iedereen zo snel als mogelijk verder te helpen.
Wij hopen je dan ook in de toekomst nogmaals van dienst te mogen zijn!
AlgemeenNiet tevreden, in eerste instantie telefonisch onbereikbaar waarbij de verbinding automatisch wordt verbroken. Na 4 dagen mijn probleem: product (kleine koelkast) beschadigd geleverd vanuit Duitsland kunnen bespreken met de klantenservice. Vervolgens geen passende oplossing geboden na veelvuldig mailcontact en 3 keer verzenden van foto's van de schade. Aangegeven dat ik 3 weken op vakantie ga en geen ophaalafspraak kan inplannen waarbij ik de gehele dag thuis aanwezig moet zijn. Waarna vervolgens weer wordt gecommuniceerd over een ophaalafspraak zonder een passende oplossing (geld terug, vergoeding, directe levering nieuw product) te communiceren. Klantenservice denkt in dit geval niet mee met mij als klant en houdt eigen manier van werken aan. Al jaren klant maar Alternate sla ik bij een volgende koop zeker over.
VerzendingProduct op 4 punten beschadigd geleverd. Hiernaast was de trackingsinformatie onjuist en is het product 3 dagen later dan gepland geleverd.
KlantenserviceSlecht geholpen, op verzoeken wordt niet gereageerd. Er wordt geen oplossing geboden. Indien er in het contact zaken worden doorgegeven wordt dit genegeerd en star doorgegaan op het eerdere punt. Klant staat niet centraal en eigen denken wordt aangehouden in het zoeken naar een oplossing.
Beste,
Erg jammer dat je dit proces op deze manier ervaren hebt. Wanneer een product beschadigd geleverd wordt, wat natuurlijk absoluut niet de bedoeling kan zijn, dient dit geretourneerd te worden zodat de desbetreffende afdeling dit kan beoordelen. Zodra dit behandeld is zullen wij natuurlijk naar een passende oplossing kijken. Hierbij is aangeboden om een afhaalopdracht in te plannen zodat het product opgehaald kan worden en geretourneerd kan worden naar ons. Wij willen je dan ook adviseren om hiervoor na de vakantie opnieuw contact met ons op te nemen zodat wij dit nogmaals toe kunnen lichten voor je en dit op kunnen lossen.
Onze excuses voor het eventuele ongemak.
AlgemeenBetaling gaat in de meeste gevallen prima zo ook bij Alternate.
Afhandeling is netjes verlopen
Zie mijn vorige review over het niet ontvangen van de SSD
KlantenserviceZie mijn vorige review over het niet ontvangen van de SSD.
Jammer dat dit proces lang heeft geduurd.
Nu heb ik een aanvulling.
Alternate heeft mij benaderd en mij een nieuwe SSD toegezegd.
Daar ben ik heel blij mee!!
AlgemeenMooie 1 x Corsair 32 GB DDR4-3600 Kit werkgeheugen besteld.
Niet omdat ze goedkoopst zijn maar uit klantentrouw. Koop er al 27 jaar mijn hardware.
Product nooit ontvangen hetgeen kan gebeuren maar ongelooflijk onprofessioneel afgehandeld. Als je van te voren betaald heb moet je maar wachten tot ze het met de pakketbezorger hebben "onderzocht". Bedrijfsrisico wordt geheel op klant afgewenteld. Als ze een formulier beloven te sturen komt dat niet. Meld je dit dan krijg je melding "we hebben het nogmaals gestuurd".
Recente bestelling van mij zoon zou allemaal op voorraad zijn maar ook die hebben ze gewoon laten wachten en niets van zich laten horen. Uiteindelijk maar geannuleerd. (ik had op dat moment mijn les geleerd moeten hebben).
Zonde van ooit zo'n mooi bedrijf. Hoop dat ze hier iets mee doen, en hoop andere de teleurstelling te kunnen besparen.
Beste,
Wij vinden het erg jammer dat je dit op deze manier ervaren hebt. Indien een pakket zoek raakt bij de bezorgdienst zullen wij hier een postonderzoek voor op moeten starten om te achterhalen waar het pakket is. Zodra wij hier terugkoppeling van hebben ontvangen dan helpen wij onze klanten natuurlijk graag verder.
Onze excuses voor het ongemak.
AlgemeenBetalen gaat altijd ok. Als het geld binnen is bij hun kan je naar het geld fluiten
VerzendingHet pakket zou zijn geleverd door DHL parcel althans dat zegt Parcel. Maar het pakket is niet in de brievenbus dan wel fysiek af gegeven.
Zowel DHL als Alternate laten mij zitten. Beide zeggen de bezorger is geweest
Zie de GPS zeggen ze. maar ik heb dus niets. Wat een waardeloze leverancier. Koop niet iets bij Alternate want als DHL op de gos is geweest kan je fluiten naar je centen
Als aanvulling op deze review ben ik gewoon van het kastje naar de muur gestuurd. De reactie slaat kant nog wal, ik heb een niet ontvangst verklaring ingevuld. Schijnbaar mag DHL het gewoon voor de deur gooien getuige hun reactie.
Reactie DHL
Beste meneer Buscherhof,
Ik begrijp uit uw bericht dat u graag een afleverbewijs wil ontvangen.
Uw leverancier heeft gekozen voor een verzendwijze waarbij er geen handtekening voor ontvangst vereist is. Deze is dus ook niet gevraagd.
Uw leverancier heeft ons gemachtigd om een onderzoek namens u uit te voeren voor deze levering die niet ontvangen zou zijn volgens u. Het onderzoek heeft uitgewezen dat de zending geleverd zou zijn op uw adres. Verder hebben wij geen onderzoeksmogelijkheden meer.
Vandaar dat mijn collega u heeft doorverwezen naar uw leverancier zodat zij dit verder namens u met ons op kunnen pakken en dit met u af kunnen handelen.
Ik hoop u zo voldoende te hebben geïnformeerd en wens u nog een fijne avond.
Hartelijke groet,
Desiree
Ik heb een niet-ontvangst verklaring getekend teruggestuurd en nogmaals mijn ongenoegen geuit na 40 ,minuten aan de telefoon te hebben gehangen gisteren, door een klacht te deponeren bij Alternate. Maar geloof mij ze gaan hier niets aan doen. En ik kan dus gewoon naar mijn geld wuiven.
Je krijgt ze telefonisch Heel erg moeilijk te pakken 45min tot 1 uur. De verbinding wordt direct verbroken. En gewoon een slechte service
meerdere die je kan spreken. Ze stoppen het gewoon in de doofpot
Weer een antwoord waar je niets mee kan. Ze geven altijd het standaard antwoord. En als je dan een email naar klachten@alternate.nl stuurt hoor je niets!!!!
Beste,
Wij vinden het erg jammer dat je dit op deze manier ervaren hebt. Hierbij doen wij ons uiterste best om onze klanten zo snel en goed als mogelijk te woord te kunnen staan. Wanneer een pakket niet is afgeleverd door de bezorgdienst zullen wij hier een postonderzoek voor moeten starten waarbij de uitkomst zal uitwijzen of het pakket wel of niet geleverd is. Mocht dit niet de uitkomst zijn welke je verwacht had dan mag er uiteraard een e-mail gestuurd worden naar klachten@alternate.nl met het ordernummer zodat wij na kunnen gaan wat wij wellicht nog voor je kunnen betekenen.
AlgemeenBestel al sinds 1998 veel hardware bij Alternate,altijd uitstekende service, geen gemekker en prima prijzen. Enige jammere is dat de showroom er niet meer is, zoals bijna overal.
VerzendingGoed verpakt, en nooit problemen, PostNL weet mijn adres altijd op tijd te vinden, dus ook daar geen enkele klacht.
AlgemeenNa bijna 4 weken wachten geen product ontvangen. Alternate schuilt zich achter DHL en vind geen oplossing met mij als klant. Immers mijn voorstel om een nieuw toetsenbord toe te sturen kan men zich niet in vinden, ook niet mocht ik de originele zending alsnog binnen krijgen deze retour zou sturen. Betaling gaat uiteraard wel supersnel. Dat hebben ze dan wel voor elkaar. Gelukkig heb ik betaald via Paypal en ga ik mijn claim in de lucht houden totdat zij leveren of terugbetalen.
VerzendingOp 16 juli j.l. een mechanisch toetsenbord besteld en zou geleverd zijn door DHL. Echter op de desbetreffende dag is niets afgeleverd, immers heb ik een handige camera op mijn oprit staan die 24/7 opneemt. DHL claimt levering en dus schuilt Alternate zich aan mening DHL. Inmiddels bijna 4 weken verder en geen wil om mij tevreden te stellen.
KlantenserviceNa 3 x half uur wachten aan de telefoon en luisteren naar de meest irritante muziek ooit is er geen hulp, niets. Enorm teleurgesteld in deze shop.
= Update = En ook na de reaktie van Alternate hieronder, ik ga ook niet nog een mail sturen naar klachten. Het probleem moet inmiddels nu wel bekend zijn. Geen energie meer vanuit mij om dit aan de kaak te stellen. Dat zij maar uitzoeken waar de kink in de kabel zit en het probleem voor mij oplossen!
Bedankt voor je review.
Onzettend vervelend te moeten vernemen dat dit proces niet naar wens verlopen is. Wanneer een pakket niet is afgeleverd door de bezorgdienst zullen wij hier een postonderzoek voor moeten starten waarbij de uitkomst zal uitwijzen of het pakket wel of niet geleverd is. Mocht dit niet de uitkomst zijn welke je verwacht had dan mag er uiteraard een e-mail gestuurd worden naar klachten@alternate.nl met het ordernummer zodat wij na kunnen gaan wat wij wellicht nog voor je kunnen betekenen.
AlgemeenBetalen gaat altijd ok. Als het geld binnen is bij hun kan je naar hd geld fluiten
Zowel DHL als Alternate laten mij zitten. Beide zeggen de bezorger is geweest
Als aanvulling op deze review ben ik gewoon van het kastje naar de muur gestuurd. De onderstaande reactie slaat kant nog wal, ik heb een niet ontvangst verklaring ingevuld. Schijnbaar mag DHL het gewoon voor de deur gooien getuige hun reactie.
Beste meneer Buscherhof,
Ik begrijp uit uw bericht dat u graag een afleverbewijs wil ontvangen.
Ik hoop u zo voldoende te hebben geïnformeerd en wens u nog een fijne avond.
Hartelijke groet,
Desiree
Klantenservice stuurt je met een kluitje het riet in, zijn niet thiuis of er is geen meerdere die je kan spreken. Ze stoppen het gewoon in de doofpot
Beste,
AlgemeenIk had een dure pc besteld bij alternate, waar ik nu spijt van heb. Bij aankomst was de videokaart defect en was windows fout geinstalleerd, waardoor ik 10 dagen moest wachten op een nieuwe videokaart en een dag bezig ben geweest windows goed te installeren. Na minder dan 2 maanden ging de voeding kapot en moest de hele pc terug naar alternate. Het duurde 52 dagen voordat ik de pc weer terug kreeg mede omdat de klantenservice zeer slecht bereikbaar was en onduidelijke informatie gaf. Bij terugkomst bleek de videokaart weer defect en moest ik dus weer wachten. Ik heb hierover een klacht ingediend, maar deze werd niet serieus genomen en ik kreeg slechts een minimale vergoeding. Door de vele fouten die alternate heeft gemaakt en de slechte klantenservice raad ik dit bedrijf absoluut niet aan.
Bedankt voor je review.
Ontzettend vervelend te moeten vernemen dat het bij deze PC keer op keer mis lijkt te zijn gegaan waardoor je hier lang op hebt moeten wachten, waarvoor onze excuses. Hierbij is een klacht ingediend welke beoordeeld is en daarbij een vergoeding is aangeboden. Erg jammer te moeten vernemen dat dit niet voldoende lijkt te zijn waardoor wij je helaas niet verder kunnen helpen.