Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenIn het verleden heb ik wel goede bestellingen geplaatst bij Alternate. Nu ik weer een nieuwe pc ging bouwen heb ik bij hun een behuizing en een processor besteld. Behuizing goed aangekomen, processor van de aardbodem verdwenen. DHL zegt dat het niet bij hun ligt maar waar het is weet ik niet want Alternate weigert verder contact op te nemen. Telefonische klantenservice speelt hetzelfde bandje af en verbind je met niemand en emails word niet op gereageerd. Ik snap dat het allemaal wat moeilijker is met de huidige crisis maar dat ik geen excuus om mijn beloofde producten achter te houden en niet te reageren.
VerzendingEr was beloofd de volgende dag geleverd te worden en dat was het ook. Alleen niet de complete bestelling.
KlantenserviceZoals boven omschreven, de telefonische klantenservice speelt alleen een bandje af en verbind je met niemand. Emails word niet op gereageerd.
Hi!
Natuurlijk willen we je niet dat je bestelling incompleet wordt geleverd. Wanneer je een mail stuurt naar onze klantenservice, zullen we dit uiteraard voor je oppakken. Dit duurt echter langer dan normaal. We werken er met man en macht aan om iedereen zo snel mogelijk te woord te staan, echter krijgen wij veel meer mails binnen dan dat wij verwerken.
We zullen zo snel mogelijk voor je uitzoeken wat er fout is gegaan! Onze excuses voor het ongemak.
AlgemeenLaptop de ene dag besteld en de volgende dag geleverd met heldere tracking informatie. Prima service!
VerzendingSnel verstuurd, volgens informatie op website
KlantenserviceHeldere trackinginformatie
AlgemeenIk bestelde voor EUR 750 harde schijven die ik snel nodig had, volgens Alternate alles op voorraad. Vervolgens leveren ze niet uit, en de klantenservice is onbereikbaar.
VerzendingZe verzenden niet binnen de beloofde termijn, terwijl ik juist bij hen besteld had vanwege de directe leverbaarheid.
KlantenserviceDe klantenservice is onbereikbaar. Als je belt krijg je een bandje dat het erg druk is, en wordt er direct opgehangen.
UPDATE: Uiteindelijk heb ik de klantenservice te pakken gekregen, die me beloofd hebben dezelfde dag nog de bestelling te versturen. Toen er weer twee dagen laten nog steeds niks verstuurd was, heb ik de bestelling geannuleerd. Nu wacht ik op mijn geld terug.
AlgemeenIk denk dat ik net als andere de laatste tijd hier dezelfde problemen ondervind.
Het kan nog zo ongekend druk zijn. dat zal het bij andere winkels ook zijn, maar daar krijg ik wel updates van.
inmiddels 10 dagen geleden een bestelling gedaan levertijd 1-3 dagen (nu nog steeds). Ik snap best dat zoiets nu langer duurt.
Na 5 dagen een mailtje naar de klantenservice gedaan. Geen reactie op gehad. Twee dagen later nog een keer, ook geen reactie op gehad.
Het product nog altijd 1-3 dagen levertijd.
Uiteindelijk zojuist het product ergens anders besteld (wat bijna overal al uitverkocht dus het was sowieso onhandig om het ergens anders nog te vinden).
Het kan druk zijn, maar ik heb het gevoel dat alleen alles wat op voorraad is in eigen magazijn nog wordt uitgeleverd en dat al het andere niet wordt verzonden.
Mijn advies zou dan momenteel ook zijn om nu niet bij Alternate te bestellen.
Ik moet zeggen dat ik weinig vertrouwen heb in de annulering. Maar goed als ze het alsnog verzenden kan ik altijd een van de twee terugsturen. (En ondanks dat het bij alternate goedkoper was zal ik dan toch deze terugsturen).
Ondanks de drukte mag je toch ook nu wel binnen 5 dagen een reactie verwachten. Ik weet niet wat er aan de hand is. Maar ergens klopt iets niet.
Update:
Ik hoop dat Alternate snel zijn winkel snel weer op orde krijgt. Ik leef mee met de medewerkers die zo te merken aan reviews hier ook veel goed doen. Maar na het lezen van vele reviews dat er vooral vanuit Duitsland vanalles mis gaat.
Misschien is het een idee om de leveranciers waar je wel goed contact mee hebt te houden op de site en de rest tijdelijk te verwijderen.
Update 2:
Misschien ook wat trager dan normaal(maar goed). De bestelling dus geannuleerd. En wel netjes een mailtje gehad dat het geld is teruggestort.
Ik blijf erbij dat ik het gevoel heb dat de samenwerking tussen de verschillende vestigingen niet lekker loopt en hierdoor problemen ontstaan. Ook al omdat je ziet dat het ook gewoon goed gaat met bestellingen.
Update:
Na de order geannuleerd te hebben (wat overigens ook best lang duurde) snel het geld weer op de rekening. Dat traject verliep prima. Daarmee krijg ik het gevoel dat er wel hard wordt gewerkt, maar er een aantal trajecten zijn waar ze in Nederland weinig/geen invloed op hebben. Dat wordt helaas niet duidelijk gecommuniceerd. (waardoor je het als klantenservice weer drukker krijgt ;-).
Hi Kevin,
Helaas is het momenteel zo ongekend druk, dat wij momenteel niet de service kunnen bieden die je van ons gewend bent.
Wij vinden dit minstens net zo vervelend als jij. Wij werken dan ook met man en macht, een driedubbele bezetting en verschillende shifts om iedere klant zo snel en goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.
Onze oprechte excuses voor het ongemak.
AlgemeenLevertijd volgens website: 1-3 werkdagen, na vier werkdagen email gestuurd over de status ik had tenslotte niks meer gehoord. Artikel staat vervolgens op binnenkort leverbaar in de webshop. 3 dagen later nog geen reactie op de email. Dus even gebeld: Het is momenteel erg druk, de verbinding wordt verbroken. tuut tuut tuut.
Het artikel staat ondertussen op levertijd onbekend op de site. Heb de bestelling maar geannuleerd. Er wordt op de site gewaarschuwd dat het druk is ivm corona, maar geef me dan wel even aan wanneer ik mijn bestelling kan verwachten.Waardeloze communicatie. Benieuwd hoelang ik moet wachten tot ik mijn geld terug krijg.
De verzending heeft nooit plaats gevonden, ik heb de bestelling geannuleerd.
KlantenserviceKlantenservice reageert niet op e-mail en is telefonisch niet bereikbaar.
@klantenservice, als jullie dit standaardantwoord ook op deze review gaan antwoorden, dan kunnen jullie die tijd beter besteden om mijn geld terug te storten...
Hi Paul!,
Wanneer wij je hier een standaard bericht sturen, hebben we aan de andere kant extra tijd om een mail te beantwoorden of de telefoon aan te nemen. We werken echt met man en macht!
AlgemeenIk had de 1e keer een verkeerd product besteld. Zonder problemen kon ik dit terugsteren en m'n betaling retour ontvangen. Ook het 2e product nu ontvangen zonder problemen. Mijn ervaring is daarom prima en krijgen ze 5 sterren van me.
VerzendingDe verzendig is prima verzorgd. Keurig netjes via de mail werd ik op de hoogte gehouden. Het product zit echter nog in de doos en kan ik nog geen mening over geven.
KlantenserviceIk had de 1e keer een verkeerd product besteld. Zonder problemen kon ik dit terugsturen en m'n betaling binnen enkele dagen retour ontvangen. Ook het 2e product nu ontvangen zonder problemen. Mijn ervaring is daarom prima en daarom krijgen ze 5 sterren van me.
Algemeennav aankoop Asus Lyra mini Duo, dat voor een zeer lage prijs werd aangeboden. Het systeem had verouderde firmware, waardoor het tot een bruikbaar geheel opzetten heel bewerkelijk was. Voor een volledige leek niet te doen.
AlgemeenNa tal negatieve recensies gelezen te hebben toch maar weer besloten om mijn 5e Custom PC bij Alternate te bestellen.
Allereerst wil ik even mijn complimenten geven voor de prachtige assemblage, ik heb de PC nu al een maandje in bezit en alles werkt perfect naar behoren (onderdelen zijn allemaal 1 voor 1 nauwkeurig ge-stresstest), kabel-management is top, assemblage was binnen 5 dagen klaar (zoals aangegeven), zelfde dag wezen ophalen en ik zat letterlijk binnen 15min weer in de auto terug naar huis. Heb ook netjes alle dozen van de onderdelen meegekregen.
1 minpuntje is dat er een ondiepe kras van ongeveer 10cm op de side panel van de PC zit die ik een klein beetje heb weg kunnen halen met een doekje maar je ziet 'm wel zitten (maakt voor mij voor de rest niet zo uit zolang de PC maar goed draait).
Ik heb in de afgelopen 10 jaar bij Alternate 5 Custom PC's laten bouwen (3 voor mijzelf en 2 voor anderen), 4 Monitoren, 2 Headsets, 2 Muizen, 1 Keyboard en een aantal andere computer componenten gekocht en heb letterlijk nog nooit een probleem gehad met iets dus nogmaals mijn complimenten richting Alternate, ik zal hier in de toekomst zeker weer bestellen, top zaak!
Ik heb zelf de PC & Monitor opgehaald bij het afhaalpunt maar de Headset en Muis had ik netjes de volgende dag binnen
AlgemeenDuidelijk website, makkelijk zien of iets op voorraad is en genoeg betaalmogelijkheden. En genoeg keuze
Ik snap de negatieve recensies ook niet echt....
Momenteel zijn de tijden gewoon ff IETS anders ...en alternate doet zijn best.
Als tip zou ik wel meegeven om de klanten beter/persoonlijk te informeren over de levertijd.
Ik heb hier laatst wat besteld, momenteel is de levertijd 1 of 2 dagen langer i.v.m corona virus.
Echter word je hier NIET van op de hoogte gehouden via de mail. (misschien is dit een puntje waar aan gewerkt kan worden)
Het staat wel op de website vermeld, maar een persoonlijke benadering is toch beter.
Momenteel is het wat drukker bij de klantenservice ivm corona virus.
Soms wordt de telefoon automatisch verbroken, en soms met een beetje geluk ben je 5e in de rij en dan duurt het nog 40 minuten ......
Maar goed .. ze zijn bereikbaar..... en momenteel is het ff niet anders.
Laatst had ik een product wat defect is gegaan, deze kon ik kosteloos opsturen .. en vervolgens wordt er een passende oplossing gezocht.
Hartstikke bedankt voor je begrip, Aggressor. Dat waarderen we ontzettend!
AlgemeenEen week geleden een bestelling geplaatst. De aangegeven levertijd van het product was 1 tot 3 werkdagen. Volgens mij zou deze verzonden worden vanuit het magazijn in Duitsland, gezien de aangegeven verzendmethode 'UPS Ausland' was.
KlantenserviceAfgelopen vrijdag een mail gestuurd naar de klantenservice met de vraag of deze nog voor het weekend verzonden zou worden, of dat het dinsdag zou worden (i.v.m. de paasdagen). Net als alle voorgaande reviews hier geen antwoord gehad natuurlijk.
Inmiddels is het product afgelopen weekend in prijs verlaagd, terwijl mijn bestelling nog steeds niet verzonden is. Gisteren via de website de bestelling geannuleerd en elders besteld (waar ze het product binnen een uur na bestelling verzonden hebben!). Ondertussen nog steeds geen bevestiging van de annulering binnen. Gelukkig betaald via creditcard, dus wanneer een terugbetaling uitblijft zal ik mij bij de creditcardmaatschappij melden.
AlgemeenVorige week donderdag iets besteld en betaald, vandaag (woensdag) nog steeds niks gezien qua verzendbevestiging, orderstatus en orderhistorie zijn leeg, wel een email gehad met bevestiging bestelling en ordernummer. Vandaag en gisteren geprobeerd te bellen maar word niet opgenomen, ook het email formulier word niet beantwoord. Ik zie graag een bevestiging wanneer dit product verstuurd word.
Klantenserviceniet bereikbaar dus erg slecht. Geprobeerd via telefoon -> antwoord door coronavirus is het erg druk, we verbreken nu de verbinding. Email- niet beantwoord
Hi MariskaRijk,
Helaas helpen zelfs deze maatregelen niet om de drukte aan te kunnen.
Onze oprechte excuses voor het ongemak. We nemen echt zo snel als we kunnen contact met je op.
AlgemeenMijn bestelling is netjes en snel geleverd. De webshop is netjes en duidelijk geregeld en de verzending was erg snel.
Ik ben een tervreden klant
AlgemeenGewoon wat onderdelen kunnen bestellen. Niks fout gegaan maar ook niet iets heel bijzonders gezien.
VerzendingEen dag te laat binen gekregen. Maar gelukkig wel netjes over verteld op de website dus dat vond ik niet heel erg.
AlgemeenBestellen ging zoals het hoort, netjes mailbevestigingen en levering zou ook goed moeten gaan, NOT. Pakket is nooit aangekomen en Alternate weigerd om ook maar op een mail te reageren. Telefonisch zeer slecht bereikbaar of verbinding wordt verbroken. Heb mijn pakket nog steeds niet en PostNL trekt zijn handen er ook af, die zegt dat de webshop dit in gang moet zetten.
VerzendingPakket nooit aangekomen, geen reactie Alternate en PostNL wil van niks weten
KlantenserviceGeen enkele reactie, zowel op mail als telefonisch helemaal niks.
Alternate heeft blijkbaar wel tijd om hieronder reactie te geven terwijl ze in dezelfde tijd een onderzoek bij PostNL hadden kunnen starten en mij een nuttige reactie hadden kunnen geven.
Wederom een misser.
Hi MartijnAbel,
Onze oprechte excuses voor het ongemak.
AlgemeenOp de computer is het gemakkelijk om je producten te zoeken. Op je mobiel is het soms net wat lastiger, minder gebruiksgemak.
VerzendingHet duurde door drukte vrij lang voor ik bevestiging kreeg van verzending. Uiteindelijk zijn mijn producten best snel binnengekomen.
KlantenserviceMedewerker kon telefonisch bevestigen dat mijn pakket reeds onderweg was, de bevestiging per e-mail duurde echter iets langer. Wel netjes de volgende dag mijn pakket geleverd gekregen.
Algemeenik wilde dus een nieuwe pc kopen, maar had een vraag over de configurator, ofdat een deel montage toch mogelijk was. na een week met meerdere mails geen antwoord gekregen. nu begrijp ik best dat door corona ze het wel iets drukker hebben, maar ze lijken nu wel in een lockdown te zitten. dit zie je eigenlijk meer bij bedrijven die onder gaan wanneer ze compleet laks zijn geworden in hun klantenservice.
ik ben maar naar Azerty gegaan. ik had na 6 uur savonds men bestelling geplaatst en kreeg om 9 uur nog een mailtje binnen dat ze de volgende dag met de assemblage zouden beginnen. dus het is niet zo dat het niet kan.
totaal geen mogelijkheid om klantenservice te bereiken. geloof die andere reviews maar.
Hi sollitdude,
Onze oprechte excuses voor het ongemak.
AlgemeenWebsite is duidelijk en bestellen is gewoon zoals je verwacht, simpel en duidelijk. Duidelijke informatie.
VerzendingTijdens de huidige crisis is het begrijpelijk dat verzending vertraagd is. Helaas is het door mij bestelde product nog steeds niet aangekomen. (vijf dagen na verzending vanuit Alternate) Wel netjes een mail dat het verstuurd is maar PostNL heeft geen pakket ontvangen. Zo ken ik Alternate helaas, helemaal niet.
KlantenserviceGeen idee wat er gaande is maar crisis of niet, probeer ergens op te reageren. Zoals vele al aangegeven, telefonisch alleen maar de melding dat het druk is, via de mail of social media geen antwoord.
AlgemeenDe service van Alternate is hard geraakt door de problemen rond het coronavirus. Ze leveren te laat, incompleet, zijn telefonisch niet bereikbaar en reageren niet op tickets. Er zijn andere winkels waar alles nog wel correct verloopt.
Totdat Alternate de zaken weer op orde heeft, zou ik er zeker niet bestellen.
Twee producten besteld, maar er werd slechts een product geleverd. Een CPU van €175 is niet geleverd maar staat wel op de pakbon.
KlantenserviceDe telefoon wordt na 20 seconden verbroken omdat het te druk is. Een e-mail levert alleen een auto-response op. Na tien dagen nog geen reactie ontvangen.
AlgemeenSlechte service!!
Vrijdag 27 Maart een PC besteld en betaald (1400euro!!)
Vrijdag 3 April gebeld naar Alternate hoe het er voor stond, ze wisten mij te melden dat mijn moederbord en videokaart nog in Quarantaine waren en maandag uit quarantaine mochten.
het systeem zou eind van de komende week klaar zijn.
Vanaf maandag 6 April probeer ik de klantenservice te pakken te krijgen om te vragen hoe het er voor staat met mijn systeem, maar dit is werkelijk onmogelijk, meerdere keren gebeld op verschillende dagen maar elke keer een bandje met de melding dat het erg druk is en de verbinding word verbroken.
Woensdag 8 April eindelijk toch contact na continu te bellen achter elkaar.
verteld de beste man mij dat het erg druk is en dat mijn systeem klaar is om geassembleerd te worden en dus snel klaar zou zijn om getest te worden.
Donderdag 9 April word ik zelf gebeld door Alternate (na een klachtmail) dat ik het erg druk is (ja dit wist ik al) en dat het nog 1 tot 2 weken kan duren voordat mijn systeem klaar is..
Dit ik voor mij de laatste keer Alternate, wat een waardeloze Service zeg!!
Slechte service!!
Vrijdag 27 Maart een PC besteld en betaald (1400euro!!)
het systeem zou eind van de komende week klaar zijn.
Woensdag 8 April eindelijk toch contact na continu te bellen achter elkaar.
Dit ik voor mij de laatste keer Alternate, wat een waardeloze Service zeg!!
AlgemeenWhen I ordered something from Alternate, I did not receive the delivery in a long time, even though it was shown as "Direct leverbaar" while placing the order. I also did not get an email with the new estimate. They didn't even reply to my email (where I asked for clarification) within the promised time "binnen 24 uur na ontvangst".
The product I bought was discounted by 10%, so I guess a lot of people ordered it. Still, it seems the system of the webshop is not able to count the number of orders and the number of products in stock...
I did not receive the delivery in a long time, even though it was shown as "Direct leverbaar" while placing the order. I am already waiting for 4 days, even though it was supposed to be directly available. I was not informed of the correct delivery time at all. Regardless of the Corona lockdown, they should send me an email with updated information. Apparently their system is not designed to handle pressure and changes.
KlantenserviceThe customer service did not inform me of the additional delays for my deliveries. They also did not reply to my email (where I asked for information) in the promised 24 hours period.
Several years ago I asked them another question and they replied on the same day, so they're not always bad. This is happening during the Corona lockdown, so I understand a bit of a delay, but this seems to be taking way too long.