Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl
Review toevoegenIk krijg er iets voor terug (beloning)
AlgemeenMakkelijk te bestellen (overzichtelijke website), betaling eenvoudig geregeld en super snel geleverd in prima verpakking !
Verzendingsuper snel geleverd in prima verpakking !
Algemeenprima service, ik was op zoek naar een draadloze headset ( turtle beach elite atlas). ongeveer 15 uur na bestelling had ik deze in huis.
Verzendingnetjes verpakt, alles solide en vooral heel erg snel
AlgemeenIk heb getwijfeld om bij Alternate te bestellen. Ze waren de enige die het artikel wat ik wilde op voorraad hadden volgens hun site,maar ik las op Tweakers dat er door Corona-drukte de laatste tijd veel misging bij Alternate. Toch de gok genomen, en vrijdagavond besteld. Ik kreeg snel bevestiging van verzending en tot mijn verbazing werd vandaag al m'n WiFi router geleverd. Dat vond ik toch de moeite waard om te laten weten.
VerzendingVrijdagavond besteld, maandagmiddag bezorgd. Duidelijke mails om het proces te volgen.
AlgemeenTot twee keer toe problemen met een Microsoft USB muis gehad, beide keren snel geholpen en nu tevreden met een muis van een ander merk.
VerzendingDe retourzendingen zijn snel geregeld, producten komen snel en goed verpakt binnen.
Klantenservicezie het eerste bericht, snelle en correcte klantenservice. Een van de weinige aspecten waar je als webshop nog echt onderscheid mee kan maken.
AlgemeenTop service. Producten snel ontvangen als verwacht. Alles wat je nodig hebt voor gaming PC kun je hier goedkoopst vinden.
AlgemeenAlles was makkelijk en snel besteld. Nieuwe geluidskaart, tweede SSD en gaming muis skates. Binnen een dag kreeg ik mijn producten zoals verwacht. Top service.
AlgemeenAlternate heeft een mooi aanbod aan producten. Ik vind het fijn dat je fijn kunt filteren en daarna nog sorteren zodat je kunt zien welke producten het meest populair zijn. Ook fijn om de reviews bij de betreffende producten te zien en producten te kunnen vergelijken.
Ik had 1 bestelling geplaatst om mijn PC te upgraden maar had de smaak te pakken. In de 3 weken daarna heb ik nog 3 bestellingen geplaatst. Ik kan zeggen dat na deze hoeveelheid bestellingen in korte tijd ik niet van mening ben veranderd. Ik zou Alternate zeker aanbevelen als iemand opzoek is naar computer onderdelen.
Bij 1 van de 4 leveringen was er bij PostNL vertraging i.v.m. drukte. Hier kan Alternate echter niets aan doen dus alsnog een tevreden klant hier!.
AlgemeenAl jaren klant waarbij we veel bestellingen doen bij alternate. Sinds ze niet meer in Ridderkerk zitten eigenlijk vrij weinig meer mee bezig.
Leveren bijvoorbeeld verkeerde computerkast dan besteld. Erg onhandig.
Ook op een ander account een gehele pc besteld, omdat 1 onderdeel niet op voorraad was de gehele bestelling niet opgestuurd, nu naar mate de tijd vordert steeds meer onderdelen niet op voorraad. Waarom sturen ze niet eerst z.s.m. op wat ze wel hadden?
We versturen bestellingen pas op als ze volledig op voorraad zijn. Dit scheelt natuurlijk erg voor het milieu. PostNL of DHL hoeft hierdoor maar een keer te rijden voor je bestelling, in plaats van twee of meerdere keren. Hierdoor kan het zijn dat je wat langer op je bestelling dient te wachten.
AlgemeenPrima webshop met veel producten. De site werkt prima en bestellen gaat makkelijk. Veel verschillen betaalmogelijkheden. Verder niet heel speciaal.
VerzendingCommunicatie is mager dus het soms een beetje afwachten hoe het gaat lopen en hoe het er met je bestelling voor staat
KlantenserviceGeen communicatie, behandeling retour duurt lang, slecht bereikbaar. Toetsenbord na 2 dagen defect. Contact gehad en dus terugsturen. Het retouren is ook een mijl op zeven. 2 formulieren uitprinten enz. Maar goed, het is niet anders. Bericht dat het product is binnengekomen. Maar daarna radio stilte (nu al 14 dagen). Kan geen contact krijgen en weet niet hier het ervoor staat. Kijk al, balen dat ik iets terug moet sturen en snap dat het druk is. Maar laat in ieder geval iets horen. Al is het maar; ‘het is druk het duurt iets langer dan normaal’. Complete stilte en onbereikbaarheid is onhandig en frustrerend.
Update:
Een week verder. Nog steeds geen contact te krijgen via mail en telefoon. Dus nog steeds geen oplossing
Op al onze afdelingen wordt met man en macht gewerkt, zodat alles zo snel mogelijk verwerkt kan worden. Helaas is het op onze retourafdeling ook enorm druk, waardoor het verwerken van de retouren langer duurt dan normaal.
We betreuren dit dan ook ten zeerste en zullen alles zo snel mogelijk proberen op te pakken! Onze excuses voor het ongemak.
AlgemeenNaar aanleiding van een PC upgrade bleek mijn voeding de nieuwe hardware niet stabiel te kunnen sturen. Hierdoor een voeding nabesteld bij Alternate.
VerzendingErg snelle levering. Donderdag voor een druk verlengd weekend besteld na 20:00, dezelfde dag werd het nog overhandigd aan de post. Deze was ook snel bij mij thuis, erg fijne ervaring.
AlgemeenDe levering werd snel geleverd en was compleet.
Onderdelen voor een PC upgrade besteld (moederboard + ram + cpu)
Webshop was echter niet bereikbaar over de telefoon voor advies na 3 pogingen op verschillende tijdstippen.
Vanwege corona, geef ik alsnog een voldoende, ik had namelijk nog een mail kunnen sturen.
AlgemeenNa het afknappen van mijn harde schijf bij Alternate.nl zo snel mogelijk een nieuwe besteld. Een goed product. Een een fantastische service. (zie hieronder)
VerzendingSnelle levering. Zoals ook aangegeven op de site
KlantenserviceNa het afknappen van mijn harde schijf bij Alternate.nl zo snel mogelijk een nieuwe besteld. Bij verzending aangegeven dat ik hem dezelfde avond nog bezorgd wilde hebben. Om bepaalde redenen is dit niet gelukt. Ik moet er echter wel extra voor betalen. Na wat heen en weer gemaild is na tussenkomst van de manager dit op uitstekende wijze opgelost. Mijn complete verzendkosten zijn vergoed. Alternate.nl laat zijn klanten niet in de steek en is serieus op zoek naar een oplossing wanneer er een geschil is. Mijn product werkt fantastisch.
AlgemeenZoeken op de site ging prima. Sommige selectiecriteria zijn niet volledig accuraat (bijvoorbeeld RAM van met snelheid 3200 MHz die niet verschijnt bij de resultaten wanneer dit wordt aangevinkt), maar verder is de site duidelijk en met een goede beschrijving. Ten opzichte van andere webshops is de prijs voor de artikelen een stuk goedkoper.
De betaling heb ik met IDEAL gedaan. De eerste poging met credit card mislukt helaas, maar met IDEAL ging alles goed.
Alle PC componenten waren op voorraad, waardoor ik het de volgende dag al kon laten leveren. Met de situatie rondom corona had ik verwacht dat de verzending zou uitlopen, maar dat was zeker niet het geval. Duidelijke mails m.b.t. Track and Trace en het bezorgmoment van DHL. Goed en veilig ingepakt en zonder schade ontvangen.
AlgemeenGezien de hoeveelheid geld die ik naar deze shop heb gebracht altijd tevreden geweest, echter lijkt de coronatijd hier een gigantische kink in de kabel te worden. Klantenservice wordt overspoeld en pakketten verdwijnen.
Op 14-4-2020 een bestelling gedaan die op 16-4-2020 is verzonden (via postNL). Alternate geeft aan het pakket is onderweg, PostNL geeft aan, wij wachten nog op het pakket.
Tot op heden is het pakket zoek en is er een onderzoek ingesteld. Hierin heb ik echter weinig vertrouwen als ik voorgaande recensies lees.
Update 30-4-2020: Opeens was daar vandaag het pakje!
Tot op heden is niet bekend waar mijn pakket is, of enige andere vorm van updates.
Update 30-4-2020: Het pakje is zonder tegenbericht ineens geleverd.
Klantenservice staat (indien je ze aan de lijn krijgt) je goed te woord, en proberen te achterhalen waar het probleem zit, echter kunnen zij niet kijken waar een pakket zich begeeft als deze reeds verzonden is (of verloren).
AlgemeenNormaal gesproken een goede website. Ik zou er alleen nu niets bestellen want ze hebben namelijk moeite met leveren.
VerzendingMijn bestelling zou in 2 delen geleverd worden. Deel 1 is binnen deel 2 is weg. Voor deel 2 heb ik een tracking code van DHL gekregen maar mijn pakket is nog niet eens afgegeven aan DHL. Maar volgens alternate is alles verstuurd. Ik heb nu alle onderdelen van mijn nieuwe pc behalve de kast. Ik baal nu heel erg. Denk dat ze misschien per ongeluk beide pakketten bij post NL hebben afgeven. Update 2: Laatste pakket een week te laat toch binnengekregen. Ik weet niet of dit aan DHL of Alternate lag. De klantenservice heeft het denk ik toch weten op te lossen. Ik kan voor de verzending en de klantenservice helaas geen voldoende geven gezien de veel latere bezorging en de moeite die het kost om de klantenservice te bereiken. Ik hoop voor Alternate, dat dit binnenkort weer beter gaat.
KlantenserviceDe klantenservice is sinds deze week helemaal niet neer te bereiken en op de mails wordt niet gereageerd. Update klantenservice eindelijk gesproken ze zijn er mee bezig het pakket wordt hopelijk zaterdag of maandag bezorgd.
Hi Steven!
Het spijt me te vernemen dat je ervaring met onze service niet goed is geweest. We willen je uiteraard verder helpen met het vinden van de behuizing die je hebt besteld.
Het is momenteel alleen ontzettend druk, waardoor wij de mails niet op tijd kunnen beantwoorden. Wanneer je een mail stuurt naar klantenservice@alternate.nl, gaan we je zo snel mogelijk proberen verder te helpen.
Onze excuses voor het ongemak.
AlgemeenNormaalgesproken ken ik Alternate als een fijne webshop. Mijn ervaring in het Coronatijdperk is echter minder positief.
Alternate biedt in de tijd van Corona scherpe prijzen waardoor ik naar de Webshop werd gelokt. Over de periode van twee weken heb ik vier bestellingen gedaan.
Twee bestellingen waren direct op voorraad en werden volgens afspraak geleverd. Van de andere twee bestellingen werd de beschikbaarheid na bestelling gewijzigd in "Levertijd onbekend". Je hebt in mijn geval dan zo'n 750 euro aan bestellingen uitstaan waarvan je niet weet wanneer je ze ontvangt. Een product kwam elders weer op voorraad, goedkoper. Bij Alternate was de levertijd na twee weken nog altijd onbekend.
De webshop heeft het razend druk met het verwerken van alle bestellingen. Het probleem: Ze verkopen spullen die ze niet op voorraad hebben. Het gevolg is dat er enorm veel toeloop is van mensen die iets bestellen wat niet bezorgd kan worden. Andere webshops staan immers niet toe dat je bestelt op het moment dat er geen zicht is op voorraad. Het gevolg is dat half Nederland bij dezelfde webshop uitkomt.
De klantenservice kan deze drukte niet aan, en het annuleren van je bestelling is niet geautomatiseerd waardoor je het gevoel krijgt je geld (of je product) niet meer terug te zullen zien.
Contact via mail of telefoon wordt niet beantwoord. Zowel via email als telefoon krijg je een automatische reactie dat het erg druk is en dat ze rekenen op je begrip. Als klant moet je maar hopen op een goede afloop.
Tip voor de klant: bestel alleen producten waarvan ze duidelijk aangeven dat die op voorraad zijn. In mijn beleving worden die orders netjes afgehandeld.
Tip voor Alternate: geen spullen verkopen waarvan je niet weet of, wanneer en hoeveel je ervan op voorraad krijgt. Dit leidt tot overbelasting van de klantenservice en geeft consumenten het gevoel dat ze in de kou blijven staan.
Levering van producten die op voorraad zijn is conform de markt.
KlantenserviceTelefonisch niet bereikbaar. Via mail lange tijd geen reactie. Uiteindelijk via Twitter en direct message bestelling kunnen annuleren. Geld zal nog worden teruggestort.
Zie toelichting algemene beoordeling voor mijn visie op het geheel.
Hallo Jinn!
Helaas is het momenteel zo ongekend druk, dat wij momenteel niet de service kunnen bieden die je van ons gewend bent.
Wij vinden dit minstens net zo vervelend als jij. Wij werken dan ook met man en macht, een driedubbele bezetting en verschillende shifts om iedere klant zo snel en goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.
Helaas helpen zelfs deze maatregelen niet om de drukte aan te kunnen.
Onze oprechte excuses voor het ongemak.
Algemeenalternate is en oude bekende dus ik heb hun aangeraden aan kennisen en vrienden. goede prijzen, leuke shop. betaling werkt altijd. goed.
VerzendingGeen idee wat er speelt maar ze zijn door de coronacrisis machteloos en ergens gaat dit heel erg fout en verdwijnen pakjes en heeft niemand iets gezien en is de klanten service onbereikbaar... geld weg, geen product, geen support. zaak voor de advocaat vrees ik.
Klantenserviceidem ditto verzending: zelfde verhaal.
AlgemeenDe website is prima, en tot het betaalproces verloopt alles prettig, zoals verwacht. Alleen de klantenservice is niet te bereiken....
KlantenserviceIk heb alternate heel vaak geprobeerd te contacteren, maar steeds krijg ik hetzelfde bericht dat het heel druk is, en de verbinding verbroken wordt. Na letterlijk 8x bellen wordt dit wel irritant.... ook heb ik een mail gestuurd waar ze ook niet op hebben gereageerd.
**uiteindelijk reageerden ze toch nog redelijk snel per mail, maar telefonisch nog steeds onbereikbaar...
AlgemeenWat kan er misgaan bij de levering van twee knipex tangen? Teveel, uitleg volgt hieronder bij het stuk over de klantenservice.
Achteraf gezien denk ik dat ik mij teveel heb laten leiden door de prijs in plaats van door eerste reviews.
Aanvulling, een en ander speelde in de eerst helft van februari 2020, er was dus nog geen sprake van drukte door de Coronacrisis. Aanvankelijk wilde ik geen review plaatsen maar omdat ik meer en meer negatieve ervaringen over Alternate hoor en lees heb ik dit alsnog gedaan.
Verzending gaat redelijk vlot.
KlantenserviceAlternate kwam als goedkoopste naar voren in mijn zoektocht naar een tweetal knipex tangen. Ik had geen ervaring met Alternate, de reviews waren niet super maar wat kan er misgaan met de bestelling van twee knipex tangen?
De beide tangen besteld en bij aankomst bleek dat er voor één van de tangen een verkeerd model is geleverd. Het nummer op de (doorzichtige) verpakking klopte echter wel. Het lijkt er dus op dat er stickers met een verkeerd artikelnummer op een product terecht zijn gekomen.
Omdat de nummers en de tangen erg op elkaar lijken (het enige zichtbare verschil is een toevoeging aan het model nummer en de kleur) heb ik een uitgebreide melding gemaakt bij de klantenservice. Compleet met foto's van de tang, de verpakking, en links naar de verkeerd geleverde tang en een link met foto van de tang die geleverd had moeten worden. Alles zo compleet mogelijk om verdere verwarring te voorkomen.
Na een aantal dagen kreeg ik een reactie van de klantenservice dat er iets mis was gegaan, de verkeerd geleverde tang mocht ik houden en de juiste tang zou naar mij opgestuurd worden.
Een paar dagen later een nieuw pakketje van Alternate, helaas is het weer misgegaan en krijg ik een tweede exemplaar van de tang die de eerste keer goed geleverd was. Hierop heb ik weer contact gezocht met de klantenservice en toen kreeg ik de reactie dat ik dan alles maar terug moest sturen. Dat schoot bij mij in het verkeerde keelgat, ik had heel duidelijk uitgelegd wat er mis was gegaan en het leek erop dat ze er geen enkele energie in hebben gestoken om dit te controleren. De schuld werd neergelegd bij hun leverancier terwijl de stickers op de verpakking er alle schijn van hebben dat ze van Alternate zelf zijn.
Ondertussen was ik er wel klaar mee en heb ik alternate aangegeven dat ik het een erg vreemde gang van zaken vond dat ik een artikel eerst mag houden en het vervolgens alsnog terug moet sturen. Dus heb ik ze verzocht het verkeerd geleverde artikel te crediteren en de rest zo te laten. Dit werd "onder coulance" gehonoreerd omdat ik de artikelen niet terug zou willen sturen. In plaats van de hand in eigen boezem te steken krijg ik dus ook nog een sneer na.
Alle mails werden ondertekend door dezelfde persoon, dus het lijkt mij niet dat er hier verwarring is ontstaan doordat er verschillende medewerkers mee bezig zijn geweest.
Aanvankelijk werd er op de site geclaimd dat de klantenservice binnen een dag zou reageren maar dat viel nogal tegen. (Gaandeweg het proces werd er een melding op de site geplaatst dat ze erg druk waren.)
Hi!
Het spijt mij te vernemen dat je niet de service hebt gekregen die je van ons verwachtte. We willen natuurlijk wel dat je de goede tang geleverd krijgt.
Je kan eventueel een mail sturen naar klantenservice@alternate.nl (dit mag ook dezelfde mail zijn die je in eerste instantie hebt gestuurd). Dan nemen wij contact op met ons magazijn om dit te controleren.
Dit duurt momenteel wel langer dan normaal, dus helaas kunnen wij niet meteen zeggen wat er is misgegaan.
We willen je uiteraard verder helpen, indien je dit nog wenst van ons. Onze oprechte excuses voor het ongemak.
AlgemeenVaak wat besteld zonder enige problemen met levering. Nu een game headset besteld en zou volgende dag geleverd worden door DHL. Tot nu op heden niks ontvangen terwijl DHL zegt dat ze langs zijn geweest. Niks door mijn brievenbus over dat het bij de buren is bezorgd. Headset is dus foetsie. Alternate zegt dat DHL wel gewoon heeft geleverd.
VerzendingZou volgende dag geleverd worden maar tot op heden niks gekregen.
KlantenserviceGebeld naar Alternate maar krijg zoals veel zeggen een bandje voor. Via email zijn ze kort door de bocht. DHL zegt dat ze geleverd hebben (wat dus niet zo is) en daar moet ik het mee doen.
Hi Davey!
Het spijt me te horen dat we niet de service hebben geboden die je van ons gewend bent. Graag vernemen we alsnog een mail van je, zodat we dit goed op kunnen pakken.
Helaas duurt dit momenteel langer dan je van ons gewend bent, zoals je zelf al opmerkte. We zullen er hoe dan ook achter komen wat er is gebeurd met je bestelling.
Onze excuses voor het ongemak.