Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenOp 9 mei een bestelling gedaan. Nadien niets meer gehoord van Alternate. Op 14 mei een mail gestuurd ook daarop krijg ik geen reactie. Als ik bel wordt er gezegd dat het erg druk is en dat de verbinding wordt verbroken. Erg slechte service, ik zou niemand aanbevelen hier te bestellen.
KlantenserviceDe communicatie is ontzettend slecht. Men gooit het dan op de drukte, wat begrijpelijk is. Maar helemaal geen communicatie is voor een commercieel bedrijf onbegrijpelijk.
Hi!
Helaas is het momenteel ontzettend druk, waardoor wij onze klanten niet op tijd te woord kunnen staan. Ook hebben we een maximaal aantal wachters ingesteld, zodat mensen niet te lang in de wacht staan voordat ze iemand spreken.
We zullen je mail zo snel mogelijk oppakken en je verder helpen! Onze excuses voor het ongemak.
AlgemeenIk was op zoek naar een Tv voor op de slaapkamer , bij alternatate uitgekomen op deze superdeal , 509 Euro : https://tweakers.net/pric...ips-50pus7304-zilver.html
VerzendingRond 12 uur smiddags besteld op 18-05-2020 , om 10 uur sochtends geleverd op 19-05-2020 , prima snelheid. Geen beschadigingen , top !
AlgemeenMoederbord en geheugen besteld voor mijn nieuwe build. Mobo bleek defect, nu al 2 weken aan het wachten op reactie op mijn mailtjes en het retourformulier.
VerzendingPrima, snel verzonden!
KlantenserviceMoederbord en geheugen besteld voor mijn nieuwe build. Mobo bleek defect, nu al 2 weken aan het wachten op reactie op mijn mailtjes en het retourformulier
Beste,
wat ontzettend vervelend dat je moederbord defect lijkt te zijn, hier willen wij je uiteraard graag bij verder helpen. Wij zullen jouw e-mail zo snel als mogelijk in behandeling nemen en een retourformulier naar je opsturen zodat dit kosteloos naar ons geretourneerd kan worden.
AlgemeenOver het algemeen heel tevreden over Alternate. Doe hier al jaren mijn bestellingen zonder probemen. Door de Corona-crisis gaat alles wat trager.
VerzendingIk vind dat de verwachting van de klanten bijzonder slecht gemanaged wordt. Mijn bestelling staat al een hele tijd op "Uw bestelling wordt door onze afdeling logistiek verwerkt.". Er is nergens op de website een verwachte verzendtijd te vinden en de klantenservice is moeilijk te bereiken. Als je duidelijk communiceert wat de actuele verwachte verwerkingstijd is, kunnen klanten ook een betere afweging maken of ze nu wel willen/moeten bestellen. Ik vermoed dat je dan ook minder vragen op de klantenservice krijgt.
KlantenserviceDe maximale wachtrij telefonisch is 5 wachtenden, daarna wordt de lijn afgeknepen (je komt niet in de wachtrij als je de 6e beller bent, dan wordt de verbinding verbroken). En zelfs met die wachtrij duurt het ongeveer 25-30 minuten voordat je geholpen wordt. Ik heb dus uiteindelijk tig keer moeten bellen voordat ik in de wachtrij uitkwam en dan heb je tijdens het wachten ook geen gemiddelde wachttijd. Wederom is het managen van de verwachting ver te zoeken.
Overigens ben ik telefonisch erg netjes te woord gestaan toen ik iemand te spreken kreeg. Ik begrijp daar dat de verwerkingstijd(+assemblage) van producten die op voorraad ongeveer 2-3 weken betreft. Als ik dit eerder had geweten, had ik mijn bestelling misschien eerder geplaatst om tijdiger mijn product binnen te hebben.
Beste,
helaas is het momenteel zo ongekend druk, dat wij momenteel niet de service kunnen bieden die je van ons gewend bent. Wij vinden dit minstens net zo vervelend als jij. Wij werken dan ook met man en macht, een driedubbele bezetting en verschillende shifts om iedere klant zo snel en goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Helaas helpen zelfs deze maatregelen niet om de drukte aan te kunnen.
Onze oprechte excuses voor het ongemak.
AlgemeenBestel al jaren bij Alternate ivm gemak prijs en correctheid.
De laatste weken is het helaas bedroefend. Corona of niet.
Op 6 Mei een incomplete zending ontvangen, het artikel van 999 euro zat er niet bij.... Bellen kon niet alleen per mail, vandaag 18 mei eindelijk antwoord na 12 dagen. Maar goed het antwoord is niet toereikend.
Snap dit echt niet telefoontjes aannemen en email beantwoorden lijken mij toch echt geen probleem tijdens corona. Je kunt dit desnoods van thuis doen lijkt mij en je kunt meters uit elkaar zitten om te mailen en te bellen.
Kan vandaag wel bellen er zijn 5 wachtende voor mij, nu 25 minuten later heb ik er nog 4 voor mij............ na 40 minuten nog 3 personen het schiet op
Wat ik niet begrijp is al het zo ontzettend druk is (wat goed is voor de omzet), neem dan wat extra mensen aan, veel mensen zitten nu thuis omdat ze ontslagen zijn. Wat is hier nu voor hogere logica bij nodig...
Ben al meer dan 10 jaar klant maar het wordt voorlopig even geen Alternate voor ons..
Helaas........
Twee produkten besteld een muurbeugel en een maaier.
De beugel komt met wat vertraging redelijk op tijd aan, maar in het schrijven staat dat het 1 zending is met 2 artikelen. De maaier van 999 euro zit er niet bij.
Bellen kan niet, alleen per mail, hierop heb ik nu na 12 dagen antwoord....
Nou ja antwoord, zit nu aan de telefoon terwijl ik dit schrijf
Je zult begrijpen na bovenstaande relaas, niet echt geweldig.
Ze zijn er niet binnen een acceptabele tijd
Beste,
wegens ongekende drukte hebben wij onze telefonische wachtrij ingekort zodat onze klanten niet te lang meer in de wacht hoeven te staan. Hierdoor zal echter bij te veel wachters de verbinding wel verbroken worden. Wij werken met man en macht om iedereen zo snel als mogelijk te woord te kunnen staan en verder te kunnen helpen. Onze oprechte excuses voor het ongemak.
AlgemeenAl jaren klant bij Alternate. Niet altijd de goedkoopste en soms mis je dat ene specifieke product, maar door de bank genomen een prima webshop. Zorg er wel voor dat je als je komponenten koopt je goed kijkt en researcht of producten kompatibel zijn. Niet alle gegevens van een product staan erbij, maar meestal kun je een besluit maken op basis van de informatie bij het product.
VerzendingDe bezorging ging over het weekend heen, want ik had deze vrijdag besteld. Ik kan me voorstellen dat sommigen dat niet in orde vinden, maar het zijn in tijden van Corona begrijpelijk: Ik vond het okee en ik had geen haast. Bij aflevering heb ik het product in goede staat ontvangen.
AlgemeenNa lange tijd besloten Mini ITX te bouwen.
Systeem op Tweakers samengesteld en alles besteld bij Alternate.
Door Corona? Telefonisch onbereikbaar. Niet echt klantvriendelijk.
Drie dagen na ontvangst pas reactie op mijn vraag over levertijd.
Hi!
Het spijt me te vernemen dat een reactie vanuit onze kant te laat kwam. Gelukkig is je bestelling toch aangekomen. Wij wensen je hoe dan ook veel plezier met je bestelling!
AlgemeenIk had iets besteld wat op voorraad zou zijn, dat bleek niet het geval. En dat was geen probleem geweest als ze dat ook communiceren, helaas gebeurde dat niet.
KlantenserviceIk heb ze geprobeerd te bellen, maar ze nemen niet op. Ze hebben het druk zeggen ze en verbreken dan de verbinding. Toen heb ik ze maar gemaild, een antwoord heeft een week op zich laten wachten. En nog een week voordat mij order was geannuleerd en geld terug gekregen
Hi!
Het is momenteel ongekend druk bij ons op de klantenservice.
We werken met verschillende shifts en collega's van andere afdelingen om onze mails zo snel mogelijk te beantwoorden, maar helaas mogen deze maatregelen niet baten. Daarnaast hebben we een maximaal aantal wachters ingesteld aan de telefoon, zodat onze klanten niet uren in de wacht hoeven staan.
We doen ons best om je zo snel mogelijk te woord te staan. Onze excuses voor het ongemak.
AlgemeenAlternate, altijd goed. Website overzichtelijk en veel producten ruim op voorraad. Goede prijzen en snelle leveringen.
VerzendingGoed verpakt & binnen 24 uur geleverd
Algemeensite is duidelijk en overzichtelijk. Punt van aandacht wanneer je zelf component uit gaat zoeken houd goed rekening met compatibiliteit van de componenten onderling dit wordt niet weer gegeven op de site dus zul je zelf lichtelijke onderzoek moeten doen.
Echter stel je een pc samen via de pc builder heb je gegarandeerd de juiste componenten die vlekkeloos samen gaan.
verzending is gegaan naar wens en zoals beloofd, avond ervoor volgende dag in huis.
doos was lichtbeschadigd maar dit kan ook door PostNL gebeurd zijn computer kast was verder volledig intakt
AlgemeenDe bestelling is op de site natuurlijk makkelijk te vinden en te bestellen . Ik ben reeds 10 jaar een tevreden klant van Alternate. Betalingen doe ik altijd achteraf via AfterPay.
VerzendingHelaas verliep de levering niet goed omdat de inhoud van het pakketje verdwenen was.
KlantenserviceNadat ik mijn bestelling op het Post NL afhaalpunt in Purmerend had afgehaald bleek de verpakking helaas open gemaakt en was mijn AMD Ryzen 9 3950X processor er uit gehaald helaas. Nadat ik dit had gemeld bij Alternate is dit zeer professioneel opgepakt en opgelost allemaal. Na onderzoek werd besloten om een nieuwe 3950X op te sturen n.l. Mijn dank is groot en nogmaals bedankt voor de perfecte service .
AlgemeenAl jaren vaste klant als ik niets nieuws nodig heb en ben ook al jaren zeer tevreden
Prima PoE switch met levenslange garantie voor een mooie prijs
Perfect verpakt en snel geleverd in deze tijd
AlgemeenAlternate heeft een heldere webshop. Het hele proces verloopt altijd vlekkeloos.
Ik zocht een adapter van mini-HDMI naar HDMI. Alternate heeft ook de goedkope versies, zodat ik niet meteen 30 euro hoef neer te tellen
Keurig binnen een dag geleverd.
AlgemeenIk bestel wel vaker iets bij alternate en gaat altijd zonder problemen. Duidelijke communicatie over wanneer het pakket is verstuurd.
Enige minpuntje vind ik, bij een artikel met gratis verzending geld dit niet meer wanneer je een tweede artikel toevoegd zonder gratis verzending.
Algemeenbestellen was zo gedaan kreeg gelijk een mail dat ik wat had bestelt dag er na binnen
Verzendingkwam de dag er na thuis van me werk en het zat netjes in de brievenbus
Klantenservicegeen klachten alleen 6 mails over dat me bestelling is verwerkt enzo vindt ik een beetje veel
AlgemeenBestelling van moederbord, CPU en geheugen combinatie is prima verlopen bij Alternate. N.a.v. mijn vraag over welke BIOS versie het moederbord out of the box had, werd er aangegeven dat dit niet bekend was, maar dat deze kosteloos tot de laatste geupdated kon worden.
De kleine vertraging die dit met zich mee zou brengen heb ik voor lief genomen, en al met al vond ik de verzending niet merkbaar lang duren gezien de huidige omstandigheden.
Op deze manier is het voor mij een prima eerste ervaring geweest bij Alternate.
AlgemeenHelaas lukte het Duitse warehouse niet om mijn bestelling bij de Nederlandse tak van Alternate te leveren. Of het lag aan Corona, drukte of vermist pakket bij de vervoerder is mij niet duidelijk geworden.
Na één telefoontje naar de klantenservice, een paar e-mails en wat geduld is dit goed afgehandeld. Geld terug, en ergens anders besteld.
Zie mijn korte toelichting.
AlgemeenHarde schijf besteld, welke op voorraad zou zijn en de volgende dag geleverd worden. Dat is uiteindelijk 5 dagen geworden. Ik heb een paar keer geprobeerd de klantenservice te bellen, maar nooit iemand aan de lijn gekregen omdat "wegens drukte wordt de verbinding nu verbroken". Ik heb uiteindelijk mijn spullen gekregen, maar dit was meteen de laatste keer dat ik iets bij deze winkel bestel.
VerzendingProduct was direct leverbaar, en het pakket is snel aangemeld bij Post.NL, maar vervolgens duurde het een aantal dagen voordat ik het ook echt heb ontvangen.
KlantenserviceHet is me niet gelukt om de klantenservice te bellen. Op meerdere momenten wordt de verbinding automatisch verbroken omdat het te druk zou zijn.
Hi!
Het is momenteel ongekend druk bij ons op de klantenservice.
AlgemeenAlternate heeft een hele overzichtelijke en betrouwbare website. Momenteel bestel ik al misschien meer dan 10 jaren en nooit probleem ontstaan. Prijzen zijn altijd scherper dan elders. Favoriete webshop van me.
VerzendingAltijd op tijd verzonden en geen probleem meegemaakt met het hele proces.
KlantenserviceAltijd klaar om je te helpen. Dankje wel jongens.
AlgemeenBestelling en betaling is gemakkelijk, website is duidelijk, maar daarna begint de ellende en krijg je geen contact.
VerzendingBestelling zou 4 mei verzonden zijn, maar de track en trace link geeft aan dat de zending wel is aangemeld maar nog niet ontvangen door DHL. Klantenservice is telefonisch onbereikbaar (verbinding wordt verbroken wegens drukte) en op e-mail wordt niet gereageerd.
Uiteindelijk na heel vaak proberen 13 mei iemand aan de lijn gekregen. Onduidelijk is wat er met mijn bestelling is gebeurd. Ze wilden een nieuwe order aanmaken, maar product is niet meer op voorraad nu, dus ik heb mijn geld teruggevraagd. Ik heb daarvan een bevestiging gekregen per e-mail, ik wacht het af.
Update 18-5-2020: Inmiddels heb ik mijn geld teruggekregen.
De klantenservice is onbereikbaar, verbinding wordt telkens verbroken wegens grote drukte. Uiteindelijk na heel vaak bellen en 30 minuten in de wacht gehangen te hebben kreeg ik iemand te spreken.
Hi!
Het is momenteel ongekend druk bij ons op de klantenservice. Hierdoor kunnen wij de mails niet binnen een aantal werkdagen beantwoorden.
Onze excuses voor het ongemak.