ALTERNATE.nl

Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl

Beste Alternate,
Op dit moment zit ik 54 Dagen zonder laptop.
De laptop is ter reparatie aangeboden en hierna kwijt geraakt bij DHL.
De bezorgstatus geeft bezorgd maar dit is nog altijd niet gebeurt.
Jullie verschuilen jullie zelf achter het post onderzoek en bezwaar dat afgewacht moet worden.
Wat zouden jullie er zelf van vinden als je zo als klant behandeld word?
Je baan dreigt kwijt te raken omdat je laptop waar je 90% op werkt niet terug komt?
En er gewoon NIET wordt meegedacht.
Het gaat hier om een laptop van maar liefst 2000 euro die ik al bijna 2 maanden mis.
Dit is simpelweg oplichting en hier ga ik deze week ook officeel aangifte van doen.
Ook zal ik een officiële aansprakelijkheidsstelling opsturen waarin ik jullie aansprakelijk stel voor al die tijd dat ik niet heb kunnen werken en geen inkomen heb kunnen verdienen.
Ik weet dat de reactie die jullie gaan geven is, we moeten afwachten.
Maar dat heb ik inmiddels al lang genoeg gedaan.
Als jullie een normale en goede webshop zijn bieden jullie me een oplossing, het aankoopbedrag terug.
Want geen enkele haar op mijn hoofd durft nog te denken dat ik ooit nog een bestelling plaats bij een simpelweg trieste webshop zoals Alternate.

Ik geef jullie nog de laatste kans om dit fatsoenlijk op te lossen en na te denken waar jullie nu eigenlijk mee bezig zijn.

Retour: 563311
Ordernummer: 257430389

Bedankt voor je review.
Wij vinden dit uiteraard minstens net zo vervelend als jij. Zoals meerdere malen toegelicht dienen hiervoor bepaalde procedures opgevolgd te worden zodat er nagegaan kan worden wat er met het pakket aan de hand is. Indien je het niet eens bent met de uitkomst hiervan hebben wij dan ook aangegeven dat je een e-mail mag sturen naar klachten@alternate.nl zodat zij dit kunnen nagaan voor je.

Fijne site om te bestellen! Ik kon perfect onderdelen vinden via PC building. Snelle levering, wat een grote meevaller was.

Snel en goed.

Makkelijk via pc builder onderdelen besteld. Het assortiment bij Alternate is groot en veelzijdig. En onderdelen zijn makkelijk te vinden.

De kartonnen doos was eigenlijk te licht van structuur waardoor makkelijk beschadigingen aan ( dure ) onderdelen zouden kunnen ontstaan. Er was echter geen schade aan onderdelen of kartonnen doos.

De bestellingen verlopen over het algemeen probleemloos. Desondanks zijn er wel verbeterpunten. Als eerste de verzendkosten. Als ik bijvoorbeeld een NAS koop van meer dan € 1000 moet ik toch nog verzendkosten betalen. Bij heel veel anderen betaal je vanaf een bepaald bedrag geen verzendkosten meer. Dan de levertijd. Ik reken er eigenlijk op dat ik mijn bestelling nooit de volgende dag geleverd krijg, hoe vroeg ik ook bestel. Soms lukt het echter ineens wel. Geen idee wat nu het werkelijke levertijd beleid is.
Over het algemeen redelijk tevreden over Alternate.

Verzending gaat eigenlijk altijd goed. De artikelen worden goed verpakt. Zie ook mijn opmerking hierboven over het levertijd beleid.

Ik heb slechts één keer de klantenservice nodig gehad voor een probleem met een PC die ik bij Alternate gekocht had. De "hulp" die ik kreeg was onvoldoende, alleen een standaard antwoord in de stijl van start opnieuw op of installeer Windows opnieuw. Dat had ik zelf natuurlijk al lang bedacht. Uiteindelijk door de klantenservice van de fabrikant van het moederboard beter geholpen.

De bestelling is goed verlopen, netjes en snel geleverd. wel vind ik het stukje verzendkosten wat onduidelijk, ik had een product besteld met gratis verzending, echter ook 2 producten waar dit niet het geval was, dus werd er uiteindelijk toch 4,95 verzendkosten gerekend. Ik denk dat het duidelijker is, dat als je een product besteld waarbij de actie gratis verzenden is, je de overige producten ook gratis geleverd kan krijgen. Dat zou wat duidelijker kunnen zijn, gezien de bestelling in 1 doos geleverd werd.

Prima en snel.

Sinds de begindagen al klant van Alternate. Veel besteld, zowel privé als zakelijk. Ook enige tijd klant geweest van de zakelijke tak. De laatste jaren bestel ik vaker bij een winkel 'om de hoek', maar dat is meestal omdat ik het product dan ook direct nodig heb. Voor sommige producten blijf ik Alternate trouw. In de begindagen van de Covid-19 pandemie enkele vervelende ervaringen gehad, mede omdat Alternate nagenoeg onbereikbaar was en pakketten veel te laat aankwamen, maar op een schaal van de in totaal 239 bestellingen tot nu toe, zijn die drie ervaringen verwaarloosbaar. Daar kan ik geen slechte(re) waardering voor geven. Al met al, ook al is de prijs in veel gevallen hoger t.o.v. andere webshops, blijft Aternate voor mij een top 5 winkel.

Zie mijn korte toelichting hierboven aangaande de ervaring met Alternate als webshop.

Eigenlijk mag ik niet klagen over de klantenservice. Helaas moet ik wel stellen dat voorheen, tot en met 2015, ik een beter oordeel en een betere ervaring had met de klantenservice. Kleine(re) jongens worden groot en daar hoort vrijwel altijd een andere inzet bij, in dit geval een klantenservice die inzake afhandeling enigszins Amerikaans afhandelt in plaats van het goede oude 's Neerlandse.
Dat is een keuze, daar kan over gediscussieerd worden.

Bedankt voor je review.
Wij waarderen het enorm dat je dit duidelijk geformuleerd hebt wij zullen dit zeker meenemen zodat dit in de toekomst wellicht verbeterd kan worden. Hierbij hopen wij je in de toekomst dan ook zeker nog vaker van dienst te mogen zijn.

Echt een top winkel! Had een case besteld voor mijn nieuwe pc build en had de bestelling de volgende dag in huis. De prijs was ook top vergeleken met andere winkels. Nogmaals echt een top winkel.

Bestelling besteld in de avond en hem gelijk de volgende dag in huis gekregen. Niks beschadigd e.d

Een winkel waar ik regelmatig spullen koop. Als ik ze voor 22:00 bestel zijn ze bijna altijd de volgende dag in huis. Ze zijn regelmatig ook de goedkoopste.

's Ochtends besteld en rond het middaguur verzendbevestiging. Site is overzichtelijk, keuze is groot, en de outlet aan te bevelen, om producten met een leuke korting te kopen.

Alles degelijk verpakt en ik werd goed op de hoogte gehouden van de voortgang van de bestelling/verzending, netjes track and trace codes ontvangen.

Weder om weer geslaagd voor een bouwproject bij Alternate. Het leuke van de PC builder is dat er een foefje in zit dat je niet een moederbord kunt bestellen met AMD socket en vervolgens per abuis een intel processor besteld. Plus mooi overzichtelijk. Ook de prijzen zijn zeker wanneer je op een adres wilt bestellen, marktconform! Aanrader.

Volgende dag geleverd! Keurig verpakt. En alles klopte met de bestelling.

Goede klantenservice, een van de weinigen die de mails binnen 24 uur beantwoord!

Ik koop al jaren bij Alternate, eerst in de fysieke winkel in Ridderkerk en later on-line. Over de web site niets te klagen, producten zijn goed vindbaar en betaalproces ook prima. Alleen de after sales laat erg te wensen over.

Ik had 4 reepjes geheugen besteld en deze werden in een brievenbuspakketje verzonden, zonder extra bescherming. Daarnaast kwam het product uit Duitsland waardoor de levering 3 dagen duurde.

Op woensdag het product ontvangen en al snel bleek één reepje defect. Via klantenservice retour aangemaakt en dezelfde middag product geretourneerd en middels een stickertje aangegeven welk reepje defect is. Inmiddels een week verder en de retour is nog niet verwerkt... Lange wachttijden bij de klantenservice. als het product retour wordt genomen en ik wil een vervangend product dan kost het weer 3/4 dagen voordat ik het in huis heb en ben ik al met al 2 weken verder (!).

Dit is niet wat ik van Alternate gewend ben :(

Beste Erik,
Bedankt voor je review.
Wij vinden het natuurlijk erg vervelend om te moeten vernemen dat je RAM stickje defect is wat wij graag zo snel mogelijk voor je oplossen. Vanwege de ongekende drukte kan dit momenteel wat langer duren dan normaal gesproken, onze oprechte excuses hiervoor. Wij werken met man en macht om je hier zo snel mogelijk mee verder te kunnen helpen!

Onmogelijk om te betalen met mijn VIsakaart
Kaart nadien probeert bij andere website en werkt wel gewoon.

Bedankt voor je review.
Wat vervelend om te moeten vernemen dat je hiermee wat problemen ervaart. Je kunt hiervoor uiteraard contact met de klantenservice opnemen zodat zij dit kunnen nakijken voor je. Wellicht kan het via die weg opgelost worden.

Niet de eerste keer dat ik hier bestel. Ervaring blijft goed, de levering oversteeg mijn verwachting. 's Ochtends twee artikelen besteld, begin avond geleverd op de zelfde dag.

Zoekfunctie/filter functie op de site zou wel beter kunnen.

's Ochtends besteld, 's avonds geleverd. Top natuurlijk.

Ik bestel geregeld onderdelen bij Alternate. Communicatie is goed, snelle verzending en verschillende mails om de voortgang van de bestelling weer te geven.

Website kan op sommige punten beter, vooral het filteren binnen een rubriek.

Op de verzending heb ik niks aan te merken, vrijwel altijd snel en goed verpakt.

Ik heb een aantal keer te maken gehad met de klantenservice, waaronder 3x het terugsturen van een defecte NZXT Kraken X63 RGB koeler. Aanvraag, verwerking van de RMA en een vervangend product opsturen ging zonder enige moeite. Uiteindelijk bij het kiezen van een alternatief werd het verschil in prijs netjes teruggestort. Dikke pluim voor de aftersales van Alternate.

Beste,
Bedankt voor je postieve review. Wij vinden het erg prettig om te mogen vernemen dat dit aan jouw wensen en verwachtigen voldaan heeft.

---

Nog geen ervaring mee, maar dat is bij alle bestellingen die ik heb gedaan ook niet nodig geweest. ;-)

Volgende dag geleverd! Keurig verpakt. En alles klopte met de bestelling.

Heb er al vaker besteld en het is echt een goede shop. Gelukkig nog nooit service nodig gehad.

Stevig verpakt, hooguit een wat grote doos voor een klein product. Ik besteld een compact toetsenbord (wellicht net te groot voor een brievenbuspakket) en de doos was gigantisch.

Duidelijke webshop , prachtige producten , snelle levering .
Top voor elkaar , aanbeveling om de webshop te bezoeken 👍

Vaker bij Alternate besteld, wilde een monitor aanschaffen die bij Alternate net wat duurder was dan andere winkels. Maar vanwege de goede service en de ervaringen in het verleden toch voor deze winkel gekozen. Besteld met leverdatum zaterdag, maar hij werd vrijdagavond al geleverd. Levering systeem was heel duidelijk en vrij accuraat qua tijdstip. Aan de ene kant fijn dat ze sneller leveren, aan de andere kant vreemd, want je geeft bewust een dag later aan en dat negeren ze dan klaarblijkelijk. Stel ik was er die vrijdag avond niet, dan weet ik niet of ze zaterdag opnieuw zouden leveren.

Zie toelichting

I knew what i wanted and also ordered from alternate before, so all steps are easy.

Ordered the product on Friday evening around 20:00 with the idea that it will be delivered on Monday.
To my surprise, itarrivedd on Saturday before 15:00

Vanwege het falen van een processor de klantenservice (zakelijk) nodig gehad. Ook al kunnen soms dingen beter, de ondersteuning en snelle werkwijze die afgelopen week heeft plaats gevonden verdient erkenning. Positieve ervaringen dienen ook benadrukt te worden!

DHL wordt gebruikt voor de duurdere componenten, helaas heeft die geen goede reputatie in deze wijk en kost het DHL een dag meer dan PostNL. Dat gezegd, daarmee was het nog steeds goed.

De zakelijke klantenservice is er eentje om te benadrukken. Waar de normale het druk heeft, in het verleden niet foutloos was, is de zakelijke afdeling snel en efficient te noemen.

Alhoewel telefoneren wel echt het advies is voor het regelen van zaken, is de snelheid waarmee er mee wordt gedacht en de technische collega op de achtergrond uitsluitend met gerichte vragen wordt belast zeer goed te noemen. Op een zeer vlotte manier wordt er gedacht in wat er moet gebeuren, voorraad gecontroleerd en meteen toegewezen als vervangende aanschaf. Dit is mogelijk voor zakelijk het enige niet 5-ster deel want je zit nog wel vast aan het 'koop maar even een extra onderdeel' verhaal. Dat is niet ideaal, maar dat er meteen wordt gekeken naar refurbished en/of snelle goedkope oplossingen is dat wel. Niet meteen de duurste vervanging, maar de snelste en beste oplossing voor het probleem voor je.

De zakelijke afdeling heeft in een paar telefoontjes er wel voor gezorgd dat de server weer overeind is... een cpu is op RMA en tot de uitslag daarvan staat het niet stil hier. Dat had veel minder ondersteunend kunnen plaats vinden en beduidend langzamer.

Dank heren (en mogelijk dame, doch uitsluitend heren aan de lijn gehad).

Zakelijk aan te raden!

Beste,
Bedankt voor je positieve review met complimenten, wij waarderen dit ontzettend. Wij hopen je in de toekomst nog eens van dienst te mogen zijn.

Scorekaart voor ALTERNATE.nl