ALTERNATE.nl

Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl

De communicatie verliep vlot en correct en de bestelling werd keurig en snel afgehandeld. Bestelling met vooruitbetaling werd super snel afgehandeld na mijn betaling.

Het pakketje was gelukking goed ingepakt, want het was zwaar mishandeld door de pakjesdienst. Mijn toetsenbord kwam tot mijn verbazing heelhuids uit de doos.

Ik had eerst een verkeerde bestelling geplaatst, maar na een emailtje werd dat snel door de klantendienst rechtgezet.

Computer onderdelen besteld voor nieuwe computer. Vooral de cpu was hier erg goedkoop. Alles was snel aangekomen en in goede staat.

Bezorging was erg snel, op vrijdagavond bestelt en kwam zaterdag ochtend albaan. Pakket zag er in goeie staat uit maar had liever wat meer bescherming gezien. Cpu zat in de doos zonder bubbeltjes plastic of andere bescherming. Producten aade

Enige webshop die de pc case die ik zocht op voorraad had staan. Snelle levering en in goede orde ontvangen.

Goed verpakt en in goede staat afgeleverd.

Makkelijk te bestellen, zonder gekkigheid. Betrouwbaar en snel. Gewoon goed, maar graag zonder verzendkosten op een setje RAMs van onder de honderd gram.

Gewoon mooi op tijd, wel apart dat er overal 5 euro verzendkosten bijkomt.

Met grote spoed had ik een processor nodig, Alternate had deze op voorraad en kon tegen een mooie prijs snel leveren! Met andere woorden, top!

Goed verpakt en ontzettend snel geleverd door Alternate! Met andere woorden, erg positief!

Product besteld bij Alternate omdat het de enige webshop was die het zogenaamd op voorraad had. Ik bestelde eigenlijk nooit meer wat bij Alternate, maar besloten ze weer een kans te geven. Op de website stond 'Vandaag besteld, volgende werkdag in huis'. Dat werd 3 werkdagen later. Product wel goed verpakt en netjes aangekomen

Ik had het product (RAM) besteld omdat ik in de veronderstelling was dat het setje RAM dat ik had, defect was. Het bleek echter niet aan het geheugen te liggen, maar aan het moederbord.

Klantenservice niet gesproken, maar enige vorm van service / coulance is niet meer aanwezig bij Alternate. Ik bestel volgende keer weer ergens anders.

Beloofde verzendsnelheid (volgende werkdag) blijkt Alternate niet na te kunnen komen, dat werd 3 dagen later. Geen communicatie, geen update, niks.

Geen contact opgenomen met klantenservice om het retour te bespreken, maar toch besloten het product terug te sturen. Werd niet geaccepteerd omdat dit buiten de standaard retourtermijn van 14 dagen viel. Ze staan in hun recht, maar enige vorm van coulance of service is hier niet meer aanwezig.

anzich snel geleverd en redelijke prijzen met een goed aanbod. Alleen vind ik het dan wel weer erg jammer dat als er iets defect is en je het retour wilt sturen er 5,95 standaard in mindering op de terug te ontvangen financien wordt gebracht. Dit is mag wettelijk gezien niet eens. Maar wordt door alternate onder het kopje "herroepingsrecht" gezet, waarbij het wel mag. Echter een defect product hoort niet onder herroepingsrecht. Ook na het wijzen op de wet blijft Alternate proberen om de kostten er voor te verhalen op de klant.

de verzending van de producten gebeurde met voldoende zorg en snelheid.

het blijven aanhouden dat elke retour gebruik maakt van herroepingsrecht is onjuist, dus zeer onprofesioneel.

Hi Tvdl2000,

Bedankt voor je review.
Herroepingsrecht is niet hetzelfde als een garantieafhandeling. Voor een defect product brengen we deze kosten niet in rekening. Voor retourrecht daarentegen mogen we de transportkosten in rekening brengen wanneer je gebruik maakt van ons retourlabel.

Mocht er toch iets fout zijn gegaan bij de afhandeling van jouw retour, wil ik je vragen om een mail te sturen naar feedback@alternate.nl.

Bij veel webshops hanteren ze werkdagen om te leveren. Bij Alternate ontving ik mijn processor netjes in het weekend!

Zelfs in het weekend leveren ze uit. Dit is niet bij elke webshop het geval.

Goede en duidelijke website. De producten waren makkelijk te vinden en het was makkelijk om te bestellen en te betalen. Ik heb daar een CPU en RAM gehaald en ik ben er erg tevreden mee.

Ik had het rond 22:00 besteld en had het de volgende middag in huis. Alles was goed en stevig ingepakt en de onderdelen waren in goede staat afgeleverd.
Ik ben goed op de hoogte gehouden van de bestelling en de status daarvan. Het was makkelijk te volgen door track & trace.

Eenvoudig te bestellen, goed op de hoogte gehouden en de levering was snel. Blij mee!

Je wordt goed op de hoogte gehouden van het verzendproces en alles werd netjes en op tijd geleverd.

Vanwege een defecte NVME SSD (Intel P500) in een Lenovo Ultrabook, had ik op hele korte termijn een nieuw exemplaar nodig. Aangezien de laptop toch open lag tegelijk ook maar het geheugen geupgrade van 4 naar 16GB.

Zoekende in de Tweakers Pricewatch kwam Alternate er voor de geselecteerde Kingston NV2 500GB als een van de goedkoopste vanaf en het was op voorraad. Met de belofte dat het de volgende dag geleverd zou worden heb ik de bestelling geplaatst, nadat ik ook een setje Corsair ValueSelect DDR4 SODIMM van 16GB aan het mandje had toegevoegd.

Betaling via iDeal ging vlekkeloos (en geen aanvullende kosten). Voor verzendkosten werd EUR 5,95 gerekend, fair op een bestelbedrag van EUR 75 wanneer het ook de volgende dag bezorgd wordt.

De volgende dag (zaterdag) keurig de bestelling ontvangen in goede orde en diezelfde avond alles ingebouwd en het laptopje snort weer als vanouds, alleen wel ietsje sneller (meer geheugen en snellere ssd)!

Producten waren stevig genoeg verpakt in eigen productverpakking en bubbeltjesenvelope. Het werd als briefpost verstuurd en keurig op tijd. Geen klachten.

Hierover kan ik (gelukkig) alleen maar zeggen dat ik de communicatie over de bestelling en de afhandeling van de levering per mail optimaal vond. Op ieder moment wist ik de status van mijn bestelling en kon daar ook op plannen.

Ik bestel al jaren bij Alternate.
Bestellen gaat altijd soepel en word snel geleverd, de service is ook uitstekend!
Ook heeft alternate een zeer ruim aanbod in de webshop en weten zich met soms minder bekende merken ook te onderscheiden van andere webshops.

Ik had gekozen voor een levering op dezelfde dag als het bestellen en mijn pakket kwam netjes halverwege de avond aan.
Erg fijn dat deze keuze er is voor de wat minder geduldige mensen!

Fijne en duidelijke website. Kan makkelijk vinden wat je zoekt. Prijzen zijn over het algemeen ook erg goed.

Producten kwamen stevig verpakt en kwamen snel en in goede staat binnen.

Ik werd (via de chat) erg goed geholpen door een medewerker. Ik had een PSU die rare geluiden maakte en deze mocht zonder problemen opgestuurd worden. Echter zouden ze wel wat laten horen als deze is nagekeken bij ze, wat niet is gebeurt waardoor ik een vervanging kreeg van hetzelfde product (wat op zichzelf absoluut geen probleem is, maar in mijn situatie niet handig was gezien het probleem vast zat aan het model waardoor de andere ook weer terug kon). Al bij al wel goede/snelle service.

De site is makkelijk en simpel. Niks aan veranderen . Er is veel duidelijkheid en snel geleverd niks aan toe te voegen . Prima zo !

Met verzenden ook niks om over te klagen alles zat goed en strak verpakt naar mijn mening goed zo .

Bestelling wederom snel gedaan en ook weer snel geleverd. Gewoon een betrouwbaar bedrijf, ruime voorraad en vriendelijk aan de chat.
Qua prijs is er vaak geen goedkopere te vinden.

Gewoon binnen 24 uur geleverd en redelijk goedkoop met de verzendkosten.

Via de chat deze keer een vraag gesteld. Snel beantwoord.

Ik was op zoek ter vervanging van oude desktop pc. Moest snel en 'off the shelf' zijn. Via Tweakers gezocht naar mogelijkheden. Ik had al vaker via Alternate besteld. Ook dit keer weer snel en probleemloos besteld verlopen. Goede productinformatie. Snelle levering. Geen contact met klantservice gehad.

Levering was de volgende dag, zoals voorraadinformatie ook aangaf. Desktop pc was uitstekend verpakt. Prima in orde dus.

Ordernummer: 257811190
Bestelling geplaatst, de volgende dag in de middag keurig ontvangen en heel blij mee!

Direct volgende (werk)dag geleverd

Besteld en de volgende dag al in huis. Dag erna was het product een tientje goedkoper. Heb contact gezocht en het was geen probleem om het tientje terug gestort te krijgen. Helemaal super!

Besteld en volgende dag al in huis. Netjes een track and trace gekregen.

Helemaal super. Ik had besteld en de volgende dag was het product een tientje goedkoper. Heb even gebeld, vrij snel iemand aan de lijn gekregen en vervolgens was het geen probleem om het tientje verschil terug gestort te krijgen.

Ik winkel hier sinds 2005 voor al mijn componenten, altijd goede en snelle service. Telefonisch keurig bereikbaar en ze leveren altijd wat ze adverteren. Top winkel!

Snel contact en oplossingsgericht, slecht tweemaal met service in aanraking gekomen maar beide keren keurig opgelost.

Scorekaart voor ALTERNATE.nl