ALTERNATE.nl

Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl

kwaliteit voor je geld en service is topvoor je pc spullen raad ik ze echt aan

heb daar een pc en een logitech mx keys besteld en alle twee zijn ze echt top

ze staan je snel te woord via de mail want ik mail liever maar bellen kan ook

Beste,
Bedankt dat je onze website met dit aantal sterren beoordeeld hebt. Wij hopen je in de toekomst nogmaals van dienst te mogen zijn!

Bestelde een aanbieding waarvoor ook nog eens geen verzendkosten werden gerekend. In de avond besteld en de volgende dag geleverd. Enige minpuntje was dat ik het product in bruine bulkverpakking (zonder handleiding etc.) kreeg ipv retailverpakking. Maakt mij niet zo veel uit, maar was netjes geweest als dit vermeld was.

Gewoon oké verpakt, ging via DHL Parcel. Levering op tijd zoals beloofd.

Beste Gert,
Bedankt voor je review met complimenten en verbeterpunten. Wij zullen dit zeker meenemen waarmee dit wellicht in de toekomst verbeterd kan worden.

Veel problemen gehad met ASUS moederborden. In overleg voorlopig opgelost. De RMA procedure voor zakelijke klanten is voor verbetering vatbaar. Technisch onderzoek is niet wat ik hiervan had verwacht. Verder word je uitstekend en snel geholpen (zakelijk).

DHL bezorging is minder betrouwbaar gebleken. Maar ze werken ook met PostNL. Dat gaat wel goed bij ons.

Bij een RMA (met bewijs van ASUS support) verwacht ik eerst een nieuw bord om daarna binnen een aantal dagen het oude bord te mogen retourneren. Men lijkt van zakelijke klanten te verwachten dat ze een of twee weken met de handen over elkaar achter het bureau gaan zitten. Opgelost door eerst een nieuw bord te kopen.

Beste Hendrik,
Bedankt voor je positieve review dit waarderen wij enorm. Wij hopen je in de toekomst nogmaals van dienst te mogen zijn!

Laatst heb ik een videokaart bij Alternate besteld. Product was op voorraad en kon een dag uitkiezen wanneer het bezorgd werd, heel fijn. Ik heb geen contact op hoeven nemen met de klantenservice, maar toen dat in het verleden (ruim vijf jaar geleden) nodig was werd ik vriendelijk behandeld en het probleem opgelost.

Vriendelijk bedankt voor de 5 sterren review 😊Wij hopen je in de toekomst nogmaals van dienst te mogen zijn!

Ik had een M27Q monitor besteld en deze ook netjes ontvangen.
Alles zag er goed uit, doos was niet beschadigd en had mooi de gigabyte factoryseal.
Jammer genoeg zat er een vuiltje onder het scherm, dit kan natuurlijk gebeuren bij de productie dus deze wou ik omruilen voor een nieuwe.
Geen probleem bij alternate kon ik hem gewoon omruilen.

Echter kreeg ik een pre-owned scherm terug, zonder de originele factory seal en met een GEBROKEN seal van alternate zelf, neem ik aan. Binnenin was de adapter gewoon los zonder twisty tie en alle onderdelen waren al geopend.

Op de site is deze monitor ook enkel meer te verkrijgen als pre-owned via hun outlet.
Ik verwacht als ik voor een nieuwe monitor betaal dat ik dan ook een nieuwe ontvang, anders had ik deze net zo goed via de outlet kunnen kopen...

Mijn vertrouwen in deze winkel is helemaal weg en het feit dat ze dit zomaar gedaan hebben zonder communicatie vind ik echt ongeloofelijk respectloos naar hun klanten toe.

Bedankt voor je review.
Erg vervelend dat je door deze situatie nog geen plezier van jouw artikel ervaren hebt. Dit kan natuurlijk niet de bedoeling zijn en lossen wij dan ook graag voor je op. Zou je hiervoor contact met de klantenservice op willen nemen zodat wij dit kunnen nagaan voor je?

Had een Pimax 8kx besteld, volgende dag ook netjes geleverd maar de doos waar de pimax headset in kwam zag er wel wat gehavend uit en kwam ook zonder enige vorm van verzegeling maar headset zat keurig in de doos zonder dat er enige beschadiging aan de headset te zien was.
Dus ik dacht er verder niet over na en ging de headset testen.
Na een half uur werd mij de distortion al te veel en dus was het niet wat ik er van verwacht had. Dezelfde dag nog retour aangevraagd en volgende dag terug gestuurd.
Paar dagen later kreeg ik mail dat mijn retour werd afgewezen omdat het om een hygiëne product gaat en het daarom niet als retour wordt geaccepteerd.
Dit gaat dus om een product van 1500 Euro waar ik momenteel niks mee kan omdat ik niet tegen de distortion kan.

Ik ben dus heen en weer gaan mailen maar ik had volgens hun beter de voorwaarden moeten lezen, en dat die doos zonder verzegeling kwam maakte ook niet uit want ik moet maar bewijzen dat de doos ook daadwerkelijk zonder verzegeling kwam.
En dat de doos er best wel gehavend uit zag was ook niet hun probleem want zo hadden ze het van Pimax zelf ontvangen.

Nu snap ik dat je een tandenborstel of iets dergelijk uit de verpakking niet meer terug neemt, maar een headset van 1500 Euro waar je de facemasks van kunt vervangen mocht dat nodig zijn ook onder die noemer te plaatsten gaat beetje te ver. Helemaal als je nagaat dat ze dergelijke headsets ook op beurzen etc gebruiken om demo's te laten zien.

Valt niet mee te praten omdat ik maar moet bewijzen dat de pimax zonder verzegeling kwam.
Heb nog aangegeven om dan maar 1400 Euro retour te geven zodat ze dan zelf de headset kunnen reinigen of om de facemasks te vervangen.
Ook nog gevraagd of ik zelf dan maar via pimax vervangende facemasks te bestellen en dan mee terug retour te sturen maar ik krijg op al mijn suggesties dat ik maar beter de voorwaarden had moeten lezen.

Bedankt voor je review.
Erg vervelend dat je hiermee niet verder geholpen kunt worden. Zoals is uitgelegd en toegelicht gaat het hier om een product wat vanwege de hygiëne maatregelen niet behandeld kan worden. Helaas kunnen wij hierin dan ook niks voor je doen en je helpen aan een nieuw exemplaar. Onze oprechte excuses voor het ongemak.

Heb op de site een eigen pc samengesteld dit verliep soepel maar als ik terug wou waren de filters helaas weg (mobiel)
Voor de rest alles prima te vinden.

Verdenig zou via post nl gaan niet dus! Ik kreeg een mail trunkers doos was beschadigd bij aankomst. De pc was prima indorde.

Na heel wat porbelemen heb ik bestolen maar te bellen nog geen minuut gewacht of werd al geholpen op en nette en vrolijke manier en met alle tijd en zo ales telefonisch afspporken kreeg de mail mijn account was niet herkent door het systeem de medewerkster heef netje een niewe aan gemaakt en alle info toe gezonden samen met de betaling en betaal mail TOP! zo word ik graag vaker geoplen en kunnen velen wat van leren 👍

Beste,
Goed om te horen dat je hierbij op een prettige manier verder geholpen bent waarmee jouw problemen opgelost werden. Wij hopen je in de toekomst nogmaals van dienst te mogen zijn.

Een van de meest betrouwbare webshops van Nederland. Geeft nog ouderwetse service wanneer dat nodig mocht zijn. Goede verpakkingen en snelle verzending.

Automatische berichten na de bestellingen en na de verzending. Goede verpakkingen en snel in huis.

Ik kreeg nadat een product onverwacht op was een alternatief gratis mee verzonden. Dat zie je tegenwoordig bijna nooit meer !

Bedankt voor je fantastische review dat waarderen wij enorm!😊

I'm one of the people who bought an MSI 3080 Gaming X Trio on launch day, 14 minutes after it launched. This week I was near the front of the queue, expecting my card to be shipped soon, but MSI announced they changed the name of the product to MSI 3080 Gaming Z Trio.

In an interview with pcgameshardware.de MSI Germany stated that the X and Z models are practically identical, with exactly the same performance, only a slightly different backplate. MSI Germany itself said this minor change won't matter to end clients, but the X version is "discontinued", replaced by the practically identical Z model.

Some stores, like the Finnish Jimms.fi, simply changed their X Trio queue to the Z Trio model with NO EXTRA CHARGES to their clients.

But Alternate (and Megekko, Azerty...) took this as an opportunity to drop the unprofitable queues.
They said "the product is discontinued, nothing we can do", cancelled and refunded the orders.

Alternate.nl (and other stores) should apologize for the whole situation and offer places in a queue for the Z Trio model to everyone who were in the X Trio queue, at no extra charge just like Jimms.fi did.

Manufacturers often make minor adjustments to their products with no name changes and no big announcements. For instance, many changed the GPU power delivery system in the 3080 models since launch - a much more significant change than the backplate. Aesthetically, EVGA changed the color of a detail on their FTW3 model from red to black.

In these cases Alternate didn't feel the need to cancel orders of the discontinued versions - because the companies didn't change the names of their cards, despite also introducing trivial changes that mean nothing to the end user, like the Z Trio did.

Eerste week oktober een MSI 3080 besteld. Nu (6 maanden later) krijg ik een mail dat de order geannuleerd wordt omdat het product niet meer wordt gemaakt.
Tegelijkertijd kondigt MSI dezelfde kaart aan met een paar mhz verschil.
Dit stinkt, het forum staat er vol mee en Alternate negeert het.
Vanuit Alternate geen enkel aanbod. Na 6 maanden wachten zou je verwachten dat ze op zijn minst creatief proberen te zijn: aansluiten in een andere wachtrij, samen met MSI een steam giftcard, kleine korting of voorrang op nieuwe 3080 versie, maar niets van dat alles. Wat een koude douche zeg!

Als men 5 euro aan verzendkosten berekend, verwacht ik niet dat mijn pakket wordt verzonden met het waardeloze DHL. Ik mag nu het pakket in de avond pas in ontvangst nemen terwijl ik het uiterlijk voor 18:00 nodig heb. Laatste keer dat ik hier iets heb besteld.

Als je verzendkosten vraagt, wat al een enige uitzondering is, verstuur het dan gewoon met PostNL ipv DHL. Het is de 5 euro niet waard.

Bedankt voor je review.
Wat vervelend te moeten vernemen dat je niet tevreden bent over de leveringen van DHL. Wij hebben er bewust voor gekozen om pakketten met meerdere bezorgdiensten te leveren zodat bestellingen eerder geleverd kunnen worden. Desalniettemin hopen wij je in de toekomst nogmaals van dienst te mogen zijn.

De launch van de Nvidia RTX 3000 serie was gepland op 17-09-2020 om 15:00. Toen ik op dat tijdstip probeerde te bestellen liep de website compleet vast door de grote interesse; wat begrijpelijk is. Om 15:10 was het mij gelukt om de 3080 Gaming Trio X van MSI te bestellen. Achteraf bleek dat Alternate de verkoop al om 14:45 had gestart, waardoor ik ver achteraan in de rij kwam te staan. Elke webshop weet dat er een piek gaat ontstaan bij de launch van een nieuwe generatie videokaarten, dus het verbaasde mij dat ze hier niet/nauwelijks rekening mee hebben gehouden. Dit was een vrij frustrerende ervaring.

Het product is niet geleverd. Na ruim 6 maanden te hebben gewacht en elke week meerdere keren de rij te controleren heeft Alternate vanuit het niets besloten om mijn bestelling te annuleren. Dit onder het mom van: "de fabrikant is gestopt met de productie van deze kaart". Het is nergens terug te vinden dat MSI daadwerkelijk is gestopt met de productie van hun meest populaire serie. Het is uiteraard wel zo dat er momenteel enorme tekorten zijn, maar dat betekent niet dat MSI deze kaart nooit meer gaat produceren. Als dit wel echt zo is, dan zou je op z'n minst een alternatieve oplossing kunnen aanbieden.

De klantenservice is nauwelijks bereikbaar, omdat ze een heel beperkte telefonische wachtrij hebben. Hierdoor moet je heel vaak opnieuw proberen te bellen totdat je eindelijk in de rij terecht komt.
Als je dan eindelijk iemand te pakken krijgt wordt je niet goed geholpen. In mijn geval werd verteld dat ik alleen maar opnieuw een kaart kan bestellen met de "huidige dagwaarde"; wat neerkomt op absurd hoge prijzen en dat ik nog een jaar kan wachten. In plaats van mij over te zetten naar een andere wachtrij of mij in de huidige rij te laten staan totdat de kaart weer "in productie" gaat, is de hele bestelling geannuleerd en krijg ik mijn geld terug.. Het voelt nu meer als een excuus om klanten te forceren om een nieuwe kaart te bestellen met die "huidige dagwaarde".
Dit is een absoluut onacceptabele oplossing en hoogst klantonvriendelijk. Je kunt dit als bedrijf niet maken; iemand ruim 6 maanden laten wachten en dan geen alternatief aanbieden. Als hier geen oplossing voor komt zal ik nooit meer wat bestellen bij Alternate en iedereen het afraden om iets bij Alternate te bestellen.

Tuurlijk was het product makkelijk te vinden, en makkelijk te betalen daar begint de ellende met deze partij. Mijn bestelling stond op dat moment op voorraad in de webshop terwijl ze het helemaal niet hadden.

Voor verzending had ik aangegeven dat de order bestaande uit een voeding en een videokaart alleen tegelijk mochten worden verzonden (zal op deze site niet hoeven uit te leggen dat je vrij weinig hebt aan alleen een voeding).
Echter bedacht alternate dat ze wel wat ruimte in hun magazijn wouden hebben en hebben de voeding zonder enig bericht opgestuurd.
Voor de grafische kaart stond ik op wachtrij plek 380 inplaats van vandaag besteld morgen in huis zoals aangegeven.

6 maanden later krijg ik een mail dat mijn (openstaande deel) van de order geannuleerd is en ik het geld terug krijg.
Weer geen enkel overleg, geen enkele oplossing, telefonisch niet te bereiken(wel bekende smoesje corona ze bedoelen eigenlijk zware onderbezetting van het klanten"service" personeel.

Kort en zeer beleefd samen gevat voor mij nooit meer een stuiver naar Alternate, nooit meer.

Heb al vaker besteld bij Alternate en dat ging altijd goed. En nu ook weer. Had ook niet anders verwacht.

Prima in orde. Via mail op de hoogte gehouden van de status. Keurig verpakt en volgende dag in huis. Helemaal goed.

Bedankt voor je mooie review dat waarderen wij enorm!

RTX 3080 (pre-)order geannuleerd omdat deze ineens niet meer gefabriceerd zou worden terwijl ik wel nog gezakt ben op de wachtlijst sinds gister.

"Naar aanleiding van uw pre-order van de MSI RTX 3080 GAMING X TRIO 10G moeten wij u helaas mededelen dat de fabrikant heeft besloten deze niet meer te produceren."

Echter is deze onderbouwing nergens terug te vinden op het internet en vermoed ik dat ze gewoon van de "goedkope" (MSRP) (pre-)orders af willen. Een andere mogelijkheid is nog dat MSI ineens met de GeForce RTX 3080 GAMING Z TRIO 10G komt i.p.v. de X waardoor MSI mee kunnen profiteren van de absurd hoge prijzen?

Waar de oorzaak ook ligt, wat hier gebeurd is alles behalve klantvriendelijk.

De tijd die ik in de wachtrij heb gestaan is ook gewoon weggegooid, als ik nu een andere kaart wil kopen kom ik weer vrolijk onderaan de lijst en wordt niet mijn oude besteldatum meegenomen hierin.

Geen verzending gehad omdat het product niet meer gefabriceerd zou worden.

Gebeld omtrent bovenstaande, ze kunnen echt niets betekenen.

Geen alternatief en ook geen tegemoetkoming op een ander vlak terwijl zij ondertussen wel ruim een half jaar mijn geld op de rekening hebben gehad en ik voor niets in de wachtrij heb gestaan want deze positie / besteldatum meenemen voor een andere kaart zat er niet. Dit nog los van de prijzen die ze daar nu voor vragen.

Ook nergens is er iets terug te vinden over dat deze kaarten "discontinued" zouden zijn wat de reden van ontbinden ondersteund.

Een niet gemeende sorry met een standaard verhaaltje, we storten het aanbetaalde bedrag wel terug was en bleef het antwoord.

In december heb ik een AMD 5800X CPU besteld welke direct leverbaar was. Een dag later werd de CPU bezorgd en deze heb ik tot 3 april kunnen gebruiken.

Opeens werkte mijn PC niet meer, ik kreeg verschillende BSODs zoals "CRYPTO INTERNAL LIBRARY ERROR" en "CRITICAL PROCESS DIED". Zelfs het booten van een linux distro van een USB lukte niet. Na wat zoeken op google tot de conclusie gekomen dat het mogelijk de CPU kan zijn.

Ik heb gelijk contact opgenomen met Alternate op zaterdag. Ik kreeg retourinstructies en heb de CPU maandag gratis verstuurd naar Alternate.

De CPU werd dinsdag bezorgd en ze hebben vrij snel daarna de CPU getest en zijn tot de zelfde conclusie gekomen, namelijk dat de CPU defect is. Gelijk dezelfde dag hebben ze een nieuwe CPU opgestuurd. DHL kreeg het niet voor elkaar om het woensdag te bezorgen maar donderdag kwam mijn CPU eindelijk aan. Deze heb ik weer geplaatst in mijn systeem en Windows kon weer netjes opstarten!

Eén klein verbeterpuntje zou kunnen zijn om wat koelpasta, al dan niet tegenover een vergoeding, aan te bieden.

Zaterdag een ticket aangemaakt, maandag opgestuurd en donderdag had ik een nieuwe CPU ontvangen. Ik ben zeer onder de indruk van de snelheid van het afhandelen.

Heel erg bedankt voor de 5 sterren review! We vinden het erg leuk om te lezen dat je een goede ervaring hebt opgedaan bij Alternate 😀We hopen je snel terug te zien.

Al een aantal keren wat gekocht en iedere keer op tijd geleverd. Alles is bijzonder goed verpakt.

Geen enkel probleem met dhl hier.

Vriendelijke mensen en telefonisch bereikbaar. Reeds 2 keer snel en goed contact met ze gehad. De medewerkers denken met je mee en nemen hun tijd.

Vriendelijk bedankt voor de 5 sterren review! 😊Wij hopen je in de toekomst nogmaals van dienst te mogen zijn!

3 Casefans besteld die ik direct nodig had. Die waren "Direct leverbaar". Niet dus. Order geannuleerd. Dat dit anno 2021 nog bestaat zeg.

Gebeld, continu in de wacht. Dus maar via mail verstuurd dat ik de order wil annuleren. Ik koop wel elders waar het wel snel leverbaar is. Waarom is er geen rubriek Order annuleren op de website????????? Koekebakkers

Vriendelijk bedankt voor je review !
Een reactie kan momenteel wat langer op zich laten wachten dan gewenst. Wij vinden dit minstens net zo vervelend als jij en werken dan ook met man en macht om iedereen zo snel als mogelijk verder te helpen. Als je bij ons een klantenaccount hebt kun je uiteraard zelf jouw order annuleren en hoeft hiervoor onze klantendienst dan ook niet voor te bellen. Het is mogelijk dat er een dusdanige hoeveelheid bestellingen is geplaatst dat tijdens het bestellen een artikel niet meer direct leverbaar is, dit is dan ook de reden geweest dat jij je order niet hebt mogen ontvangen.

Onze excuses voor enig ongemak en wij hopen je in de toekomst wederom van dienst te mogen zijn.

Waardeloze service. In de omschrijving staat vermeld dat er bluetooth en wifi op mijn nieuwe computer aanwezig zou zijn. Bij ontvangst blijkt echter dat door het gebrek aan componenten een ander moederbord is geplaatst die niet over bluetooth en wifi beschikt. Zonder gelijk een bluetooth of wifi adapter mee te leveren. Erger nog; zonder dit aan de consument kenbaar te maken wordt er dus iets anders geleverd dan waar voor betaald is. Enige oplossing die door de klantenservice geboden wordt zijn oplossingen die het probleem bij de consument neer leggen in plaats van zelf verantwoordelijkheid te nemen en met compensatie te komen.. Kortom, er wordt niet meegedacht met de klant..

Hi,
Bedankt voor je review. Wat vervelend om te moeten vernemen dat je niet tevreden bent met de huidige afhandeling van je bestelling. Je geeft aan dat er reeds contact is opgenomen met onze klantenservice om de mogelijke opties te bespreken. Helaas weet ik niet wat er is gebeurd met jouw bestelling, zou je ons hiervoor een mail willen naar feedback@alternate.nl. Onze excuses voor enig ongemak en wij zien graag een e-mail tegemoet.

Een paar keer wat besteld, alles naar wens verlopen. Met name garantieafhandeling was goed geregeld.

Een logitech muis kreeg na een half jaar een slecht werkende LMB switch. Retour aangevraagd, filmpje van het defect gedeeld en dit werd snel en zonder vragen geaccepteerd en ik kon kiezen voor geld terugstorten. Perfect geregeld!

Vriendelijk bedankt voor de positieve review! We vinden het erg leuk om te mogen vernemen dat je een goede ervaring hebt opgedaan bij ons😀We hopen je snel terug te zien.

Scorekaart voor ALTERNATE.nl