Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenErg teleurstellend dat een creditcard betaling nog handmatig wordt goedgekeurd, wat niet altijd tijdig kan, dus daardoor een bestelling later ontvangt dan verwacht. Dit was pas duidelijk na de bestelling gedaan en betaald was... Daarnaast wordt er van DHL gebruik gemaakt en loopt dat ook fout. Even weer een alternatief voor alternate zoeken.
De rest van de review wordt later aangepast. Omdat de levering nog niet klaar is.
AlgemeenPrettige browse ervaring, goed aanbod, en competetieve prijzen. Erg veel opdringerij in de mail betreffende beoordelingen van producten en het bedrijf. Een instelling hiervoor zou mijn frustratie verminderen.
VerzendingLevert altijd inde beloofde termein. Heeft opties om de gewenste bezorgsienst te gebruiken.
KlantenserviceMakkelijk te bereiken via normale communicatiemedia, zoals telefoon en email. Reageren vlot en behulpzaam.
AlgemeenOrdernummer: 258360662
Ik kon alles heel goed vinden en vond het gebruik van de PC builder erg fijn. Gebruikt om alle losse onderdelen van mijn pc samen te stellen. Ik kan Alternate zeker aanraden en zal ze ook zeker vaker gebruiken in de toekomst.
Alles werd mooi op tijd verstuurd en kwam goed aan.
AlgemeenSuper fijn geholpen en te woord gestaan door de klantenservice/helpdesk. Super snelle verzending en levering.
VerzendingSnel verzonden, snel in huis. Degelijk verpakt. Niks op aan te merken.
KlantenserviceSuper fijn geholpen en te woord gestaan door de klantenservice/helpdesk. Ze hebben echt moeite en de tijd genomen om mee te kijken hoe ze mij het beste konden adviseren.
AlgemeenIn het verleden al vaker besteld bij Alternate, altijd prima service gehad.
De website is overzichtelijk en biedt alles op de wijze waarop ik het zoek.
Het vergelijken van producten kwam ideaal van pas bij het zoeken van een m2 ssd.
Verzending via DHL, niet veel aan op te merken.
Kwam, al dan niet wat later dan het tijdvak, op dezelfde dag als aangegeven.
Fantastische service gehad.
Beeldscherm besteld, met mijn volle onwetendheid een VA paneel gekocht.
Blijkbaar laat dit type paneel zwarte vegen achter ("ghosting"), iets waar ik nog nooit van gehoord had maar wel tureluurs van werd.
Product zonder enige problemen terug kunnen sturen en 2 mailtjes verder kreeg ik een waardebon, t.w.v. originele aanschafprijs, om een ander type beeldscherm aan te schaffen.
Contact was professioneel en tevens ontzettend vlot.
AlgemeenIk bestel al jaren bij deze winkel en ben altijd erg tevreden. Laatst had ik om 21:59 nog een pc behuizing besteld en die werd de volgende middag al geleverd. Het bestelproces is duidelijk en eenvoudig, en de website werkt prettig en overzichtelijk.
VerzendingVerzending zoals altijd dikke prima, heb hier niets over te melden.
AlgemeenZoals gebruikelijk ontzettend snelle en goede service van Alternate. Een goed assortiment met scherpe prijzen. Ik bestelde 3 harde schijven voor mijn nas. Bestelling geplaatst rond 9pm. 2am krijg ik een mail dat ie verzonden is. 3-4pm wordt ie afgeleverd. Ik denk niet dat het ergens beter kan! Top service!
VerzendingArtikel na 18u afgeleverd. Ruim op tijd en keurig door DHL. TOP!
AlgemeenNadat ik al verschillende jaren probleemloos diverse onderdelen bij Alternate besteld heb nu besloten alle onderdelen voor mijn nieuwe pc bij hen te bestellen. Bestellen ging zoals altijd makkelijk. Ook op de site zijn alle specs enz. makkelijk te vinden.
VerzendingProducten kwamen goed verpakt en snel aan, uitgezonderd de kast. Dit stond vooraf ook al duidelijk aangegeven dus dit was geen verassing.
KlantenserviceNadat ik de pc in elkaar gezet had bleek de videokaart niet te werken. Deze ook geprobeerd in mijn oude pc (en de oude videokaart in mijn nieuwe pc gezet). Ook daar werkte de nieuwe kaart niet. De kaart teruggestuurd naar Alternate en in de omschrijving ook de dingen die ik al geprobeerd had gezet. Zelfs nog een video gemaakt waarin het probleem duidelijk zichtbaar is.
Windows 10 of Windows 11 met oude of nieuwere drivers, Linux of wat dan ook, niks werkte.
Na een week of 2 kreeg ik de kapotte videokaart terug, want deze was 'niet defect'.
Ook mijn omschrijving van het probleem bleek niet gelezen gezien de aanbeveling de drivers te updaten. Ook de video was niet bekeken.
Deze geprobeerd nogmaals naar Alternate op te sturen maar dit bleek niet mogelijk aangezien er al een retourzending was geweest.
Na veel heen-en-weer gedoe uiteindelijk de kaart begin september weer teruggestuurd naar Alternate.
3 weken later heb nog steeds niks gehoord. Nu heb ik én geen videokaart, én mijn geld nog niet terug.
Na 10 maanden kan ik mijn nieuwe pc nog steeds niet naar behoren gebruiken aangezien ik er nog steeds geen moderne videokaart in heb.
Zo lang alles meteen goed gaat kun je prima bij Alternate bestellen, maar mocht er iets fout gaan dan mag je helaas niks meer van ze verwachten.
AlgemeenAl regelmatig iets bij Alternate besteld. Dat is me tot nu toe goed bevallen. Het bestellen is eenvoudig. De site is makkelijk doorzoekbaar en ze hebben een uitgebreid assortiment. Ook het betalen is makkelijk. De prijzen zijn goed en duidelijk aangegeven. Ook de product-eigenschappen worden erg goed aangegeven. Hoewel ik in de vergelijking niet helemaal het verschil kon ontdekken tussen de Keychron Q10-M en de Q10-M-Pro (zijn Alice Keyboards). Dat bleek dan de bluetooth verbinding te zijn. Maar goed daar hebben we dan tweakers weer voor.
VerzendingKeurig verpakt, keurig op tijd en in prima staat geleverd. En ik kreeg er ook nog een blikje drinken bij. Wat wil je nog meer?
AlgemeenBestel regelmatig bij Alternate. Vaak zijn ze scherp geprijsd en dan hebben ook nog eens van de meest fijne retailer websites om te navigeren/vergelijken. Ze zijn dit jaar (2025) ook genomineerd voor Website van het Jaar op Tweakers.
Het verschilt per retailer in hoeverre je in je accountomgeving de voortgang kunt zien. Bij Alternate kun je nagenoeg elke stap in dit proces volgen wat heel fijn is.
De levering is vaak next-day, wat ook het geval is met mijn bestelling van de NZXT H6 Flow.
Tijdens de verwerking van de bestelling wordt je op de hoogte gehouden en ontvang je een Track and Trace. Mijn bestelling werd afgeleverd door pakket vervoerder DHL Parcel. De NZXT doos had geen extra doos er omheen. Hier houden de fabrikanten ook rekening mee - zeker met behuizingen met glaspanelen; alles zit in een stevige doos.
AlgemeenIk vind altijd wat ik zoek tegen een scherpe prijs.
Verder geen gedoe maar simpel en direct.
---
Nooit nodig gehad en dat zegt genoeg.
Ik heb altijd het juiste onderdeel ontvangen zonder gedoe
Snelle degelijke HDD en verder hebben er weinig verstand van en vertrouw op de info vanuit Alternate.
AlgemeenVerder goed behandeld en lekker super snelvVerder goed behandeld en lekker snel geleverd.el geleverd.Verder goed behandeld en lekker snel geleverd.Verder goed behandeld en lekker snel geleverd.Verder goed behandeld en lekker snel geleverd.Verder goed behandeld en lekker snel geleverd.Verder goed behandeld en lekker snel geleverd.Verder goed behandeld en lekker snel geleverd.Verder goed behandeld en lekker snel geleverd.Verder goed behandeld en lekker snel geleverd.
VerzendingJammer dat jullie versturen met DHL, die maken er een potje van.
AlgemeenIk ben zeer goed te spreken over Alternate. De producten worden tegen een scherpe prijs geleverd en ik had het ook de volgende dag in huis. Kort samen gevat "prima geregeld".
VerzendingNadat ik de bestelling had geplaatst had ik mijn bestelling de volgende dag in huis, prima geregeld.
AlgemeenNadat ik begin september van een medewerker van de klantenservice een persoonlijke custom build kreeg voorgesteld, heb ik over en weer nog wat vragen gesteld. In eerste instantie was de reactiesnelheid niet erg hoog, maar daarna nam een collega het over en werden mijn precieze vragen goed beantwoord. Ook werden er fijne adviezen gegeven waar ik gebruik van heb gemaakt. Uiteindelijk heb ik op 26 sept een gloednieuwe PC besteld die ik zelf in elkaar ga zetten. Ik ben erg blij met de geboden service, de adviezen, het geduld en natuurlijk het eindresultaat!
VerzendingEerlijkheid gebied me te zeggen dat ik de config pas een kwartier geleden heb besteld. Maar omdat alle onderdelen op voorraad zijn heb ik er een groot vertrouwen in dat de levertijd prima in orde is vanuit Alternate.
Hopelijk kan ik dat ook over DHL zeggen, dus ik hou een slag om de arm.
Snelle reacties, goede adviezen, zeer vriendelijke toon van de mailcommunicatie. Ook een waarschuwing gekregen dat ik een grotere voeding nodig ga hebben als ik een andere grafische kaart zou kiezen dan me werd aangeraden. Er is dus goed met me meegedacht. Chapeau!
AlgemeenSnelle service, gebruiksvriendelijk website, het product was goed verpakt, het product kwam overeen met de beschrijving.
VerzendingHet bestelde product was of is van een goede kwaliteit en komt overeen met de afbeelding op de site
AlgemeenIk heb op 2 september bij Alternate de iFixIt Manta set besteld. Deze kwam vrij laat aan (3 dagen later ipv 1-2) en bij het uitpakken bleek dit een gebruikte set te zijn. Het drama wat daarop volgde was ik liever bespaard gebleven.
VerzendingEen gebruikt artikel verzenden is gewoon niet OK. Daar heeft QC denkelijk niet naar gekeken. Maar dat kan gebeuren, echter 3 weken moeten wachten op vervanging terwijl online voorraad was.
KlantenserviceIk heb op 6 September contact gezocht via de e-mail, wederom op 9 September en weer op 11 September, zonder enige reactie (e-mails bewaard mocht het nodig zijn). Op 12 September gebeld om te horen dat ze geen tijd hebben om tijdig op mails te antwoorden. Ik kreeg echter een retourbon voor een omwissel. De volgende dag (13e) meteen verstuurd en de volgende dag (14 September) hebben ze het ontvangen.
Pas op de 17e kreeg ik dit bericht:
Uw zending (JVGL05238746002074119533) met retournummer 645013 is door onze logistieke afdeling ontvangen.
Onze retourafdeling zal uw pakket zo spoedig mogelijk controleren op de inhoud en in behandeling nemen.
Zodra dit voltooid is ontvangt u een bevestiging per e-mail.
Ik heb contact gezocht via de mail waarop ik kreeg te horen:
Beste Marcel,
Bedankt voor je bericht.
Omdat je retourzending op 17 september bij ons binnen is gekomen en onze retourafdeling vandaag bezig is met de retourneringen van 9 september is jouw zending nog niet in behandeling genomen.
Vanwege de drukte bij retourafdeling kan er vertraging optreden bij de verwerking van je retourzending. We zijn ons bewust van deze situatie en vragen om je begrip. Hoewel de gebruikelijke verwerkingstijd 3-5 werkdagen is, kan deze door de huidige omstandigheden langer zijn.
Je zult over de afhandeling van je retourzending eind volgende week nog wat te horen krijgen.
Vertrouwende je voldoende te hebben geïnformeerd.
Jeremey
... na enkele mails over en weer over hoe SLECHT deze service is, heb ik op 23 September (na 21 dagen!) dan eindelijk het product ontvangen.
Slechte service.. hier koop ik nooit meer iets!
AlgemeenDe samenwerking / combinatie tussen Tweakers en Alternate is heerlijk om dagenlang mijn droom PC-build samen te stellen! Echter kwam mijn PC-builder net boven budget uit en heb ik wat externe componenten aangeschaft (ordernummer: 258394099) voor mijn huidige setup en ben zeer tevreden!
VerzendingNaar waarheid binnen 1 werkdag in huis en de artikelen zijn heel overgekomen.
AlgemeenAlternate op zichzelf is geen slechte webshop, waar de schoen wringt is het partnerschap met DHL als bezorgdienst.
VerzendingDit is het punt waar ik ga adviseren om elke andere webshop te gebruiken die geen diensten inleent aan DHL. Waarschijnlijk als alles goed gaat met je verzending is er niks aan de hand. Maar oh oh oh, als er iets fout gaat bij DHL succes ermee.. De klantenservice bij dit bedrijf is niet bestaand. Dit bedrijf heeft geen telefoonnummer, alleen een chat gevuld met npc's die niets anders kunnen dan gestandariseerde zinnen knippen en plakken in de "klantenservice" chat. Ik ben nu zes dagen onderweg zonder ook maar een persoon gesproken te hebben aangaande de bestelling. Tot slot verwacht DHL dat jij samen met de verzender (Alternate) het probleem op gaat lossen.
KlantenserviceAfgezien van de wat beperkte openingstijden vond ik de heer aan de telefoon een zeer fijne werknemer, begrijpend, oplossings gericht en snel in de behandeling van de vraag/klacht. Helaas ontsnapt deze heer niet aan de bedrijfsprocessen van beide bedrijven. Aangezien de bestelling veel te laat is en dus voor mij niet interessant meer is om aan te nemen, heb ik aangestuurd op het annuleren van de bestelling. Het is helaas wel zo dat je dus klaarblijkelijk moet wachten tot DHL het pakket bezorgd (Joost mag weten wanneer), zodat je later persoonlijk wéér werk moet verrichten om bovengenoemd item te retourneren. Nadat dit eindelijk is afgehandeld kan je je geld terug krijgen. Absoluut klantonvriendelijke bedrijfsprocessen en zeker de laatste keer dat ik hier wat
besteld heb.
AlgemeenWas op zoek naar een Windows 11 Pro licensie voor mijn nieuwe computer. Alternate kwam naar voren al mogelijke verkoper. Besteld (ordernummer 258358847) en was snel binnen gekomen via de brievenbus. Al met al een soepel verlopend proces.
VerzendingOnline besteld. Het was snel binnen en de verpakking was goed.
AlgemeenBetalen kan gewoon via ideal. Betaling snel geregeld en de gegevns kunnen onthouden worden voor een ander keer.
VerzendingHad het product op vrijdag avond gekocht en het kwam zaterdag ochtend al aan.