Gebruikers over webshop Informatique
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenWilde een nieuwe moederbord retourneren en omruilen voor een andere mobo vanwege geheugen compatibiliteit en features die ik achteraf prefereerde van een ander merk.
Kwam er een service medewerker en het eerste opmerking die hij maakte was; moederbord mist een capacitor! (dit terwijl er op dat plek nooit een capacitor zat..) bevooroordeling lag klaar bij hun servicedesk.
uiteindelijk werd het retour geweigerd vanwege een kras wat nauwlijks zichtbaar is op de rand bij 1 van de GPU sloten.
Dubieuze praktijken, wordt letterlijk een excuus gezocht om het product niet retour te nemen. De doos was overigens niet eens gesealed en ik ben zo dom geweest om dit niet vooraf te controleren.
Ik had geduld moeten hebben en het product bij een vertrouwde webshop moeten bestellen.
Nooit meer informatique.
Geachte heer Kameha,
We vinden het jammer dat u niet tevreden bent over de afhandeling van uw retour. In deze konden we echter niet meer voor u betekenen. Naast het PCI-Express slot zat een zodanige kras dat de koper laag van het PCB zichtbaar was. Dit kan o.a. voor garantieproblemen zorgen bij de fabrikant.
De meeste merken moederborden worden in een kartonnen niet verzegelde doos geleverd. Zo ook dit merk moederbord.
Nogmaals onze excuses hiervoor.
Mvg, Informatique Klantenservice
AlgemeenAfhandeling van de bestelling ging snel en zoals verwacht. Het bestellen verliep vlekkeloos en was erg duidelijk.
VerzendingZoals beloofd was de bestelling de volgende dag bezorgd.
AlgemeenIk heb bij Informatique besteld door de vele positieve reviews. En terecht, want de bestelling was eenvoudig te plaatsen en keurig netjes de volgende dag geleverd. Informatique was weliswaar een fractie duurder dan een ander (die niet goed aangeschreven stond), maar dat heb ik er graag voor over.
VerzendingDonderdag besteld, vrijdag in huis! Via de mail op de hoogte gehouden van de bestelling.
AlgemeenGoede en duidelijke website, je weet wat je kiest en wat je koop. Eigenlijk alleen maar goede ervaringen hier.
VerzendingVerzending was supersonisch snel (haha). De dag ervoor besteld, in de late avond, de middag die volgde was het binnen.
KlantenserviceHad een klein dingetje, was uiteindelijk niks aan de hand, maar toch reageerde ze snel en vriendelijk.
AlgemeenAlles uit de pricewatch makkelijk en snel met de link gevonden, besteld en betaald. Prima voor elkaar
VerzendingLevering binnen 15 uur! zo snel heb ik nog nooit iets ontvangen.
Algemeen2 usb sticks besteld, netjes op tijd geleverd, ondanks dat ik de postcode verkeerd in het adres had gezet. Klantenservice hierover gemaild, en alles is netjes geregeld
Verzendingper brievenpost verzonden in een bubbelenvelope.
AlgemeenEen aantal producten besteld, bleek er 1 product niet op voorraad.
De producten die op voorraad waren opgehaald en keurig bericht gehad toen het laatste product weer beschikbaar was.
Algemeen1 vd 2 producten heb ik helaas verkeerd besteld. Ondanks dat het uiteindelijk gewoon een eigen fout was, werkte de site ook niet helemaal lekker met het toepassen van filters enz. Maar het is een prima winkel die tot mijn top 3 behoord.
VerzendingPrima verzending.
KlantenserviceNette communicatie.
AlgemeenIk kom nu al zo’n 10 jaar bij Informatique voor bijna al mijn IT gerelateerde spullen. Ze hebben bijna alles altijd op voorraad, zijn erg prettig met RMA’s en de prijzen zijn redelijk.
KlantenserviceIndien er een keer iets misgaat met een product zijn ze zeker niet moeilijk met retourneren, omruilen of geld teruggeven.
Het is wel altijd even wachten bij de balie maar goed dat hoort er nou eenmaal beetje bij en is nergens sneller.
AlgemeenBestelling geplaatst voor Brother Laserprinter. Daarna bedacht ik me, dat er nog een netwerkswitch bij moest. klantenservice gebeld, snel en vriendelijk geholpen, kon alsnog worden toegevoegd aan de bestelling en kon eenvoudig bijbetalen.
VerzendingNetjes verzonden. 's avonds besteld, volgende dag (zaterdag) geleverd. Prima dus.
KlantenserviceZie algemene beoordeling;.klantenservice gebeld, snel en vriendelijk geholpen.
AlgemeenErg fijne winkel!
Ik wilde mijn wifi-netwerk upgraden.
Ze nemen de tijd voor je en geven deskundig advies.
AlgemeenTop winkel, snelle levering, ondanks dat tijdens de feestdagen was toch binnen 1 dag, vriendelijk en website mooi overzichtelijk.
Ik ben zeer tevreden, had meerdere artikelen besteld.
Netjes geleverd, binnen 1 dag, top
KlantenserviceStonden mij netjes te woord toen ik nog vragen had, keurig gehandeld.
AlgemeenInformatique blijft de beste ICT winkel in de regio Zuid-Holland. Goed advies voor een nieuwe pc en ze maken deze zelf op maat.
KlantenserviceAftersales service is ook nog steeds prima! Telefoon wordt snel opgenomen en medewerkers nemen de tijd voor je vragen.
AlgemeenInformatique heeft een heldere productpagina met voorraadstatus voor het product dat ik nodig had.
Ophalen
Recentelijk is er ook een optie "Ik weet wat ik wil" toegevoegd bij het systeem om een nummer te trekken, wat een mooie verbetering is.
Verder is Informatique nog 1 van de weinige IT bedrijven/winkels in de regio van Rotterdam die veel uitstalt in de showroom.
AlgemeenDuidelijke website, Was opzoek naar een AIO koeler en wat case fans en ze hadden bij informatique alles op voorraad wat ik zocht. En dus overging op bestellen.
VerzendingBesteld, en de volgende dag had ik het product in huis,
dus de bestelling was lekker snel verwerkt.
Overigens netjes met een Track code van PostNL het pakketje kunnen volgen.
AlgemeenIk heb, ondertussen ruim anderhalve week geleden, een aantal producten bij Informatique besteld. Deze zouden binnen 2-3 dagen leverbaar zijn. Een week later had ik ze echter nog niet binnen. Daarna heb ik contact opgenomen met de klantenservice, die netjes en tijdig reageerde dat de producten die dag nog binnen zouden komen en dat ik ze de dag erna in huis zou hebben. Niet dus.
Daarna heb ik weer op de site gekeken of ik me dan toch had vergist wat betreft levertijden. Hierbij merkte ik echter al snel op dat die hele site een rotzooitje is. Als je op de site zelf naar de producten zoekt, dan staat er een levertijd van 2-3 dagen. Klik je het product echter aan, dan staat er 1-4 dagen(een termijn die ondertussen overigens ook al ruim overschreden was). Een uur of zo na mijn contact was deze 1-4 dagen echter aangepast naar 1-7 dagen. Die 2-3 dagen, wat dus ook gewoon op hun site stond/staat, staat er echter nog gewoon.
Daarna nog even gekeken op vergelijkingssites. Daar staat dat de producten leverbaar zijn op een termijn van 2-5 dagen -- informatie die tevens ook afkomstig is van het Informatique zelf. Kortom overal staan verschillende levertijden en de informatiemanagement hieromtrent lijkt bij Informatique simpelweg niet aanwezig te zijn. Ze hebben zelf blijkbaar totaal geen idee wat de levertijd is van producten en claimen overal wat anders.
Enfin, hierna heb ik weer contact opgenomen, en de producten zouden over een paar dagen aankomen. Nu, 11 dagen nadat ik mijn bestelling geplaatst had, zijn de producten eindelijk gearriveerd. Alles lijkt in goede staat te zijn en te werken.
Zie hierboven: de levering was veel en veel te laat,de geleverde informatie via hun site hieromtrent is op z'n zachts gezegd verwarrend en zelfs de klantenservice kan je geen betrouwbare informatie verstrekken over wanneer het product dan wel bij jou in huis zou moeten liggen.
KlantenserviceOp zicht prima. Netjes en ik werd altijd binnen een dag terug gemaild -- zelfs in het weekend. Ik had echter liever gezien dat, wanneer er problemen zijn met een levering, dat zij mij dan contacteren, in plaats van dat ik er zelf achteraan moet.
AlgemeenSSD gekocht voor een prima prijs (mooie Black Friday aanbieding). Duidelijke website. Duidelijke communicatie over bestelstatus en verzending.
VerzendingPakketje volgende dag in huis (Black Friday geen probleem).
AlgemeenMijn oude vertrouwde i5 Dell notebook voorzien van een Samsung EVO ssd. Via de website gekocht en laten inbouwen met een Win 10 installatie. Plezierig contact en alles is geruisloos verlopen en conform afspraak opgehaald bij de service desk.
KlantenserviceDe service desk medewerkers zijn behulpzaam en ervaren. Ze nemen de tijd om je te helpen.
AlgemeenAl eerder bestellingen geplaatst bij Informatique. Overzichtelijke webshop, gemakkelijke bestelproces en snelle levering. Product was netjes verpakt, zoals het hoort.
VerzendingHet product was op voorraad dus dezelfde dag nog verzonden. Helaas was de zending door PostNL 1 dag vertraagd, maar dat was voor mij geen probleem. Netjes verpakt, zoals je mag verwachten tegenwoordig.
AlgemeenOverzichtelijke site. Bestellen is eenvoudig en gaat vrij snel. In mijn geval een USB flash drive besteld. Duidelijk zichtbaar wat de verwijderingsbijdrage is en wat er voor verzendkosten gerekend wordt.
VerzendingPuntje aftrek op dit gebied. Op de site werd geclaimed dat indien de bestelling voor 22:00 uur plaatsvindt dat deze de volgende dag bezorgd wordt. Mits voorradig uiteraard. Het product was op voorraad en ruim voor 22:00 uur besteld. Toch werd deze pas de volgende dag verzonden. Geen ramp in mijn geval maar het gaat om het principe en het nakomen van de belofte. Verder wel correct verpakt en middels briefpost verstuurd wat prima is.