Informatique

Gebruikers over webshop Informatique

- ik zocht een goedkope koptelefoon met specifieke specs
- op Tweakers de beste gevonden:
- bij Informatique voor de beste prijs te koop
- bestelling ging makkelijk, mede omdat ik al een account had

- ik kon kiezen voor een DHL-afhaalpunt
- op tijd bezorgd

de koptelefoon was helemaal niet wit, maar grijs en het goudkleurige leek meer op witgoud. Toen ik die wilde retourneren, bleek dat de retourskosten voor eigen rekening zijn: €6,75. Dat betaal ik dus in feite voor de kennis dat de koptelefoon niet de juiste kleur heeft.
Verder is de procedure ook niet bepaald soepel. Ik moet een PDF'je invullen en daar moet ik het factuurnummer invullen dat in de factuur staat. Dus niet het bestelnummer of, zoals het bij Informatique heet, ordernummer. Verder moet ik ook het artikelnummer invullen wat dus ook op de factuur staat.
Was een stuk makkelijker geweest als ik het ordernummer moest invullen en dan eventueel het artikelnummer... of nog beter, dat het gewoon online gaat en dat ik in mijn account het product kan selecteren en dan het retourtje aanmaak... zoals bij Coolblue bijvoorbeeld. Nu lijkt het wel een ambtelijke handeling uit 1983 bij de gemeente en dat bovenop dat ik €6,75 kwijt ben.
Beetje eigen schuld wel; had ik maar eerst bij de retoursvoorwaarden moeten kijken en dan elders besteld waar de retourskosten voor rekening van de winkel zijn.

Beste Ruikersnaam,

Bij een standaard retour betaalt de klant inderdaad de verzendkosten. Mocht er sprake zijn van een fout aan onze zijde dan is het retoursturen kosteloos. We willen je daarom vragen om een mail te sturen naar klacht@informatique.nl met je klantgegevens. Dan kunnen we nagaan of het een content fout op onze website betreft en de kleuren niet overeenkomen met hetgeen afgebeeld. Het invullen van het retourformulier is niet verplicht, wel is het prettig als er bij een retourzending is vermeld welke klant het betreft en wat de reden van retour is. Dit bespoedigd de afhandeling.

Informatique klantenservice

We bestellen met regelmaat onderdelen en complete systemen bij Informatique. Al jaren (van voor de verhuizing van Weg en Bos in Bergschenhoek, naar de huidige locatie). Goed en kundig personeel, geven oprecht advies en hebben gewoonweg heel veel op voorraad. Dat laatste maakt het voor ons ook onze eerste keuze om te kopen. En veelal na bestelling online geplaatst te hebben binnen een half uur af te halen. Bezorgen doen we ook mocht er minder haast zijn en gaat ook netjes. Kortom wij zijn zeer tevreden.

Ruim aanbod, snelle levertijden en scherpe prijzen.

Meestal halen we af, maar verzending is netjes conform afspraak.

Dat is het mooie, in al die jaren zelden of nooit problemen gehad. Als je wat fout hebt besteld, of er is iets niet in orde wordt dit vrijwel altijd direct opgelost.

Mijn zoon heeft enkele dagen geleden een moederbord MSi Z690 , intel CPU, Geheugen 16mb DDR4 en een kast gekocht bij Informatique(een goed aangeschreven Firma zou je denken)
Hij wilde dit laten assembleren, echter beweerde de verkoper dat dit 14 dagen zou duren en dat de videokaart persé nodig was.
Ik(zijn Pa) heb toen aangeboden dat ik het wel zou assembleren(ik heb dit vaker gedaan, maar ben geen liefhebber daarvan), echter zat er geen enkele duidelijke beschrijving bij wat hoort aangesloten op het moederbord.
Maar daar hebben wij internet voor, dus zo gezegd zo gedaan.
Van beide beweringen van de verkoper geloof ik niets, temeer dat niet zijn videokaart nodig is.
Informatique heeft heus wel iets liggen wat even op proef kan draaien om te zien dat de gekochte apparatuur werkt.
Dan nog dat dit 14 dagen kan duren, dat is wel erg vreemd(dan zouden zij niet veel verkopen met deze duur)
Uiteindelijk alles gemonteerd maar Pc startte niet op.
Vandaag(11-3-2021) heeft mijn zoon de Pc naar Informatique in Berkel gebracht en keek men hem wél na, men kwam tot de conclusie dat het moederbord defect was.
Er zou te hard gedrukt zijn op de plek van de CPU.
Apart want de CPU werkt, deze is dus niet defect.
Afin, ruim 300 euro verder is zijn Pc nu wel geassembleerd en nu in 1 dag!
Ik heb hier een nare smaak van in de mond, en het gevoel dat mijn zoon een "Poot is uitgerukt".
Wie zegt dat mijn zoon geen defect moederbord heeft meegekregen?
Advies; laat je niet met een kluitje het riet insturen als je veel geld betaald voor een systeem.
Laat assembleren, want anders ben je ook(al denk je dat het een betrouwbaar bedrijf is) bij INFORMATIQUE het haasje
Ik ga dit zeker vermelden op diverse reviewsites als mijn zoon geen tegemoetkoming gaat krijgen.

Informatique heeft deze zaak heel mooi opgelost, door het defecte Mobo te vergoeden. De 14 dagen assemblage tijd was incorrect aangegeven men heeft daar schikkelijk naar gehandeld.
Dank.
Dit geeft mijn vertrouwen in Informatique weer terug.

Beste depikkebaas,

Zoals vanochtend telefonisch met je besproken is er duidelijk een miscommunicatie ontstaan vanuit onze verkoopafdeling en we gaan ervoor zorgen dat de klacht naar tevredenheid wordt opgelost.

Informatique klantenservice

Informatique zit eigenlijk bij ons om de hoek, dus vaak rijd of fiets ik even naar de winkel en haal op wat ik nodig heb. De webshop gebruik ik dan om te zien of iets op voorraad is.
In dit geval voor gemak gekozen en de WD RED Plus 8TD laten bezorgen omdat ik geen tijd had, Deze kwam keurig de volgende dag per pakketpost.
De "shop" is op zich goed, alleen op een tablet of telefoon wat lastig te navigeren.

Artikel op voorraad en gewoon geleverd zoals in shop aangegeven. Gewoon probleemloos

Op 18-2 een speakerset besteld die op voorraad zou zijn, tegen een zeer scherpe prijs. Bestelproces was gemakkelijk en vlot.. Op een vrijdag besteld zodat ik de volgende dag de speakers bezorgd zou krijgen.

Speakers bleken niet op voorraad te zijn. Zouden worden besteld bij de leverancier. Na 12 dagen werd de bestelstatus veranderd naar niet meer leverbaar. Geen enkel mailtje ontvangen van Informatique hierover, moest het zelf opzoeken via de bestelstatus.

op 2-3 's ochtends vroeg een mail naar informatique gestuurd via verkoop@informatique.nl met het verzoek de order te annuleren. Dezelfde dag nog antwoord gehad dat ik mijn geld binnen 2 werkdagen terug krijg.

Slechte aftersales en communicatie, ze beloven terug te bellen maar er gebeurd niets. Bestelformulier werkt ook niet goed.

***edit*** na contact te hebben gehad:
Ben benaderd en alles is opgelost.

Bestelsysteem heeft het verkeerde afleveradres aangehouden, Bestelformulier werkt ook niet goed.
***edit*** na contact te hebben gehad:
Dat schijnt nu weer goed te werken!

Tijdens het bestellen stond er nog een alternatief afleveradres in het systeem, deze kon ik simpel weg klikken zodat het op mijn eigen adres geleverd zou worden, vervolgens bleek het toch op het alternatieve adres te zijn geleverd, en het bestelsysteem dus een bug heeft/had. Aangezien het alternatieve adres er niet goed in stond is het bij iemand afgegeven die ik niet eens ken en ook niet mee in contact kan komen. Informatique heb ik vervolgens 2x gebeld en 1x gemaild, ze zouden er die dag op terug komen. Helaas is dat dus niet het geval geweest. Het was netjes geweest als ze het geheugen alsnog naar mij hadden gestuurd en zelf achter het verkeerde adres waren gegaan want mijn project loopt nu niet door en heb ik alsnog extra geheugen ergens anders moeten bestellen. Overigens nog steeds niet gehoord, we zijn 3 werkdagen verder, had op zijn minst een mail gestuurd of excuses aangeboden.
***edit*** na contact te hebben gehad:
Uiteindelijk is alles nog op zijn pootjes terecht gekomen, excuses zijn gemaakt en de spullen zijn gecrediteerd en opnieuw verzonden naar het juiste adres.

Monitor besteld. Alles verliep zoals verwacht, dus voorraad actueel, verzending op tijd en netjes ontvangen.

Ik heb de monitor geretourneerd (32 inch bleek te groot) en werd in de winkel keurig geholpen en zonder mokken. Ik kreeg mijn geld direct terug. Toen heb ik direct maar een andere monitor meegenomen.

Twee verschillende producten besteld. Daarvan bleek er maar een te leveren, terwijl beide wel op ruime voorraad stonden. Het geleverde product was verder zoals omschreven en snel in huis.

Een snelle verzending en ook prima verpakt, gewoon zoals je mag verwachten van een moderne shop.

Moederbord bleek dead on arrival na instalattie. Na telefoongesprek afspraak voor de volgende dag gekregen.

Redelijk verpakt in een doos met ruimte. Vulling boven en onder.(ik werk in de logistiek)

Dood bord zonder problemen omgeruild. Zelfs m2 ssd's, geheugen en cpu overgezet.

Wist wat ik zocht, Informatique had het product op voorraad.
Besteld online en volgende dag in huis.

Goed verpakt geleverd

Slechte klantenservice en afhandeling van garantie na aankoop van een product.
NA een jaar een product kapot, jammer dan, het probleem van de klant!

Verzending netjes en op tijd.

Voor het eerst hier een Xerox printer gekocht. Wifi van de printer vervalt, terug gebracht net een jaar na de aankoopdatum. Medewerker van de servicedienst begint eerst te zeggen dat er maar 1 jaar garantie is. Ik mag toch hopen dat een product langer mee gaat dan een jaar. Printer wordt uiteindelijk toch ingenomen. Krijg je uiteindelijk een bericht dat er schade is aan de wifi module (volgens de handleiding er in gestoken). Dit is voor hun leverancier kosten-baten technisch niet interessant omdat het hele moederbord vervangen moet worden. Maar ik kan hem nog wel gewoon gebruiken alleen de wifi werkt niet meer, u kunt de printer weer ophalen bij ons service centrum!
Echt schandalig, ik heb de printer juist gekocht vanwege de wifi. Er wordt ook niks overlegd of een andere optie aangeboden. Volgens wetgeving mag ik er vanuit gaan dat een product een bepaalde tijd blijft werken en niet al na een jaar kapot is! Ik wilde nog een complete computer bestellen bij Informatique maar dat kunnen ze wel op hun buik schrijven. Koop hier niks, garantie nemen ze niet serieus net als bijbehorende klantenservice! Eens maar nooit weer.

Beste m_goddijn,

We hebben geen klantgegevens van je om de case te kunnen bekijken, maar zo te zien betreft het een zakelijke aanschaf van een product met op factuur 12 maanden garantie. De aanschaf valt dan niet onder het consumentenrecht. In het geval van fysieke schade zal ook een fabrikant geen garantie verlenen. We vinden het heel vervelend dat je om deze reden niet tevreden bent over onze service en in veel gevallen wegen de reparatiekosten van printers niet op tegen de waarde van het product.

Informatique klantenservice

Videokaart besteld bij Informatique, wilde deze met creditcard afrekenen maar omdat ik net het andere deel van de pc besteld had met creditcard werd de betaling geweigerd. In het proces was alleen niet helemaal duidelijk of dit kwam doordat deze aan onze kant geweigerd was of aan de kant van Informatique, maar omdat het een zondag was even gewacht tot maandag. Maandag kwam de orderbevestiging maar met de kanttekening dat deze nog niet betaald was. Onderaan de mail stond heel klein de mogelijkheid om te betalen, dit zou ik als enige feedback punt benoemen want voor de rest was het een snel en makkelijk proces.

Ik ben de videokaart in de winkel in Berkel en Rodenrijs op gaan halen waar ik heel snel geholpen werd en binnen een paar minuten met de videokaart buiten stond.

Product makkelijk kunnen vinden op de site, en het retourproces was snel. Wel een puntje: ik kon het retourproces niet op de site vinden en moest even mailen. Mail werd keurig afgehandeld.

Product kwam prima op voorspelde termijn binnen, was goed verpakt.

Mailtje naar klantenservice gestuurd met vraag over hoe retourproces was (kon ik op hun site niet vinden), kreeg keurig antwoord en zaak goed afgehandeld.

Beste DerekV,

Bedankt voor je review en fijn om te horen dat je retour goed is verwerkt na contact met onze klantenservice. Op onze website staat onder de kop klantenservice en dan Retouren of Ruilen alle retour informatie mocht dit voor een volgende keer wenselijk zijn.

Informatique klantenservice

Kom al sinds de jaren 90 bij Informatique en ook velen er naar verwezen.
Mede om de uitstekende service en vakmanschap.
Net een nieuwe computer met toebehoren gekocht.
Moest er zelf nog wat oude schijven in plaatsen (hadden zij ook voor mij willen doen)
Kon toen zien hoe netjes de bedrading was weggewerk en vastgezet.
Ook de op mijn verzoek geplaatste extra aansluitingen waren gemakkelijk te bereiken.
Hij draai hier nu enkele maanden zonder enig probleem.

Haal de bestelling altijd via de winkel.
Mocht je er nog wat bij bestellen, dan is dat ter plaatse geen enkel probleem en doen ze moeite om te kijken of het artikel op voorraad is.

Zoals boven al gememoreerd is de klantenservice uiterst behulpzaam.
Nog nooit een klacht hoeven in te dienen, dus hier geen ervaring mee.

Ik kom al sinds 1996 bij Informatique, toen nog een klein winkeltje.
Altijd goed geholpen en een uitstekend assortiment.

De levering was supersnel! 's Avonds besteld, volgende dag in huis. En prima prijzen natuurlijk!

De levering was sneller dan verwacht. Prima verpakt ook. Nergens iets op aan te merken!

Gigabite Brix bleef crashen, de helpdesk kon niets vinden.Toch een ander gekregen zonder probleem. Nu helemaal blij met mijn nieuwe Gigabyte BRIX GB-BRR7H-4800.
Prima service, ze blijven mijn leverancier.

Product werd uit eigen voorraad geleverd en was dan ook snel de volgende dag bezorgd. Je wordt goed op de hoogte gehouden met de voortgang en de T&T en factuur waren ook relatief snel beschikbaar.

Goed en stevig ingepakt met voldoende beschermingsmateriaal. De Pakbon zat er ook bij de levering. Artikel was wel een dag later geleverd dan oorspronkelijk gepland. Maar het was niet heel vervelend.

Bestelling plaatsen is pijnloos; zoals bij de meeste webshops. Wel apart dat de factuur pas een dag na de levering komt. Dus 2 dagen na bestelling en betaling.

Niets bijzonders. levering na 1 dag.

Het apparaat werkte niet (goed). Je kunt een RMA formulier downloaden en invullen. Je moet ook zelf de retourkosten dragen, na beoordeling krijg je die wel of niet terug. Antwoordnummer is aanzienlijk klantvriendelijker. Na retour (encredit voor produkt) heb ik nog gemaild over de verzendkosten. Daarna kwam die credit. Dus je moet goed opletten.

Bestelling was eenvoudig te plaatsen.
Duidelijk overzicht op de website om een keuze te kunnen maken.

Levertijd was twee dagen plaats van volgende dag.
Maar dit kwam omdat het te druk was bij de post.

Scorekaart voor Informatique