Gebruikers over webshop NBB.com
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenAfgelopen dinsdag heb ik een bestelling geplaatst van een TP-Link TL-PA7017 Starter Kit bij NBB.com. Via een snelle Google-zoekopdracht kwam ik bij hen terecht, en omdat ik hun naam vaker voorbij heb zien komen op Tweakers, had ik er vertrouwen in. Het bestelproces verliep soepel, en alles was duidelijk in het Nederlands.
Echter, bij het automatisch invullen van mijn adresgegevens is er iets misgegaan, waardoor mijn huisnummer werd vervangen door een "R". Dit merkte ik pas nadat de bestelling was verzonden. Ik heb direct contact opgenomen met DHL, die aangaf dat alleen NBB.com deze wijziging kan doorvoeren.
Vanaf dat moment begon de frustratie. Ik heb acht keer gebeld met NBB.com en kwam steeds uit bij een Duitse voicemail. Twee keer heb ik een bericht achtergelaten in zowel Nederlands als Engels, maar hierop is nooit gereageerd. Daarnaast heb ik een e-mail gestuurd, zonder enig antwoord te ontvangen.
Via de chat kreeg ik uiteindelijk wél iemand te pakken. Toen ik vroeg of het mogelijk was het huisnummer te corrigeren, werd direct aangegeven dat dit niet kon. Op mijn vervolgvraag over mogelijke alternatieven werd enkel gemeld dat het pakket retour zou worden gestuurd—vervolgens werd de chatverbinding abrupt verbroken.
Ik begrijp dat fouten kunnen gebeuren, maar de manier waarop een bedrijf hiermee omgaat, zegt veel over de klantenservice. In dit geval is dat ronduit slecht. Ik word op geen enkele manier geholpen, en de communicatie vanuit NBB.com is vrijwel nihil. Dit geeft mij weinig vertrouwen in het terugkrijgen van mijn bestelling of een passende oplossing.
Hopelijk neemt NBB.com zijn klantenservice serieus en wordt er verbetering doorgevoerd, want op dit moment kan ik dit bedrijf absoluut niet aanbevelen.
UPDATE
Niet lang na het plaatsen van deze review heb ik alsnog een e-mail ontvangen met een duidelijke uitleg over de werkprocedure bij verkeerd geadresseerde pakketten. Ik heb inmiddels een creditnota ontvangen, en als het goed is, zal ik binnen enkele dagen mijn geld terugkrijgen.
Hoewel de afhandeling uiteindelijk correct is verlopen, blijft mijn kritiek op de klantenservice en communicatie staan. De reactietijd was erg lang, telefonisch contact bleek onmogelijk, en de chatgesprek werd abrupt beëindigd. Hopelijk verbetert NBB.com deze aspecten in de toekomst, zodat klanten sneller en efficiënter geholpen worden.
Hoi,
Bedankt voor je review. We vinden het vervelend om te horen dat er een foutje in het adres is geslopen. Helaas is het na het aanmaken van een verzendlabel moeilijk om een adres aan te passen. Als het pakket vervolgens niet afgeleverd kan worden, gaat het automatisch naar ons terug en wordt het als retour behandeld in ons retourencentrum. Binnen enkele dagen ontvang je dan het geld van je bestelling terug.
Daarnaast bieden we onze excuses aan voor niet beantwoorde belletjes en de afgebroken chat. Dat is zeker niet de standaard die we willen aanhouden voor onze klantenservice en zullen dit verder intern onderzoeken en proberen onszelf te verbeteren.
We zijn blij om te horen dat je ondertussen een reactie van onze klantenservice hebt gehad. Hopelijk mogen we je in de toekomst toch weer verwelkomen als klant.
NBB.com
AlgemeenIk zag dat NBB een Gaming monitor in de aanbieding had.
Die heb ik uiteindelijk ook gekocht bij hun.
Het prijsvoordeel ten opzichte van andere shops was aanzienlijk.
Daar komt nog bij dat NBB altijd gratis verzenden, dus dat is echt Top.
De klantenservice heb ik niet nodig gehad.
Altijd GRATIS verzenden, dat zouden echt meer shops moeten doen.
De verzending duurde 2 dagen maar dat was van te voren bekend.
Hoi!
Bedankt voor je review en je bestelling. Fijn om te horen dat je ons hebt gevonden en ons het vertrouwen hebt gegeven om een bestelling te plaatsen. Hopelijk mogen we je in de toekomst weer verwelkomen. Veel plezier met je nieuwe monitor!
NBB.com
AlgemeenABSOLUUT NIET KOPEN BIJ NBB! Dit bedrijf heeft mij opgelicht! Mijn bestelling is nooit aangekomen en de ‘handtekening’ op het afleverbewijs is een vage krabbel die niet van mij is. Toch weigeren ze alle verantwoordelijkheid en schuiven ze alles af op DHL. Ze negeren mijn wettelijke rechten als consument en blijven weigeren om mijn geld terug te betalen. Dit is pure oplichting! Ik zal juridische stappen ondernemen en waarschuw iedereen om hier NOOIT iets te bestellen!
VerzendingEcht een verschrikkelijke ervaring. Mijn bestelling is nooit aangekomen en op de track & trace staat een onbekende krabbel als ‘handtekening’. Het lijkt er sterk op dat de DHL-bezorger mijn pakket zelf heeft laten verdwijnen. En wat doet Notebooksbilliger? Helemaal niets. Ze blijven verschuilen achter DHL en weigeren hun verantwoordelijkheid als verkoper te nemen. Geen product, geen terugbetaling, geen fatsoenlijke klantenservice. Dit is pure oplichting en ik wil anderen waarschuwen dat als er iets misgaat met je bestelling, laten ze je gewoon in de kou staan. Denk twee keer na voordat je hier iets bestelt!
KlantenserviceKlantenservice is compleet waardeloos! Ze reageren traag of gewoon helemaal niet. Als je geluk hebt dat ze reageren, krijg je een standaard copy-paste bericht dat totaal niet ingaat op je specifieke klacht. Het voelt alsof je met een robot praat in plaats van een echte klantenservice. Ze blijven vage antwoorden geven en nemen geen enkele verantwoordelijkheid voor fouten.
Hoi,
Bedankt voor je review. We vinden het vervelend om te horen dat je bestelling niet is aangekomen en dat je ondertussen al een paar weken wacht op meer informatie rondom dit probleem.
Op dit moment hebben we echter een wachttijd van 4-6 weken bij DHL als het gaat om onderzoeken van verloren pakketten. We vinden dit zelf ook heel vervelend en hopen dat het snel opgelost kan worden.
Zou je in een privébericht op Tweakers je mailadres, bestelnummer en ticketnummer willen doorsturen? Dan kunnen we intern meekijken en onderzoeken waar we onze service kunnen verbeteren. Ook kunnen we kijken of we al meer informatie voor je hebben.
UPDATE:
Dit is onacceptabel! Ik ben weer een maand verder en zit nog steeds zonder oplossing. Notebooksbilliger blijft mij aan het lijntje houden zonder enige duidelijkheid.
Het zogenaamde “tweede onderzoek” sleept eindeloos voort. Hoe lang moet ik nog wachten?! Ik krijg geen enkele schatting en mijn geld is nog steeds niet terug. Het is echt asociaal dat jullie een klant zo in de steek laten!
Ik eis per direct oplossing! Stop met uitstellen en betaal mij terug. Dit kan zo niet langer doorgaan! Koop hier NIET, tenzij je opgelicht wilt worden.
AlgemeenIn juli 2024 een Sapphire Pulse Radeon RX 7900 GRE besteld bij NBB. Na uitgebreid testen (swappen met andere PC’s, drivers, BIOS updates) bleek de kaart defect te zijn. Op 10 december retour gestuurd naar NBB, waarna het weken stil bleef.
Vandaag eindelijk een reactie: ze konden het probleem niet reproduceren en sturen de kaart simpelweg terug. Geen bewijs van testen, geen verdere uitleg, en géén oplossing.
Voor mij nooit meer bestellen bij deze waardeloze website. Slechte service en totaal geen klantgerichtheid!
Hoi,
Bedankt voor je review. We vinden het vervelend om te horen dat je geen goede ervaring hebt met onze reparatieservice. Wij hebben geen eigen reparatieservice, maar sturen dit soort artikelen door naar onze servicepartner. Daar wordt uitvoerig het artikel getest, ook naar aanleiding van de foutbeschrijving van de klant.
Helaas kan het ook gebeuren in sommige gevallen dat de servicepartner de fout niet kan vinden/reproduceren. In dat geval kan de fout ook niet gerepareerd worden en wordt het aritkel naar de klant teruggestuurd.
We bieden onze excuses ervoor aan dat we je op dit moment niet verder kunnen helpen. Als de kaart nog steeds dezelfde fout geeft wanneer je deze hebt terug ontvangen, kun je het beste foto's/video's hiervan maken en dan opnieuw contact opnemen met onze klantenservice. Dan kijken we nog een keer of we iets voor je kunnen betekenen.
NBB.com
AlgemeenWas eerst skeptisch aangezien ik het bedrijf nog niet kende, uiteindelijk enorm tevreden. Blij met mijn order!
VerzendingSneller dan 't licht, oprecht de volgende dag al binnen.
Hoi,
bedankt voor je review en je bestelling! We vinden het fijn om te horen dat je pakket zo snel binnen was. We hopen dat je veel plezier hebt van je bestelling!
AlgemeenOp tijd geleverd.
Lichte deuken op de verzendingdoos.
De HDD lag op de bodem en boven is gevuld met luchtkussen. Dus onderkant is onbeschermd tegen stoten.
Nu werkt externe HDD niet 100% en geeft ratelende geluiden.
Helaas heb geen factuur meer om garantie te vergoeden.
Nu werkt externe HDD niet 100% en geeft ratelende geluiden.
Helaas heb geen factuur meer om garantie te vergoeden.
Tip: HDD moet in midden luchtkussen zetten.
Ik kreeg een emailbericht van NBB.
Zo heb ik vanaf nu contact met ze.
Hopelijk word ik goed geholpen .
Hoi,
Bedankt voor je review. We vinden het vervelend om te horen dat je HDD niet meer goed verpakt was op het moment van afleveren.
Zou je in een privébericht op Tweakers of via klantenservice@nbb.com je mailadres en zoveel mogelijk gegevens over je bestelling willen sturen? Dan zoeken we in onze systemen je bestelling op en kunnen we je verder helpen om een goedwerkende HDD te krijgen. Daar is de factuur niet persé voor nodig.
We hopen snel van je te horen.
NBB.com
Aub niet kopen bij NBB !!!
Mijn geld kwijt van kapotte harde schijf.
En klantservice is gewoon ondermaats .
Er zijn betere webshops dan NBB.
Anders zonde van je geld.
AlgemeenAl vaker in het verleden dingen besteld en recent een nieuwe processor (9800X3D), altijd prima geregeld!
VerzendingDuurt soms misschien 1 of 2 dagen langer als een NL webshop, maar dat is voor mij geen probleem.
Hoi,
Bedankt voor je review en je bestelling. Fijn om te horen dat alles goed bevallen is. We hopen dat je veel plezier hebt van je nieuwe processor en veel succes met het gamen!
NBB.com
AlgemeenIk kende NBB.de al, dus toen ik NBB.com op Tweakers tegenkwam, moest ik even snuffelen op de website. Ik was al een tijdje op zoek naar een VA-monitor voor ongeveer €150,-. Deze hadden ze, de LG UltraGear 27GS60QX-B. Ik ben aangenaam verrast over de goede kwaliteit van deze monitor voor die prijs.
Ik was alleen een beetje bang dat als er iets mis zou gaan, ik met mijn beperkte Duits alles zelf zou moeten regelen. Daarom heb ik uiteindelijk via BOL.com besteld. Want als er iets is, dan bemiddelen zij altijd.
Netjes verpakt met genoeg bescherming. Alles is binnen de afgesproken levertijd geleverd. Kortom, een prettige ervaring en goed geregeld.
Hoi,
Bedankt voor je review en je bestelling! Fijn dat je tevreden bent over de kwaliteit van je nieuwe monitor.
De klantenservice voor de Nederlandse shop is Nederlandstalig, dus je hoeft je daar geen zorgen over te maken als je in de toekomst contact met ons opneemt. We hopen dat je nog veel plezier hebt van je bestelling!
NBB.com
AlgemeenVan bestelling tot levering goed op de hoogte gehouden en netjes op tijd geleverd. Duidelijke website en verdere communicatie via de email.
VerzendingNetjes verpakt met genoeg bescherming. Levering was ook volgens de termijn aangegeven bij de bestelling
Hoi,
Bedankt voor je review en je bestelling. Fijn om te horen dat alles goed is gegaan en dat je tevreden bent met onze service. We hopen dat je veel plezier hebt van je bestelling!
NBB.com
AlgemeenPrima overzichtelijk site. Betaling met gebruikelijke mogelijkheden zoals Ideal en creditcard. Snel SSD kunnen vinden en kopen.
VerzendingVerzending was verzenden voor tijd x de volgende dag in huis. Ik zat 20 min voor deadline en pakket was inderdaad de volgende dag in huis.
Verpakkingsmateriaal was in orde.
Hoi,
Bedankt voor je review en je bestelling. Fijn dat het goed bevallen is en we hopen dat je veel plezier hebt van je SSD.
NBB.com
AlgemeenVan bestelling tot orderbevestiging tot verzending wordt je prima op de hoogte gehouden. Site werkt prima en je kunt zoals gebruikelijk een account aanmaken om je order te volgen. Geen contact gehad met NBB via klantenservice, dus daar kan ik verder niets over zeggen.
VerzendingVerzending snel en soepel, producten zijn goed verpakt met extra schuimmateriaal om beschadigingen te voorkomen.
Hoi,
Bedankt voor je review en je bestelling. Fijn om te horen dat alles goed is gegaan. We hopen dat het gekozen product je bevalt en dat je er veel plezier van hebt!
NBB.com
Algemeen2x iets besteld en 2x netjes verpakt aangekomen. Dus helemaal top wat dat betreft.
5 sterren dus gezien de goedverpakte ontvangst en de prima snelle levering.
beide in de lever termijn aangekomen (2-3 dagen). zou leuk zijn als het volgende dag in huis bezorging zou zijn.
Dit komt overigens doordat het uit duitsland moet komen en dan is volgende dag in huis wel erg lasig
Hoi,
Bedankt voor je bestelingen en je review. We vinden het fijn om te horen dat alles goed is bevallen en dat alles goed is gegaan. We hopen dat je veel plezier hebt van je bestellingen!
NBB.com
AlgemeenWaardeloos bedrijf staat ook in duitseland als zeer slecht teboek.
Via bol.com een CPU besteld en wat blijft het is een duits bedrijf nu is dat geen ramp maar ze weigeren om een btw nummer toetevoegen aan je factuur.
Ook als je zakelijk direct wilt bestellen bij NBB liggen de prijzen veel hoger als bij particulieren.
ik bestel hier nooit meer
willen geen factuur aanpassen willen geen factuur aanpassen willen geen factuur aanpassen
Hoi,
Bedankt voor je review. We vinden het vervelend om te horen dat je geen fijne ervaring met ons hebt gehad.
Op dit moment is het niet mogelijk om via de Nederlandse webshop, dus ook niet via Bol, een zakelijke bestelling te plaatsen. Op onze facturen staat namelijk een Duits btw-nummer en we kunnen geen Nederlandse BTW-nummers van klanten aan de facturen toevoegen. Via de OSS-procedure dragen we de betaalde 21% BTW af aan de Nederlandse overheid.
Daarom verwijzen we onze zakelijke klanten naar de Duitse webshop. We kunnen hiervoor echter niet garanderen dat daar dezelfde prijzen worden gehanteerd voor producten. Dit heeft onder andere met campagnes te maken die niet altijd in beide landen gehouden worden.
We hopen dat je dit kunt begrijpen. Op de achtergrond werken we eraan om in de toekomst ook zakelijke bestellingen via de Nederlandse webshop mogelijk te maken. We vragen daarom om nog een beetje geduld.
NBB.com
AlgemeenWas te snel en had daardoor verkeerde model HDD's besteld. Via de chat (zelfs in de avond én op zaterdag bereikbaar) snel geholpen en retourlabel ontvangen. Nu de juiste besteld. Vandaag de verkeerde HDD's terugsturen en dan wachten op creditering verkeerde bestelling. Dat zal wel goed komen gezien het feit van hun afhandeling ... prima toko dus.
Alleen wel jammer dat ze vanwege de lage prijzen niet de volledige bestelling in 1 keer willen doorvoeren. Om 6 HDD's te bestellen moet je dat dus in 3 batches van 2 doen. Voor mij niet echt veel werk maar voor NBB zijn dat dan 3 orders en drie keer afhandelen en 3 keer inpakken etc etc. Zij kiezen daarvoor maar ik zou dat toch anders afhandelen.
Prima verpakking - wel per twee HDD's in een eigen omdoos. Dat had anders gekund maar is meer een organisatorisch probleem. Ook de NAS werd prima in goede verpakking geleverd.
KlantenserviceKlantenservice via Telefoon & Chat te bereiken. Via Chat contact gehad en dat werd snel en keurig afgehandeld. Is een Duitse club maar reacties waren allemaal in Nederlands (en 1 in het Engels). Ook op technische vragen keurig & (na levering bleek dat) juiste antwoorden.
Hoi,
Bedankt voor je review en je bestelling. Fijn dat je een positieve ervaring hebt gehad met onze klantenservice. Daar worden we blij van!
Op dit moment is het inderdaad niet mogelijk om in één bestelling meer dan twee stuks van hetzelfde artikel te bestellen. Dit heeft onder andere ermee te maken dat we op dit moment alleen consumentenkopen kunnen aanbieden en daarom beperken dat mensen in één keer grote getale laptops, tablets, pc's etc. aankopen. Voor sommige producten waar ook consumenten meerdere stuks van nodig hebben, is dit natuurlijk onhandiger. We nemen dit dus ook zeker als feedback mee. We zullen onderzoeken hoe we dit in de toekomst kunnen verbeteren.
We hopen dat je veel plezier hebt van je bestelling!
NBB.com
AlgemeenErg goede prijzen! heel erg tevreden met de lay-out van de website. Snelle levering dat vind ik ook erg fijn.
KlantenserviceEr word erg fijn gecommuniceerd met klanten. Ik kreeg gelijk een mailtje.
Hoi,
Bedankt voor je bestelling en je review. Fijn om te horen dat het goed is bevallen en we hopen dat je veel plezier hebt van je bestelling!
NBB.com
AlgemeenWebsite kan nog een tandje beter; submenu's van categorieën blijft in Firefox soms hangen, sommige tekst-strings zijn versehentlich nog in het Duits.
Maar verder prima bestelproces, niet al te drukke site. Productbeschrijvingen zijn in orde, met tabblad met specs. Filtering van producten is er niet bij en om een of andere reden is er een "Outlet" vs "Restanten"; duidelijk een site om op terecht te komen nádat je in de Pricewatch iets hebt gevonden.
De mails hadden iets rustiger gekund:
- We hebben jouw bestelling ontvangen
- Orderbevestiging
- Je factuur
- Verzendbevestiging
Ook hier wat rauwe randjes: de verzendbevestiging bevat een URL die geen hyperlink is naar de DHL.com-site. De https://www.dhl.com/nl-nl...tracking-id=CR573146844DE
In de mail en op DHL.com staat niet van waar in Duitsland het komt (en als je in blijde verwachting bent wil je dat soort dingen soms wel weten), op DHL.de kan je weer wel zien vanuit welke stad het komt.
Verpakking was prima en bezorging op tijd en volgens afspraak en elektrisch 👍🏻
Hoi,
Bedankt voor je review en je bestelling. We waarderen je feedback voor onze site en nemen dit dan ook zeker mee voor in de toekomst. Onze website is ook nog 'werk in uitvoering' en regelmatig voegen we nieuwe functies toe, zodat we uiteindelijk een mooie en goedwerkende site kunnen laten zien aan onze bezoekers.
We hopen dat je veel plezier hebt van je bestelling!
NBB.com
AlgemeenZe hebben een gemakkelijk bestelproces, en leveren volgens afspraak. Nog geen ervaring met support nodig gehad. De prijzen voor het product dat ik zocht was hier het laagst, en product werd netjes volgens verwachting geleverd en werkte goed.
VerzendingDe levering was voorspeld op 2-3 dagen, en dat werd gehaald.
Hoi,
Bedankt voor je review en je bestelling. Fijn om te horen dat alles goed is gegaan en dat het product goed werkt. We hopen dat je er veel plezier van hebt!
NBB.com
AlgemeenIk ben via de Pricewatch al 2 keer bij NBB uitgekomen omdat ze de scherpste prijs hebben. De webshop is overzichtelijke ingericht. De zoekopties zijn beperkt, maar als je de Pricewatch van tweakers gebruikt, maakt dat niet uit.
VerzendingVerzending is zoals aangegeven 2-3 dagen. Wat langer dan sommige andere webshops, maar zoals ze zelf aangeven is dat een duurzame keus en dat heb ik er, in combinatie met de prijs, er zeker voor over.
Hoi,
bedankt voor je review en je bestellingen! We waarderen de feedback en zijn op de achtergrond hard aan het werk om filteropties toe te voegen. Ook onderzoeken we de mogelijkheid voor een snellere verzending.
NBB.com
AlgemeenHelaas was mijn artikel net niet meer op voorraad. Ik had een mail gestuurd met de vraag wanneer mijn monitor geleverd zou worden.
KlantenserviceNa mijn vraag wanneer mijn monitor geleverd zou worden kreeg ik meteen een reactie. Dat ze op een nieuwe levering zaten te wachten. Ze wisten niet wanneer die kwam. Stelde meteen voor dat ik kon wachten of mijn geld terug terug kon krijgen. Het laatste gekozen en alles werd meteen geregeld. Top.kom zeker terug voor nieuwe bestellingen
Hoi,
Bedankt voor je review! Vervelend om te horen dat je monitor niet op tijd geleverd kon worden. Goed dat je contact hebt opgenomen met onze klantenservice en we vinden het fijn om te horen dat we je goed hebben kunnen helpen.
Hopelijk mogen we je in de toekomst weer bij ons verwelkomen!
NBB.com
AlgemeenSSD besteld en binnen twee dagen netjes bezorgd door DHL vanuit Duitsland. Alles zoals aangegeven in de shop en track&trace gegevens via e-mail zodra pakket werd verzonden. Niets op aan te merken wat deze order betreft.
Hoi,
Bedankt voor je bestelling en je review. Fijn om te horen dat het allemaal goed is gegaan. We wensen je veel plezier met je SSD.