Gebruikers over webshop Amazon.nl
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenEen RS822RP+ besteld bij amazon en na 2 weken (ja.. 2 weken want blijkbaar komt dat ding uit Spanje??) de RS822+ ontvangen. Oops fout, maar geen probleem, excuus en we gaan het oplossen meneer. Oke... maar vervolgens niks meer gehoord. Nog een keer contact en excuus, we gaan het voor u oplossen meneer en nu wel een mail al blijft de retourprocedure voor de verkeerde nas nog een aantal dagen onduidelijk.
2 weken later (ja, weer uit spanje idd, goed voor de CO2 footprint van amazon), grote amazon doos.... en jawel, wederom de RS822+ in plaats van de RS822RP+. Serieus??
Contact met de klantenservice... we hebben nog geen afleverbevestiging meneer, dus we kunnen nu niks doen u moet wachten op een mail en dan pas kunnen we u helpen. Dus.... wachten, ja. mail.. in de chat gelijk bevestigd en tuurlijk "excuses meneer, we gaan het voor u oplossen". Prima, er zou dus weer een mail moeten komen en deze geeft dan aan wanneer vervangen gaat worden.......... geen mail. Volgende dag bellen.... "excuus meneer, we gaan het voor u oplossen". Maar in dit gesprek wordt niks opgelost door de vriendelijke mevrouw, ze kan niks, systeem zegt wachten, afspraak, iets met scancode, geen idee. Oh... wacht, ja toch, er komt vanmiddag nog een mail zegt ze. Het lijkt wel deja-vu.
Sorry amazon, de klantenservice is niet best, helemaal niet en het zinnetje "Excuses meneer, we gaan het oplossen", staat wel heel pontificaal in jullie belplan denk ik. 4 weken onderweg... geen goede NAS, geen toezeggingen qua tijds-pad, geen bevesting... wachten... wachten... wachten.
Als ik wachten heel leuk vind, ga ik wel in het hoogseizoen naar de efteling en daar in een rij staan, maar dit duurt nu wel echt te lang. Bah!
2x verkeerde product en het product moet uit spanje komen.Ik vind dit n de huidige tijd met energietransitie en klimaatproblemen ondenkbaar. Verpakking is ook veel te groot voor de synology waardoor die ligt te rollenbollen in een doos vol lucht. Dat is vast ook niet goed voor de synology denk ik.
KlantenserviceZe kunnen niks, zitten vast aan een systeem en het geeft ze geen mogelijkheden adequaat te handelen.
AlgemeenEen MSI MAG X670E tomahawk wifi moederbord hier gekocht.
Bestelling was snel en makkelijk te plaatsen en ook betaling ging vrij vlot.
En daarna was het wachten geblazen. Normaal gesproken koop ik hier niet of nauwlijks iets. Kleine producten zoals m.2 ssds heb ik via karton envelop vrij snel in huis, maar de grotere dingen duurde toch wel wat langer.
Verbaasde mij dat het moederbord uit Italie zou komen en niet bijvoorbeeld gewoon uit Duitsland.. Dat is wel een min puntje dat je dan toch vrijwel 7 dagen langer moet wachten.
Maar de levering ging vrij goed wat ik overigens niet verwacht had omdat hier meer negatieve reviews staan dan positieve.
Zou ik hier vaker kopen? Misschien niet in grote getalen.. Maar als ik zelden iets nodig hebt en amazon is dan goedkoper zou ik hun wel overwegen.
Omdat het uit Italie kwam duurde het zeker 7 dagen wachten..
En dat is naar mijn mening de moeite NIET waard als je iets echt binnen 4 dagen verwacht te krijgen.
Heb je geen haast en kan je die 7 dagen volhouden is het zeker een optie.
AlgemeenVia Amazon een opvangbak voor onze kooimesmaaier gekocht. Prijs was beter dan elders, wat onze voornaamste keuze is geweest. Daarnaast hebben wij hoofdzakelijk positieve ervaringen met Amazon, dus wat ons betreft dikke prima.
VerzendingLevering was keurig volgende dag met DHL. NIks op aan te merken.
AlgemeenVia Amazon een polarisatiefilter besteld voor mijn systeemcamera. Prijs was goed en levering was snel. Dikke prima voor mij!
VerzendingPolarisatiefilter werd keurig verpakt en snel geleverd middels een brievenbuspakketje. Hoefde ik dus ook niet thuis voor te blijven, en de pakketbezorger hoefde niet aan te bellen, wat hem tijd scheelde. Win-win!
AlgemeenAmazon had een mooie Krups-store ingericht met inclusief een cashback actie. Op de pagina van de cashback actie stonden meteen een aantal deelnemende espressoapparaten. Een daarvan sprak me erg aan en ik besloot deze te kopen. Direct vanuit de cashback pagina klikte ik door naar het betreffende product en bestelde deze.
De verzending was via een externe partij en binnen no-time binnen, wat dat betreft leek alles goed te gaan. Echter had ik voor de cashback een BTW factuur nodig, en hier ging het helemaal mis.
Bij de bestellingen kon ik alleen een bevestiging en pakbon downloaden, en er was een optie om een factuur aan te vragen bij de leverende partij. Dit heb ik dan ook gedaan (4 juni 2024.) Toen ik een week later (10 juni) nog niets vernomen had heb ik contact opgenomen met de klantenservice van Amazon. Die gaven aan dat ze een bericht konden sturen en ik binnen 48 uur mijn factuur in de mail had. Dit verhaal is mij 12, 14, 17 en 19 juni opnieuw verteld maar nogsteeds geen factuur. Na 5x dezelfde belofte was mijn vertrouwen in de factuur wel verdwenen.
Ik kreeg tegenstrijdige berichten over dat de klantenservice direct met de verkoper gebeld had en even later kreeg ik te horen dat ze geen contact gegevens hadden buiten het chatsysteem met de verkopende partij. Uiteindelijk kreeg ik telefonisch de 19e te horen dat ik gewoon even geduld moet hebben en geen contact moet blijven opnemen want dat heeft toch geen zin.
Inmiddels is 23 juni de cashback actie verlopen en heb ik nog geen factuur. Het mislopen van 250 euro cashback is niet het probleem van Amazon en dat er nog steeds geen BTW factuur is is echt het probleem van de verkopende partij waar ik niet direct mee in contact gebracht kan worden.
De klantenservice trekt inmiddels de handen af van deze zaak en zegt niets te kunnen betekenen als de verkopende partij niet reageert. Dus nu ben ik 250 euro misgelopen, heb ik nogsteeds geen (in Nederland verplichte) BTW factuur en enige zorgen voor als mijn espressomachine in de garantieperiode nog kapot gaat.
Ik vind het triest dat de klantenservice van een webshop, ondanks zij zelf niet direct leveren niets kan betekenen in zo'n situatie. De laatste medewerker die ik heb gesproken gaf mij nog als tip mee om maar niet meer via externe verkopers te kopen. "Dan krijg je dat niet".
Verkoop en verzending ging goed, maar de rest dusdanig slecht dat ik er geen goed gevoel meer bij heb en nog vrees voor de garantie.
Gewoon na bestelling geleverd, zoals je mag verwachten. Er was een optie om een dag(deel) te kiezen.
KlantenserviceMeerendeel staat al in het algemene stuk. Verder lezen ze niet terug in de historie die ze wel in kunnen zien, waardoor je kan blijven uitleggen dat bepaalde acties al ondernomen zijn.
Verder weinig emphatie, geen oplossingen en besluiteloosheid. Naarmate het probleem serieuzer lijkt te worden lijkt de klantenservice steeds minder betrokken en blijkt het uiteindelijk jouw probleem.
AlgemeenBestel vaker via Amazon, wordt standaard de volgende dag altijd geleverd. Nooit gezeur gehad met Amazon of DH, retourbeleid ook altijd goed. De negatieve reviews die ik op Tweakers lees heb ik zelf absoluut geen ervaring mee
VerzendingSnelle verzending, volgende dag ligt het meestal al in huis
AlgemeenHet blijft idioot dat ze met DHL werken. Volgende dag leveren hebben ze helaas nog nooit gedaan. Voor mij geen amazon meer totdat ze een nieuwe vervoerder hebben.
AlgemeenDe voorkant qua bestellen gaat (uiteraard) goed en het probleem ontstaat als er geleverd moet worden.
VerzendingBestellen, vertragen, nog meer vertragen, onderweg, paar uur voor levering toch niet geleverd en vervolgens nooit geleverd en uiteindelijk geld terug.
KlantenserviceMaanden bezig geweest iemand te bereiken die wel iets wist, hoe en waarom en wanneer dan wel. Totaal kansloze missie. Vragen waarop ze zich beroepen in hun algemene voorwaarden geen antwoord, nogmaals vragen geen antwoord.
Amazon account is opgezegd en ik koop hier nooit meer.
AlgemeenBestel hier regelmatig, zolang het verzonden en verkocht word door amazon gaat dit altijd probleemloos. Garantie gaat echt perfect aangezien ze je gewoon binnen de garantieperiode geld terug aanbieden zonder enig gezeik.
VerzendingAlles wat ik bestel van amazon zelf is meestal binnen 1 a 2 dagen binnen tenzij het uit het buitenland komt dan kan het wat langer duren maar nooit langer als een week.
KlantenserviceGeven netjes de keuze voor geld terug of vervangend product indien hetzelfde product op voorraad is.
AlgemeenAmazon laat je producten bestellen die ze eigenlijk niet op voorraad hebben, is me al 2 keer overkomen in de afgelopen 3 maanden, en dan zeggen ze steeds dat het product later nog komt, maar het komt nooit. Ook leveren ze soms de verkeerde variatie van een product. Ik vermijdt deze winkel vanaf heden.
VerzendingLeveringen worden keer na keer uitgesteld en komen nooit aan.
KlantenserviceAmazon is niet makkelijk te bereiken voor klanten, dat maakt alle problemen nog 10x erger.
AlgemeenNormaal zijn de bestellingen altijd goed gegaan (kleine kabels van Anker ed.), maar nu met een grotere en duurdere bestelling is het drama. Binnen de verschillende afdelingen problemen om mijn bestelling terug te vinden (systeem fouten ed.). Had een voeding besteld, momenteel 1.5 week verder en nog afwachtend. Voeding is momenteel wel op voorraad. Mogelijkheid om dezelfde voeding te ontvangen is er niet, alleen dat het geld terug gestort wordt (2-7 werkdagen). Nog nooit zo’n slechte ervaring gehad bij een webshop. Dit is zelfs met een prime lidmaatschap (“premium” delivery)
Deze ervaring lijkt overeen te komen met de gemiddelde tweaker.
Het is allemaal erg chaotisch, continu doorverwezen worden en geen mogelijkheid om hetzelfde product opnieuw op te sturen. Geld terug is alleen een mogelijkheid.
AlgemeenBestel regelmatig producten bij Amazon, nooit echt problemen ervaren. Helaas is een product binnen de 2 jaar wettelijke garantie defect gegaan. Website vrij onduidelijk hoe je garantie claimt, uiteindelijk maar de chat geprobeerd.
KlantenserviceKreeg te horen dat een vervangend product niet mogelijk is, alleen geld retour. Inmiddels is hetzelfde product veel duurder geworden, dus geld retour heb ik niets aan. Vervangend product wil men niet, ondanks dat het product op voorraad is..... Voor mij laatste keer Amazon.
AlgemeenOntzettend slechte afhandeling van Amazon zelf bij artikelen die niet naar behoren functioneren en waarvan ze geen beroep kunnen doen bij de fabrikant. Ondanks dat een medewerker de refund toe heeft gezegd van 2 robotzuigers heb ik er slechts 1 refund ontvangen op Ideal. De andere via VISA is tot op heden nog niet ontvangen. Ik ben al 6 weken intensief met Amazon aan het mailen maar ze zien kans de boot af te houden. Het lijkt of het bedrijf moeite heeft met de terugbetaling waar ik recht op heb en ze hanteren een slecht beleid hierin. Dit geeft weinig vertrouwen nog enig artikel ooit daar te bestellen.
VerzendingLevering kwam op tijd en sneller dan verwacht was dat met hun afhandeling van klachten ook maar zo. Daar blijven ze in gebreke!!
KlantenserviceWaardeloos en niet tot resultaat leiden. Onzinnige mails die als zgn positief worden opgevat terwijl je een klacht schrijft. Ze kunnen een voorbeeld aan een bedrijf als BOL nemen hier in Nederland.
AlgemeenPerfecte klantgerichtheid en klantenservice. Nooit enig probleem om zaken terug te sturen of garanties te claimen. Koop bijna alles bij amazon vanwege de klantgerichtheid.
VerzendingIn 99 van de 100 gevallen conform de website opgave. En altijd netjes door DHL.
KlantenserviceNog niet eerder zon goede klantgerichte service ontvangen. Ook voor garantie claims altijd netjes geholpen
AlgemeenIk heb skeelers voor mijn dochter. Makkelijk en snel besteld via de webshop van Amazon zelf dus niet via een derde partij
VerzendingHet werd gewoon snel geleverd volgens track &trace alleen werd er door dhl gezegd dat het bij de buren was geleverd alleen was niet het geval. Ook in de buurt nergens iets te bekennen van het pakketje. Hier kan Amazon niks aan doen natuurlijk. Dit is overigens een algemeen probleem van DHL. Zeggen dat het is bezorgd terwijl dit niet het geval is of ze zetten het voor de deur terwijl er niemand thuis is.
KlantenserviceHierop contact opgenomen met Amazon, die er vervolgens gelijk actie op hebben ondernomen. Ze gaven me twee keuzes; of vervangend product opnieuw sturen en of geld terug. Ik heb voor het tweede gekozen en had de dag erna gelijk mijn geld terug. Top Service.
AlgemeenEr is altijd wel iets wat misgaat en Amazon wijst dan naar de verkoper. Zodra dat niet naar behoren gaat, dan kun sta je er alleen voor. Geen verantwoordelijkheid wordt genomen door Amazon.
AlgemeenIk heb al heel veel electronica en gereedschappen via amazon gekocht. De klantenservice heeft mij goed behandeld, ik lees hier negatieve reviews maar dat herken ik zelf niet in mijn ervaring.
Ik had een bureaustoel van 330 euro gekocht via Amazon. Anderhalf jaar na aankoop was de stoel niet goed meer. Hij wiebelde en er was een stukje plastic afgebroken. Ik heb de klantenservice gevraagd wat hiermee te doen, ik wist dat de garantie al verlopen was, maar ik had er toch veel spijt van, met foto's gestuurd.
Er werd mij aangeboden om de stoel terug te sturen en toen kon ik geld terug krijgen. Tot mijn verbazing heb ik het volledige bedrag retour gekregen nadat de verkoper er niets mee deed binnen de termijn ervoor. Amazon heeft mij dus het bedrag betaald en is het zelf gaan afhandelen met de verkoper.
Verzenden gaat altijd precies zoals ze zelf voorspellen en ik ben ook heel blij met de geretourneerde spullen die je daar regelmatig kan kopen met korting. Er staat dan bij een artikel zoiets als "Bespaar met Gebruikt - Zeer goed" en een lager bedrag.
De verzending ging in een grote doos. En retour heb ik stukken karton aan elkaar vast geplakt om de gedemonteerde stoel heen.
KlantenserviceDe klantenservice is bereikbaar via de app en chat. Ik heb uiteindelijk eerst gemaild en daarna via chat is alles afgehandeld. Ben echt heel blij met de service.
AlgemeenToetsenbordhoes gekocht voor tablet. Na 1 jaar defect. Geen garantie. Amazon verwijst naar "verkoper". Die heeft er geen zin in. Amazon trekt zijn handen er af. Wel verdienen, geen verantwoordelijkheid nemen.
VerzendingVerzending met DHL in NL is waardeloos. Vaak avondlevering op adressen waar dit niet mogelijk is. Afhaalpunten bij particulieren thuis.
KlantenserviceKlantenservice? Heb je een inhoudelijke vraag over een product, dan moet je niet bij Amazon zijn.
AlgemeenVoor het eerst in een jaar weer eens wat besteld hier. Een nieuwe cnc router die vrijwel nergens verkrijgbaar was en na 2 maanden wachten eindelijk bij amazon gevonden. Top.
Helaas amazon blijft absurde afspraken hebben met dhl want uitknijpen van hun partners dat is waar ze geld mee verdienen. Na 1 poging speciaal een afspraak gemaakt die wel uitkwam helaas de zending heeft de bus van de bezorger mogen ruiken maar nooit gehaald en direct retour afzender.
Amazon wilt alleen maar crediteren echter is de machine alweer uitverkocht dus een nieuwe bestellen gaat niet. Contact opnemen met dhl zoals dhl vraagt vindt amazon teveel moeite. U kunt uw geld terug krijgen en succes met wachten.
Ow ja de accessoires die willen we natuurlijk wel graag leveren. Terwijl dhl ons als gesloten heeft gemarkeerd wordt nu beweert dat die wel geleverd zijn dus succes met je bak ellende meneer de klant.
Telefonisch krijg je geen fatsoenlijk nederlands sprekend mens aan de lijn en de chat wordt snel gesloten als het de medewerkers te moeilijk wordt.
Pakket heeft de deur nooit bereikt en dhl en amazon wijzen naar elkaar maar niemand wilt het oplossen
KlantenserviceGeen fatsoenlijk nederlands sprekend persoon aan de telefoon te krijgen en de chat om de haverklap gesloten want oplossen willen ze het toch niet
AlgemeenOp 2 weken tijd 3 bestellingen geplaatst
Telkens kreeg ik de melding zowel van Amazon als van de vervoerder Coli Prive Belu geleverd in de brievenbus.
Maar geen enkele levering ontvangen.
Kon ook nooit in de brievenbus gezien de omvang van de paketten.
Laatste bestelling van dinsdag jongstleden was: Bezorging door COLIS_PRIVE_BELU Tracking-id: 780004469897B3120
Ging over 2 x een waterkoeling voor pc
Telkens moet ik dan min 3 dagen wachten eer ze mijn klacht serieus nemen
Ook telkens bij Coli Prive zelf klacht ingediend, en telkens hetzelfde antwoord, sorry we konden uw pakket niet traceren, geleve contact op te nemen met Amazon. daar stopt het verhaal voor hun dan ook en sta ik machteloos.
Voor de eerste 2 bestellingen heeft Amazon mij een terugbetaling beloofd. De 3 de is nog in onderzoek vermoed ik.want de 3 dagen zijn nog niet voorbij
Vreselijk dat ze met zulke vervoerder blijven werken.
Ook telefonisch gesprek aanvragen bij Amazon.nl kan ik niet omdat ze enkel terug bellen indien het een NL +31 tel nr is, maar vermits ik Belg ben werkt dat systeem niet. Blijkbaar mogen ze niet terugbellen naar een ander als een nl nummer denk ik.
Product is NIET geleverd
Reeds de 3 de keer op 2 weken tijd dat een artikel zogezegd in de brievenbus geleverd werd, maar nooit geleverd is. Telkens was ik op betreffende dagen steeds thuis.
Hun systeem is waardeloos, de chat werkt wel, maar nooit geen afdoende respons. Ik heb het gevoel dat ze geen enkele klacht serieus nemen.
Wie oooo wie gaat nu is ten gronde reageren en een afdoende oplossing bieden. Zodanig dat ik mijn goederen wel ontvang.