Amazon.nl

Gebruikers over webshop Amazon.nl

Het is bij lange na nog niet de Amazon.de of Amazon.co.uk, sterker nog, Nederland leunt naar mijn idee volledig op omliggende landen. Pakketten komen vanuit Duitsland, Italie, Frankrijk en Engeland. Ook is het assortiment nog niet zo volledig als omliggende landen maar groeit prima.

Vandaag besteld morgen in huis is zonder extra kosten nagekomen. Klantenservice heb ik niet nodig gehad.

Snelle verzending en prima klantenservice. Producten zijn vaak goedkoop. Productinformatie is soms verkeerd ingevoerd door externe verkopers, dus altijd even op een andere site checken.

Product naam was incorrect. Bestelling is verzonden maar nooit bezorgd. Pakket kwijt geraakt volgens Amazon, maar DHL wist van niks. Na 2 keer de klantenservice te contacteren kreeg ik pas duidelijkheid dat het nooit bezorgd zal worden. Toen geld terug gekregen.

Pakket is kwijt geraakt tijdens verzending en nooit bezorgd. Dit moest ik uitvogelen via Amazon want DHL tracking wist van niks.

Vlotte express levering. Goedkoopste die ik kon vinden. Produkt (Sony walkman mw a-105 ) als omschreven geleverd.

Doet Amazon geen goed deze nieuwe Nederlandse tak. Waardeloze klantenservice die helemaal NIET reageert. Na c.a. 2 jaar tevreden klant geweest te zijn van Amazon.de nu helemaal geen klant meer na slechte ervaringen met Amazon.nl. Blijkbaar toch iets Nederlands dat hebben van een slechte klantenservice. Amazon is over het algemeen vooral klant gericht en goed in klantenservice. Ook raar is dat als ik weer klant bij de Duitse variant wil worden dat ik dan meer moet betalen voor Prime en ik ben er niet zeker van of dat nog wel kan. Amazon.nl kan ik alleen maar afraden, ik koop er niks meer. En ja dat is de schuld van de Nederlandse klantenservice.

Product paste niet. Geen oplossing want er werd niet gereageerd. Leergeld.

Waardeloos, niet klantvriendelijk, geen enkele reactie behalve dat ze mijn review over het niet passende product niet gingen plaatsen. Op mijn vraag waarom niet geen enkel antwoord. Amazon onwaardig.

Ik heb enkele jaren Prime gehad via (blijkbaar) Amazon DE. Mijn Prime lidmaatschap is zonder waarschuwing geannuleerd (ik heb een nieuwe bankrekening en vergeten de incasso te wijzigen). Ik kan niet zomaar m'n Prime DE lidmaatschap weer terug krijgen. Klantenservice reageert niet op mijn vragen om het Prime lidmaatschap te herstellen, maar probeert mij richting Prime NL te forceren (wat ik niet wil). Klantenservice reageert gewoon niet meer op mijn mails.
Waardeloos!

Hoogste tijd om Amazon links te laten liggen. Eigenlijk zouden we uberhaupt niet met dit soort te grote bedrijven zaken moeten doen!

Vaak leuke deals te scoren. Vorige week de Huawei Watch GT 2 Pro voor zo 150€ kunnen scoren. Gebruik meestal DE ivm Prime, maar NL komt hier steeds vaker voorbij.

Snelle levering, duidelijke tracking en goed verpakt.

Waardeloze klantenservice. Wacht al maanden op terugbetalingen. Ik heb al minstens 10 keer contact met amazon opgenomen. 0 resultaat. Niet vergelijkbaar met amazon.de of uk. Echt ongekend slecht.

Problemen worden niet opgelost. Interne communicatie is bagger. Weken wachten op reactie. Altijd het hele probleem opnieuw uit moeten leggen. Wacht al maanden op terugbetaling.

Na aankoop monitor eerst 4 dagen geen bericht over levertijd en vervolgens dat het nog een maand gaat duren

Prime day. De substantiële kortingen die beloofd waren werden in het winkelmandje correct toegepast op de 6 producten, ook al was de 'van' prijs helaas niet meer zichtbaar. Zodra je overgaat naar bestellen verandert die weergave drastisch en worden alle kortingen slechts opgeteld weergegeven. Dat deed me weer terugklikken naar het winkelmandje om de totalen te checken, waarna het bestelproces een foutmelding gaf. Ok, opnieuw dan maar weer. De 6 producten zouden in 6 LOSSE ZENDINGEN opgestuurd worden. 6 keer de buren lastigvallen dus waarschijnlijk. Om onduidelijke redenen waren ze per 2 gegroepeerd, met producten bij elkaar die niet eens dezelfde bezorgdatum hadden. Voor 1 van de producten kon nog een keuze gemaakt worden tussen 'prime' en 'prime' bezorging, zonder dat dat verschil leek te maken.

De initiële bevestigingsemail was een woud van leveringsnummers, diverse niet informatieve subtotalen en bezorgdatums. Zorgvuldig was elke vermelding van de betreffende productnamen of foto verwijderd, en bleven alleen de ellenlange bestelnummers over als houvast. Wel stonden er producten genoemd in de email die ze aanbevolen op basis van mijn bestelling. Dat wordt natuurlijk een ramp als ik later nog eens een product terug wil vinden in mijn email archief. Dit patroon ging door met latere emails, ondertussen al 10 mails en het is pas 1 dag later! WAAROM? Ze lijken echt hun best gedaan te hebben om onduidelijk te zijn, letterlijk elke andere webshop in Nederland snapt wel hoe het beter kan.

Hoe het Amazon gelukt is om als uitvinder van 1-click-ordering te evolueren naar deze clusters*ck begrijp ik echt niet.

Omdat dit zo'n ervaren en gigantisch bedrijf is heb ik voor deze missers wat meer sterren in rekening gebracht, ik had echt beter verwacht.

Ik heb ondertussen de eerste levering binnen. Hij was goed ingepakt, maar kwam een dag 'te vroeg'. Let vooral goed op de tracking email die je krijgt (1 van de 10 dus); de daarin genoemde datum ('morgen') bleek 'in de praktijk 'vandaag' geworden te zijn.

De factuur mag je in hun portal opzoeken en downloaden, die wordt niet meegestuurd per email of in het pakket.

EDIT17-10: tweede pakket binnen, waarin een harde schijf. Deze was samen met een zware monitorsteun in een grote doos gestopt met 1 miezerig velletje opvulpapier. Verre van ideaal voor het vervoer van een kwetsbaar product. Daarnaast zou dit pakket eigenlijk over 3 dagen bezorgd worden. Ik kreeg 3 uur voor het bezorgmoment pas een bericht dat dat toch vandaag zou worden. Waardeloos.

Nu in totaal 6 producten besteld met amazon prime.
alles netjes verpakt en op de beloofde datum gekregen of zelfs eerder.
zie veel slechte recensies.
Hier nog altijd snelle en goede levering.

Verzending snel en goed verpakt.

Amazon had een aanbieding, 100 euro goedkoper op een 900 euro monitor. Dit is perfect uitgepakt. Nieuwe monitor, levering sneller dan beloofd (niet 5 werkdagen maar 3). Ook een monitor arm en nog wat ander spul besteld zonder problemen. Kan mij gelukkig nog niet vinden

Koop hier nooit iets. De slechte reviews zijn er niet voor niets, maar ook ik zag een mooie prijs en liet me verleiden. Monitor gekocht en zou op dinsdag geleverd worden. Hele dag thuis. Geen monitor. Op woensdagochtend een mail dat de monitor toch niet op voorraad was. Gelijk gebeld om te vragen wanneer de monitor wel binnen zou zijn. Ze hadden geen idee. Dan wil ik graag mijn geld terug. Nee dat kon niet, want hij zat al te ver in het bestelproces. Hoezo? De monitor is niet voorradig. Dus nu geen monitor. Geen geld terug en geen idee wanneer deze geleverd zou worden. Nog nooit zo’n slecht bedrijf mee gemaakt. Mijn tip. Betaal toch iets meer en haal het gewoon bij Coolblue of iets dergelijks.

Er is nooit iets verzonden en dat gaat ook niet gebeuren.

Deze mensen kunnen er eigenlijk niets aan doen, maar worden opgezadeld met het waardeloze beleid van Amazon

Heb een Sharkoon RGB flow behuizing besteld en een Sharkoon Shark Blade RGB op 4 oktober. Sharkoon Shark Blade is na 4 dagen niet aangekomen ookal stond er bezorgd bij de track en trace. Heb toen contact opgenomen met de klantenservice, die vertelde mij dat er een onderzoek werd gestart en dat DHL maximaal 3 dagen had om te antwoorden anders zou er een vervanging of terugbetaling worden geregeld. 4 dagen verder en nog steeds geen terugbetaling of email. Toen nogmaals contact gehad met de klantenservice en er is mij een terugbetaling binnen 10 werkdagen beloofd. De klantenservice zelf was prima, aardige mensen die je op weg helpen. De manier hoe Amazon echter met klanten omgaat en de achterlijke regels die gebonden zijn aan een terugbetaling zijn echt schandalig. Ik moet nu zelf een vervanging regelen, waardoor ik weer tijd kwijt ben, terwijl de terugbetaling nog steeds niet binnen is. Het is inmiddels 15 oktober en heb nu nog steeds geen ventilator. De hele situatie is erg frustrerend omdat ik dit onderdeel gewoon nodig heb in mijn computer. Het is misschien maar €10, maar als klant voel ik mij hier heel erg in de steek gelaten.

Het product is nooit binnen gekomen en levertijden voor binnen Nederland zijn veel te laat. Verzending is echt bar en bar slecht.

Aardige mensen die je goed op weg helpen. Jammer dat de situatie zelf en Amazon met zijn onproportionele regels tot klanten roet in het eten gooit. Daar kan de klantenservice niet veel aan doen, hoewel de service bij de eerste persoon waarmee ik contact had wel echt nutteloos is geweest. De tweede keer was net zo vriendelijk als de vorige keer, maar dit keer ook echt behulpzaam. Mixed feelings dus maar al met al op zich prima service.

Bestelling makkelijk te plaatsen, en verzending via UPS gestart. Na 1 dag daar melding dat pakket te groot is om in behandeling te nemen en vastgehouden wordt. Contact opgenomen met klantenservice. Je komt snel met iemand in de chat, maar deze kan niets anders zeggen dan dat je nog even geduld moet hebben. Na een paar dagen en de 3e keer dat ik contact heb, wordt aangegeven dat er contact met UPS is geweest en dat het nogmaals verstuurd wordt. Voor de zekerheid UPS klantenservice gevraagd, maar die wisten van niets.

Nog een paar dagen later weer contact opgenomen, men weigert te lezen wat er in eerdere chats geschreven is, maar begint weer leuk van voor af aan "Ik zie dat hij vastgehouden wordt, ...." Na 4e poging om me met kluitje in het riet te sturen en botte reactie van klantenservice is bedrag teruggestort op creditcard. En die monitor staat misschien nog ergens in een UPS depot. Waardeloos om zo voorgelogen te worden.

Zie de korte toelichting hierboven. Levering heeft niet plaats gevonden omdat Amazon een verzendoptie kiest die niet mogelijk is voor het product dat verzonden moet worden.

Eerste hulp is nog vriendelijk, maar blijkt dat men niet luistert naar wat er eerder voorgevallen is, liegt over nieuwe pogingen om te verzenden.

Meerdere keren valse beloftes over bezorgtijden (in deze gevallen weken te laat). Verpakking zo somber dat mijn cadeau-inpakskills er goed bij lijken. Klantenservice spuugt alleen voorgekauwde antwoorden uit, en liegt door hun tanden heen (waarschijnlijk als onbedoeld resultaat van de chaos die Amazon is.)

Verpakking erg lackluster, er word veel vertrouwen in de koerier gestopt, en dat heb ik meerdere malen gemerkt. Gescheurde/geplette enveloppen, kapotte casefans.

Klantenservice spuugt alleen voorgekauwde antwoorden uit, lijkt compleet gedesynchroniseerd te zijn met de Amazon NL site. Meerdere keren claims zoals "standaardverzending kan 1-2 weken duren" en "uw pakket arriveert dan en dan omdat u standaardverzending koos". Terwijl de eerste keer de pagina 3-4 dagen claimde voor standaardverzending, en de tweede keer ik juist wel betaald had voor versnelde verzending. Al met al snel antwoord, maar ondraaglijk onbehulpzaam.

Product snel geleverd en alles is een stuk goedkoper. Amazon is wat dat betreft geweldig, top gedaan.

Ik ben altijd laaiend enthousiast geweest over amazon.de, maar alles wat goed is aan de .de, gaat verkeerd op de .nl.
Verzending is een horror, ik heb de afgelopen tijd meerdere orders geplaatst waarbij er met mijn prime abonnement 'Volgende dag verzenden' wordt beloofd.
Vervolgens 2 weken lang niks, succes met het zoeken naar een schermpje waar je een vraag kan stellen over de bestelling. Was er gewoon ~5 minuten mee bezig.
Daarna krijg je maar geen hoogte van de bestellingen, na een maand wachten maar de bestellingen geannuleerd.

(Dit ging overigens over producten die ruim voorradig zijn, dus geen RTX3000 serie'achtige dingen)

TL;DR:
Wat je ook doet, trap er niet in en BESTEL HIER NIET! Let niet op zogenaamde 'Op voorraad' statussen of 'gegarandeerde leverdata', dit is allemaal een illusie. Laat je ook niet lokken door lage prijzen; je krijgt waar je voor betaald (dikke crap).

Toelichting:
Ondanks de enorm veel slechte reviews van deze webshop, heb ik tot tweemaal toe een LG UltraGear 38GN950-B proberen te bestellen omdat het de enige winkel was waar het product op voorraad zou zijn. Hoe erg kan het zijn dacht ik bij mijzelf? We zijn inmiddels weken verder, en na bijna dagelijks contact met de klantenservice zit er nog steeds geen schot in de zaak.

Het product zou 'vast komen te zitten in het magazijn', of er zou worden gewacht op meer bestelling zodat het product 'goed verzonden kan worden'. Keer op keer komen ze met excuses en worden er beloftes gedaan met zogenaamde interne UPS track & trace codes die een leverdatum zouden indiceren. Uiteraard mogen ze die code niet delen in verband met "privacy redenen". Ik heb dagen tevergeefs thuis gezeten, hopende dat de bezorger aan zou bellen, waarna ik elke keer pas een dag later (!) een mailtje kreeg dat er WEDEROM iets fout was gegaan met mijn bestelling.

Nog nooit in mijn leven heb ik zo'n slechte online shopervaring gehad als bij Amazon.nl. Ik zal hier nooit meer een aankoop doen.

Fun fact: de monitor kwam vandaag eindelijk in andere Nederlandse webshops beschikbaar. Direct besteld, en wordt morgen geleverd. Zo kan het dus ook.

Ik heb de zending nooit mogen ontvangen (zie toelichting hierboven).

De klanten service is op zich goed bereikbaar via email, chat en telefoon. Hiervoor krijgen ze een extra ster.

Echter is het wel hit or miss met wie je te woord staat. De kwaliteit van de dienstverlening fluctueert enorm. De ene keer wordt je uitermate vriendelijk te woord gestaan en lijkt de medewerker oprecht een oplossing te willen vinden, terwijl je het de andere keer moet doen met een gebrekkig Nederlands sprekende wijsneus die totaal niet meedenkt.

Begin Juli een Lg 34Gl750-B.Aeu 34" gekocht op amazon.nl welke verkocht werd door amazon zelf. Na twee keer "verzonden" te zijn, maar niets te hebben aangekregen (werd nooit effectief verzonden), blijft de bestelling staan op "wordt klaargemaakt voor verzending". Hierdoor is het ook niet mogelijk om mijn bestelling te annuleren. Na meermaals contact op te nemen met de klantendienst via mail en telefoon krijg ik steeds te horen dat men hier niets aan kan doen omdat het vastzit in her systeem... Ik zou niemand aanraden hier ooit iets te bestellen, want ik voel me echt opgelicht. Ik krijg mijn bestelling maar niet aan, maar krijg ook mijn geld niet terug. Uit de reviews van de monitor op amazon blijkt ook dat ik niet de enige ben met dit probleem, waarna amazon de mogelijkheid tot reviews schrijven is beginnen weigeren.

Edit: Na weer een boos telefoontje starten ze terug de "terugbetaal procedure" op, net zoals hun andere colega's dit ook al gedaan hadden.

Ze nemen zogezegd contact met je op na een week, maar hier is niets van waar. Ze houden ons gewoon aan het lijntje en geven ons geld niet terug.

Zolang ze rond de pot blijven draaien, blijf ik hier (slechte) updates toevoegen.

Je service is maar zo goed als je slechtste ervaringen. En momenteel is de service van amazon.nl WAARDELOOS

Eerste en meteen ook laatste aankoop ooit bij deze oplichters.

"Wordt klaargemaakt voor verzending", maar wordt nooit verzonden...
Het item werd aangeboden door amazon zelf, dus niet door een externe verkoper.

Klantenservice is snel en vriendelijk, maar ze houden me al drie maanden aan het lijntje met allerlei beloftes, maar na drie maanden is er nog steeds niets veranderd waardoor ik begin te vrezen dat ik mijn geld nooit zal terug zien. Ik vind dit geen service. Men zegt steeds dat het komt door een fout in het systeem, maar als dit na drie maand nog niet is opgelost kan je toch niet over "klantenservice" spreken...

Ze zijn zeer goed in het 'je aan het lijntje houden', maar doen uiteindelijk niets.

Scorekaart voor Amazon.nl