Amazon.nl

Gebruikers over webshop Amazon.nl

Veel artikelen met goeie deals en prijzen maar helaas is de verzending van DHL is onbetrouwbaar.

Ze bezorgen altijd in de avond of als er vertraging is de volgende dag in de middag.
Vertaging is bijna een garantie, neem een andere verzendservice want DHL is oprecht jammer.

Vaak de goedkoopste en snelle bestelprocedure. Site is redelijk overzichtelijk en de Warehouse-deals zijn soms ook best interessant.

Met prime gratis verzending en vaak binnen 24h in huis en ook levering op zondag

Bestellingen gaan meestal goed en worden snel afgeleverd, als er een geschil is wordt het echter lastig. De klantenservice mag alleen hun standaard procedures volgen, ook als deze tegen de wet in gaan en je daar melding met verwijzing van maakt.

Geschillen oplossen met Amazon is altijd moeilijk als het om een probleem gaat welke niet via hun standaard procedures opgelost kan worden, ongeacht of het duidelijk is dat het tegen de wet in gaat. Hun medewerkers moeten dan hun regels blindelings volgen en mogen het probleem niet doorzetten met een vermelding of verwijzing naar de lokale wetten.

Zo heb ik een geschil gehad waarbij zij een betaling van een retour niet wouden terugstorten omdat het pakken (weken) vast lag bij de DHL, de door hun aangewezen dienst. Ondanks dat een retourbetaling al (binnen 2 weken) uitbetaald moet worden bij bewijs van verzending. Op het moment is dit nu aangepast in hun beleid, toendertijd heb ik hier veel contacten over gehad waarbij de klantenservice zich als een muur gedraagt.

Nu willen zij een foute (dubbele) creditcard afschrijving niet corrigeren tenzij ik extra bewijs in de vorm van afschriften of screenshots opstuur. Ondanks dat zij de betaling kunnen zien, toegeven dat het fout is en al beloofd hadden het binnen 3 dagen op te lossen bij mijn eerste melding. Toen dit niet gebeurd was heb ik weer contact opgenomen en nu EISEN zij (hun woordgebruik) screenshots of ander bewijs anders doen ze niets. Ook in dit probleem stelt de klantenservice zich op als een muur, zij geven aan dat zij nu zonder extra bewijs zij nu niets mogen doen en beëindigden het gesprek omdat ik aangaf dat ik aan mijn verplichting voldaan heb en ik niet extra gegevens ga toesturen.

Bij navraag bij de ING geeft de ING aan dat de (eerste) melding voldoende was en zeggen zelfs dat de tweede melding dat het niet opgelost is al overbodig zou moeten zijn. Zij raden af bewijs (screenshots of afschriften) op te sturen en gaan het bedrag voor mij terugboeken.

Veel producten zijn op voorraad, er staat snelle levering bij. Voor een goede prijs overzichtelijke website

De bezorging van één bestelling van 5 producten wordt in drie keer gedaan, het gaat om componenten om een systeem te bouwen, deel levering heeft helemaal geen zin.

Daardoor loopt het ontvangen chaotisch, veel berichten. Het laatste onderdeel het moederbord is na 4 dagen niet verzonden, terwijl er op de website staat "Op voorraad".

Dus maar annuleren en geld terug. Bij "geld terug" staat nu dat ik € 12 minder terugkrijg dan de prijs van het product, de retourkosten van een product dat nooit verstuurd is. En dan is € 12 ook wel een te hoog bedrag. Dus ik wil zeker het hele bedrag terug anders krijgt het bestellen bij Amazon.nl een nare bijsmaak.

Eenvoudig kunnen bestellen in de webshop. Prima product omschrijving en voldoende betaal mogelijkheden.
Hoeveel woorden moet je hier wel niet kwijt.

Via dhl op tijd geleverd en via prime snel al de volgende dag in huis.

Bestelde artikel voldoet niet aan mijn wens en deze terug gestuurd.
Dan begint de ellende. Wachten wachten en wachten en nog steeds geen terug betaling.
Dus verkopen en leveren kunnen ze snel, maar snel terug betalen ho maar. Ik wacht hier nu nog op.
Volgende keer weer in de licht blauwe met oranje winkel kopen.

Een grote combinatie bestelling geplaatst. Dat ging goed maar zoeken op hun website blijft een drama. Sorteren werkt niet en je krijgt altijd wat je niet zoekt.
De producten die ik kocht waren wel voordelig en snel verzonden.

Ik snap dus niet waar al die slechte ervaringen hieronder vandaan komen?

Snelle verzending met goede verpakking. Een minpunt blijft wel dat ze nogal veel deel verzendingen sturen. Dus bijna alles in een apart pakketje. Dat is voor het milieu niet goed en ook niet meer van deze tijd.

Ik bestelde een moederbord aan nieuwprijs en kreeg een tweedehands product (duidelijk gebruiksporen zoals gebogen pins, ontbrekende items ...). Ik had het bord dringend nodig dus heb het toch eerst getest en alles werkte prima, ook de beschadigde aansluitingen. Ik had geen zin om het bord terug te sturen om het probleem aan te kaarten, veel tijd te verliezen en om het dan toch opnieuw te moeten bestellen. Het is niet de eerste keer dat ik problemen heb met bestellingen van amazon.nl, met de andere amazon sites (.de en .fr) nog nooit problemen ondervonden. Ik heb ook al amazon marketplace items besteld, maar dan weet ik tenminste dat ik een tweedehands item bestel. Volgende keer ga ik toch maar meer betalen en elders kopen.

De bestelling kwam een dag eerder toe dan voorzien, goed verpakt, weinig op aan te merken.

Geen? Je moet het product terugsturen om je geld terug te krijgen, andere manieren om problemen aan te kaarten zijn er niet. Bovendien kunnen ze dan zelf zeggen dat je het product beschadigd hebt of items eruitgehaald! Wil amazon.nl het newegg van de benelux worden?

Amazon nl spant echt de kroon. Lang wachten op pakketjes sins ze hun eigen bezorg service hebben. Chauffeurs lopen niet naar de ingang en bellen ook niet bij de buren aan. Nee, ze gooien het pakket gewoon omhoog naar de eerste etage! Nadat de eerste worp mislukt is proberen ze het gewoon nog een keer. U begrijpt dit is niet goed voor breekbare spullen. Dit is gewoon lui, ik ben gewoon thuis en de buren ook maar blijkbaar is dit de beste oplossing voor de chauffeur. Vervolgens staat er in de app "ergens geleverd" dus dat schiet lekker op. Pakketje was nadat ik de melding had gezien dat er "ergens geleverd" was gestolen/verdwenen. En ja het hele voorval staat op camera. Amazon nl?, nee dank u. Voor mij nooit meer.

Zoals boven beschreven, lang wachten, gooien met de boel, echt een hele rare gang van zaken. Chauffeurs zouden wat kunnen leren van reguliere bezorgdiensten. Werkelijk onvoorstelbaar.

Voorval natuurlijk gemeld bij de klantenservice. Zou worden terug gebeld. Niks meer van gehoord. Ook nog via Twitter geprobeerd. Zeggen contact op te nemen met de klantenservice voor een oplossing. Tja.

SSD besteld via Amazon via de pricewatch. Goede prijs en snel verzonden. Keurige verzending via DHL en de volgende dag in huis. Top!

Nettjes ingepakt zonder een overschot aan afval. Kleine envelop met ssd.

Ik heb vaak besteld bij Amazon en dat ging altijd goed.
Tot mijn laatste bestelling voor een bedrijfje waar ik echt heel diep teleurgesteld ben in Amazon.
Diverse zaken besteld, ongeveer 800 euro.
een speciale aansteker gekocht om instrumenten te verhitten, was levensgevaarlijk
Een automatisch zeeppompje binnen een week stuk.
Dit ging goed, geld terug gehad.
Maar ook een paar oordopjes Sony WF-1000XM4 voor een medewerker die veel moet bellen.
Prima dopjes, zitten alleen niet goed bij diegene.
Retourmelding gemaakt, teruggestuurd, creditnota gehad.
Tot zo ver prima.
Daarna kwam er een mail van ofm@amazon.nl dat we niet het juiste product hadden teruggestuurd en dat ze dit weggooien, of ik alsnog het juiste product wil terugsturen.
Kansloos dus, je kan niets bewijzen.
Klantenservice verwijst je naar de mail, Bezwaar gemaakt,, diverse mails gestuurd, het maakt niets uit

"Op dit moment kunnen we geen terugbetaling uitvoeren voor de items die u naar Amazon hebt teruggestuurd."

Tot zo ver het vertrouwen in Amazon.
Jammer, ze hebben veel en vaak betaalbaar.

Voor alle duidelijkheid, ik heb 100% zeker de juiste oordopjes teruggestuurd.
Maar bewijs het maar.

Ander lastig iets als je zakelijk besteld.
Je krijg bij bestelling van meerdere artikelen niet een factuur, maar kan per artikel soms een losse factuur krijgen.
Als je pech hebt, dan moet je er ook nog achteraan bij partij die via amazon verkoopt, erg tijdrovend en vervelend voor je administratie.

Redelijke verpakking door eigen bezorgdienst.
Jammer dat je weinig invloed hebt op de bezorgmomenten.

Ze helpen niet, maar verwijzen naar een email adres van account management.
Ofm stuurt echt hele botte mails.

Meerdere malen besteld ging bijna altijd goed en de keer dat het niet klopte werd het netjes en snel opgelost!

zeer goed

Dit item was scherp geprijsd. Makkelijk zoeken en in mijn geval waren de suggesties gebaseerd op wat andere klanten kochten heel erg relevant. Makkelijk afrekenen, dit keer met credit card maar er zijn uitgebreide andere mogelijkheden als je die niet hebt. .

Verzonden als beloofd. Volgende dag bezorgd. Duidelijke updates in app en via e-mail met voortgang bestelstatus en verzending.

Bij Amazon een controller besteld welke elders reeds enkele maanden zeer slecht verkrijgbaar is. Bij Amazon was het product beschikbaar voor de gebruikelijke prijs, dus uiteindelijk hier maar besteld omdat ik de controller toch wel erg graag wilde hebben.

Product is goed verpakt verzonden. Niks op aan te merken.

Het gemak van bestelling op Amazon.nl is natuurlijk fijn, maar dan moet de status van een warehouse product natuurlijk wel kloppen. Als iets "goed" of "zeer goed" is verwacht je minimale gebruikssporen. Dat zou prima zijn. Echter heb ik nu twee keer een scherm gekocht. Scherm 1 met de status "goed" was compleet defect, geen beeld en een gebarsten paneel. Scherm 2 was volgens Amazon "zeer goed", echter had deze een hele rij aan dode pixels. Misschien dat Amazon en ik de woorden "zeer" en "goed" anders opvatten en vinden ze deze review ook gewoon "zeer goed" voor het bedrijf.

Verzenden is vaak prima, maar soms zit er geen omdoos omheen. Scherm 1 kwam met omdoos en scherm 2 weer niet. Totaal random dus. Ze zijn wel altijd snel.

De klantenservice kan niets voor je doen. Geen tegoedbon of andere vorm van compensatie. Matig voor zo'n groot bedrijf, dit doet Cooblue of Bol.com veel beter.

Op 11 januari ontving ik een e-mail van Amazon.nl dat ik mij zou hebben aangemeld voor Amazon Prime, maar dat mijn betaalmethode geweigerd was. Dat was vreemd, omdat ik een Prime abonnement bij Amazon.de had, maar geen eentje bij Amazon.nl. Dit heb ik zelfs bewust zo gehouden, ondanks het vele aandringen van Amazon dat ik toch echt over moest naar de Nederlandse Prime. Evengoed had Amazon.nl nu toch mijn Nederlandse Prime geactiveerd, er stond zelfs in de mail dat ik dit zelf zou hebben gedaan, wat natuurlijk onzin was. Omdat mijn betaalmethode geweigerd was, zou mijn Prime lidmaatschap automatisch worden beëindigd, wat ik prima vond aangezien ik geen interesse heb in de Nederlandse Prime. Wat dat betreft, ervaring afgerond, ontevreden klant rijker.

Edit: Op 21 januari heb ik een e-mail ontvangen van Amazon dat het activeren van Prime op Amazon.nl berustte op een fout: "On 11 January 2022 we unintentionally migrated your Prime membership from amazon.de to amazon.nl. " Het was maar goed dat er genoeg mensen over geklaagd hebben en blijkbaar hebben de reviews hier ook meegeholpen. Evengoed blijft de ervaring natuurlijk daramatisch, want 10 dagen lang is mij verteld dat ik het zelf heb afgesloten.

Mijn support request via Twitter is door de algemene Amazon Help account afgehandeld. Hierin werd ook gezegd dat ik dit zelf gedaan had en dat ik maar gebruik moest gaan maken van de Nederlandse Prima. Wat dat betreft, ervaring afgerond.

Producten zijn vaak scherp aan de prijs en met Prime heb je in feite next day delivery. Als je door de matige user interface heen kunt kijken en vooral via externe websites (zoals de pricewatch) op Amazon terecht komt is het prima winkelen.

Gevoelige producten verzenden ze in een papieren zak zonder enige extra bescherming. Dan kun je het PostNL ook niet kwalijk nemen als er beschadigingen optreden. Jammer genoeg doet Amazon helemaal niets met deze feedback en maken ze de fout op nieuw.

Na contact op te nemen met de klantenservice krijg je geen echte hulp. Het enige wat een optie is retouneren en je geld terug, maar een vervangend product zit er niet in. Dan is de voorraad op, de prijs hoger of is de medewerker gebonden aan 'protocollen'. Hoe je het ook wendt of keert, de klant is de dupe. Mijn advies: betaal die euro extra en shop bij een fatsoenlijke shop in Nederland. Het is het gedoe gewoon niet waard.

Ik bestel regelmatig bij Amazon omdat ze hier vaak dingen verkopen voor een hele goede prijs t.o.v. bol.com met een snelle levering. Ze hebbe een flink assortiment aan producten beschikbaar.

Verzending is goed, alleen soms mogen bepaalde verzendingen iets beter ingepakt worden om schade bij transport te voorkomen.

Helaas is er iemand d.m.v. malware aan mijn creditcard gegevens gekomen en had hiermee via mijn Amazon account cadeaubonnen besteld. Direct contact opgenomen met de bank om de kaart te blokkeren en vervolgens met Amazon om te kijken wat zij voor mij konden betekenen. Op een vrijdagavond (22:30) was het mogelijk om (gratis!) te bellen met de klantenservice. Ik ben erg snel te woord gestaan door een uiterst vriendelijke mevrouw in het Nederlands! Ik zou binnen 24 uur nieuws krijgen over de zaak en was uiteindelijk binnen 12 uur. De volgende ochtend (9 uur!) heeft Amazon de bestelling (ondanks dat de cadeaubonnen geleverd waren aan de fraudeur) ze ongeldig kunnen verklaren en mijn geld teruggeboekt. Het geld was de volgende dag al op mijn creditcard terug te vinden.

Ik kan iedereen aanraden om geen waarde te hechten aan de reviews bij amazon.nl! Met kritiek kunnen ze bij amazon.nl niet om gaan.

In november bestelde ik twee meetinstrumenten. Na twee maanden (!) wachten kreeg ik twee sets met wc pot sponzen toegestuurd!

Ik was altijd tevreden met amazon.nl, maar niet over de wijze waarmee zij omgaan met de reviews. Zolang het allemaal 4 of 5 sterren zijn, dan is er niets aan de hand. Maar met kritiek kunnen ze bij amazon.nl absoluut niet omgaan, dan wordt de review geweigerd of verwijderd. 12 november bestelde ik twee meetinstrumenten en na 2 maanden (!) kreeg ik een set met wc pot sponzen toegestuurd. Toen ik daar een review over schreef, werd deze geweigerd. Ik kan iedereen aanraden om geen enkele waarde te hechten aan de reviews bij amazon.nl.

meerdere keren hier wat besteld vanwege de scherpe prijzen en goede aanbiedingen (vooral black friday heeft mijn pc een fijne upgrade opgeleverd) en altijd tevreden. duurt een paar dagen voor het er is maar dat is de trade off voor de lagere prijs. producten moeten immers vaak uit het amazon warehouse in duitsland komen. ook een DOA product is prettig afgehandeld. kon simpel de retour invullen en het vervangende product was er al voor ik de oude had verstuurd.

Bestel al jaren bij amazon, voorheen de duitse en tegenwoordig de nl.
Eigenlijk nooit geen problemen gehad, goede service als er iets defect is , dan word nieuw product alvast opgestuurd, na ontvangst defecte retour.
Wanneer product niet correct is, binnen 31 dagen retour en binnen 7 dagen geld retour op rekening.
Nu al aantal malen gehad dat ik zelfs de btw teruggestort kreeg als het bij een buitenlandse amazon vandaan kwam.
Ik bestel gemiddeld 50+ producten per jaar.

Scorekaart voor Amazon.nl