Amazon.nl

Gebruikers over webshop Amazon.nl

Doorgelinkt vanaf de Pricewatch, super aanbieding met Black Friday voorverkoop. Bestellen is compleet probleemloos, maar verzenden niet zo snel.
Raar dat Amazon niet 1 maar 2 creditcards van je wil hebben (voeg een reservekaart toe jaja).

Het werd opgestuurd in een papieren zak. Levering 1 dag eerder dan beloofd, bij de buren.

De website oogt wat spartaans/schreeuwerig, maar uiteindelijk kun je altijd wel vinden waar je naar op zoek bent. Wel altijd even opletten bij welke verkoper je het koopt. Na het lezen van alle slechte reviews bestel ik zelf nooit bij een externe verkoper. Afrekenproces is verder gemakkelijk en snel.

Verzending was volgens verwachting, snel en met updates over het proces. In de Pricewatch staat vaak een onbekende/lange levertijd, maar als je doorklikt zie je meestal dat het gewoon 1-2 dagen is net als andere webshops.

Overall vind ik de levertijd van Amazon prima en de prijzen zijn over het algemeen concurrerend. Toch een van mijn favoriete webshops.

Snelle levering door Amazon met eigen bezorgdienst. Duidelijke tijdsindicatie.

Deurbeltransformator bij amazon gekocht, na een aantal maandem raakt deze defect. Probleem bij de klantenservice, krijg een reactie dat producten binnen 30 geretourneerd kunnen worden. Dit is een onredelijke termijn, je mag dergelijke producten verwachten dat ze toch wel minimaal 2 jaar blijven werken. Dit is ook gemeld bij de klantenservice, maar daar word niet meer op gereageerd.

In het begin (de start van Amazon NL) had ik alleen maar drama met Amazon, zowel met verzending als met de klantenservice.

Het afgelopen jaar heb ik echter enkel positieve ervaringen, met zowel bestellen, verzenden, als de klantenservice.

Ik bestel wel altijd eerder bij een (kleinere) Nederlandse webshop bij een gelijkwaardige prijs en adviseer andere hetzelfde te doen.

Verzending staat goed aangegeven, maar anno 2022 kijk ik vreemd op als er een verzending staat van 3+ werkdagen.

Bij een defect product hadden ze aangeboden om een vervangend product toe te sturen, die stuurde ze al op voordat mijn product retour was gestuurd. Zeer vriendelijk en professioneel te woord gestaan.

Fantastische webshop icm een prime abonnement. Bijna alles is snel geleverd en retourneren gaat altijd goed. Gelukkig verzenden ze met DHL, want postnl is hier drama. Ik begrijp de negatieve reacties niet zo. Net als BOL werkt Amazon ook met verkopers. Als men hier naar kijkt zijn er ook geen verrassingen achteraf met bijv het retourneren.

Alles altijd prima verpakt en goed verzonden met DHL. De meeste items zijn bijna altijd binnen no-time thuisbezorgd.

Niks op aan te merken. Zonder gedoe retourneren en altijd snel de betaling teruggestort op mijn bankrekening. Je kan zelfs kiezen tussen Postnl en DHL. Hele dikke prima.

Na lang wachten ivm hoge prijzen dankzij de crypto miners zijn de videokaarten nu eindelijk betaalbaar zo doende videokaart besteld bij amazon.nl
Netjes vooruitbetaald na 2 dagen zie ik dat mijn bestelling zonder geen ene mededeling wat voor reden dan ook geannuleerd is.

Wel betaald maar niets verzonden door amazon.nl omdat bestelling geannuleerd is verzending is normaal wel goed geregeld met dhl.

Na telefonisch contact geen videokaart met lul verhaal over toeleverancier en hoop bla bla helemaal niets opgeleverd.
Komt op neer week wachten tot ze mijn geld terug storten.Geen videokaart stort dan mijn geld terug dan kan ik verder.
Dit is enige oplossing van Amazon.
ik ben ook prime lid maar stelt geen ene fuck voor.

Ik heb hier een speaker besteld (was een heel goedkoop model, omdat hij slechts nodig was voor het produceren van piepgeluiden bij meldingen). Deze heb ik de volgende dag geleverd gekregen. Toen het product kapot ging, ontving ik een nieuwe en kon ik daarna mijn defecte speaker opsturen. Top!

Helaas met DHL. Wel snel en goed verpakt. Zoals het hoort.

Hielpen mij uitstekend bij een defect. En nu 10 woorden :)

Aan alle klanten die willen bestellen bij dit bedrijf. WAARSCHUWING!!!
Ik heb bij deze oplichters de volgende artikelen besteld :
Eve 20EBO8301 Energy 4-pack, slim schakelbaar stopcontact, verbruiksmeting, tijdschema's, Apple HomeKit, Bluetooth, draadloos. voor 193,02
En de : Eve Energy - Slimme stekker en energiemeter met ingebouwde schema’s, schakel een verbonden lamp of apparaat in of uit, stembediening, werkt zonder bridge, Bluetooth, HomeKit voor 39,95
De laatste kwam als eerste binnen. Aangesloten zoals in de handleiding maar ik kreeg het ding niet aan de praat. Waarna ik contact opneem met de helpdesk van Apple Nederland.
Deze vertellen me dat er problemen zijn met deze artikelen icm apple homekit, maar wel zullen werken met de app van EVE. Maar daar heb ik ze niet voor gekocht.
Ik besluit dus beide bestelling terug te sturen, met de mededeling “werkt niet met apple homekit” ondanks dat dit wel op de website van Amazon staat.
Ik dien voor beide bestellingen retourlabels te printen hetgeen ik doe en beide bestellingen worden separaat terug gestuurd, met verzendbewijzen.
De tweede bestelling het 4 pack is niet eens open geweest en is nog voorzien van de originele verpakking met de verzegeling.
Post NL en Amazon melden mij dat beide artikelen zijn afgeleverd op 13 oktober. Twee dagen daarna wordt het bedrag van 39,95 terug gestort op mijn rekening maar niet het bedrag van 193,02.
Voor de zekerheid controleer ik de track en trace bij post.nl. De zending is afgeleverd bij amazon op 13 oktober.
Na 10 dagen stuur ik een mail naar amazon met de vraag waar mijn geld blijft. Antwoord van amazon :” We hebben uw retour in goede orde ontvangen, het kan 14 dagen dagen duren voor we tot terug betaling over gaan. Vreemd? De eerste gelijk terug betalen maar de tweede (duurste) niet?
Maar goed ik wacht 2 weken en schrijf ze weer. Nu een ander antwoord (steeds weer van een andere medewerkster van amazon).
Bedankt voor je contact met onze Klantenservice.
Als ik het goed begrijp heb je het item "Eve 20EBO8301 Energy 4-pack, slim schakelbaar stopcontact, verbruiksmeting, tijdschema's, Apple HomeKit, Bluetooth, draad" geretourneerd maar nog geen terugbetaling ontvangen.
Ik heb de traceercode van de retourzending bekeken en zie dat het retour op 13 oktober is ontvangen.
Een retour verwerken kan 14 dagen duren nadat je de bestelling hebt afgegeven bij de koerier.
Mocht je de terugbetaling op 25 oktober nog niet hebben ontvangen, dan kun je uiteraard weer contact met ons opnemen.
Sorry voor het ongemak dat dit veroorzaakt en alvast bedankt voor je geduld.
Ik vraag of ze helemaal zijn gek geworden en dat ik zo langzamerhand mijn geld terug wil hebben.
Hier het antwoord, van weer een andere medewerkster :
Beste M,
Het spijt me dat je nog geen antwoord hebt gekregen op onderzoek status Retour/Terugbetaling.
Ik zie dat mijn collega dit geval momenteel onderzoekt.
Helaas heb ik de resultaten hiervan nog niet. Maar mijn collega probeert een oplossing te vinden voor je probleem en zal je uiterlijk vrijdag 28 Oktober 2022 contacteren.
Onze excuses voor het ongemak. Ik verzeker je dat we serieus kijken naar dit geval en zo snel mogelijk contact met je opnemen.
Uw feedback helpt ons om het meest klantgerichte bedrijf ter wereld te zijn.
Vriendelijke groeten,
Ik schrijf terug dat ik het nu wel zat ben en eindelijk mijn geld terug wil, en DAN (!!) is het ineens heel anders!
Nu beschuldigt amazon haar klant van oplichting! Ineens schijnt er in het doosje, wat nog steeds verzegeld is, iets heel anders te zitten en men gaat niet terug betalen!!!
En het vreemde is dat amazon op hetzelfde moment op mijn account de hele bestelling (incl de retour gegevens) heeft weg gehaald!!
Nu schijn ik dus helemaal niets besteld te hebben!
Ik heb inmiddels contact gehad met de consumentenbond. Deze vertelde me dat dit soort klachten legio zijn. Ze verzoeken me alle bewijsstukken aan hen te sturen. Maar ook om contact op te nemen met TROS RADAR omdat daar al legio(dezelfde) klachten zouden liggen en die er binnenkort een item van willen maken in hun uitzending.
Beide heb ik inmiddels gedaan en morgen ga ik mijn rechtsbijstand verzekeraar inschakelen.
PAS DUS OP MET DEZE OPLICHTERS!!! Vooral als u iets terug stuurt!
PS We zijn bezig een facebook pagina te maken zodra die klaar is zullen we dit hier melden.
U kunt al uw klachten ook daar kwijt zodat we ze kunnen verzamelen voor de consumentenbond en Tros Radar.
Gelieve het bericht zo veel mogelijk te delen.

Op Facebook is al een pagina geopend waar iedereen zijn klachten kan deponeren omdat amazon alle serieuze klachten onmiddellijk van Facebook verwijderd. De klachten zullen worden verzameld, gebundeld, en aan de consumentenbond en Tros radar worden doorgezonden.

Ondanks dat je bij amazon 2,99 per maand EXTRA moet betalen voor snelle levering en je online te lezen krijgt " u heeft nog 12.23 uur de tijd om dit artikel morgen geleverd te krijgen komt het pas VIER dagen later!

Eerst probeert men je af te schepen met "we hebben uw zendingen niet ontvangen dien maar een klacht in bij post.nl" pas nadat je met bewijzen (track en trace) komt de de zendingen WEL zijn afgeleverd bij amazon, krijg je ineens te horen " oh ja, dat klopt, maar er zat iets anders in de doos", als je dan vraagt WAT dan wel is het antwoord "dat weten we niet want we hebben het al weggegooid"!!

Het zoeken naar het juiste product is niet altijd even praktisch, maar de rest van het bestel proces en de customer support is mij tot nu toe erg goed bevallen. Daarnaast heeft Amazon een reeks producten in de aanbieding die op andere webshops slecht of niet verkrijgbaar is.

Veel producten zijn snel leverbaar en worden netjes bezorgd, nog geen negatieve ervaring met levering.

Na een half jaar brak een onderdeel van een MagSafe mount voor in de auto af. Contact opgezocht via de customer service chat, het product kon niet worden gerepareerd of vervangen via Amazon, maar ik kreeg direct het aanbod om het geld terug te krijgen in de vorm van Amazon Credit of Credit Card storting. Ik heb gekozen voor Amazon Credit en direct een nieuw product besteld. Customer support medewerker was zeer vriendelijk en behulpzaam

Het is niet heel overzichtelijk, maar als je via tweakers producten opzoekt en dan naar amazon gaat is het simpel in de winkel mand, of direct bestellen.

Al mijn pakketjes zijn optijd verzonden en sommigen kwamen zelfs voor de aangegeven dag, dit is wel aangegeven op de dag van aankomst.

Ik had een gratis proefmaand prime-abbonoment genomen, maar ik was vergeten mijn abbonoment af te zeggen, die heb ik opgezegd nadat er 3 euro van mijn rekening was gehaald, alsnog heb ik de 3 euro teruggekregen.

Onoverzichtelijke website maar met prima aanbiedingen en klantvriendelijk. Bestellen is eenvoudig en boven de 20 euro is het verzenden gratis of anders met prime voor ieder bedrag. Ook krijg je er dan prime streaming bij dat een heel stuk interessanter is dan HBO.

Snelle verzending en gratis via prime in mijn geval. Anders boven de 20 euro gratis. Goede verpakking.

Aanbieding met waarschijnlijk maar 1 stuks op voorraad. Via Tweakers en Amazon E-mail attent gemaakt voor een aanbieding van een Sandisk Ultra 512GB micro sd kaartje voor 39,99 bij het afrekenen kost het kaartje 61,98. Had het kaartje voor 39,99 in mijn mandje maar kon het niet afrekenen en daarna alleen nog maar de prijs van 61,98 beschikbaar!

Hoewel ik Amazon geen fijn bedrijf vind ontkom ik er toch niet aan. Ze hebben een gigantisch aanbod tegen doorgaans scherpe prijzen. Omdat de producten overal en nergens vandaan komen moet je wel even op de levertijden letten. Die enkele keer dat er wat mis is of het product niet aankomt dan lost de klantenservice het zonder gedoe op. Ik ben zeer tevreden! Nu moeten ze nog even letten op de rechten van hun loonslaven en dan wordt het misschien nog wat.

Via de app zijn de leveringstijden doorgaans goed te volgen. Levering gaat bijna altijd via DHL waar ik ook wel goede ervaringen mee heb.

Een keer was mijn product 'kwijt' geraakt door DHL ergens in Frankrijk. Amazon doet niet moeilijk en boekt zo mijn geld terug. Defecte producten evenzo! Retourneren is makkelijk (kan ook via PostNL) en met een paar dagen heb je je geld terug. Nooit wordt er moeilijk gedaan.

producten die via amazon zelf worden verkocht zijn geen problemen mee.
levering en omschrijving komt overeen met de website

producten geleverd binnen de opgegeven tijd.

Een week voor de release fifa 23 voor ps5 gekocht bij amazon. Op de website stond dat ze dag voor de release (30 sep) zouden versturen zodat hij op release binnen is. Vandaag, 3 okt, komt ie ergens in de avond/nacht binnen. Onbegrijpelijk voor een groot bedrijf als Amazon als je het mij vraagt.

Het product was zoals hierboven aangegeven veel te laat en zou eigenlijk met de release binnen moeten zijn.

Beste lezer,

Ik schrijf deze review om mensen die van plan zijn producten via Amazon.nl aan te schaffen van informatie te voorzien. Ik ben al jaren vaste klant bij Amazon.nl (in het vervolg Amazon genoemd). Ik heb een Prime abonnement en ik bestel ongeveer 1000 euro per jaar aan artikelen via de website. Tot voor kort zou ik iedereen aangeraden hebben om zeker bij Amazon te bestellen omdat mijn ervaringen positief waren. Tot mijn spijt ben ik mijn vertrouwen in Amazon kwijtgeraakt. Ik wil graag vertellen wat er is gebeurd zodat anderen goed nadenken voordat ze een aankoop doen bij Amazon.

Minder dan een jaar geleden heb ik een fietscomputer besteld op de website door op amazon.nl te zoeken op fietscomputers. Ik heb allerlei modellen met elkaar vergeleken en ik heb vervolgens een artikel naar wens uitgekozen dat voorradig was en vervolgens afgerekend. Jammer genoeg is deze fietscomputer defect geraakt na 5 maanden gebruik. Ik ben er van uit gegaan dat ik recht heb op garantie. Ik heb de bestelling opgezocht via mijn account op de website en ik zag een knop bij mijn bestelling staan “problemen met de bestelling”. Ik heb hierop geklikt en vervolgens kon ik een formulier invullen om contact op te nemen met de verkoper. Na dit gedaan te hebben kreeg ik een mail van Amazon met de mededeling dat de berichten niet afgeleverd konden worden omdat de betreffende verkoper het platform verlaten heeft. Ik heb contact opgenomen met de klantenservice van Amazon door met een medewerker te chatten. Ik kreeg te horen dat ik (blijkbaar) een "marketplace product" heb gekocht en dat hier sprake is van 90 dagen garantie. De medewerker kon verder niets voor mij betekenen.

Omdat op de website vermeldt staat dat bestellers in de EU recht hebben op 2 jaar garantie heb ik een formele klachtenbrief geschreven met een beschrijving van de situatie en mijn verzoek tot reparatie, vervanging of omruiling voor een alternatief product. De enige reactie van de medewerkers van Amazon is dat ze het vervelend vinden, maar dat ze niets voor mij kunnen betekenen omdat ik blijkbaar een product gekocht heb bij Amazon marketplace. Naar mijn idee heb ik op de website van Amazon een product gekocht en heb ik geld overgemaakt naar Amazon. Als consument ben ik mij er helemaal niet van bewust dat ik blijkbaar zaken doe met een andere verkoper en dat ik bij deze verkoper een grote kans loop geen aanspraak te kunnen doen op enige vorm van garantie. Een verkoper hoeft zich maar terug te trekken van “het platform” en je kunt als consument nergens meer naartoe. Amazon doet er niets aan om de klant tegemoet te komen terwijl volgens het bedrijf het motto is dat de klant centraal staat en dat ze alles doen voor hun klanten.

Ik heb mijn lijst met producten die ik besteld heb bij Amazon nog eens doorgenomen en ik ben er achter gekomen dat in meer dan de helft van de gevallen de verkoper anders blijkt te zijn dan Amazon, maar dat het wel verzonden is door Amazon. Als ik het verhaal goed begrijp zijn dit dus ook zogenoemde "marketplace verkopers". Als één van deze producten tijdens normaal gebruik defect raakt denk ik dat de kans reëel is dat een verzoek op garantie op dezelfde manier wordt opgelost, namelijk "niet".

Ik ben mij hier nooit van bewust geweest. Ik wil met mijn verhaal anderen waarschuwen voor de mogelijke consequenties wanneer je een product besteld op de website van Amazon. Als je toch een product wilt bestellen bij Amazon dan is mijn advies: probeer er echt zeker van te zijn dat het verzonden wordt door Amazon EN dat het product verkocht wordt door Amazon, dit staat met zeer kleine lettertjes onder de gele “In winkelwagen” bestelknop.

Ik vind het zeer misleidend dat je als consument denkt een product te kopen bij Amazon.nl (gewoon een Nederlandse website) en dat je bij problemen met je product niet geholpen wordt omdat ze wijzen naar externe verkopers. Ik voel mij bedrogen en ik ben van plan mijn account op te zeggen en nooit meer te bestellen bij Amazon.

Amazon.nl heeft een klantenservice en je kunt op diverse manieren contact met ze opnemen. Dit vind ik positief; maar het feit dat de klantenservice na twee weken nog steeds geen reactie heeft gegeven op mijn formele klachtenbrief en het feit dat ze geen moeite doen om mij als klant het idee te geven dat ze er zijn om mij te helpen wanneer een garantie afwikkeling niet verloopt zoals zou moeten, dat vind ik zeer treurig en uiterst onsportief.

Nadat ik mijn brief een tweede keer opstuurde kreeg ik wel reactie. Ik heb meermaals aangegeven dat het niet lukt om de garantie regeling te treffen met de betreffende verkoper, maar het lijkt wel alsof ze niet willen begrijpen dat deze route geen vruchten heeft afgeworpen. Je zou van een klanten"service" toch verwachten dat ze een bijdrage leveren om het probleem op te lossen. In plaats daarvan krijg je alleen een bedankje voor je "feedback" zodat ze "het meest klantgerichte bedrijf ter wereld kunnen zijn". (letterlijk geciteerd vanuit de reactie van de klantenservice). Ik wordt nogmaals gewezen op het feit dat ik contact moet opnemen met de verkoper via de website (ze hebben blijkbaar mijn brieven niet gelezen waarin duidelijk vermeldt staat dat dit nou juist niet lukt!) Verder kunnen ze niets voor mij betekenen.

Ik vind het nog steeds ontzettend vreemd dat je als consument op eigen houtje met de verkoper (handelaar) in een land hier ver vandaan contact moet opnemen om te onderhandelen voor je eigen garantie terwijl dit nergens duidelijk vermeld staat. Als je in de garantie voorwaarden op de website kijkt lees je alleen dat je als besteller in de EU recht hebt op 2 jaar wettelijke garantie en dat er een 30 dagen niet goed geld terug garantie geldt. Verder staat er niets vermeld over de afwijkende garantie procedure als het gaat om zogenaamde marketplace producten. Er staat zelfs nergens duidelijk uitgelegd (misschien handig voor nieuwe klanten?) wat marketplace producten zijn en hoe je ze kunt herkennen. Maar goed, dit heeft allemaal niets met een klantenservice te maken maar met bedrijfspolicy. Ik ben echt verschrikkelijk teleurgesteld!

Problemen met een levering die bleef hangen tussen Amazon en de 3e partij die via amazon.nl verkocht. Via de chatbox heel snel geholpen, helaas kon de klantenservice niks met de bestelling doen dan cancelen. Daarna heeft de klantenservice dezelfde bestelling klaargezet in mijn winkel wagen en mee gekeken of het nu wel goed ging.

Geld voor de eerste bestelling was binnen een paar dagen netjes teruggestort op mijn rekening.

Wij hebben gelukkig een goede bezorger van DHL, is vaak wel laat op de dag want soms irritant is met slapende kids.

Zoals beschreven in de toelichting, goed geholpen bij een bestelling die was blijven hangen.

Site is hopeloos ouderwets. Dingen staan er onder 2-3 of zelfs 4 verschillende namen waardoor prijzen ondoorzichtig zijn. Verzending is een gok, via eigen dienst is het prima, DHL is zwaar onder de maat en doet vaak niet eens de moeite om echt een aflever poging te wagen

DHL. Het rijdt nog niet eens stilletjes mijn huisje voorbij, het komt niet eens in de straat.

aardige mensen die echt hun best doen. Klacht aannemen, retourbetaling na 3 weken toch maar weer vlot trekken...

De afgelopen jaren vaker bij Amazon besteld, de afgelopen paar jaar ook veel via Amazon.nl. De meeste producten zijn ook net iets goedkoper, maar soms moet je toch goed kijken naar de kwaliteit, maar dat ligt vaak niet aan Amazon.

Via DHL of Amazon zelf is de levering goed, al wordt het via Amazon op hele vage tijden geleverd. De leveringen via Amazon wordt standaard voor 8 uur 's avonds geleverd zonder enige tracking mogelijkheid helaas.

De klantenservice is gewoon goed, veel via de chatbots in de app, maar het wordt goed opgelost.

Scorekaart voor Amazon.nl