De nieuwe oleds van Philips kunnen nu hdr weergeven in het hdr10+-formaat, dat gebruik maakt van dynamische metadata. Daarnaast kan er hdr worden bekeken in 'gewoon' hdr10 en in hybrid log-gamma. Ondersteuning voor Dolby Vision ontbreekt en zal er ook niet komen. Hiervoor moet namelijk per tv een bedrag worden afgedragen aan Dolby en daar hebben fabrikanten als TP Vision, Samsung en Panasonic geen trek in. Door toevoegen van dynamische metadata aan hdr10+ is deze standaard technisch zeer vergelijkbaar met die van Dolby en is er feitelijk een formatenoorlog begonnen die op de markt moet worden uitgevochten. De verliezer is de consument, want er zijn geen televisies die zowel Dolby Vision- als hdr10+-ondersteuning bieden, waardoor je mogelijk op het verkeerde paard wedt als je een nieuwe hdrtv koopt.
Zowel de 803 als de 903 maken gebruik van een 2018-paneel van LG Display. Dit levert zo'n tien procent meer helderheid op. Dat is geen verschil wat met het blote oog opvalt; de weergave was al erg mooi en is dat nu nog steeds. Volgens het persmateriaal van TP Vision halen de nieuwe panelen zelfs 1000cd/m², maar we weten al van de 2018-modellen van LG dat die waarde enigszins overdreven is. De nieuwe panelen zijn in ieder geval wel voorzien van een betere antireflectielaag waardoor je minder last hebt van omgevingslicht.
De nieuwe modellen worden met twee afstandsbedieningen geleverd. De ene heeft een mini-touchpad en een microfoon en de andere heeft een mini-qwerty-toetsenbordje. We hopen eigenlijk dat TP Vision op deze beslissing terugkomt en een enkele remote, die al deze zaken combineert, zal gaan meeleveren. Dat werkt namelijk echt veel handiger. Beide oleds zullen als 55"- en 65"-model leverbaar zijn. De kleine 803 is te koop vanaf 2200 euro en de 903 zal vanaf 2500 euro van eigenaar wisselen. De 65"-modellen kosten zo'n duizend euro meer.