Door Joost Schellevis

Redacteur

TV kijken zonder kabels

Vodafone TV Anywhere en KPN Play

26-07-2015 • 06:00

174

Multipage-opmaak

Inleiding

In Nederland lijkt het nog niet zo’n ding te zijn: cord cutting. In de Verenigde Staten zitten aanbieders van televisie veel meer in hun maag met jonge mensen die hun tv-abonnement opzeggen, of er zelfs helemaal nooit een nemen, en in plaats daarvan naar Netflix en YouTube kijken. Ze liften hooguit nog gratis mee op het HBO-account van hun ouders.

Cord cutting lijkt in Nederland
nog niet zo'n ding te zijn
Het aantal analoge kijkers bij Ziggo, en daarvoor bij UPC, neemt al jaren af. Desondanks heeft het bedrijf nog steeds 3,4 miljoen kijkers van digitale televisie, mede doordat je bij Ziggo geen abonnement zonder digitale tv kunt afsluiten. Ook KPN heeft nog steeds 2,1 miljoen tv-abonnees; dat is zelfs 7,6 procent meer dan een jaar eerder.

Toch wordt zogenoemd over the top-kijken in Nederland populairder. Jongeren kijken minder naar kinder- en tienerzender NPO 3 en gaan liever naar YouTube. De schattingen lopen uiteen, maar de consensus is dat Netflix min of meer een miljoen Nederlanders aan zich heeft weten te binden.

Vodafone en, opvallend genoeg, KPN proberen daar nu op in te spelen met twee diensten die abonnees televisie laten kijken zonder dat ze aan een ‘vaste’ provider zijn gebonden. Beide diensten bieden de mogelijkheid om naar livetelevisie te kijken, maar KPN Play biedt ook nog eens de mogelijkheid om on demand-diensten te gebruiken en programma’s op te nemen. Vodafone TV Anywhere is overigens enkel beschikbaar voor Vodafone-klanten.

Kun je met deze diensten daadwerkelijk je televisieabonnement opzeggen? Of zijn beide diensten nog niet compleet genoeg? We namen beide cord cutting-alternatieven onder de loep.

cord cut

Vodafone TV Anywhere

Vodafone TV Anywhere is vergelijkbaar met de apps die KPN en Ziggo al langer aanbieden en waarmee klanten naar livetelevisie kunnen kijken. Met uiteraard een belangrijk verschil: voor de dienst heb je geen televisieabonnement nodig. Wel moet je vijf euro per maand betalen en een mobiel abonnement op Vodafone hebben. Klanten met een vast internetabonnement van Vodafone betalen niets en zien bovendien meer zenders.

Nu heeft Vodafone in Nederland niet zoveel vaste internetklanten, 49.000, tegenover 5,1 miljoen mobiele klanten, dus de versie voor mobiele klanten is op dit moment interessanter. Die versie heeft de gebruikelijke zenders aan boord: die van de publieke omroep, de RTL-zenders, de zenders van SBS, dus ook Veronica, NET5 en SBS9, evenals XITE. Zenders waarvoor providers meer licentiegeld moeten betalen, zoals Discovery, National Geographic, Eurosport en Comedy Central, zijn niet aanwezig. Bezitters van een Vodafone Thuis-abonnement kunnen die zenders overigens wel bekijken, maar een deel daarvan enkel binnenshuis.

TV Anywhere is niet meer dan de naam doet vermoeden. Je kunt met de app tv-zenders bekijken en dat is het. Je kunt enkel naar livetelevisie kijken; er is geen mogelijkheid om programma’s op te nemen of on-demand films en series op te vragen. Wel kun je grofweg een halfuur terugspoelen, mocht je iets hebben gemist. Ook is er een sociale component en kun je tv-programma’s liken, maar daar waren we niet van onder de indruk.

Vodafone TV AnywhereVodafone TV AnywhereVodafone TV AnywhereVodafone TV Anywhere

Genoeg functionaliteit?

De vraag is of TV Anywhere genoeg functionaliteit heeft om de cord cutter, die er bewust voor heeft gekozen om geen televisie-abonnement te nemen, ervan te overtuigen om vijf euro per maand te betalen voor exact dezelfde functionaliteit als televisie biedt. Dat geldt te meer omdat providers in de afgelopen jaren zelf apps hebben uitgebracht waarmee je onderweg televisie kunt kijken.

Mensen die al een televisie-abonnement hebben, hebben
niets te zoeken bij TV Anywhere
Mensen die al over een televisieabonnement beschikken, hebben al helemaal niets te zoeken bij TV Anywhere. Het zenderaanbod is niet compleet, al kun je dat ook niet verwachten voor vijf euro per maand, en je kunt de app enkel op iOS en Android gebruiken; op dit moment kun je de beelden nog niet naar je tv streamen. Vodafone is bezig met Chromecast-functionaliteit, maar wanneer die komt is onduidelijk.

De beeldkwaliteit is wel relatief goed. De maximale resolutie bedraagt 1280x720 pixels, wat op een smartphonescherm in principe genoeg moet zijn. Daarbij bedraagt de bitrate maximaal 2,5Mbit/s. Dat tikt natuurlijk wel aan; een uur tv-kijken is dan genoeg om een gigabyte van je datalimiet af te snoepen. Als we een gokje mogen wagen; we denken dat Vodafone gebruikers best graag de mogelijkheid zou geven om tv te kijken zonder dat ze gebruik hoeven te maken van hun datalimiet, maar sinds de regels voor netneutraliteit zijn aangescherpt mag dat niet meer. De interface van TV Anywhere is af en toe wat verwarrend. Knopjes zitten niet altijd op de plek waar je ze verwacht, zoals het zenderoverzicht, dat naast de sociale opties zit.

KPN Play

Is TV Anywhere van Vodafone niet veel meer dan een simpele televisie in de vorm van een app, KPN Play is eerder een complete mobiele set-topbox. Net als TV Anywhere biedt Play, dat op dit moment nog in bètafase verkeert, de mogelijkheid om naar livetelevisie te kijken, maar dat is wel de minst spannende functie.

Interessanter is de mogelijkheid om programma’s on-demand te bekijken. Dat kan op twee manieren. Gebruikers kunnen zelf programma’s opnemen en ze hebben toegang tot een aantal on-demand-platforms. Hoewel dat klinkt alsof KPN dezelfde functionaliteit op twee verschillende manieren heeft ingebouwd, valt dat wel mee. Sommige programma’s verschijnen niet op On Demand-platforms, zoals de integrale Tour de France, en die kun je wel opnemen. Daarentegen kun je niet terugspoelen, wat wel kan bij TV Anywhere. Wel kun je een programma opnemen dat al bezig is, waarbij je ook het begin kunt terugzien. Technisch gezien moet het dus ook mogelijk zijn om programma's uit het verleden op te nemen, maar dat kan dan weer niet.

KPN PlayKPN PlayKPN Play

Daarbij heb je relatief veel opslagruimte voor programma’s: 200 uur. Na negen integrale Tour de France-uitzendingen naast zes andere opgenomen programma’s hadden we nog steeds 79 procent aan opnametijd over. Opnames blijven een jaar beschikbaar. Daar staat tegenover dat de opnames niet in denderende kwaliteit zijn. Daarover later meer.

Het zenderaanbod van KPN Play is completer dan dat van TV Anywhere, maar toch ontbreken er nog wat zenders, zoals de internationale nieuwszenders en regionale omroepen. Ook een zender als Eurosport, dat over een paar jaar de Olympische Spelen gaat uitzenden, ontbreekt.

Op commando

Toegang tot On Demand is handig omdat je daarmee programma’s kunt zien die wellicht niet meer worden uitgezonden, zoals de eerste seizoenen van Boardwalk Empire en Game of Thrones. Dat is een pluspunt van KPN Play; je hebt standaard toegang tot het On Demand-platform van HBO. Daarbij heb je ook toegang tot HBO Go, het eigen streamingplatform van HBO, maar wij merkten tijdens onze testperiode dat we toch liever de app van KPN gebruikten. Dat zegt overigens ook veel over de kwaliteit van de apps van HBO, die instabieler zijn dan een stoel die drie poten mist.

Play is, veel meer dan TV Anywhere, gericht op mensen die niet meer zijn gewend om naar livetelevisie te kijken. Daartoe gaat de app gebruikers aanbevelingen op maat doen voor te bekijken programma’s. In de bètafase werkt die functionaliteit nog niet, waardoor we geen oordeel kunnen vellen over de kwaliteit van de aanbevelingen. Interessant daarbij is dat KPN heeft aangegeven zelf originele content voor KPN Play te zullen ontwikkelen, zoals muziek, sport en een eigen tv-serie.

De beeldkwaliteit is niet erg goedDe beeldkwaliteit van KPN Play is, althans op dit moment, niet goed. Exacte cijfers over bitrates en resoluties ontbreken, maar met ons blote oog kunnen we zien dat dit geen hd is. Daarbij is de kwaliteit van live-uitzendingen wat beter dan die van on demand-beelden en opgenomen programma’s, maar nog steeds niet goed genoeg.

KPN heeft aangegeven dat de kwaliteit van on-demand-beelden en opgenomen programma’s nog omhooggaat, maar we hopen dat alle zenders bij de officiële start van de dienst gewoon in high definition beschikbaar zullen zijn. We kunnen ons namelijk niet goed voorstellen waarom mensen zouden betalen voor een dienst met een matige beeldkwaliteit.

KPN PlayKPN PlayKPN PlayKPN Play

Op dit moment is KPN Play er enkel voor iOS en Android, waarbij je ook beelden naar een Chromecast kunt streamen. KPN werkt ook aan een desktopversie van KPN Play, maar het is nog niet bekend wanneer die er komt.

Matige interface

We willen nog wel even zeuren over de interface van de app: die kan beter. Een voorbeeld, als je naar het On Demand-overzicht navigeert, krijg je aanvankelijk een matig gesorteerde alfabetische lijst met slechts een deel van de programma’s te zien. Je moet een drop-down-menu uitrollen om bijvoorbeeld naar een bepaalde serie te navigeren. Ook is het On Demand-aanbod gesplitst in twee tabjes, met de namen Uitzending Gemist en On Demand. Ons is het verschil nog steeds niet duidelijk. Daarnaast vult de app bij het streamen op Android-telefoons niet het volledige scherm; softwareknoppen blijven zichtbaar en op onze Nexus 7-tablet bleef zelfs de statusbalk in beeld.

KPN Play verkeert op dit moment nog in de bètafase, maar we vonden de app behoorlijk stabiel. Af en toe hadden we op Android last van wat gekke crashes en soms lukte het streamen met een Chromecast niet optimaal, maar over het algemeen was de app aardig stabiel voor een bètaproduct. Wel vergat de app soms waar in een film of serie we waren gebleven. We hopen dat KPN de laatste oneffenheden weet weg te strijken.

Het is moeilijk om een oordeel te vellen over KPN Play zonder dat we de prijs weten. Die heeft KPN namelijk nog niet bekendgemaakt. We gokken echter dat het niet minder dan vijftien euro per maand zal zijn; licenties op tv-zenders kosten geld, en zeker HBO is geen goedkope zender. Relevant is verder dat KPN van plan is om de dienst als één pakket aan te bieden; gebruikers kunnen niet kiezen voor KPN Play zonder HBO.

Het is nog niet duidelijk wanneer een KPN Play-abonnement kan worden afgesloten; momenteel bevindt de app zich in een bètafase waartoe vijfhonderd mensen toegang hebben. Later volgt een bredere bètafase, waarin meer mensen toegang krijgen. Wanneer de dienst daadwerkelijk wordt geïntroduceerd, is nog niet bekend.

Vergelijking

KPN Play Vodafone TV Anywhere*
Zenders
NPO 1, 2, 3 ja ja
RTL 4, 5, 7, 8 ja ja
SBS 6, NET5, Veronica ja ja
SBS 9 nee ja
RTL Z ? vanaf september
Comedy Central, Nickelodeon, TLC, Disney Channel ja nee
National Geographic, Discovery, MTV ja nee
Investigation Discovery ja nee
XITE ja ja
HBO ja nee
Functionaliteit
Livetelevisie ja ja
Terugspoelen livetelevisie nee ja
Opnemen livetelevisie ja nee
Toegang tot On Demand ja nee
Chromecast-streaming ja later
Sociale functionaliteit nee ja
Overig
Prijs onbekend € 5 per maand
Beschikbaarheid nog in bètafase

* Als niet-Vodafone Thuis-klant; wie een vast abonnement van Vodafone heeft, ziet meer zenders.

Conclusie

Zouden we ons televisieabonnement opzeggen voor TV Anywhere of KPN Play? Nee. Niet eens omdat we dat niet zouden willen, maar cord cutting is niet altijd even makkelijk. Ziggo biedt geen mogelijkheid om een los internetabonnement af te nemen; digitale televisie is daaraan gekoppeld. Dat is ook direct het probleem van deze twee diensten; de klanten van de grootste kabelaar van Nederland zijn bij voorbaat al uitgesloten, want twee keer betalen voor grofweg dezelfde dienst is iets wat weinig mensen zullen doen.

Cord cutting is niet
altijd even makkelijk
Blijft over: iedereen met een abonnement op een dsl- of glasvezelprovider en inwoners van de weinige gebieden waar het Ziggo-conglomeraat de kabel niet bezit. Ook inwoners van studentencomplexen die geen tv kunnen kijken, evenals bezitters van oude UPC-abonnementen zonder televisie behoren tot de mogelijke doelgroep van zowel TV Anywhere als KPN Play.

TV Anywhere is dan enkel geschikt voor mensen die incidenteel televisie willen kijken. Het zenderaanbod is niet heel compleet en mensen zonder internetabonnement zijn waarschijnlijk toch al niet de doelgroep die naar livetelevisie wil kijken. Daar komt bij dat Nederland 1, 2 en 3 al gratis zijn te bekijken via de app van de publieke omroep, dus voor de RTL- en SBS-zenders, naast Xite, betaal je dan vijf euro per maand. Als je toch enkel naar die zenders kijkt, is dat wellicht een goede optie.

KPN Play vinden we interessanter. Programma's die je hebt opgenomen zijn overal terug te kijken, dus niet alleen thuis. Het On Demand-aanbod maakt dat de dienst een concurrent zou kunnen zijn voor Netflix, zeker aangezien KPN zelf content gaat ontwikkelen voor de dienst. Daarbij hangt veel af van de prijs; als KPN Play goedkoper wordt dan een tv-abonnement in combinatie met Netflix, dan zou KPN wel eens een goed concept in handen kunnen hebben. De interface van de apps mag dan wel wat overzichtelijker worden, want zeker vergeleken met Netflix is KPN Play een beetje een doolhof.

Reacties (174)

174
172
128
7
0
0
Wijzig sortering
Anoniem: 601896 26 juli 2015 08:38
De prijsverschillen zijn best groot tussen tv via de kabel en dit digitaal aanbod:

Kabel van Ziggo met alleen tv:
  • €18,70 p.m
  • 33 zenders
  • Kijken via kabel & online.
Vodafone tv anywhere
  • €5 + vodafone abonnement /
  • 13 kanalen
  • Internet tv
KPN play - vod+ live tv
  • Prijs per maand onbekend
  • Vod aanbod van HBO
  • +20 live tv kanalen
  • Techniek Vod + internet tv
IPTV van kpn icm internet abbo
  • €12.50/22.50 meerprijs bovenop internabbo
  • 60 zenders
  • internet tv
Netflix - Vod
  • €8.99 per maand
  • 393 series
  • Kijken online
NLziet - VOD
  • €7,95 p.m.
  • Honderden NL programma's
  • Kijken online
Digitenne - dvb-t
  • €14
  • 29 zenders
  • Ether
Publiek beschikbaar dvb-t
  • €0,- p.m.
  • 4 zenders
  • Ether
Publiek beschikbaar NPO.nl
  • €0,- p.m.
  • 4 11 zenders
  • Internet
Ik ben een paar iptv aanbieders vergeten. Maar voor wie bereid is de kabel de deur uit te doen, is er een hoop aanbod van diverse pakketten die niet altijd meer aanbod bieden maar wel vaak goedkoper zijn dan de kabel. Zeker als je slim combineert kun je je wat je wilt zien op je scherm goedkoper en met meer diversiteit, of meer op demand krijgen dan enkel via de kabel. Deze twee jaar initiatieven voegen alleen maar wat toe aan dat landschap van keuzes. En zijn wat mij betreft beiden welkom.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 601896 op 23 juli 2024 20:55]

En de kwaliteit van die zenders die je kunt kijken?

Kabel van Ziggo met alleen tv:
€18,70 p.m voor alleen NPO 1-3 in HD
€24,95 p.m voor alle gangbare zenders in HD (mits niet te veel beweging)

Vodafone tv anywhere
Geen HD beschikbaar

KPN play - vod+ live tv
Geen HD beschikbaar

IPTV van kpn icm internet abbo
Pseudo-HD alleen beschikbaar in glasvezelgebied of als de ADSL-centrale in jouw wijk staat

Netflix - Vod
HD beschikbaar, sommige content ook in 4K

NLziet - VOD
Hebben die HD?

Digitenne - dvb-t
Geen HD beschikbaar

Publiek beschikbaar dvb-t
Geen HD beschikbaar

Publiek beschikbaar NPO.nl
Geen HD beschikbaar


Eigenlijk is het helemaal niet zo best gesteld met de TV-markt, ik schrik een beetje van mijn eigen lijstje eerlijk gezegd...

Wat ik ook niet snap aan deze nieuwe TV-diensten is:
je kunt de app enkel op iOS en Android gebruiken
en
Op dit moment is KPN Play er enkel voor iOS en Android
Hoezo? Nu hebben zo'n beetje alle wereldwijd opererende organisaties die zich met het Internet bezig houden geregeld dat je media kunt streamen op webpagina's, wat werkt op zo'n beetje elk met het internet verbonden apparaat met een scherm of video-uitgang wat je momenteel kunt kopen. Waarom wordt dit in hemelsnaam niet gebruikt voor zo'n nieuwe dienst?! 8)7 Nu kun je dus alleen van deze abonnementen gebruikmaken met een iPad of Android-tablet en maken KPN en Vodafone juist extra kosten doordat ze twee apps moeten bouwen en onderhouden. Ik kan dit soort keuzes echt niet begrijpen. Hoe zit het dan met al die andere apparaten, die draaien op:
*Windows
*OSX
*Linux
*Chrome OS
*Firefox OS
*WebOS
*Alles wat in de toekomst nog wordt ontwikkeld

Echt ongelooflijk kortzichtig. :X
Ik ben het helemaal met je eens dat het met de tv online tv markt in nederland niet best is gesteld. Naar mijn idee zou het veel beter zijn als de online diensten een app aanbieden voor IOS, Android, Windows Phone? EN een HTML5 website wat op elk bijna elk platform tegenwoordig wel werkt. En niet wat ze nu doen met die Flash en Silverlight rommel wat bovendien binnenkort niet meer werkt met onderandere google chrome.
Zelf zou ik niet snel een online tv dienst afsluiten als student. Waarom niet gewoon simpel het abbonement van de ouders gebruiken die Ziggo of KPN hebben! Die hebben waarschijnlijk toch al toegang tot online tv en mogelijk zelfs met een groter zender aanbod en in HD kwaliteit!
Blijft over: iedereen met een abonnement op een dsl- of glasvezelprovider en inwoners van de weinige gebieden waar het Ziggo-conglomeraat de kabel niet bezit. Ook inwoners van studentencomplexen die geen tv kunnen kijken, evenals bezitters van oude UPC-abonnementen zonder televisie behoren tot de mogelijke doelgroep van zowel TV Anywhere als KPN Play.
Volgens mij blijft er niet veel over als ik het zo zie. Studenten vinden het te duur en kijken waarschijnlijk toch weinig tv. Dat is mijn idee althans, ook als ik het mijn vrienden vraag. En anders zou ik het abbonement van mijn ouders gebruiken.
UPC bied al sinds eind 2011 geen pakketen meer zonder tv, er zullen dus nog maar weinig mensen zijn die dit hebben. En als die het al hebben dan hebben ze het waarschijnlijk niet nodig of al anders geregeld.
Dan blijven de mensen met een DSL en glasvezel abbonement over. Ook daarvan vraag ik me af hoeveel mensen dan hun tv ervaring willen vervangen door een laptop of tablet om op te kijken of om dat te streamen naar naar de tv. Als ik naar mijn ouders kijk dan gaan die dat nooit doen, die willen gewoon een afstandsbediening in de hand hebben en lekker kunnen zappen.

Zoals ik het nu zie kost het een hoop onderhoud voor een dienst met matig kwaliteit gemaakt voor weinig potentiele klanten. Voor nu dus een flop als je het mij vraagt!
Dit alles heeft imo niets te maken met de Ziggo/UPC, Kpn of ander aanbieders, het zijn (opnieuw) de content aan bieders die dwarsliggen (RTL, SBS enz.)

Uiteindelijk zal een stream die word verstuurd naar IOS of Android gewoon op een windows apparaat te bekijken zijn. Maar het is natuurlijk niet veilig aangezien de kans dat dit gedeeld word groter is. Waarom heeft Ziggo anders van die prehistorische CAM kaarten nodig?

Ze zijn dus bang dat 1 iemand een tv-abbonement neemt en deze onderling door gaan lussen. (iets wat in mijn ogen nauwelijks gebeurd)

Al met al, je betaald voor tv waar deze al vol geplempt zit met reclame en ad placements en nog is de content waardevol genoeg om hele ingewikkelde systemen zoals ziggo met hun smartcards in leven te houden.

Neem een voorbeeld aan de VS waar het allemaal stukken makkelijker gaat en als je een bepaald tv pakket hebt je letterlijk alles terug kunt kijken iit hier in nederland waar zelfs diensten als NLziet programma's ontbreken.

Ga eens voor de gein naar de website van Show of ABC via hola, inloggen met je cabelprovider id en gaan met die banaan!

Ik zelf overweeg ook om mijn tv abbonement tot op basis uit te kleden (betaal nu voor tv ongeveer 45 euro) de manier van aanbieden voldoet niet meer, met andere woorden ga mee met je tijd providers...
In je lijst ontbreken alle opties van tv via de telefoonlijn (VDSL). Oa Telfort. Wel HD en veel goedkoper dan Ziggo. Maar alle opmerkingen daarover worden om een of andere reden gedown-mod.
Tja, ik ken zelf niemand die VDSL kan krijgen, dus daar kan ik niks over zeggen. De postcodecheck van KPN geeft aan dat ze voornemens zijn om deze winter VVDSL aan te gaan leggen op mijn adres, dat zou de eerste keer zijn sinds 2007 dat er hier iets wordt verbeterd aan de telefoonkabel. En dan is het nog maar de vraag of het signaal sterk genoeg is voor de afstand die het moet afleggen, of ze moeten eindelijk de afstanden eens gaan inkorten. Bovendien zit je dan waarschijnlijk nog steeds aan de pseudo-HD van KPN op max 1 TV tegelijk met halvering van je internetsnelheid?
Volgens mij dekt Telfort een groot gedeelte van Nederland, hetzelfde als KPN. Dus dat is geen reden om vdsl aanbieders weg te modden. Ik weet niet of het overal vdsl is, maar iig digitale tv.
Sterker nog, voor een Xite hoef je deze diensten ook niet te nemen. Kun je ook live kijken via de website. Blijven alleen de hoog intellectuele zenders van RTL en camping zender SBS over ;)
NLziet - VOD
Hebben die HD?
Ze zeggen van wel maar is het overduidelijk niet (gevoel zegt < 720p met een bitrate 1 ~ 1.5 mbps)

Echter is 720p al HD in de ogen van de providers en dan met een framerate om te huilen om over het ontbreken van een ander audiospoor dan 2.0 te zwijgen.

Dat is in de ogen van de consument geen HD en dat hoor je dan ook niet te verkopen als HD. Beter houden ze het basis SD zonder rare trucjes om wat bandbreedte te besparen.

Enige voordeel van NLziet; je kunt keer op keer een gratis account aanmaken met dezelfde CC en daarmee je serie vooruit kijken, maar... het komt ook enorm vaak voor dat het zeker 48 uur duurt voordat ze vooruitkijk serie's erop zetten en daarmee zeer inconsistent is.

Een echte Nederlandse VOD dienst zonder beperkingen en een volledig aanbod moet nog geboren worden (al denk ik dat het weinig nut meer heeft en de providers de boot gigantisch hebben gemist door alle copyright rechten en andere onzin regels die door de contentbeheerders worden opgelegd)

[Reactie gewijzigd door downcom op 23 juli 2024 20:55]

Bij Telfort is de meerprijs voor digitale tv tov alleen internet €12.50. Daarvoor krijg je een vrij ruim zender aanbod en wat basic functies om naar het begin van een aflevering te springen. En internet is sowieso al goedkoper bij telfort dan bij Ziggo of KPN. Scheelt je bij elkaar zo twee tientjes per maand. Bij die prijs zit gebruik van een app/website in om door het hele huis tv te kijken op je laptop, tablet en telefoon.

Verder kun je bij telfort voor €4 per maand digitenne krijgen. Die heb ik op mijn htpc voor al het opnemen. Windows media center (rip) heeft briljante programmeer opties. Bvb alle programma's met een bepaald woord in de titel of beschrijving. Ooit. Inclusief toekomstige programma's.

[Reactie gewijzigd door PizzaMan79 op 23 juli 2024 20:55]

En ook nog eens korting op je abo of verdubbeling van je belbundel & sms & GB's als je ook een mobiel abonnement van Telfort hebt
Klopt, die heb ik ook maar dat geldt niet voor idereen natuurlijk. Wel raar dat onze posts ge down-mod worden trouwens. Als iemand moeite heeft met objectieve informatie over en aanvullende opties vraag je je af wat voor belang diegene heeft. Haast verdacht.
Weet niet of dit een eerlijke vergelijking is. Vodafone tv kan niet zonder een Vodafone abonnement. Hierdoor is het 5 euro meer per maand en niet 5 euro per maand.
Anoniem: 601896 @Lisadr26 juli 2015 10:50
De vergelijking is niet eerlijk.
Want de markt is niet eerlijk.

In het tv landschap, zijn veel partijen aanwezig. Internet aanbieders, kabelaars, telefoonaanbieders, buitenlandse partijen, Nederlandse partijen.

Wat voor heel veel partijen geldt, is dat het beste aanbod van hun tv-signaal is exclusief voor als je ook andere diensten afneemt.

In België noemt men dat koppelverkoop. En is dat verboden voor ondernemingen met een economische machtspositie.

Nadeel voor de consument van koppelverkoop is drieledig:
  • kosten worden meer ambigu gemaakt.
  • er is sprake van lock-in, overstappen wordt moeilijker
  • als je kwaliteitsproduct A wilt, kun je verplicht vastzitten aan inferieur product B & C.
Naast dat die dingen slecht zijn voor de consument kun je ook stellen dat al die drie dingen de gezonde marktwerking verstoren.

Toch mag koppelverkoop voor redelijk basale voorzieningen in nederland als telefonie, internet, tv-signaal, mobiele telefoon.

Daar kun je ook niet zo veel aan doen, behalve aan de mauw trekken bij de woordvoerder op dit onderwerp van de politieke partij die je de vorige keer hebt gestemd, of de volgende keer gaat stemmen.

Of een klacht indienen bij de ACM. Die verantwoordelijk zou moeten zijn voor gezonde marktwerking.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 601896 op 23 juli 2024 20:55]

Bij kabelbedrijven is het koppelen van TV en Internet of telefonie toegestaan, omdat zij nog steeds verplicht zijn om analoge zenders door te geven vanuit de wetgever. En het analoge signaal is niet te blokkeren. Dat betekent als je internet los zou verkopen, klanten dan altijd 25 analoge zenders gratis zouden ontvangen. Dat kan natuurlijk niet. als je een product afneemt moet je er ook voor betalen.

Daarnaast neemt het analoge signaal heel veel bandbreedte in beslag. Het zou voor de jongere consument beter zijn om analoge tv geheel af te schaffen. Maar ja wat doe je dan met die 1 miljoen ouderen als wetgever, die alleen analoog kijken?

Politiek nogal een gevoelig onderwerp..

Overigens heeft een klacht bij het ACM geen zin. Het probleem ligt ook niet bij de kabelbedrijven, maar bij de wetgever.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 47604 op 23 juli 2024 20:55]

Upc heeft al eerder alten weten dat ze uiterlijk in 2017 gaan stoppen met analoge doorgave.
Niet zo moeilijk om dat te zeggen aangezien UPC niet meer bestaat in Nederland ;) Daarnaast is het een wens van UPC geweest maar krijg je dit niet als private tent erdoor aangezien ze verplicht zich analoog te leveren zolang de regering dit nodig vindt. en ja dat zal nog wel heel lang blijven voor bv minstens 1 kanaal aangezien je noodbulletins moet kunnen versturen ivm met rampen scenarios vandaar ook de hele trage overschakeling naar bv DAB radio.

als de drang er tenslotten niet is doen bedrijven het ook niet snel en nu met minder spelers in de markt zal het ook minder snel gaan.

[Reactie gewijzigd door Hakker op 23 juli 2024 20:55]

KPN zegt ook te willen stoppen na 2017 met vrije doorgave van kanalen.

Mij lijkt ook dat als de provider gratis voorziet in een digitale receiver zodat iedereen gewoon tv kan kijken als ze stoppen met uizenden, er geen reden waarom ze niet mogen stoppen met deze kanalen.


Mensen die zeuren over dat ze moeten overstappen naar digitaal, moeten wat mij betreft ook maar hun pc de deur uit doen en hun mobiel kunnnen ze mooi weer het fax apparaat en de typemachine van zolder halen...
niet iedereen heeft de keuze daartoe. Alles en iedereen buiten de stadgrenzen bv.

Dat is het probleem hoe mooi ze het willen brengen de dekking is geen 100%. Alleen elektra en telefoon kunnen spreken over zo'n dekking. Voor de rest is het via de lucht en we weten ondertussen wel hoe belabberd digitenne is.

[Reactie gewijzigd door Hakker op 23 juli 2024 20:55]

Laat ze dan lekker satelliet nemen :P

Ik vind trouwens sowieso dat het vreemd is dat mensen het eisen dat er gratis kanalen zijn op de tv, op de radio lijkt me meer dan genoeg... en ik weet heus wel dat de 2de kamer erover gaat maar kom laat ze eens met wat belangrijkers bezig gaan...

[Reactie gewijzigd door tunnelforce1 op 23 juli 2024 20:55]

Hier in Gouda zijn de analoge zenders anders al jaren van de kabel verdwenen om meer bandbreedte vrij te maken voor digitale (HD) zenders. Wel hebben de kabelmaatschappijen (Rekam en Caiway) hier toen kosteloos decoders voor digitale tv bij iedereen geleverd (je moest enkel 10 euro verzendkosten betalen).
Tuurlijk is het analoge signaal te blokkeren. Dat heet een filter en die kan je in de wijkkast plaatsen.
Dat Ziggo dat te duur vindt is een ander verhaal.
voor mij was cordcutting mogelijk omdat hier glas ligt en ik voor 32,50 een 50/50 verbinding kon krijgen, ip tv van vodafone kost me 12,50 per maand,

wat ik vooral mis bij vodafone is een systeem waarbij ze rekening houden met wat je bij ze af neemt...

ik heb 2 red abomenten en een glasvezel pakket van ze, maar ik krijgt niet eens een korting of extra diensten zoals kpn die wel verleent. op zijn minst zou ik toegang willen tot dit vodafone anyware pakket met de extra zenders (die bij vodafone thuis horen), voor ik die 5 euro per maand ga betalen, het is gewoon krom dat ze bestaande langlopende klanten niet meer gunnen dan dit, de reden dat ik weg ging bij hun vaste tv is omdat ik 12,50 gewoon te veel vind voor die paar zenders die ik wel keek..

die 5 per maand zou een hoop beter zijn geweest maar dat werkt technich gezien alleen maar op je mobiel terwijl ik het voor thuis tv wil gebruiken, laat ze dus een webportal maken met een goede api zodat bijv xbmc ook gebruikt kan worden en ik ga het overwegen, geef die paar zenders erbij en ik doe het zeker.

maar voor nu - tja - to little
Maar wat is koppelverkoop in het geval van Ziggo?
Ja je ''moet'' kabel tv erbij nemen. Neem bijv de gemeente Waalre, hun betalen aan de gemeentechef kijk en luister geld ( kabeltv ), dat Waalre nog in de riddertijd leeft oké, maar hun kunnen los een internet pakket nemen bij Ziggo hoor.. Ze betalen alleen de kabeltv aan de gemeente.
Dan is het ineens geen koppelverkoop meer, maar als we dit door het hele land weer invoeren zoals vroeger dan schiet je er nog niks mee op, gemeentes zijn lui en investeren 0,0 in de kabel maar willen alleen maar geld zien.

Dan heb ik liever de situatie zoals het nu is buiten het middeleeuwse dorp Waalre dan dat ik voor de kabel mijn gemeente betaal want dan weet ik dat ik pijn ga lijden.
TV a la carte wordt onderzocht
Staatssecretaris Sander Dekker (Media) gaat dit jaar uitzoeken of tv-kijkers zelf een zogenoemd 'à la carte' televisiemenu zouden willen. Zo kunnen kijkers hun zenderpakket meer naar hun eigen interesse aanpassen.

In de Mediawet zijn al wel mogelijkheden, maar daarvan wordt door aanbieders geen gebruikgemaakt.

In 2013 waren er al geluiden uit de Tweede Kamer (ChristenUnie, VVD) om kijkers zelf wat anders te laten kiezen dan alleen pakketten als geheel. Met die pakketten krijgen ze immers zenders die ze niet willen en ze moeten soms weer een andere kanalen missen die ze graag zouden willen zien.

Een standaardpakket moet nu wel uit minstens dertig zenders bestaan om het publiek een gevarieerd aanbod voor een billijke prijs te bieden. Maar volgens Dekker kan het misschien nog wel "beter en klantgerichter".
Doet dus op me overkomen dat aanbieders (zoals een Ziggo) liever kant & klare spullen verkopen om de winst te maximaliseren dan dat ze gebruik kunnen maken van bestaande wetten/regels om hun klanten optimaal te serveren.

Kan ik een Ziggo ongelijk geven? Nee, als ik een bedrijf zou hebben, wil ik ook zoveel mogelijk van de markt in mijn portfolio hebben en daarmee meteen een mooie bankrekening realiseren.
Anoniem: 47604 @MAX340026 juli 2015 12:26
Kabelbedrijven willen ook zenders aanleveren waar maar een heel klein gedeelte de Nederlandse bevolking naar kijkt. Dit kan alleen als de kosten per zender laag zijn. De kabelbedrijven betalen ook voor de doorgifte, naast andere kosten.
Dit is uiteraard niet het geval als je per zender kan bepalen of je het afneemt. Dit drijft de kosten voor de populaire zenders omlaag en de kosten voor de minder populaire zenders gaan omhoog. Dit betekent dat je dus minder mensen goed kunt bedienen.

Daarnaast zal het extra administratieve en technische kosten met zich meebrengen. Je moet dan de mogelijkheid bieden per zender te bestellen, op je website, in de administratiesystemen, voor elke nieuwe zender een bestelling, specificatie op de factuur, enzovoort... , maar dus ook technisch, want je moet per zender kunnen activeren en deactiveren.

Dit betekent ook dat je callcenters anders moet gaan inrichten. Er zullen meer vragen komen over facturen, meer vragen komen over technische problemen.

Dus mijn advies: niet doen, dan worden de abonnementen extreem duur.
Zal best meevallen, micropayments zie je steeds vaker. Je telefoonprovider lukt het, je parkeerdienst ook, waarom zou je tv-provider het niet kunnen?
op zich zou ik best een pakket op maat willen hebben , echter ben ik bang dat ze dan juist meer geld gaan vragen per zender, ik zie de geldwolven bij Ziggo en KPN bv wel 2 euro per zender rekenen ...

Stel ik heb nu een abbo met 20 zenders... dat is dus 50 cent per zender... nee dan komen hun met het idee om bv 2 euro per zender te vragen per maand ... daar zit een groot gevaar in dan kleden ze het pakket uit , en moet je alle extras er weer bij kopen zoals opnemen etc..
Wat voor mij Ideaal zou zijn ?

Zelf bepalen welke zenders ik wil zien ! dus bv ned 1, 2, en Rtl 4 (fictief voorbeeld )
Opnemen en uitzending gemist...
Alles in HD kwaliteit. Liefst standaard met 5.1 geluid indien uitzending dat ondersteunt.
Eigen TV Gids die ik zelf kan samenstellen , dus bv iets wat nog moet komen om 18.00 uur dat ik die al om bv 10 uur in de ochtend kan zien.
bij sportuitzendingen zelf de camera standpunten kan bekijken en met een knop op de AB weer terug kan gaan naar de live uitzending (formule 1 bv )

Technisch gezien al lang mogelijk , echter zal er ook wel een juridische kant aan zitten.
Anoniem: 63975 @Gandalf6827 juli 2015 03:37
Als ik bij Ziggo €2/maand meer zou kunnen betalen, om alle NPO themakanalen in HD (NPO Doc, NPO Cultura, etc) bij m'n basis zenderpakket toe te voegen, zou ik het direct doen.

Nu kost het iets van een tientje, met een hoop zenders waar ik niet op zit te wachten.

https://www.youtube.com/watch?v=M0sAVtOt2wA
Dat kan Ziggo niet voor je regelen, de NPO themakanalen worden (nog) niet in HD geleverd door de NPO.
hoewel ik je onderbuikgevoelens wel snap, zijn het natuurlijk wel echt SLECHTS onderbuik gevoelens en is er niet gezegt dat het zo dramatisch zal zijn...

er zijn nog genoeg constructies te bedenken...

bijv 2 euro per zender,
10 zenders voor voor 12,50 euro, en 30 zenders voor 19,95
* prijzen zijn hier fictief, en hoog om het gemakkelijk en overzichtelijk te houden,

vervolgens heb je misschien nog wat 'premium' zenders waarbij iets andere regels gelden, maar dit soort constructies zijn vrij gebruikelijk, en zouden al een stuk aantrekkelijker zijn dan wat je nu hebt... als het echt zo goedkoop mogelijk moet heb je dan iig 5 euro korting ten opzichte van wat je normaal bij ziggo kwijt bent.

[Reactie gewijzigd door i-chat op 23 juli 2024 20:55]

Eigenlijk moeten ze een systeem opzetten waarbij je een bedrag per maand betaald bv. 17,50 je kunt dan alle zenders in principe onbeperkt kijken, maar het geld gaat alleen naar de zenders die je daadwerkelijk hebt gekeken .
Zo is iedereen blij ...
Mensen zijn niet blij als gemonitoord wordt welke zenders ze kijken en voor hoe lang.
Mensen misschien niet maar ik wel en een heleboel anderen ook, zo gaat eindelijk het meeste geld naar het beste programma/serie/film dat is voor iedereen winst.
Dat is een leuke ontwikkeling natuurlijk, maar dan krijg je weer dat je per jaar moet beslissen welke zenders je wel of niet wilt hebben. Dan wordt je dus gedwongen om een jaar lang te betalen voor Eurosport alleen omdat je de Olympische Spelen wilt zien.

Ik zou het veel fijner vinden als we toegang tot alle zenders hebben, maar alleen hoeven te betalen voor hetgeen we bekijken.
Het probleem op dit moment is dat als je contacten afsluit met de aanbieders dat die vereisen dat je vaak meteen een x aantal zenders opneemt in je pakket. Bijvoorbeeld (ik zeg niet dat het zo is) als je RTL4 wilt doorgeven, dan moet je - om een contract af te sluiten - ook RTL5, RTL7 en RTL8 doorgeven, anders heb je geen deal.
"Publiek beschikbaar NPO.nl•€0,- p.m.
•4 zenders
•Internet"


Dat klopt niet.
Via npo.nl kan je 11 gratis zenders bekijken:
  • NPO 1
  • NPO 2
  • NPO 3/ NPO Zapp
  • NPO 101
  • NPO Zapp xtra
  • NPO Humor TV
  • NPO Nieuws
  • NPO Politiek
  • NPO Best
  • NPO Cultura
  • NPO Doc
Anoniem: 16328 @Stravincy26 juli 2015 22:05
In nog geen 480p. Niet echt lekker kijken op een TV scherm van 1080p.
Dat is ook wel een beetje het probleem: je betaalt ten slotte ook voor een (verplicht) triple-play-abonnement waar de kabel-kosten al zitten inbegrepen. Bij veel providers kun je niet eens meer een gewoon internetabonnement nemen. Als je dan ook nog wilt cord-cutten, dan haal je jezelf in mijn ogen vooral extra kosten op de nek voor zenders die je ook al via de kabel hebt.

Ik geloof zelf niet zo in dat cord-cutten… ten minste, niet totdat ze de kabel-kosten lostrekken van de internetkosten. In dat geval zou ik een internetabonnement nemen met een losse HBO of Netflix bijvoorbeeld. Moet ik trouwens wel bij zeggen dat ik het aanbod van elk van deze paketten eigenlijk niet eens zo bijzonder groot vindt. En om nu meerdere abonnementen te moeten afnemen om de shows te kunnen kijken die ik graag volg zie ik ook niet zo zitten. Het gemak van 1 abonnement met alle shows die je wilt volgen zou wat dat betreft ideaal zijn.
Je vergeet bij NLziet een groot voordeel. Geen reclames :)
Waar halen mensen de tijd voor zo'n lijstjes, geweldig :)
voorheen hadden wij altijd het volledige pakket van UPC. Dwz, het uitgebreide aanbod waarvan je een lamme duim krijgt als je aan het zappen bent. Maar van dit aanbod kijk je eigenlijk maar een beperkt aantal zenders. Iig bij ons thuis. Dus was het een logische stap om het basis pakket te nemen. Nadeel was weer dat hier geen 101TV bij zit en dat ze bij de wijziging van april j.l. HistoryChannel hebben verplaatst naar het uitgebreide pakket.
Voor ons zou het wel interessant zijn om een klein bedrag te betalen per zender of een pay-per-view model. dat heeft meer de voorkeur dan TV anywhere of KPN Play.
Interessant antwoord want dit is eigenlijk de kern waar het het eigenlijk om gaat. Je kijkt 'minder' televisie op 'minder' zenders. Welk/wat abo hoort daarbij?

Ik heb een soortgelijke overstap gemaakt en ben bij XS4All uitgekomen. Ik betaal nu (veel) minder maar kwa zenderaanbod ben ik er niet veel mee opgeschoten. Ook ik wil liever betalen voor een aantal zenders die ik echt wil bekijken dan een paar van het zenderpakket van 1001 kanalen. Overigens is de kwaliteit van internet zenders toch net iets minder (hoewel het beter word). En WB live televisie: ik denk dat juist live televisie iets is wat juist achterhaald is. Televisie lijkt iets te worden wat je niet meer live wil bekijken namelijk. Immers: je wil het bekijken wanneer je tijd/zin hebt.
Ik denk dat veel mensen daar hetzelfde over denken. Het merendeel zal max 20% van de zenders binnen hun pakket regelmatig kijken. Je betaald dus voor 80% wat je niet kijkt. Of zeer zeldzaam.

Wat live tv betreft; daar ben ik nog niet over uit. We kijken regelmatig Netflix voor de series en een enkele film als rewatch of die wij nog niet kennen. Maar ik vind het ook wel lekker om een zender op te zetten en gewoon wat te kijken. nieuws of actualiteiten.

Ik denk dat wanneer je als gebruiker echt de totale vrijheid hebt om te kiezen, je toch beperkt blijft door je eigen interesse en minder snel een programma/serie kijkt wat daar niet meteen in past. Dat merk ik voornamelijk wanneer je ergens ander bent en daar mee kijkt wat er op TV is.
Zo simpel als dat je betaalt voor waar je niet naar kijkt is het denk ik niet. In de prijzen zal daar namelijk al rekening mee gehouden worden. Bedrijven als Ziggo en RTL of Discovery (is dat een apart bedrijf?) weten ook dat niet elke klant die betaalt voor het pakket ook veel naar elke zender kijkt. Dan betaal je dus bijvoorbeeld een bedrag x per klant die de zender kijkt waarbij ongeveer 20% van die klanten ook werkelijk regelmatig naar die zender kijkt.
Op het moment dat je echt per zender kunt gaan bepalen of je die in je pakket hebt en het dus volledig kunt customizen dan verandert dat naar 100% (of iets dicht daarbij in de buurt). Dan kun je niet verwachten dat die originele x hetzelfde blijft, dat zou namelijk een enorm verlies zijn voor de zenderaanbieders. Immers als iedereen alleen de zenders die hij echt kijkt in zijn pakket opneemt, dan hebben de zenders effectief dus minder klanten om de kosten over uit te smeren.

Wat betreft cord cutting, ik heb jaren lang alleen een adsl verbinding gehad zonder TV en dat beviel prima. Ik kijk netflix voor mijn entertainment en ik mis de Nederlandse TV absoluut niet. Sinds kort ben ik terug bij Ziggo omdat mijn adsl verbinding wat technische problemen had die ze maar niet op konden lossen en ik miste de snelheid toch ook wel, maar na de eerste avond eens door alle zenders heen gezapt te hebben is de decoder weer permanent in standby blijven staan (ik moet hem misschien gewoon maar weer afkoppelen). Diensten als die hier besproken worden lijken me vooral interessant als ik ze per maand af kan nemen, als er specifieke evenementen zijn die je alleen via die zenders kunt volgen (een voetbal EK/WK of zo, als de rechten niet bij de NOS liggen).
Volgens wiki is Discovery idd een apart bedrijf. Maar je hebt helemaal gelijk. Het is niet mogelijk om je abbo te delen door het aantal zenders en vervolgens dat bedrag te gaan te betalen per zender. Pay-per-view zal dan ook best prijzig kunnen zijn. Maar ik wou alleen maar aangeven dat het best vaag blijft dat je ook betaald voor iets waarvan je geen gebruik maakt ;)
Aan een kant is dat vaag, aan de andere kant kun je het zien als de gemeenschap die samen de kosten draagt. Zo blijft TV kijken een goedkope vorm van entertainment waarbij iedereen een bepaalde (vrij brede) basis van kanalen heeft waar ze naar kunnen kijken.

Niet dat ik TV gelijk wil stellen aan gezondheidszorg, maar het is enigszins vergelijkbaar met de zorgverzekeringen waarbij je van die reclames had van "waarom betaal ik voor zwangerschapskosten, ik ben een alleenstaande man!". Het originele idee is dat alle kosten door iedereen samen gedragen worden zodat het ook voor iedereen op te brengen is. Door het steeds verder uit te splitsen komen we steeds meer in een situatie waarbij arme mensen gewoon pech hebben als ze bepaalde zorg nodig hebben waar ze het geld niet voor hebben. En dat alleen om een paar geluksvogels een paar euro te laten besparen "want zij hebben die zorg toch niet nodig?"

Zoals gezegd, TV is daar niet echt mee te vergelijken want TV heb je niet echt nodig en je hebt nog altijd de publieke omroepen (al zou het me niks verbazen als dat steeds verder verdwijnt), maar ik wil maar aangeven dat het niet zo raar is als dat het in eerste instantie op gevoel lijkt.
Het gezamelijk betalen werd voorheen gedaan via het kijk en luister geld (omroepbijdrage). Maar dat hebben ze afgeschaft en het geld voor de publieke omroepen komt nu uit het belastingpotje. Dus wij betalen wel degelijk voor de publieke zenders zodat ook de minder bedeelde hun informatie en entertainment kan krijgen. Alleen is het entertainment de laatste jaren ver te zoeken op de NPO zenders...

Ik zou de TV toch belangrijk vinden. Vergis je niet in het feit dat dit de grootste bron van informatie is voor vele. De krant is niet meer betaalbaar, en er zijn doelgroepen die of geen internet kunnen betalen, of er mee over weg kunnen. Denk hierbij aan ouderen die de kennis niet hebben of geen budget i.v.m. een krappe AOW.

Maar ik geef nog niet op... ;) Voorbeeld; de zenders van SBS6. Ik kijk er nooit tot zelden naar i.v.m. de vele reclame. Ik vind het prima dat ze dit wel moeten doen om de geweldige programma's die ze aanbieden te kunnen betalen. Alleen wanneer ik zap langs SBS6 zie ik of reclame, of een vaag programma wat ze hebben gekocht van de BBC en waar weinig aan is (voor mij). Dus daar heb ik niet zoveel zin in om voor te moeten betalen.
Oke, stel jij kan SBS6 uit het pakket gooien. Dan worden de kosten van je abonnement tussen de 15 tot 30 cent minder per maand.

Stel jij wil een zender met meer inhoud. Bijvoorbeeld Discovery . Aangezien de animo voor deze zender minder is, moet je hier wel 1 euro per maand voor betalen. Wil je dit dan?

Mijn punt is dat de kosten voor zenders die minder worden bekeken omhoog zullen gaan. Er zullen ook zenders die nauwelijks worden bekeken worden geschrapt.
@rydian
Ik snap je punt dat de kosten voor zenders omhoog zullen gaan wanneer de kijkcijfers terug lopen. Minder reclame inkomsten etc. En dat je dan een sneeuwbal effect gaat krijgen, is heel begrijpelijk. Mooi voorbeeld kan je vinden in de zorgkosten...

Wanneer je uitgaat van een huidig kaal TV aanbod van Ziggo, dan heb je 30 zenders en betaal je hiervoor (gemeente Apeldoorn) 18,70 euro. Dit zou uitkomen op 0,62 cent per zender. Dus eventueel 1 euro per zender bij losse aanschaf is imo redelijk.

Als ik nu kijk naar alleen maar de volgende 11 zenders (NPO1,2,3, RTL4,5,7, SBS6, Net5, Veronica, Fox) dan zou je daar 11 euro voor betalen. doe daar 2,50 aan adminstratiekosten p/maand bij, kom je uit op 13,50 euro p/maand. Een besparing van 5,20 euro p/maand. Op jaarbasis is dit 62,40 euro. En dat is voor minder bedeelde onder ons best een lekkere besparing. Toch weer een paar kratjes Schuttersbier :+
Ik heb mijn televisie signaal 1,5 jaar geleden opgezegd bij Delta en heb nog steeds volledig analoge kabelsignaal en 6 zenders in HD kwaliteit (NPO1,2,3, Omroep Zeeland, CTV, Belgische zender ZTV / AVS.

Toen het bleek dat ik nog steeds signaal had had ik Delta opgebeld en deze bevestigde dat ik per januari 2014 afgesloten was. Ik zei oké dan weet ik genoeg.
Dit wat mij overkomen is gebeurd vaker, misschien loont het om je kabel signaal op te zeggen maar het blijft russische roulette.
Voor gratis neem ik genoegen met concessies te denken deels kijken naar analoge zenders. Je raakt er snel aan gewend.

De motivatie om op te zeggen voor mij was dat er te veel prut op tv is en wordt en werd gek van reclames. Ik keek maximaal 10 uur in de maand en dan had NPO1,2,3 Canvas, Discovery Channel en National Geografie Channel mijn voorkeur. Zonde van mijn geld.

Toen ik aan Delta vroeg of ik alleen NPO1,2,3 te mogen ontvangen was dit niet mogelijk. Wilde ik een internet abonnement van Delta/Zeelandnet afnemen moest ik verplicht kabeltelevisie nemen. Dus duurder uit. Het is jammer dat Delta monopoliepositie heeft in Zeeland over de kabel. Uit eindelijk ben ik 2 jaar geleden voor internetabonnement gegaan bij Telfort. Voor hetzelfde geld had ik nu sneller internet dan bij Zeelandnet inclusief draadloze modem die Zeelandnet nu sinds korte periode aan hun klanten kosteloos leverd.


Toen kabelmaatschappijen buiten Zeeland HD-zenders standaard in hun pakket gingen aanbieden moesten wij Zeeuwen daar nog zeker 2 jaar op wachten en extra betalen voor deze luxe.
Ongeveer 13 jaar geleden konden we bij meeste ADSL providers onbeperkt internetten krijgen, Zeelandnet hanteerde wederom nog jarenlang datalimieten via de kabel.
Doordat ADSL meer waar voor zijn geld nu biedt en bood in verleden moet Zeelandnet wel op den duur iets doen.

Nu hoorde ik laatst van dat klanten van UPC of Ziggo onbeperkt konden bellen naar vast en mobiel, maakt niet uit of het een provider klant is of naar concurrentie. Denk je dat ze dit kennen bij Delta/Zeelandnet? Nee, je belt gratis naar vaste lijn Delta/Zeelandnetklanten en alles daarbuiten is betalen. Andere logica die ik denk is hoe weet jij op het moment dat je iemand gaat bellen van goh die is Delta/Zeelandnetklant. Dit werkt gewoon niet, wel slim bekeken van Delta/Zeelandnet.

Verder probeerd Delta/Zeelandnet jou triple abonnementen aan te bieden want dat is minder papieren rompslomp en mogelijk goedkoper. Geregeld heeft Delta/Zeelandnet storingen en dan merk je ineens wat het nadeel kan zijn bij een triple abonnement. Je kan niet met vaste lijn bellen, niet meer internetten en mogelijk geen televisie meer kijken. Nee doe mij dan maar verschillende aanbieders. Al zijn het er bij mij niet veel, ADSL en mobiele telefoon. 1000 belminuten per maand en na 10 minuten bel je gratis. Waarom dan nog vaste telefonie. In totaal ben ik maximaal 36 euro per maand kwijt en dat is het en ben van alle gemakken voorzien.

YouTube heeft ook steeds meer mijn interesse gekregen op de pc in combinatie met adblocker.
Al wordt ik nu weer gek van annotaties. Je kan ze in je Google account uitschakelen maar dit wordt automatisch geactiveerd. Wat is dan het punt van deze optie.

Waar ik op smart zit te wachten is televisies die alleen maar een UTP kabel aansluiting en stroomkabel kennen of power over internet en je hebt een stroomkabel minder. Weg met alle kabelzooi en verdere decoders en afstandsbedieningen in huis. Alles via netwerk/internet, lang leve marktwerking en vrijheid.

[Reactie gewijzigd door aliberto op 23 juli 2024 20:55]

Live televisie heeft zeker nog wel toekomst. Vooral bij sport of ook bij andere programma waar vooral het saamhorigheid een grote factor is (bijv. op je second screen erover twitteren). Daarnaast loop je net live tv geen risico op spoilers.
Goed punt!

Wat dat betreft zou Vodafone TV Anywhere een uitkomst kunnen zijn ware het niet vanwege die koppeling aan mobiel. De klassieke 3 publieke omroepen + 6 commerciele zenden zelden tot nooit meer iets uit wat ik interesant vindt. Nieuws haal ik elders en series/films kijk ik liever in mijn eigen tijd on-demand of van DVD. En die nu soms al 15 minuten lange reclame blokken komen me écht de keel uit.

Sport is echter inderdaad de grote uitzondering. Wat dat betreft zou ik die €60 per jaar betalen voor Vodafone TV Anywhere ware het niet dat ik schijnbaar perse op mijn mobiel moet kijken. Nu kan ik daar via mijn Windows Phone en Miracast wel een mouw aan passen, maar dat blijft toch gepruts. Liever mijn laptop of Surface RT gebruiken. Die Surface RT fungeert toch al vooral als Amazon Prime viewer O-) dus dan zou dit er goed bij kunnen.

Er zijn ongetwijfeld licentie-technische en wellicht zelfs juridische (ivm publieke omroep) beperkingen, maar als Vodafone het als een soort webbased Netflix online abbonement zou aanbieden zou ik veel meer brood hierin zien. Gewoon een HTML5 of desnoods Flash/Silverlight player en ik zie er meer brood in.
de uitdaging voor Ziggo en en anderen is daarom ook om de uitgebreide zenderpakketten zo in te richten dat 'iedereen' dat tientje extra wil betalen voor die een of twee extra zenders die hij niet wil missen. En daarboven zit weer een pakket, met weer een of twee aantrekkelijke zenders. Voor weer een tientje extra per maand....

Ik ben benieuwd hoe een businessmodel met pay-per-channel, of zelfs pay-per-view er uit zou zien.
Ja, dat doen ze zeer slim. Het werkt tenslotte ook al jaren.
Tot het moment dat er een grote verschuiving komt naar Netflix/Youtube/HBO etc. Als jongere van nu eenmaal gewend zijn om zelf te kunnen bepalen wat en wanneer ze kijken, zullen de aanbieders van de traditionele pakketten dit gaan merken en zullen ze hun strategie moeten aanpassen in de toekomst.
Ziggo heeft overigens als TV-play voor 60 zenders. Daar kan je al de programma's een week terugkijken via de guide.
Yes dat wil ik ook al jaren, gewoon zelf 10 of 20 zenders kiezen. Zodat ik krijg wat ik wil i.p.v. basispaket en als ik een muziek zender wil voor veel geld een pakket met 7 muziek zenders en als ik BBC 3 en 4 will een pakket met nog eens 8 zenders waar ik niet op zit te wachten. Technisch natuurlijk een peuleschil om dat via de smart card te regelen....
Helaas onwil bij de cable maatschappijen en gemeentes die nog steeds mee bepalen wat ik te zien krijg.

Ander alternatief is IP TV, daar waarbij je TV daad werkelijk IP TV krijgt en niet via een kastje wat het signaal weer omzet....

Typefout gewijzigd

[Reactie gewijzigd door Whaa op 23 juli 2024 20:55]

Anoniem: 428323 26 juli 2015 07:38
Veel van de in Nederland gemaakte programma's zijn terug te zien via internet. Daar heb je dus geen TV abonnement voor nodig. Dat was vroeger met minder reclame en dus prettiger om naar te kijken, maar daar zit nu ook al erg veel reclame bij.

Op YouTube staan veel oude TV series, genoeg om heel lang plezier van te hebben.
Een slechte film zonder reclame op YouTube vind ik ook beter om naar te kijken dan een goede film op TV met veel reclame.

Met NPO 1,2 en 3 en de gemiste programma's terug kijken en daar YouTube bij, dan kom ik een heel eind. Ik mis dan vooral Discovery Channel en National Geographic. Maar waarom zou ik daar een provider voor gaan betalen ? Ik zou rechtstreeks Discovery Channel per uur willen betalen om live hun uitzending te bekijken. Als ik dan toch TV zou kijken via een provider, dan wil ik zelf de zenders samenstellen. Waarom zou ik voor dertig zenders betalen als ik er maar twee wil kijken.
Je betaald al voor een TV abonnement, waarom dan nog reclame kijken? Los van het feit dat het idioot is dat je als klant je aan moet passen op het schema van de TV uitzendingen. En het aller ergste, reclame blokken hebben een hoger volume dan de gewenste uitzending.

In Nederland alleen al zijn er zo'n 7.5 miljoen huishoudens. Laten we zeggen dat het gros hiervan een TV abo heeft van 20 euro of meer. Dat is een enorm grote hoeveelheid geld die collectief elke maand betaald wordt. Daar moet toch een boel reclame vrije en on-demand TV voor te maken zijn zou je denken.

Wij nemen om deze reden geen TV meer af. Een snelle Internet verbinding, Netflix, YouTube, Kodi met plugins en andere bronnen sluiten beter aan bij onze wensen. Gewoon kijken wat je wilt, wanneer je dat wilt.

Reclame kijken op TV in de hoop dat je af en toe wat van een gewenst programma te zien krijgt? Mooi niet dus. Weg met reclame. Stem met je portemonnee!
reclame blokken hebben een hoger volume dan de gewenste uitzending.

hier heb ik zo een hekel aan , vooral als je een auto gain tv hebt .
mogen ze wel is een keer verbieden.
Anoniem: 668730 @Blorgg26 juli 2015 11:38
Hear hear. Hier ook geen TV abo meer. Maar ik begrijp van enkele andere mensen die het geprobeerd hebben dat het ze dan te stil wordt in huis. Het telkens opnieuw moeten kiezen van een volgende show/film/documentaire vinden ze vervelend, met als gevolg lange stille tussenpozen. (Wat kennelijk ongemakkelijk of ongezellig is.)

Het wachten - voor hen, en ik vermoed voor veel mensen - is dus nog een beetje op de "Beats One" van Netflix. Ik stel me zo voor een kanaal met trailers en gossip dat aan elkaar gekletst wordt door Carlo en Irene.
Vroeger kon je nog gerust naar Discovery Channel kijken. Daar kwam om het half uur even een kort demo-filmpje van een ander programma dat ze op die zender uitstraalden. Tegenwoordig is het iedere 10 minuten prijs; ook iedere keer hetzelfde zouteloze filmpje dat ze laten zien. Vooral als ze van plan zijn om over een maand een nieuw programma uit te gaan zenden; daar wordt je dan ook een maand lang mee lastig gevallen zodat je spontaan de zin verliest om dat programma nog te gaan kijken.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 23 juli 2024 20:55]

Om dan uit eindelijk duurder uit te zijn dan gewoon een zender pakket af te nemen.

Bij KPN kan je gewoon on Demand naar programa kijken op een zender, het kost alleen 99 cent per aflevering zonder reclame. (Leuk we doen even marathon op Discovery dan ben zo 15 euro kwijt) dan is gewoon een pakket goedkoper.

[Reactie gewijzigd door xbeam op 23 juli 2024 20:55]

Dat heeft een reden. Vrijwel iedereen wil van veel zenders af en per zender bepalen of ze die in hun pakket willen. Veel mensen kijken niet meer dan 10 zenders: die voor een euro per stuk aanschaffen is significant goedkoper. Echter; toeleveranciers willen enkel in bundels verkopen omdat ze daarmee uiteindelijk meer kijkers hebben op de piekmomenten. Immers: als je een keer over een leuk programma of nieuwe zender hoort (bv 24Kitchen) dan is het een kleine moeite om daarheen te zappen. Aanschaffen (al is het maar een euro per maand) is daarentegen andere koek.

Contentproviders zullen deze aanpak dus altijd blokkeren. Bovendien verplicht de Mediawet (behoudens enkele uitzonderingen) dat je een minimaal pakket moet afnemen. In Nederland mag het dus (nog) niet. De overheid doet er op dit moment wel onderzoek naar.

[Reactie gewijzigd door Krisp op 23 juli 2024 20:55]

Eerlijk gezegd vind ik een euro per TV-zender nogal rijkelijk. Dergelijke prijzen lijken me enkel gepast als dat betekent dat ze dan ook direct reclamevrij zijn.
Het lijk mij eerder aan de lage kant: Ziggo met enkel TV kost je 18 euro per maand. Hier zitten dan 30 zenders in, dus als je de helft ervan bekijkt met enige regelmaat, zou de prijstelling van Krisp al stuk goedkoper uitkomen, en dat lijkt me al redelijk wat. En dat is met slechts 3 zenders in HD (neem aan NED1/2/3).

Oftewel als je er vanuit gaat dat het ongeveer gelijk moet blijven, dan zou ik eerder verwachten dat het richting de 1.50 tot 2 euro per zender per maand, met reclame, gaat. Of dat je een flat fee van 10 euro per maand betaald, plus 0.50 tot 1 euro per zender per maand.

Of je moet bedoelen dat je ook vindt dat de huidige prijzen veel te hoog zijn. Dat kan je vinden, maar het lijkt me weinig realistisch ervanuit te gaan dat de prijzen ineens enorm naarbeneden zouden (moeten) gaan.
Je kunt niet van mij verwachten dat ik én ga betalen voor TV én naar reclames ga kijken. Het is het een of het ander. Vind het van de zotte dat je bij Ziggo € 18,70 betaalt en alsnog (minstens) 20 minuten reclame per uur krijgt voorgeschoteld op de commerciële zenders.

Dan ben ik nog zuinig met die 20 minuten per uur, want voor de dagelijkse programmering begint heb je het hele uur reclame of van die maatschappelijk teleurgestelde halve zolen die denken dat ze een of ander medium zijn die je voor € 1,50 per minuut kunt bellen. Voor die onzin betaal je dus ook bij je TV-provider.

Ziggo beweert dat je bij het TV-only abonnement 30+ analoge (of 30+ digitale + 3HD mits je een geschikte decoder hebt) zenders krijgt voor € 18,70. Dat ik destijds slechts 25 analoge zenders ontving (plus zo'n zender waar de output van een soort oscilloscoop te zien was) laat ik even in het midden. I.c.m. het gebruik van een decoder zou je 33 zenders moeten ontvangen, waardoor het bedrag per zender uitkomt op € 0,57 per TV-zender. Dan heb ik het nog niet eens over de 40 radiozenders die er voor dat bedrag bij zitten, waardoor de prijs per zender (radio of TV) effectief uitkomt op € 0,26 per kanaal.

Je snapt dan wel dat ik geen € 1 per zender ga betalen.
Ik denk niet dat je betaalt voor die halve zolen, ik denk eerder dat het omgekeerd is en dat die "het is geweldig Mike!" uitzendingen geld opleveren, en jou dus een klein beetje abonnementskosten uitsparen.
Ach, met die belachelijke Tellsell reclame kon ik vroeger nog wel lachen. Rond de eeuwwisseling waren ze daar nog heel erg creatief mee; leuke decortjes en de meest absurde dingen zag je daar voorbij komen. Van inklapbare vishengels tot zuigboenders.

Tegenwoordig zie je bijna alleen maar van die ex-uitkeringstrekkers die een "opleiding" tot professionele oplichter hebben gekregen om ze uit de bijstand te jagen. Daarbij mogen ze zich dan voor "medium" uitgeven om de hersenlozen uit onze samenleving kaal te plukken. Je gaat nog bijna terug verlangen naar dat 18+ droogneuken dat vroeger wel vaker te zien was op de commerciële zenders ...

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 23 juli 2024 20:55]

Okay dat is gelukkig volledig aan mij voorbijgegaan... De uitknop op mijn TV weet ik steeds makkelijker te vinden :)
Dat je het te duur vindt is denk ik, gezien hoe populair het nog in Nederland is voor deze prijs, geen probleem wat veel andere hebben.

Als je ervanuit gaat dat iedereen elke radio zender en elke tv zender van het basispakket met enige regelmaat bekijkt, dan ja, gaat het duurder worden. Maar de radio zenders kan je grotendeels ook gewoon uit de ether oppikken, dus ik denk dat het percentage dat regelmatig naar de radio via kabel luistert niet hoog is.

Wat overblijft zijn de TV zenders: En ja sommige zullen als je per zender moet betalen alsnog alles aanvinken. Maar er zijn ook genoeg mensen die twee zenders zouden kiezen. Oftewel ik denk dat het al erg optimistisch is ervan uit te gaan dat gemiddeld mensen de helft van de zenders zouden kiezen als ze per zender moeten betalen.
Mja, daar heb je wel gelijk in. Desondanks zag ik de prijs van mijn Ziggo "Internet Z1 + TV"-abonnement binnen een half jaar stijgen van € 39,95 naar € 44,50 - een stijging van ruim 11%. Het enige dat ik daar voor terug kreeg was een hoop storing op de kabel nadat ze naar het inferieure UPC-netwerk waren gemigreerd.

Die Ziggo-TV app voor iOS heeft bij mij overigens ook nog nooit gewerkt. Kortom; prut. Ik ben 8 jaar tevreden klant geweest bij Ziggo, ondanks dat ze duur zijn. De laatste tijd gooien ze er behoorlijk met de pet naar. Dat was voor mij een reden om mijn abonnement op te zeggen.

Vind het prima zo; VDSL2 lijntje voor een scheet en drie knikkers en lekker voor nop online kijken. Het is inderdaad "cut the cord". Uitermate bevrijdend als je het mij vraagt.
Anoniem: 668730 @Titan_Fox26 juli 2015 11:29
Vergeet niet dat je ook betaald voor het kabelnetwerk zelf. Als Ziggo zenders aan gaat bieden voor 25 cent per stuk, kun je erop rekenen dat er 12,50 "netwerk en administratiekosten" bovenop komt.

Linksom of rechtsom zal de gemiddelde TV kijker hetzelfde betalen als nu. Alleen iemand die heel weinig zenders nodig heeft zal er een paar euro op vooruit gaan.
De kosten worden hoger per zender omdat Ziggo dan ook haar hele analoge en digitale platform zal moeten aanpassen. Naast de kosten voor de aanpassingen van het administratiesysteem, herinrichting van de helpdesk, aanpassing van de abonnementen in alle systemen, inclusief de website.

Daarnaast zal je de hele helpdesk opnieuw moeten inrichten. Meer mogelijkheden en combinaties, levert ook meer vragen op, over de factuur, bestellingen, abonnementen en meer mogelijkheden tot fouten zowel technisch als administratief.
Die 20 minuten reclame per uitgezonden uur is volgens mij de belangrijkste reden dat mensen steeds minder televisie kijken. Het is je tijd gewoon niet meer waard, tenzij je iets echt heel graag wil zien.

Wat hier in huis veel gebeurt is dat een zender wordt opgezet (meestal Discovery of National Geographic) en deze wordt direct gepauseerd. Dan gaan we eerst internetten of eten of iets anders doen. Daarna kan je pas lekker TV kijken, en doorspoelen bij elk reclameblok.

Nadeel is natuurlijk dat zodra je van zender wisselt dit trucje ook meteen ophoudt. Maar gecombineerd met het opnemen van programma's op andere zenders is het redelijk te doen.

Dus waar ik als klant echt blij van zou worden is dat de provider elke zender opneemt en er voor zorgt dat ik alles wat is geweest terug kan zien, en kan doorspoelen wanneer ik dat wil.

Maar ik besef ook wel dat dat niet gaat gebeuren, omdat de providers/zenders dan hun reclame-inkomsten mislopen.

Ik hoop alleen dat ze beseffen dat wanneer ze de klant blijven irriteren met steeds meer reclame, dat ze hun klanten uiteindelijk wegjagen, zeker wanneer er steeds meer alternatieven voor live TV beschikbaar komen.
Met moderne techniek is een beperkte vrije 'zap' kijktijd prima te realiseren.
Appels met peren vergelijking!
Vodafone tv anyware is vergelijkbaar met KPN iTV online. En ziggo online.
https://www.kpn.com/prive...e.htm?allowRedirect=false

KPN play zit meer in de Netflix & KIJK hoek.
Dat is dus een heel ander product.
Waarom deze dan vergeleken word met Vodafone tv anyware is mij een raadsel ?


KPN iTV online heeft alle zenders die je ook via tv abbo krijgt en is in HD, ook is de kwaliteit van het opnemen het zelfde als bij tv Abbo deze kan dus ook gewoon via de setup box op de tv terug kijken. Leuke bij komstigheid is dus dat zelf tijdens je vakantie in het buitenland een programa kan opnemen om die bij thuis komst terug te kijken.(met een vpn naar huis kan je dus in buitenland gewoon tv kijken maar dat officieel niet toegestaan)

[Reactie gewijzigd door xbeam op 23 juli 2024 20:55]

Anoniem: 47604 @xbeam26 juli 2015 13:16
KPN Play is te vergelijken met Replay TV van Ziggo, MyPrime van Ziggo en Horizon TV (Ziggo)

KPN Play App
19 zenders opnemen inclusief 7 zenders 7 dagen terugkijken, series en flims

Replay TV Ziggo (zit standaard in Play Complete)
60 zenders 7 dagen terugkijken (en opnemen)
My Prime Ziggo (zit standaard in Play Complete)
1.000 films en 1.000 afleveringen van series.

De Ziggo diensten zijn te bekijken via de Horizon Go App van Ziggo. Die is gratis te gebruiken naast deze abonnementen.

Qua aanbod is Ziggo dus veel verder dan KPN. TV Prime is qua aanbod gelijk te stellen aan Netflix.
VideoLand zit al jaren standaard in het alles in 1 pakket van KPN. Is gewoon via de setupbox te bekijken.

Ik snap je punt miet dat ziggo met myprime voorop zou lopen.

Myprime kwam veel later dan Videoland
Vodafone TV Anywhere is vergelijkbaar met de apps die KPN en Ziggo al langer aanbieden en waarmee klanten naar livetelevisie kunnen kijken. Met uiteraard een belangrijk verschil: voor de dienst heb je geen televisieabonnement nodig.
De iTV en Ziggo Online apps werken alleen in combinatie met een abonnement bij de betreffende provider op televisie. Dat geldt dus niet voor Vodafone TV Anywhere.

[Reactie gewijzigd door Mmore op 23 juli 2024 20:55]

Wacht nog steeds op een model waar je zelf kan kiezen welke zenders je wilt. Prijs per zender per maand. Prijs afhankelijk van de zender(hbo meer dan sbs6). Dus je eigen zender pakket samen stellen. Dus nog veel dieper dan ze nu met zender paketten hebben (of technisch/commercieel haalbaar is even daar buiten gelaten)
Helaas is een groot gedeelte van de TV doorgifte wettelijk geregeld. TV aanbieders zijn verplicht een vast minimum aantal zenders door te geven.

Tele2 probeert bvb al op deze wens in te spelen met hun laatste TV product, wat alleen dit minimum aantal zenders laat zien, tegen een iets lager tarief.

Technisch en commercieel is dit best goed te doen, de markt is hier wel klaar voor. De Nederlandse Wet houd dit echter tegen. Helaas.
Ik hoop toch echt dat we die fase over kunnen slaan en dat we gewoon toegang hebben tot alles en alleen hoeven te betalen voor wat we ook daadwerkelijk kijken. ;)
Het artikel zei iets over Vodafone en netneutraliteit, en ik vroeg me af: kan Vodafone niet zeggen: alles dat van het internet komt behandelen we gelijkwaardig ("neutraal"), maar deze video komt vanaf ons interne netwerk (het is in die zin eigen content) zodat het dan misschien niet meetelt voor je datalimiet? En wat nu als Vodafone verkeer zou genereren met mijn telefoon ten behoeve van de kwaliteit van de service (monitoring, o.i.d., ik bedenk maar wat), moet dat dan ook uit mijn databundel komen, volgens de netneutraliteit?
Straks hebben alle providers een VPN liggen naar de belangrijkste services waardoor het lijkt alsof alles lokaal is. De vraag is dan of dat dan nog lokaal is of niet, en daar zullen meningen over verschillen denk ik zo.
maar deze video komt vanaf ons interne netwerk (het is in die zin eigen content) zodat het dan misschien niet meetelt voor je datalimiet

Dat mag nu helaas niet, maar zodra de nieuwe EU richtlijnen van kracht worden, kan dat weer wel. De Nederlandse netneutraliteit is namelijk niet zozeer op data-bits maar content-type gericht. En ja, dat komt dan dus uit je data bundel, maar door op WiFi te gaan zitten kun je dat voorkomen.

(Wat wel mag is de content op een apart gereserveerd kanaal zetten. Dat is immers wat kabelproviders ook doen. Maar dan is die bandbreedt nooit beschikbaar voor gewoon internet-verkeer.)

Of men na invoering van de nieuwe EU regels dat dan doet is een tweede, want Vodafone moet natuurlijk nog steeds de infrastructuur van eigen servers tot aan jouw telefoon betalen. Dat zou wel het pakket aantrekkelijker maken. maar dan nog de restrictie dat het perse van een mobiel/tablet gekeken moet worden via een app is zo 2009 ouderwets ... 8-)
Anoniem: 393120 26 juli 2015 10:28
Ik vind het trouwens onbegrijpelijk dat Ziggo niet wordt gedwongen om (net als KPN destijds) haar infrastructuur open te gooien voor de concurrentie. Daarnaast vind het volstrekt belachelijk dat Ziggo nog steeds doet aan koppelverkoop: immers als particulier ben je verplicht om internet en TV af te nemen. De zakelijke klant kan wel alleen Internet nemen, Weliswaar voor een bak met geld, maar dat even terzijde.
Naar mijn idee druipt de rechtsongelijkheid er met dikke stralen af. En Ziggo is niet van plan dat te veranderen Ik heb dit al indringend bij hen aangekaart, maar met nul resultaat.
Maar als de ontwikkelingen zoals in het artikel is aangegeven, zich doorzetten, gaat Ziggo een moeilijke tijd tegemoet. Althans ik ben het een beetje beu met die "grote amerikaanse jongen".
Dus laat de concurrentie maar doorgaan met die ontwikkelingen en dat geeft mij meer vrijheid in het keuzeproces. Ik hoop dat heel veel andere klanten van Ziggo dit ook (gaan) doen. Misschien dat Ziggo dan wel meegaat in de vaart der volkeren...........

Greettzz,
FW
Die bak geld valt nog wel mee hoor. Even een kvk-inschrijving regelen, dan €37,50 ex btw per maand voor 60/10Mbit.

Bron
Anoniem: 393120 @Miglow26 juli 2015 10:54
Hallo Miglow,

Laat ik het zo zeggen: ik vind het prijsverschil met het abbo voor particulieren niet zo groot.
Incl BTW zit ik voor alleen Internet op €45,--. Met een vergelijkbaar allin plus zit ik op € 59,--
Bij andere providers kun je een abbo nemen voor alleen internet voor ongeveer € 20, voor bv 30mb/s.
Om te streamen in uhd is dat vooralsnog voldoende...............
Mijn egaa moet nog even wennen dat we wellicht de traditionele tv-structuur gaan verlaten, maar er komt een moment dat ik Ziggo verlaat, tenzij.............
Dan heb je het over dsl-verbindingen neem ik aan?
Anoniem: 393120 @Miglow26 juli 2015 23:01
Waarom vraag je dat??
Omdat je DSL niet met kabel moet vergelijken.

Je mag dan vaak blij zijn als je de 2/3 van de opgeven snelheid haalt en ping is ook niet om over naar huis te schrijven
Anoniem: 393120 @Miglow26 juli 2015 10:56
Hi Miglow

Hoe heb je dat geregeld trouwens bij de KvK??

Greettzz,
Freek
Heb ik niet, de oom van mijn toenmalige vriendin had een inschrijving kvk om bij de makro een pas aan te vragen, officecenter, etc.
Anoniem: 668730 @Miglow26 juli 2015 11:45
Dat Makro pasje is zo geregeld, maar je betaald dan wel gewoon BTW. Hetzelfde geld voor je "zakelijke" Ziggo abo. Je kan BTW pas terugvragen als de belastingdienst vind dat je daar voor in aanmerking komt. Bovendien kan het dan alleen voor producten/diensten die aantoonbaar door je "bedrijf" worden gebruikt.
Hi glaasjejus en Miglow

Maar een Makropas krijg je pas als je de bedrijfsgegevens invult.
je zult dus eerst een bedrijf moeten hebben en daarvoor heb je de KvK nodig.
En daarvoor moet je dus eerst een bedrijf hebben. Hoe doe ik dat dan als particulier????

FW
We gaan erg offtopic nu, maar ik wil je een antwoord niet onthouden:

Het hebben (en bij de KvK inschrijven) van een bedrijf maakt je niet per se ondernemer voor de BTW. Daar heeft de belastingdienst aparte criteria voor. Het is zelfs mogelijk om ondernemer te zijn voor de BTW zonder KvK inschrijving.

Ik krijg de indruk dat je graag een Makro kaart wilt bemachtigen, dus laat ik het zo verwoorden:

Het inschrijven van een eenmanszaak bij de KvK is nog geen 20 minuten werk en als je je winst laag inschat zijn de kosten ook minimaal. Dit is voldoende om een Makro kaart te bemachtigen. Vervolgens hef je je bedrijf binnen een jaar weer op. Je Makro kaart blijft ook na opheffing gewoon werken.

Wil je echter ook als ondernemer voor de BTW aangemerkt worden en je BTW terug kunnen vragen dan zul je daadwerkelijk iets moeten ondernemen met je bedrijf. Let wel op: je kunt alleen BTW terugvragen voor bedrijfsuitgaven, niet voor je persoonlijk boodschappen bij de Makro, heel nuttig is dit meestal dus niet.

Last but not least: de Makro is stukken duurder dan de supermarkt hier in de wijk. Voor persoonlijke boodschappen heb je, naar mijn mening, dus helemaal niks aan die kaart.
Beste glaasjejus,

Lijkt inderdaad erg off-topic, maar toch nog even een reactie.
Het gaat mij zeker niet om een Makro-pas, maar ik wil bij Ziggo alleen een internet-abbo. Dat kun je als particulier niet afnemen maar als zakelijke klant wel.
Ik vind dat nogal rechtsongelijk en zij hebben mij nog steeds niet het verschil kunnen duiden?????
Ik snap het wel, want ze willen natuurlijk zoveel mogelijk geld aan je verdienen, maar hou lang houden ze dit vol? Zeker als steeds meer mensen de draad gaan doorknippen.
Ik ben nog aan het zoeken wat en waar er alternatieven liggen, want Ziggo is wel erg stabiel (althans bij mij) met hun internet.
Dank voor je reactie,
Freek
Anoniem: 616444 26 juli 2015 17:19
Dit is helemaal geen cord cutting zoals ze in de USA bedoelen. Dit is alleen maar draadloos TV kijken.
Weinig moderns aan. :/

Leven zonder een kabelabonnement kan tegenwoordig prima. Wij hebben Ziggo al een tijd geleden opgezegd en geen moment spijt. We kijken nu gratis de publieke omroepen op Digitenne met een eigen DVB-T antenne achter de TV van een paar euro; geen HD maar wel prima beeld. En op de Apple TV de rest zoals Netflix, YouTube, ABC News, CNN en nog zoveel meer zenders. En een Internet only abonnement natuurlijk.

Verlost van alle reclames en dom geschreeuw van de commercielen en een flink pak geld erbij aan besparingen. Een win-win situatie. :)
We kijken nu gratis de publieke omroepen op Digitenne met een eigen DVB-T antenne achter de TV van een paar euro

Nog tips voor welke antenne, want die optie had ik nog niet overwogen maar is zowel qua gemak als kosten zowel verbluffend simpel als doeltreffend.
Ik gebruik een zelfgebouwde antenne gemaakt van 2 bierblikjes. In een PVC-buis verpakken en aan een raamkozijn of dakkapel monteren, werkt prima!
...zeker aangezien KPN zelf content gaat ontwikkelen voor de dienst.
Ik woon al ruim 13 jaar niet meer in NL, dus ik loop hopeloos achter op dit gebied, maar zou iemand willen vertellen wat dit betekent?
KPN gaat programma's maken? A la RTL of zo? Een KPN Zender?
Meer zoals HBO en Netflix ook doen: een serie maken welke exclusief op hun eigen platform uitgezonden wordt.
Zie nieuws: KPN gaat eigen dramaserie maken
Ik begin ook telkens meer te twijfelen om Ziggo de deur uit te doen. Het feit dat je nu inderdaad al geen CI+ module kan krijgen vind ik belachelijk. Ik heb ook nog een Humax die ik gebruik om series op te nemen. Maar Veronica vind 't kennelijk nodig om elke week hun programmering aan te passen, zodat het tijdslot wat ik opneem niet overeen komt met het programma dat ik wilde opnemen. Schijtziek wordt je daar van. Dat is dan weer niet Ziggo's schuld, maar het hele idee van een HD recorder is gewoon nutteloos geworden. On demand zal 't waarschijnlijk wel gaan worden en Netflix is ook heel prettig. Al staat daar lang niet alles op wat ik wil zien.
Hier ook, hetgeen mij nog tegenhoudt is zo'n stb bij de tv. Liefst zou ik die in een kastje stoppen en bedienen via de afstandsbediening van de tv, maar waarschijnlijk heb ik daar een eigen infrarood afstandsbediening voor nodig en moet dat ding ook nog (op een luchtplankje) in het zicht. Wij hebben hier de tv aan de muur hangen met weggewerkte kabels, zodat het er gewoon strak uitziet.

Maar goed, ik twijfel dus wel. Bij Vodafone Thuis betaal ik €12,50 voor tv en geen €18,70.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.