De AX900 zal beschikbaar zijn in twee maten: 55 en 65 inch. Net als bij de AX800 is er een displayport-aansluiting beschikbaar, zodat je makkelijk vanaf een pc 4k-beelden met 60fps naar de tv kan sturen. De huidige videokaarten hebben namelijk geen hdmi 2.0-uitgang, waardoor via hdmi in 4k de maximale framerate op 30fps blijft steken. Uiteraard heeft de AX900 wel hdmi 2.0-ingangen: vier stuks die ook nog eens hdcp 2.2-ondersteuning bieden, zodat toekomstige 4k-spelers zonder problemen aan te sluiten zijn.
Panasonic heeft het uiterlijk strak willen houden en daarom heeft het de voet weggelaten. Uiteraard kan je de tv wel op een meubel neerzetten zonder dat hij omvalt. Er is namelijk wel een voet, maar door de tv iets achterover te laten hellen kon deze aan de voorkant geheel onzichtbaar worden gemaakt. Wij vinden het een geslaagde ontwerpkeuze, want hoewel er best mooie tv-voeten te bedenken zijn, doen ze maar al te vaak afbreuk aan het ontwerp van een tv.
Bij de introductie van de AX800 had Panasonic een cruciale fout gemaakt; er was er geen ondersteuning voor Netflix in 4k, hoewel de hiervoor benodigde hevc-decoder wel in de tv aanwezig was. Panasonic heeft aangekondigd dat er alsnog Netflix-ondersteuning komt voor de AX800 en dat de AX900 direct bij zijn beschikbaarheid Netflix in 4k zal ondersteunen. Bovendien zal Amazons streamingdienst op beide modellen in 4k beschikbaar zijn.