Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 69 reacties

Samengevat

De Tab 4 7" is in het gebruik duidelijk een instaptablet. De hardware is niet snel, het scherm is niet bijzonder en de behuizing doet weinig luxueus aan. Daar staan een goede accuduur en een uitbreidbaar geheugen tegenover. Die minpunten vinden we voor een budgettablet nog wel te overzien, maar dan moet de prijs er ook naar zijn. De Tab 4 7" kost echter tegen de 190 euro en dat vinden we hem simpelweg niet waard. Zijn voorganger, de Tab 3 7" is een dikke 40 euro goedkoper en voor 60 euro extra koop je een Nexus 7, met meer geheugen, een veel mooier scherm en veel snellere hardware. De Tab 4 7" moet dus flink in prijs zakken voordat het een interessante koop wordt.

Prijs bij publicatie: € 189,-
Verkrijgbaar vanaf: € 119,-

De allereerste tablet die Samsung ooit uitbracht was de Galaxy Tab: een 7"-tablet met Android. Dat was in 2010. Sinds die tijd heeft Samsung een enorme hoeveelheid tablets uitgebracht, in allerlei verschillende maten, maar er is altijd plek gebleven voor een 7"-model in het assortiment en inmiddels zijn we aan de vierde generatie toegekomen. Waar het eerste model nog de topper was voor Samsung, is de Tab 7 tegenwoordig het instapmodel. In deze review kijken we naar de nieuwste versie, de Galaxy Tab 4 7", die voor ongeveer 200 euro te krijgen is.

Behuizing en uiterlijk

Samsung Galaxy Tab 4 7"De Tab 7 is vanwege zijn kleine 7"-scherm een compacte tablet, die je gemakkelijk met één hand kan vasthouden. De tablet is wit uitgevoerd, met als enig accent een zilverkleurige rand rondom het scherm. Hoewel de Tab 7 een instapmodel is, voelt hij niet goedkoop aan.

De achterzijde van de Tab 4 7" is voorzien van een klein beetje textuur, waardoor de gebruikte kunststof net wat meer grip geeft. De behuizing is verder weinig opvallend; de aan-uit- en volumeknoppen bevinden zich aan de rechterkant en onderaan zit de micro-usb-ingang. Links zit een micro-sd-kaartlezer.

Zoals we van Samsung gewend zijn, bevinden zich drie knoppen onder het scherm: een fysieke homeknop, met links een capacitieve multitaskingknop en rechts de capacitieve terugknop. Het voordeel van knoppen onder het scherm is dat het hele schermoppervlak te allen tijde benut kan worden, maar het heeft als nadeel dat de knoppen niet meedraaien als je de tablet kantelt.

Het beeldscherm

De eerste Tab-tablet van vier jaar terug had een schermresolutie van 1024x600 pixels; het scherm van deze vierde generatie heeft een resolutie van 1280x800 pixels. Op het gebied van scherpte is er dus niet heel veel veranderd. Tekst ziet er op de Tab 4 7" dan ook niet haarscherp uit en het verschil met 7"-tablets die een full-hd-resolutie hebben, is met het blote oog te zien. Na een tijdje gebruik wen je er echter aan en we snappen dat er bij een budgetmodel bespaard moet worden op dit soort zaken.

De meeste Samsung-telefoons en -tablets zijn te herkennen aan de felle kleuren die het scherm weergeeft, maar de Tab 4 7" valt op dat vlak buiten de boot. Het scherm mist saturatie, waardoor kleuren niet zo indrukwekkend ogen. Daarnaast is de precisie van de kleurreproductie ook niet om over naar huis te schrijven; groen neigt bijvoorbeeld een beetje naar geel. Verwacht dus niet dat foto's en video's net zo van het scherm spatten als bij duurdere tablets van Samsung.

Met de helderheid en het contrast is tot slot niets mis. Het scherm kan een maximale helderheid van 442cd/m² halen, waarmee het in de buitenlucht redelijk goed af te lezen is. Daarnaast is de contrastverhouding van 994:1 prima voor een tablet in deze klasse en ook over de kijkhoeken hebben we niets te klagen.

Samsung Galaxy Tab 4 7"Samsung Galaxy Tab 4 7"

Hardware, prestaties en accuduur

De Tab 7-modellen hebben zich nooit gekenmerkt door snelle hardware en het nieuwste model is daar geen uitzondering op. Samsung heeft dit keer gekozen voor de Marvell PXA1088-soc, bestaande uit vier Cortex A7-kernen en een gpu van het relatief onbekende Vivante. Verder is nog anderhalve gigabyte aan lpddr2-werkgeheugen ingebouwd en de opslagcapaciteit bedraagt 8GB. Dat alles maakt dat de Tab 7 geen hoogvlieger is; het starten van apps gaat beduidend trager dan bij veel andere tablets, animaties stotteren geregeld en de algehele interface voelt gewoon niet vloeiend aan. Bij een échte budgettablet hadden we daar misschien niet zwaar aan getild, maar voor bijna tweehonderd euro hadden we toch wat meer verwacht.

Dit geldt deels ook voor het draaien van games. Spelontwikkelaars zijn slim genoeg om trage hardware te herkennen en passen de grafische instellingen daarop aan, maar zelfs met die verlaagde instellingen liepen niet alle spelletjes vloeiend op de Tab 7. Vooral snelle 3d-games, zoals de racegame Asphalt 8, zijn daardoor niet zo lekker te spelen als op een sneller apparaat.

De 4000mAh-accu brengt gelukkig wel wat we ervan verwachten. De Tab 7 weet het lang uit te houden op een enkele acculading, zeker bij het draaien van apps en bij webbrowsen. In onze browsetest gaat hij bijvoorbeeld acht en een half uur mee, langer dan een iPad mini Retina. Bij video kijken doet hij het relatief gezien wat minder goed, maar twee tot drie films achter elkaar bekijken is nog steeds geen probleem.

Op draadloos gebied heeft de Tab 4 7" ondersteuning voor de gebruikelijke standaarden: gps voor locatiebepaling, bluetooth 4.0 voor verbinden met allerlei accessoires en wifi-verbindingen met maximaal 802.11n-snelheden.

Software

De Tab 4 7" draait Android 4.4.2 met daar bovenop Samsungs eigen TouchWiz-interface, die de kleuren, iconen, achtergronden en indeling van verschillende menu's aanpast. Op het kleine 7"-scherm oogt de interface behoorlijk druk. Vooral het instellingenmenu is krap opgezet, waardoor tekst regelmatig afgekapt wordt.

Het lijkt om dezelfde versie van de software te gaan als die we kennen van duurdere Samsung-tablets en dat zou de wat stroperige prestaties goed kunnen verklaren. Bij die duurdere apparaten komen we namelijk al geregeld haperingen tegen, vermoedelijk door de zware software, en de simpele hardware van de Tab 4 7" heeft daar natuurlijk nog meer moeite mee.

Naast eigen versies van onder andere de muziekspeler, galerij, browser en agenda levert Samsung ook wat extra applicaties mee, zoals een Office Suite en de Galaxy Appstore. Via die laatste kunnen gebruikers nog meer apps downloaden en gebruikmaken van aanbiedingen.

Samsung Galaxy Tab 4 7" - interfaceSamsung Galaxy Tab 4 7" - interfaceSamsung Galaxy Tab 4 7" - interfaceSamsung Galaxy Tab 4 7" - interface

Conclusie

De Tab 4 7" is in het gebruik duidelijk een instaptablet. De hardware is niet snel, het scherm is niet bijzonder en de behuizing doet weinig luxe aan. Daar stelt hij een goede accuduur en uitbreidbaar geheugen tegenover. Die minpunten vinden we voor een budgettablet nog wel te overzien, maar dan moet de prijs er ook naar zijn. De Tab 4 7" kost echter tegen de honderdnegentig euro en dat vinden we hem simpelweg niet waard. Zijn voorganger, de Tab 3 7" is een dikke veertig euro goedkoper, en het verschil met de Memo Pad HD 7 is bijna zestig euro. Voor zestig euro extra koop je een Nexus 7, met meer geheugen, een veel mooier scherm en veel snellere hardware.

Op dit moment zouden we de Tab 4 7" dus niet aanraden. Als de prijs over een paar maanden wat gezakt is, tot laten we zeggen minder dan honderdvijftig euro, dan is hij voor mensen met een beperkt budget en beperkte eisen wellicht een leuke optie.

Verkorte review

Tweakers test elk product op dezelfde manier en met dezelfde aandacht. Om met de middelen die we hebben meer te kunnen doen, kiezen we ervoor bij sommige reviews niet alle testgegevens met onze duiding te tonen. Dit is zo'n verkorte review. Al onze gebruikelijke tests zijn wel uitgevoerd en de resultaten zijn via het Tweakers Testrapport in de rechterbalk te vinden. Wil je meer weten over hoe we producten testen? Klik dan hier.


Door Wout Funnekotter

- Hoofdredacteur

Wout werkt sinds 2011 bij Tweakers en heeft zich lange tijd beziggehouden met het testen en recenseren van allerlei producten, met een nadruk op mobiele technologie. Sinds augustus 2015 is hij hoofdredacteur. In die rol werkt hij samen met de andere redacteuren eraan om de inhoud en presentatie van de site constant te verbeteren. Wanneer de tijd het toelaat, schrijft hij nog wel eens een review.

Volg Wout op TwitterVolg Wout op Google+
Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (69)

Samsung staat bekend als gewild en 'goed'.
Maar heeft ook veel modellen die minder zijn.
Omdat er zoveel modellen zijn maakt het de keuze voor de normale consument het er niet makkelijker op.
Wellicht zal "de consument" dan maar moeten leren verder te kijken dan zijn/haar neus lang is en iets anders dan de geijkte samsung proberen, bijvoorbeeld LG G pad 7.
Deze tablet is voor veel mensen interessant omdat deze goedkoop Is en ook nog een van dat goede merk!

Inderdaad mensen die verder kijken zullen hem niet kopen maar de prijs zal mensen overhalen.

Op deze manier krijgen ze meteen een slechte indruk van de hele tablet branche.
"Dat goede merk" laat geregeld steken vallen, maar om één of andere, voor mij onduidelijke reden, komen ze ermee weg en kopen klanten die troep gewoon. Helaas...

Apple heeft ook veel blinde fans, die gewoon de (niet uitbreidbare) 8 GB versies van de iPhone kopen. Jammer, je koopt een premium telefoon zonder het geheugen wat je erbij mag verwachten...
Voor 2 tientjes meer heb je een full HD tablet, 8 inch dus nog steeds goed vergelijkbaar. Hier de antutu benchmark
https://www.youtube.com/watch?v=RK3bbu2Ha8U
Alles behalve slecht, dit ding slaat het "goede merk" om de oren.
Waarom een sneer naar gebruikers van een iPhone 8GB?
Je kan niet weten of dat zo is tenzij je dat kan aantonen met bewijzen.
Bovendien totaal off-topic.

reactie op ikkuh61 en ICT Consultant

Nogmaals, dat is jullie mening. Jullie weten niet waarom kopers van de iPhone 8GB voor dat model kiezen dus ze afschilderen als naïef en niet nadenkend komt op mij als beledigend over.

[Reactie gewijzigd door wndwlckr op 10 augustus 2014 14:42]

Ik snap wel wat er bedoelt wordt:

Er zijn merken die misbruik maken van de naïeve en argeloze koper.
Een koper van een iPhone 4s/8gb met een 3.5" voor ¤300,00 is zo'n koper.
Heeft niets met "bewijzen" te maken maar met common sense mbt deze exorbitant slechte prijs/prestatie verhouding.
Waarom een sneer naar gebruikers van een iPhone 8GB?
Ik ben fan van vrijwel alles van Apple. Maar ook Apple maakt fouten. De iPhone 4s met 8GB is qua prestaties en prijs nog steeds een premium telefoon, maar heeft niet het geheugen dat daarbij hoort.

Dat leidde bijvoorbeeld toe dat buurmeisjes van mij (middelbare school, dus allemaal een smartphone) ontevreden over hun iPhone 4s 8GB waren: er kon niks op, 200 zinloze apps en een paar foto's en filmpjes en hij zat vol. Dus hebben ze nu een goedkoop plastic Samsung ding, maar met een micro SD kaartje erin. K.t telefoon, maar met voldoende geheugen, dus volstaat voor puberende scholieren.

Samsung weet goede hardware (Galaxy S telefoons) kreupel te maken met hun TouchWiz. Zet TouchWiz op kreupele hardware, zoals deze 7" tablet, dan blijft er helemaal niks over. Dit apparaat verdwijnt ergens in een kast, je gaat spijt krijgen van je aankoop.

Dus dat wilde ik vertellen: het is flut, als je weet wat je koopt, dan koop je dit apparaat niet. Maar er zijn hele volksstammen die niet nadenken, en het gewoon kopen omdat het van Samsung is. En om aan te geven dat dat niet alleen bij Samsung gebeurt, gaf ik het voorbeeld van de iPhone met 8 GB.
¤300 voor een 3.5" 8gb telefoon. Mijn god.... dit grenst niet aan oplichterij, dit gaat er zwaar overheen.
Dat meisje was erg goed bediend geweest met bijvoorbeeld een moto E + 32gb kaartje voor minder dan de helft.
Elke post weer geweldig om te lezen hoe jij miskleunt door te denken dat dit soort apparaten "verstoffen" of "in de kast belanden"
Je moet wel goed lezen! Een waardeloze onwerkbare tablet zal gaan verstoffen, een goede telefoon, iPhone, Nexus, Moto, Xperia, ..., zal niet verstoffen. Die zal gewoon worden gebruikt.
De tijd dat er echt dat kaliber tablets werden gebouwd ligt al een poosje achter ons.
Een Asus Memo pad HD 7 voor ¤119,00 is een heel werkbaar dingetje. Voor ¤30,00 meer een Asus memo pad 7 heb je een bijzonder leuke lowbudget tablet in handen.
Van de laatst genoemde koop je er 3 voor de prijs van 1 iPad mini.
Jouw beeld van Android-tablets is een totaal andere dan de mijne. Neemt niet weg dat je van sommige merken weg moet blijven.

[Reactie gewijzigd door ikkuh61 op 11 augustus 2014 10:26]

Die volksstammen vallen wel mee. De Samsung Store in a store in Media Markt Rotterdam was kompleet leeg. De Apple versie er naast was behoorlijk druk.

Maar lleuk, een artikel van Samsung en Apple wordt er meteen bijgesleept.

Wat het apparaat zelf betreft: ik heb net een Galaxy Note 8 inch aangeschaft voor ¤220. Lijkt me een betere koop dan dit ding. Ik begrijp niet waarom je als Samsung een matig product op de markt zet voor deze priijs.
Dan halen ze die 200 zinloze apps er toch af. Wat is dat toch tegenwoordig, opscheppen met de hoeveelheid apps die je hebt ofzo?
Daar gaat het niet om. Die apps kosten niet zoveel opslag, en het zij er ook geen 200. Het zijn er veel en ik zie het nut er niet van in.

Feit is dat en van die 8GB er na installatie van iOS ruim 5GB beschikbaar is, en dat is te weinig voor een premium telefoon.
De 4S is geen premium telefoon. Toen het wel de premium telefoon was had 'ie gewoon 16GB en 32GB. De 4S is, net als ooit de iPhone 4 en 3GS, gedegradeerd tot instaptelefoon van Apple. Dat bij Apple de instapprijzen hoger zijn, ja dat is een ander verhaal.
In vergelijking met de plastic crap van een aantal andere fabrikanten is de iPhone 4s nog steeds een premium telefoon: snel genoeg, voorzien van de allerlaatste versie van iOS (hoeveel android toestellen kunnen nog KitKat draaien, officieel ge-update door de fabrikant, geen custom rom??) en een solide behuizing.

En dat voor een telefoon van ruim twee jaar oud?
Dit model kost ¤180,00, niet bepaald duur te noemen. Al zou ik mijn ¤180,00 anders besteden.

De prijs is een goede indicatie. Tenminste zolang het geen Apple is ;)
Tel er nog een kleine marge voor het labeltje bij en je bent er wel zo'n beetje.

De eerste redelijke low-budget talbets zijn er voor rond de ¤150,00
De eerste serieuze tablets zijn er voor rond de ¤250,00

Neemt niet weg dat er nog wel merken zijn waar je bij uit de buurt moet blijven.
Service, afwerking en software-upgrades spelen ook nog een rol in de prijsbepaling.

[Reactie gewijzigd door ikkuh61 op 10 augustus 2014 12:12]

Het is wel duur te noemen omdat de concurrentie het beter doet voor eenzelfde prijs ;)
De Nexus 7 bv.
Waar zie je de Nexus 7 voor 200 euro?

Overigens vind ik 180 euro tegenwoordig geen instapprijs meer wanneer je kijkt naar wat Asus met de Memo Pad 7 biedt voor 150 euro.
oh, had niet doorgeklikt in de pricewatch.
pricewatch: Asus Nexus 7 (2013) WiFi 16GB Zwart is niet meer goed verkrijgbaar eigenlijk. al hebben ze er nog 1 bij Max ICT :p
Je hebt gelijk, ik wilde eigenlijk zeggen "niet bepaald veel te noemen"
Tsja, voor deze prijs kan je ook de "oude" Tab 3 10.1" kopen uit eigen stal. Accuduur zal iets lager zijn, maar je hebt wel een groter scherm, snellerer CPU, en meer opslag!

Edit: prijzen zijn weer gestegen zie ik, pas was hij ook te krijgen voor ¤190

[Reactie gewijzigd door MK1998NL op 10 augustus 2014 08:47]

Ik snap je reactie volledig hoor, maar dat grotere scherm is voor sommigen ook een nadeel. Mijn volgende tablet zal waarschijnlijk 7 of 8 inch zijn, ligt gewoon wat prettiger in de hand.
Ja dat is voor iedereen persoonlijk, maar het lichte gewicht van de 10' sony xperia z werkt uitstekend voor mij. Ik zou niet kleiner willen.
Bij Samsung heb je toch vaak het idee dat alles premium is maar ik begin langzaam de mening te krijgen dat ze een beetje te stevig op hun naam rusten.

Als ik mijn oude nexus pak (een ding wat na verloop van tijd best wat langzamer is geworden) en naast de vorige generatie tablets van Samsung zet (nog steeds nieuwer dan de nexus 2012) dan leeft de nexus op.

De Samsung voelde vele malen trager aan en wat nog storender was de inconsistentie met pieken van traagheid.

Dit heb ik nooit ervaren bij een samsung nexus 10 dus ze kunnen het wel.
Premium???

Samsung was altijd al een B-merk! Enkel door slimme marketing, goedkoop zijn, concurreren met de grote jongens, en de markt overspoelen met de naam, zodat iedereen het kent.. |:(

Samsung producten zijn helaas kwalitatief slecht, op enkele producten na (SSDs)
Maar juist, zoals je zegt, door hun marketing worden ze vanzelf door de leek als goed of als ipad alternatief gezien.

Sla maar een folder van de gemiddelde computerboer open. Daar vind je de Samsung familie vooraan en dan pas gevolgd door Asus of Lenovo met hier en daar een Acer.

Als je zulke zaken binnenloopt dan vind ik de Samsungs in eerste instantie het beste ogen in vergelijking met de andere plastic omhulseltjes, als je een Samsung unlocked ziet het er voor bijvoorbeeld mijn ouders en sommige vrienden ook het beste uit (het is echt niet mijn smaak) de 3e ervaring van gebruiksgemak daar kom je pas later achter als je thuis zit.

Ik hoop dat er dit najaar weer wat verandering komt in de markt met de K1.
Samsung en goedkoop? Die 2 woorden kunnen nooit samen in een zin!

Alles van Samsung, zowel TV als Tablet als GSM betaal je teveel voor wat je krijgt. Mensen betalen tegenwoordig voor de merknaam.

Geef mensen bijvoorbeeld eens 2 dezelfde tablets. Op de ene zet je Samsung, op de andere bijvoorbeeld LG, Asus, Sony enz. Al zou de Samsung duurder zijn, ik durf te wedden dat de meeste mensen voor de Samsung zullen gaan.
Een paar jaar geleden waren Samsung tv's de goedkopere en net zo goede alternatieven voor Sony tv's. Maar dat was een Laar jaar geleden. Nu betaal je voor Samsung net zoveel als voor Sony, en de kwaliteit heeft bij Samsung niet dezelfde groei doorgemaakt als bij Sony.
Samsung heeft de TV markt flink aangevallen, waardoor ze op een gegeven moment de norm leken voor wat een goede televisie was. Maar in de top deed het het aanvankelijk nog niet zo goed als de meer degelijke merken, niet in termen van beeld en al helemaal niet het design. Wat later deden de Samsung high-ends het beter tot op de dag van vandaag waarop ze in meerdere segmenten wel een prima optie hebben.

Sony heeft overigens ook altijd die goedkopere opties ter aanbod gehad, net als eigenlijk ieder merk, behalve misschien Sharp. Samsung was naast de felle marktpenetratie (door veel televisies aan te bieden zag je ze overal en ook nog voor een goede prijs, waarom mensen het dus kochten) echter ook slim in het gunnen van incentives aan verkopende partijen, als ik wat mensen moet geloven die actief zijn in de retailbranch. Als iemand die zelf in een andere tak van retail heeft gewerkt, kan ik zeggen dat dit inderdaad helpt. Tuurlijk de perks en provisies (niet in directe zin, want dat is uiteraard verboden), maar ook de competitie met collega's en concullega's om de beste te zijn werkt flink door.

Overigens is het natuurlijk allemaal een kwestie van je plaats weten te kennen. Je ziet het in de auto-industrie ook. Verschillende niet-sportwagen merken hebben sportwagens gevoerd, om dit vervolgens niet meer door te zetten. Voor bepaalde merken willen mensen gewoon niet veel geld uitgeven. Voor Samsung gold iets soortgelijks. De high end was in het begin niet waar zij hun geld moesten verdienen; ze moesten eerst legitimiteit voor hun merk krijgen. Wanneer het merk in genoeg huishoudens staat, krijgt het die legitimiteit vanzelf.

Andersom kan ook. Philipstelevisies waren jaren lang zeer overpriced, maar veel mensen, zeker in Nederland, bleven ervoor gaan omdat het Philips was. Waar je bij een Sharp of Sony nog wel kwaliteit kreeg voor je geld, was dit bij Philips niet zo. Als mensen vervolgens de vele Samsungs zien die net zo goed zijn voor minder geld dan die Philipsen (het andere merk dat door winkeliers in het begin Nederland veel werd aangeboden), krijgt Samsung hierdoor dus een extra boost.

Kortom, de Samsung-strategie werkte op meerdere fronten. Dit is gewoon knap gedaan, dit opwerken van B-merk (als de definitie hiervan een merk is dat je als wat goedkoper ziet) naar de status die ze nu hebben.

Ik vraag me af hoeveel van wat ik beschreven heb, daadwerkelijk beoogt was door Samsung, of dat ze simpelweg vol voor de penetratie gegaan zijn en vervolgens op incrementalistische basis beslissingen hebben genomen en bepaalde dingen gewoon toevallig goed uitvielen....

Meer on-topic:
Met deze Tab4 7" is Samsung eigenlijk een soort van Philips zoals ik het eerder omschreef. Waarom zouden mensen dit apparaat moeten kopen terwijl er iets als de Asus MeMo 7 is, de oude voor rond de 100 euro en de nieuwe rond de 150 die beiden beter presteren? Waarschijnlijk doordat ze die niet kennen. Verder worden de Samsung Galaxy Tabs ook door verschillende partijen 'gratis' meegeleverd bij zaken als abonnementen of bepaalde aankopen. Dat zijn altijd grote partijen die het aanbieden, en dus ook grote partijen bij wie het afgezet kan worden. Het zou zomaar kunnen dat de normale losse-verkoop-markt helemaal niet is waar Samsung zich op richt.

De markt voor Android-tablets is vrij chaotisch en wat specialistischer, dus dat effect dat ze voor een mindere prijs iets beters gaan vinden zal minder spelen. Mensen die dit soort apparaten kopen spelen niet massaal games als Asphalt 8.
Sony is flink in prijs gezakt om met Samsung te kunnen concurreren inderdaad, evenals de kwaliteit van die budgetmodellen. De premium Sony-TV's zijn prima, maar die van Samsung ook.

Het constante Samsung-gebash van deze ICT Consultant begint toch wel heel erg op te vallen. Pff...
Inderdaad WAS. Samsung kwam begin tachter jaren met een 77 CM TV die 50% goedkoper was dan de gevstigde merken (Philips, Sony Panasonic etc). Helaas was de kwaliteit ook een stuk lager. Ze hebben indertijd veel geleerd en hebben de gevestide merken van welleer een flinke klap toegebracht. Zo snort er hier een Samsung eco bubble wasmachine die beter is dan Miele. Sony doet al bijna niet meer mee op de smartfone en tv markt. Ik heb bijna alles Samsung hier, TV's koelkast, harddisks, ssd's. flasg memory, tablet, smartfone. Alleen geen Samsung auto, want die wordt hier niet verkocht
Dat je nu alles van Samsung hebt, betekent niet dat het nu plots allemaal AAA spul is he..
Zoals ik al zei: de markt overspoelen... En mensen als jij, die het dus allemaal kopen.. (Heb ik verder niets op tegen hoor, dat mag je gelukkig zelf weten!)

HDD's hebben een enorm hoog crash percentage, telefoons leggen het kwalitatief af tegen Sony (ook hebben die weinig op de markt) en Apple, tablets idem.
Tv's zijn qua beeld helemaal opgefokt, vergeleken met de Sony's en Panasonics.
Koelkasten en wasmachines zou ik niet weten.

Als er een Samsung auto zou zijn, is het waarschijnlijk een Dacia dat gepromoot wordt als een Audi oid..

Begrijp me niet verkeerd, ook Samsung heeft prima producten, een een goede bang for the buck (Prijs/kwaliteit verhouding)
Maar ga alsjeblieft niet zeggen dat het Premium spul is. :X

En wat de toekomst brengt, who knows? Maar ze zijn er nog lang niet..

[Reactie gewijzigd door poor Leno op 10 augustus 2014 10:52]

Off-topic, maar Samsung verkoopt zijn wagens wél in Europa. Niet onder de Dacia badge, zoals jij wat denigrerend opmerkt, maar als Renault.
Zowel de Renault Fluence (Samsung SM3), Renault Latitude (Samsung SM5) als Renault Koleos (Samsung QM5) zijn Samsung auto's met een Renault badge.

Over al de rest dat je aanhaalt, heb ik weinig cijfermateriaal gezien...

On topic: Opvallend dat Samsung het met zo een zwakke hardware probeert... Dan ga je beter voor een Memopad van Asus (99 euro) vermoed ik, of tel je wat bij voor Nexus 7. Maar naambekendheid doet veel... En in veel winkels wordt je nu eenmaal overdonderd door Samsung...
Ik heb een Samsung koelkast, die doet het prima, maar dat is dan ook wel het enige product van Samsung wat ik in huis wil hebben...

Edit:typo

[Reactie gewijzigd door Isheara op 10 augustus 2014 20:32]

Waarom zou iets anders van Samsung het niet goed doen en een koelkast wel |:( Zijn ze daar in bijzonder gespecialiseerd ?
Oh wacht....je koelt je Apple's er in :+
Samsung auto??
http://en.wikipedia.org/wiki/Renault_Samsung_Motors

Ik weet niet of de link met Dacia toevallig is maar het klopt deels wel :Y)
De Tab 4 7" kost echter tegen de 190 euro en dat vinden we hem simpelweg niet waard. Zijn voorganger, de Tab 3 7" is een dikke 40 euro goedkoper en voor 60 euro extra koop je een Nexus 7
Dat is een scheve vergelijking. De Tab 3 kostte bij release in augustus 2013 nog 200 euro dus was zelfs duurder. Die 190 euro is bovendien een adviesverkoopprijs. En de Nexus 7 is bijna 20% duurder, dus een heel andere prijsklasse.
De Galaxy Tab's zijn na de eerste uitvoering nooit het geld waard geweest. Het zijn altijd trage buggy tablet geweest die enkel verkopen door de merknaam Samsung en Galaxy. Marketing van Samsung en de naïviteit van mensen is de reden dat deze producten blijven bestaan en blijven komen.
Ik vind de Samsung Galaxy TabPro 8,4" anders wel een goede deal voor de prijs.

Resolutie van 2560x1600, Snapdragon 800 en slechts 250-260 Euro.

[Reactie gewijzigd door Kenju op 10 augustus 2014 19:04]

En door gebruik van de SD800 is het ook mogelijk om hier Cyanogenmod op te zetten. Aanrader!
De meeste mensen met een Samsung tablet hebben de tablet gewoon bij hun tv kado gekregen....
Het lijkt er op dat vooral de processor optimalisatie en ondoordachte software-keuze (zwareTouchWiz van high-end tablets die er niet eens goed uitziet op het kleine scherm) problemen opleveren. Het scherm, design en verdere bouwkwaliteit lijkt volgens het review wel in orde (en b.v. GPS is een feature die je niet altijd in low-end tablets ziet).

Normaal gesproken kan een quad-core Cortex-A7 processor best snel genoeg zijn. Kijk bijvoorbeeld naar de Moto G smartphone die een vergelijkbare schermresolutie heeft. Dit soort quadcores wordt ook op grote schaal in andere low en mid-range apparaten gebruiken (door zowel Qualcomm als MediaTek), ook in mid-range Samsung smartphones bijvoorbeeld, en lopen meestal redelijk goed. Ik vermoedt dan ook dat de Marvell chip op bepaalde punten belangrijke optimalisaties mist (efficientie van RAM-access en L2 cache, CPU scheduler, flash interface, en andere kernel drivers) die Qualcomm en ook MediaTek beter voor elkaar hebben.

Van Marvell is bekend dat low-end Samsung tablets zo ongeveer hun enige grote afnemer is in het tablet/smartphone segment. Ze zijn ook nog steeds actief in de markt for smartphone SoCs (met geintegreerd modem), maar hebben tot nu ook daar weinig succes. De Vivante GPU zal goedkoper zijn, maar performance en compatibility geeft kennelijk problemen. Vivante GPUs worden ook gebruikt in de matige Cherry tablets met Actions Semiconductor chips die Kruitvat sinds juni 2013 in de aanbieding heeft gehad voor weinig geld, dat illustreert duidelijk waar we het over hebben.

[Reactie gewijzigd door geometry45nm op 10 augustus 2014 09:51]

Dit onderschrijft helemaal mijn mening: Samsung is een (Android) klonenbouwer, die maar wat componenten bij elkaar mikt, zonder zich erom te bekommeren of de combinatie (dus met de CPU vretende TouchWiz interface) wel go werkt.

Zo totaal anders dan Apple! Die gebruikt niet altijd SoC's met de hoogste kloksnelheid, maar daardoor gaat de accu wel langer mee. Die heeft niet de meeste RAM, maar dat is door de afwezigheid van Java ook niet noodzakelijk. Die heeft niet de schermen met de hoogste resolutie, maar wel hoger dan wat met het blote oog te zien is, dus precies genoeg om het zinvol te laten zijn.

Als Samsung nu eens het Yin en Yang van Apple zou kopiëren...
En dan lekkerachter de Apple-filosofie aanhuppelen?

- "koop apple wij weten wat goed voor u is".
- "koop apple en denk niet aan prijs/prestatie verhoudingen"
- "koop apple en blijft dat doen want open standaarden doen wij niet aan"
- "koop apple maakt u niet druk om onze uitpuilende bankrekeningen, die winsten zijn er niet voor u"

No thanks.... :)
Nee hoor, Apple is niet heilig. De Apple filosofie is doorgaans goed, maar niet in alle situaties.

Wat ik wil zeggen is dat Apple een filosofie heeft. Die is bij Samsung geheel afwezig, of in ieder geval heel goed verstopt.

En jouw quotes... Die slaan natuurlijk nergens op.

Maar laten we er toch eens serieus op ingaan. Wat is een betere investering, een 7" tablet van ¤200 die zo slecht is dat hij niet wordt gebruikt en dus ergens ligt te verstoffen, of een goede 8" tablet voor ¤300 die veel wordt gebruikt?
mhah, denk dat je je aardig vergallopeert.
Want ergens anders in dit draadje doe ik een post dat ik mijn ¤180,00 anders zou besteden.

Ik koop voor de helft van jouw geweldige 8"-er bijvoorbeeld een asus memo pad 7"
Doet alles minstens zo goed, en met een SDcardslotje zodat geen ¤100,00 extra hoef te lappen voor een paar GB. Geen enkele reden om een iPad te willen.

Wij hebben 2 android tablets thuis, en geloof me die worden dagelijks gebruikt, dus van verstoffen is alles behalve sprake.
Jij bent typisch zo'n voorbeeld van een blinde Apple koper, weet niet eens wat er te koop is buiten Apple.

En die quotes....tja....recht in zijn doel wat mij betreft.
Volgens mij weet jij niet wat er te koop is buiten android, sterker nog, ik denk dat je nog nooit een iPad hebt gehad.

Dat jij genoegen neemt met een handvol android tablet apps, en accepteert dat 95% van alle android apps gewoon geschaald worden tot tablet formaat is prima.

Het eco systeem van Apple met zowel iPhone als iPad apps klopt gewoon veel beter dan wat android heeft.

Dat jij ervoor kiest om een tablet met uitbreiding via SD te kopen is prima, maar waarom gelijk weer zo laatdunkend over Apple ? Pure stemmingmakerij IMHO.

Kijk ook even het volgende artikel ter onderbouwing...

http://www.theverge.com/2...e-best-tablet-you-can-buy

[Reactie gewijzigd door Isheara op 10 augustus 2014 20:34]

Telefoons en tablets zijn idd twee verschillende apparaten. Apple heeft dat door, en eist tablet optimalisaties voor tablet apps van zijn ontwikkelaars. Apps kunnen wel voor beide apparaten zijn, als ze zich maar aanpassen aan het apparaat.

Apple heeft veel concurrentie op gebied van telefoons. Heel onbegrijpelijk staat Samsung aan de top, maar ik snap de mensen die een Sony, HTC, Nexus of andere goede telefoon kiezen.

Op gebied van tablets is er, mede dankzij het ecosysteem, eigenlijk nauwelijks concurrentie voor Apple's iPad. Aan de bovenkant heb je Sony, onderaan is Nexus, alles daaronder is eigenlijk weinig. Maar qua beleving is het net wat jij zei: opgeschaalde telefoon apps.
hahaha, nee heb nog nooit een iPad gehad, hoe raad je het zo ;). Me aflaten zetten is niet mijn stijl :) Maar heb er wel zat in handen gehad om te weten waar ik het over heb.
Ik vind Apple een graai-bedrijf. Maar marketing technisch briljant. Ze kunnen mensen het dubbele laten betalen en harken torenhoge winsten binnen door de naïviteit van hun trouwe kopers.

Ik persoonlijk vind Apple devices zwaar overrated en overpriced met wurgend OS.

[Reactie gewijzigd door ikkuh61 op 11 augustus 2014 10:06]

je af laten zetten? waarop baseer je dat? alle waar is toch naar zijn geld?

Het zou je sieren als je je mening in ieder geval kunt staven...nu roeptoeter je maar wat.

Te duur? kan...alle waar is naar zijn geld, dus als jij graag goedkopere produkten wilt, prima..maar dat betekent niet dat het andere automatisch slecht en/of overpriced is

Wurgend OS? omdat je zelf je illegale apps/muziek er niet op mag zetten, maar keurig moet betalen voor de inspanning en inventiviteit van anderen?

graai bedrijf? welk commercieel bedrijf heeft niet tot doel om winst te maken?

naiviteit van kopers? waarom naief als mensen bewust kiezen voor Apple...zijn ze dan naief?

[Reactie gewijzigd door Isheara op 11 augustus 2014 14:30]

Ja ik vind dat allemaal. Mijn mening en daar ga jij niks aan veranderen. Jij mag je blijven laten afzetten. Ieder zijn keus.

Deze discussie kwam op gang door de naïeve koper die een iP 4s/8gb koopt voor ¤300,00. Je reinste afzetterij in mijn optiek.
Je koopt er bijvoorbeeld een hele mooi Huawei P7 voor. Minstens zo'n mooie design maar dan een volwassen toestel.

Tja jij gaat dat niet zien, maar gelukkig is het globale marktaandeel van Apple nog maar 11%. Die 89% van de markt ziet dat gelukkig wel. Loyaliteit van de Apple-fan boy kent kennelijk geen grenzen :)
Zeg dan gewoon dat het jouw mening is, alhoewel niemand dat interesseert, afzeikpolitiek.

Je stelt het alsof het zo is.

En houd aub op met die stomme opmerkingen die nergens op gebaseerd zijn, zoals een eigen conclusie trekken uit cijfers, dat dus 89% jouw mening deelt? Wat een grote onzin.
hahah, in jouw ogen afzeik-politiek in mijn ogen realiteit. :)

hahah, stomme opmerkingen? 89% heeft geen super overpriced en overrated iPhone, live with it :)
Dat is helaas voor jou niet alleen mijn mening :)
Samsung heeft een groei strategie bepaald als bedrijf. Dit is het instappen in groeimarkten zoals platte TV's en mobiele telefoons. Dus dit betelkent dat ze een gediversificeerd filosofie hebben op productontwikkeling.
Samsung is geen 'klonenbouwer' ofzoiets. Samsung kiest er gewoon voor om voor iedere prijsklasse een product neer te zetten. En daar voor moeten concessies gedaan worden op hardwaregebied.
En dat is wenselijk voor Samsung. Zij willen immers niet dat de Tab7 van 180 euro hun eigen TabPro van 280 eruit concurreert. Door de huidige populariteit van het merk Samsung hoeven ze ook niet heel bang te zijn voor concurrenten die voor een gelijke of mindere prijs, meer tablet leveren.

Componenten bij elkaar mikken? Ik weet niet of je weet hoe de ontwikkeling van dit soort elektronica in elkaar steekt, maar daar is voor ieder bord R&D nodig. En gezien de verkoopaantallen die Samsung behaalt, ook met dit soort producten, kan je er vanuit gaan dat er extreem veel afwegingen worden gedaan op de gekozen componenten.

Apple is verder een totaal ander verhaal en vind ik irrelevant om te bespreken bij deze tablet. Om bij het belangrijkste te beginnen: die bieden geen tablets onder de 200 euro aan, dus hoeven ze geen concessies te doen op hardwaregebied.
Daarnaast ontwikkelen ze ook hun eigen hardware speciaal voor hun eigen software. Ik wil hier geen Android vs iOS war gaan starten, maar duidelijk is dat die twee OS'en nogal verschillen, ook qua vereiste hardware. iOS is een stuk lichter en daar maakt Apple gewoon goed gebruik van.
Je hebt grotendeels gelijk over Samsung, maar de afwegingen die Apple maakt met betrekking dat hardware zijn ook vaak niet op praktische zin gebaseerd. Zo hebben recente Apple apparaten (met "Retina" scherm) wel een flink hoge resolutie, ook in DPI. Voor performance en accuduur is dat niet altijd zo voordelig of strikt noodzakelijk.

Ook zijn sommige Apple processors helemaal niet zuinig. Zo is de Apple A7 processor in de iPhone 5S helemaal niet zuinig bij actief gebruik, ondanks de lagere kloksnelheid. Dit hangt samen met een vroege implementie van de ARM 64-bit architectuur in deze chip. Dat Apple in een vroeg stadium deze architectuur gebruikt heeft zit niet heel veel logica achter; een zuinige en geoptimaliseerde 32-bit architectuur was efficienter geweest, maar zou minder voor marketing gebruikt kunnen worden.
De A7 is vooral goed omdat hij maar 2 cores op een, vergeleken me te concurrentie, lagere kloksnelheid heeft. Daarnaast is USP van de A73 niet dat-ie 64-bits is, maar de verbeterde instructieset die daarbij hoort.

Verder is 64-bits de toekomst, en als je over 3 jaar goede tablets en telefoons met 64-bits SoC's wilt hebben, dan kun je het best daar nu mee beginnen.

Apple gebruikt zelden getallen in hun marketing. Hier hebben ze dat wel gedaan. Leuk, maar uiteindelijk gaat het daar niet om. Het gaat om de gebruikerservaring, en die is bij de laatste iPhones en iPads weer subliem.
Ik denk niet dat je de A7 niet "goed" kunt noemen omdat hij goede CPU performance heeft met maar twee cores een een relatief lage kloksnelheid. Als een quad-core 32-bit ARM processor met hoge kloksnelheid vergelijkbare performance biedt, en zelfs met lager stroomverbruik, dan is die 32-bit quad-core gewoon beter.

In ARMv8 64-bit instructieset en de chip-implementatie daarvan door bijvoorbeeld ARM zitten inderdaad duidelijk verbeteringen die meer voordelen kunnen halen uit de laatste procestechnologie. Maar volgens mij zullen die een stuk een beter uit de verf komen in second-generation cores zoals de Apple's A8 (20nm) in de iPhone 6, en ARM's eigen Cortex A53 core. Deze zullen veel zuiniger zijn dan de eerste generatie (zoals Cortex A57 en Apple's Scorpion/A7).

En ik durf te bestrijden dat de gebruikservaring van de iPhone 5S subliem is. Dat model heeft, vanwege korte accuduur bij actief gebruik door het hogere stroomgebruiik van de A7 processor, ook nadelen.
Het doorgaan met 32-bit heeft geen zin. Apple maakt ook software en gebruik deze ook in zijn apparaten. Zoals eerder is gezegd door anderen hier, gaat het niet over dat de chip 64-bit ondersteunt maar meer over de nieuwe instructieset. Apple wil graag zo spoedig mogelijk overgaan naar de ARMv8 instructieset met hun software.
En daar hebben we nou de Pricewatch voor :)
Kan je er geen CyanogenMod op draaien?
Dan ben je van de Samsung schil af en is 'ie waarschijnlijk wat sneller.
Erg jammer, mensen die voor het eerst een tablet kopen kennen Samsung natuurlijk wel en kiezen op deze manier voor een tablet die gewoon slecht Is.
Zo kost het klanten.
Veel mensen, vooral minder tech savvy mensen, verwachten zeker wel wat voor bijna 200 euro. Een telefoon is heel erg een status ding, een tablet is dat niet. Voor tablets wordt dus ook niet gerust 600 euro uitgegeven.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Apple iOS 10 Google Pixel Apple iPhone 7 Sony PlayStation VR AMD Radeon RX 480 4GB Battlefield 1 Google Android Nougat Watch Dogs 2

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True