Door Sim Kranenburg

Samsung Curved Oled TV KE55S9C: bijzonder design

06-09-2013 • 14:00

49

Multipage-opmaak

Inleiding: De eerste op de Nederlandse markt

Inleiding: eerste op de Nederlandse markt

Samsung heeft op 28 augustus de eerste oled-tv in Nederland geïntroduceerd. Het apparaat heeft een resolutie van 1920x1080 pixels. Dit was eigenlijk een papieren introductie, want hoewel je er nu voor 7999 euro een kunt bestellen, is de leverdatum nog niet bekend. ‘In ieder geval voor het einde van september’, wist Samsung ons te melden. De fabrikant is in elk geval eerder met een oled-tv op de Nederlandse markt dan aartsrivaal LG, dat weer eerder een oled op de belangrijke Amerikaanse markt uitbracht.

Opvallend is dat beide Koreaanse merken ervoor hebben gekozen om hun eerste oled-productiemodel een gebogen scherm te geven. Gebogen oled-televisies waren al eerder op diverse beurzen te bewonderen; op de CES eerder dit jaar vertelde Samsung nog dat het gebogen scherm vooral bedoeld is om te laten zien wat er allemaal mogelijk is met de nog jonge oled-techniek. Blijkbaar hebben de marketeers ingezien dat het opvallende uiterlijk zich ook prima voor marketingdoeleinden laat inzetten en dus besloten ze om de tv in productie te nemen. Het design van de televisie is in ieder geval uniek en dat is natuurlijk een welkome eigenschap voor een tv van achtduizend euro.

Uiterlijk

Samsung heeft het gebogen uiterlijk willen benadrukken door de televisie niet op een conventionele voet te plaatsen, maar te monteren in een gebogen frame met een grotere kromming dan het scherm. Aan de achterkant van het scherm zit een poot die moet voorkomen dat de televisie achterovervalt. Omdat het scherm erg dun is, ongeveer een centimeter, was er nog maar weinig plaats over in de behuizing en dus heeft Samsung ervoor gekozen om de luidsprekers in het frame te huisvesten. Ook is er een webcam in het frame verwerkt. Het scherm is door de kromme vorm en de poot aan de achterkant niet geschikt om aan de muur te hangen, wat we toch wel als een belangrijk nadeel van dit ontwerp zien.

IFA 2013

Alle aansluitingen zitten in een aparte breakout box, waardoor het makkelijker is om alle kabels te verstoppen. Het is wel jammer dat er nog een aparte voedingskabel naar de tv loopt; het was mooier geweest als er slechts één kabel naar de tv nodig was. Bijkomend voordeel van de losse breakout box is dat deze eventueel later vervangen kan worden om zo de hardware van de tv te upgraden. Eerder verkocht Samsung de losse SEK-1000 Evolution Kit, waarmee sommige tv-modellen van een snellere soc konden worden voorzien om zo de smart-tv-functionaliteit te verbeteren.

Opvallend is de door Samsung gebruikte subpixelindeling. Bij de meeste televisies zijn de rode, groene en blauwe subpixels in verticale stroken geplaatst, maar bij deze tv lopen de stroken horizontaal. Waarschijnlijk doet Samsung dit omdat er door de kromming van het scherm anders subtiele kleurverschillen kunnen ontstaan tussen de linker- en de rechterkant van het scherm. De subpixels zijn allemaal even groot. Bij eerdere oled-schermen waren de blauwe subpixels nog wel eens groter uitgevoerd dan de rode en de groene, om te compenseren voor de kortere levensduur van de blauwe subpixels. Het lijkt er dus sterk op dat Samsung de levensduur van de blauwe subpixels op een vergelijkbaar niveau heeft weten te brengen als die van de rode en groene.

IFA 2013 IFA 2013 IFA 2013

Eigenschappen

Het contrast van het scherm is indrukwekkend. Zwart is echt zwart en ook de highlights zijn goed fel. Ook de kleuren zien er geweldig uit. Uiteraard gebruikte Samsung uitsluitend demomateriaal met flink verzadigde kleuren om te laten zien hoe gedetailleerd de kleurweergave is, maar zo op het oog is de door Samsung gebruikte oled-techniek een nieuwe maatstaf voor beeldkwaliteit.

Samsung levert twee actieve 3d-brillen mee, die zijn voorzien van oordopjes. Hierdoor is het mogelijk om twee programma’s tegelijk op de televisie te vertonen. De brillen zorgen ervoor dat twee personen op dezelfde tv elk hun eigen programma kunnen zien en horen. Het unieke aan Samsungs oled-tv is dat dit in 3d kan. Dit is mogelijk omdat de response time van oled zo kort is dat de televisie vier verschillende beelden achter elkaar in hoog tempo kan afwisselen. De glazen van de brillen pikken daar precies de juiste beelden uit voor het linker- en rechteroog van toeschouwer a en b. We hebben de Multiview-feature op de IFA kunen uitproberen en de werking is goed te noemen. Door middel van een knopje aan de linkerkant van de bril kun je schakelen tussen programma a en b. Aan de rechterkant van de bril kan het volume van de oordopjes aangepast worden. Er was bijna geen crosstalk te zien. Alleen als het programma waar je naar kijkt donkere beelden toont en het programma waar je niet naar kijkt heldere, kun je een beetje crosstalk waarnemen. Naar alle waarschijnlijkheid komt dit door de iets te lange response time van de actieve brillen. Deze werken immers gewoon met de conventionele lcd-techniek.

IFA 2013 IFA 2013 IFA 2013

Het scherm van Samsungs curved oled is glanzend uitgevoerd en juist omdat het scherm een kromming heeft, heb je sneller last van hinderlijke reflecties. Door de vele lampen op de beursvloer waren er veel hinderlijke reflecties in het beeld te zien. In een thuissituatie zal het vermoedelijk een stuk beter gaan, al blijft het waarschijnlijk zaak om niet al te veel verlichting in de kijkruimte te hebben.

IFA 2013

Tot slot

Met een adviesprijs van 7999 euro is Samsungs curved oled duizend euro onder de prijs gaan zitten van LG’s model, dat sinds 1 september in België te koop is en nog dit jaar ook in Nederland leverbaar zal zijn. De Samsung KE55S9C is niet goedkoop, maar de prijs is toch al weer een flink stuk lager dan de tienduizend euro die ten tijde van de introductie in Korea voor de tv moest worden betaald.

Het is in ieder geval een bijzonder ontwerp, al zien wij de kromming van het beeld toch vooral als een nadeel. De beeldkwaliteit is zonder meer indrukwekkend te noemen. Over de geluidskwaliteit kunnen we nog niet veel zeggen, omdat er te veel omgevingsgeluid aanwezig was op de stand van Samsung om de televisie ook goed te kunnen beluisteren.

De oled-techniek heeft de potentie om, als de prijzen verder gedaald zijn en de televisies zich ook op de langere termijn hebben kunnen bewijzen, de dominante schermtechniek te worden. We hopen binnenkort een exemplaar van Samsung te kunnen lenen om uitgebreid te testen of Samsungs eerste oled-tv het waard is om alvast voor te gaan sparen.

Reacties (49)

49
48
22
2
0
22
Wijzig sortering
Best wel grappig eigenlijk:
Van de bolle CRT via de platte LCD naar de holle OLED!
Even goed kijken naar waarom bol, plat en hol is...

CRT techniek heeft een elektronen kanon van achter. Deze moet op de fosfor scherm schieten. Doordat het van achter gebeurt en er minder vervorming in de hoeken moet ontstaan zijn de schermen daardoor bol ontworpen. Denk maar als uitgeknipte bol deel waar elektronenkanon in het midden is geplaatst.

Bolle schermen zijn niet fijn voor grote kijkhoeken, want dan zie je deel slecht of te vervormd. Voor je menselijk ook is bol veel meer een vervorming omdat het niet overeenkomt voor je oog kegels die hol is aan de binnenkant. Desondanks raak je eraan aan gewend.

Bolle schermen maken de televisie ook iets groter. Om oog beter te kunnen compenseren worden er later platte CRT televisie gemaakt. Dit kan omdat de moderne electronica beter kanonnen in de hoeken kan aansturen met precisie aansturing van elektro spoelen. Zoiets kan niet met oude transistoren enzo. Platte CRT is lange tijd een luxe televisie en later bijna normaal in de huiskamer.

Plasma schermen verschijnen bijna samen met platte CRT schermen naar gevoel. Plasma bestaat al jaren maar zijn klein en alleen in gele kleur. Kleuren plasma is duur en erg gevoelig voor inbranden. Grote plasma schermen zijn enorme stroomvreters. Denk maar aan 5 meter-plasma scherm die je ziet in Mediamarkt, dat ding vreet wel duizend watt.

Plasma wordt steeds beter maar inbranden en stroomverbruik zijn nog lastige punten. En nog heel zwaar. LCD schermen bestaan al hele tijd maar nog niet voor erg grote beeldformaten. De fabricage technieken maken uiteindelijk mogelijk om goedkoop grote LCD schermen te maken en hierdoor komen de platte CRTs in de nauw. Steeds meer mensen stappen over op LCD en Plasma schermen.

Dat is logisch omdat ze kleine diepte hebben, wat draagbaarder zijn, kunnen aan de muur en zien ook nog erg mooi uit. We raken allemaal al snel gewend aan platte schermen en zijn ook weer goed voor grote gezin, zodat vanuit kleine hoek kijken nog geen probleem is voor de hele scherm.

Bioscopen gebruiken echter al hele tijd holle projectieschermen. Dat is beter afgestemd op je oog holle binnenkant en zie je hele beeld meer zonder theoretische beeldvervorming.
Doordat grote televisies vaak gebruikt worden in home entertainment besluiten de fabrikanten met oled de holle televisie te maken. Zeg maar, je haalt hiermee bioscoop sfeer in je huis.
Ja, ook met beamers bestaan er al enige tijd holle projectieschermen.

Holle televisie is lastig met LCD en Plasma omdat scherm in een keer speciaal opgebouwd moet worden en moeten er erg grote mallen gebruikt worden. Het is veel duurder dan met oled die geen grote mal hoeft te hebben en kan direct op de holle ondergrond aangebracht worden, laag voor laag. Dat kan dus reden zijn waarom er al oled holle televisies zijn.
Verder kent oled ook voordelen met hoge contrasten en echt donkere beelden.

Maar holle televisie is veel kleiner dan bioscoop of beamer scherm. Dat levert al snel beperkingen mee, hetzelfde als bij bolle CRT, dat je onder kijkhoek al snel beeldvervorming mee zal maken. De ideale kijkhoek is dus alleen van voren. Een groot gezin zal dus niks aan hebben, ook niet voor de vergaderingzaal met heel veel mensen... Meer voor 2 personen voor televisie, samen op een bank. Erg geweldig idee met holle televisie is het dus niet.

Ik kan voorstellen dat verkoop van holle televisie beperkt zal blijven, en voorkeur voor platte televisie nog altijd jaren zal blijven. Zeker met montage tegen muur is met holle minder mooi omdat het weer uitsteekt. Of het is niet eens mogelijk met Samsung boven... Of met te grote frame omheen, dat kan ook niet meer.

Je kan wel op holle beamerscherm doen, maar dan moet je van te voren holle muur maken. Dan staat het wel mooi en steekt er niets uit.

Ik zie niet veel toekomst in holle televisies, moet ik eigenlijk wel zeggen. Het heeft wat meer nadelen dan voordelen en dat is niet te doen. Het nut voor veel mensen zal zeker beperkt blijven.
Ik vermoed dat die 'curved' techniek uiteindelijk meer nadelen gaat opleveren en eerder als een opvallende gimmick bij gigantische toestellen gaat dienen.

Geef mij maar OLED an sich, want dat beloofd écht wat te worden. 4K hoeft voor mij iig niet, zeker al niet omdat er in de verste verte geen afdoende hoeveelheid content voor beschikbaar zal komen.

edit: ben ik de enige die het vreemd vind dat verschillende ontwikkelaars (LG, Samsung, ...) ongeveer rond dezelfde tijd met hetzelfde nieuwtje naar buiten komen? Spreken ze dit samen af, heeft het te maken met spionage of hoe zit dat nu?

[Reactie gewijzigd door Liquid_Bisquit op 22 juli 2024 14:44]

nieuws: LG onthult 77"-uhd-tv met gebogen oled-paneel
Het voordeel van een gebogen paneel is volgens de fabrikanten dat de afstand van de ogen tot de display bij elke kijkhoek van het hoofd even groot is. Ze maken daarbij vaak de vergelijking met de grote schermen van IMAX-filmtheaters.
Tsja.. Voor mij hoeft het ook niet; volgens mij heeft het pas zin als je een grote TV hebt (en dus ook een grote ruimte waar het scherm in staat.

Dat er niet voldoende content beschikbaar is, is het bekende kip-ei verhaal. Uiteindelijk gaat de kip tock wel eieren leggen en komen er ook meer kippen (die ook weer voor meer eieren zorgen).
Voor mij ook geen curved TV.
Wel OLED, mag ook 4K zijn, zolang de prijs niet te hoog is zoals momenteel op de IFA gangbaar.

Maar volgens mij is dit niet het kip-ei verhaal.

Zo bijvoorbeeld worden er al lang surround sets verkocht, maar toch ken ik weinig of geen zenders die hun materiaal in surround uitzenden.
Ik krijg bvb via satelliet de NL1 2 en 3 in HD binnen en ook in Dolby, maar de series/films op deze zenders worden niet in Dolby uitgezonden volgens mij.
Voor mij ook geen curved TV.
Zeg je dit uit ervaring of zonder het ervaren te hebben? Ik was namelijk nogal skeptisch maar ben na het zien van dit model overtuigd dat een gebogen scherm inderdaad meer diepte oplevert (zeker in 3d!).

De vergelijking met surround lijkt me weinig zinnig. Inderdaad weinig uitgezonden maar zou je zonder willen als je een dvd/blueray kijkt?
Nee ik heb geen ervaring met curved TV.
Maar de nadelen zijn volgens mij vrij belangrijk
- beperkte sweet spot, dus minder geschikt voor TV kijken met het gezin
- niet of moeilijk aan de wand te bevestigen

Nee ik zou niet meer zonder surround willen; maar dat is net het punt : het is niet omdat ik surround kan weergeven dat de aanbieders het uitzenden.
Zo zal het ook met 4K gaan.
Daarmee wou ik de stelling onderbouwen dat het geen kip-ei verhaal is.
Want de vraag is er, maar geen aanbod.
Nou die vraag valt wel mee,
Het NOS nieuws hoef ik niet in surround hoor.
Dus de vraag naar surround content word ingelost met dvd/bluray.

Natuurlijk is aan de wand bevestigen niet z'n probleem, het zal alleen minder mooi zijn en meer ruimte in nemen inderdaad.

Inderdaad, de sweet spot word wel kleiner, maar voor 3D is die toch al niet heel groot, Dat kunnen ze wel beweren maar met 6+ man 3D kijken op een 60 inch is niet een doorslaand succes. Dan maar nog beter voor 2-4 man, dan blijven zitten op mindere kwaliteit omdat we heel af en toe met meer kijken.

[Reactie gewijzigd door GroundBreaking op 22 juli 2024 14:44]

Ze noemen het een nadeel. Tja maar waarop gebaseerd.
Ik lees alleen je kan het gebogen sherm niet kan op hangen.
Spiegelen? Alsof flakke spiegel stuk minder irritant is

Ik hang omze TV niet op.
En onze plasma spiegeld maar in de dokere slaap kamer geen proleem.
De. Spiegel LCDLED in de woonkamer heeft daar meer last van. Minder donkere kamer.
De toshiba LCD heeft mat paneel dat is fijn.

En ze zagen het in sterk verlichte omgeving.
geenaanbod? nee, nu nog niet volop. Maar denk je niet dat dat snel gaat veranderen? Beetje naïef om te denken dat des werelds grootste fabrikanten 4K schermen uitbrengen, met de gedachte dat er waarschijnlijk geen tot weinig 4K content zal blijven.
nou het zit zo bert

http://en.wikipedia.org/wiki/S-LCD

Het s-lcd bedrijf waar sony en samsung een joint venture hadden was het zo dat Sony de meer betere panelen afnam en samsung meer de budget panelen afnam.
Samsung verkocht vanwege zijn prijs(meer telefoons en tv's in de jaren 2004-2007) pas later zijn ze duurdere telefoons gaan leveren dan samsung en nokia.

dus veel panelen zoals deze kunnen uit dezelfde fabriek komen,

LG en philips hebben geloof ik ook zon joint venture.
http://en.wikipedia.org/wiki/LG_Display yup ook philips

[Reactie gewijzigd door Hippievogel op 22 juli 2024 14:44]

Volgens mij was Sony toch echt eerder met een OLED TV. Was dan nog niet zo groot maar dat terzijde.
ja sony was er eerder met oled tv, klopt 2008 een 10 inch scherm voor 4000 euro
de Sony xel-1

[Reactie gewijzigd door Hippievogel op 22 juli 2024 14:44]

Mij pak je in ieder geval helemaal in met al die mooie kleuren op het scherm. Wauwww.... :D
Dan heb jij geluk! Die kleuren kwamen nl. van je eigen scherm af :Y) O-)
De gigantische rand eromheen doet toch echt afbraak aan het product. Verder is de tv zelf een beetje curved, maar die rand eromheen doet overkomen alsof het een gigantische curve is. Iig kwa design op deze manier in mijn ogen niet heel interessant.
Het gecurved zijn lijkt mij het probleem niet. Maar die frame maakt het wat groter ik ben meer voor funtioneel minimalistische bezels wat ook de maximale grote van de TV beperkt. Dus nee ik zou toch verder zoeken naar model dat meer bij mijn voorkeuren past.
Ik zal wel een leek zijn maar ik zie het voordeel niet echt in van een krom televisie scherm.
Echter ik zie wel in dat er een tal van toepassingen zullen zijn waar het wel handig is om een curved scherm te hebben.

Maar geef mij voor thuis maar gewoon een platte t.v.
Nou voor 4k en zelfs voor 8K lijkt mij curved juist veel belangrijker te worden.

De optimale kijk afstand is voor UHD 4K de helft van FHD en bij 8K een kwart.

Dit houd in bij optimaal kijken wordt de kijkhoek extremer

Als in je gaat van 55" FHD naar 110" UHD op de 4 meter kijk afstand heb je bij recht er voor grotere kijkhoek
Resolutie en scherm diagonaal staan volledig los van elkaar. dus die grote kijkhoek heeft niets te maken met de resolutie van het scherm maar met de grote van de TV

En loop je al niet een beetje te ver vooruit met je 8K? :P
4K komt nu net op de markt en als geschiedenis ons leert duurt het nog wel even voordat alles 4K geoptimaliseerd is (TV zenders, BluRay spelers etc.)
Het zou leuk zijn als de technologie zo snel ging, maar door mensen die bijvoorbeeld nu nog naar dat "lelijke" digitenne op hun oude TV bak zitten te kijken is het voor TV-Providers minder rendabel om hogere resoluties uit te zenden en voor TV-fabrikanten dus om TV's met hogere resolutie op de markt te brengen. En om nu 7000-10000 euro voor een 4K televisie neer te tikken om vervolgens een 4K filmpje te kunnen bekijken via BluRay maar alsnog naar 1080p zenders te kijken is complete waanzing natuurlijk :+

Ik hoor dan wel weer vaak van mensen die na al die jaren 576p te hebben bekeken overstappen naar 1080p dat er een wereld voor hun open gaat en dan na de tijd maar zeggen: "Ik snap niet dat ik niet eerder ben overgestapt 8)7 "

Het zou misschien handig zijn als fabrikanten en providers zoiets afspreken met elkaar. Samsung, LG, Sony, Panasonic enz. laten de provider weten dat ze bijvoorbeeld in 2014 een grote hoeveelheid 4K TV's op de markt brengen en de providers zorgen er dan voor dat ze zenders in 4K kunnen uitzenden :*)
Ik kan niet wachten totdat deze curved OLED schermen beschikbaar komen als 27''+ pc monitor, lijkt me erg fijn werken.

Binnenkort maar eens een kijkje nemen, ben erg benieuwd hoe een OLED er live uitziet.

Mooie ontwikkeling dit
Ik wacht daar totaal niet op ik op 26" PC monitor al in 125% zoom. Meer kunnen die OS niet hebben omdat ze er dan een puinhoop van brijen.

Begint interresant te worden 42" PC monitor.

Je weet dat UHD gelijk is aan 2 x 2 x FHD 1/2 beeldiagonaal.

Dus vind je 21" FHD pc monitor fijn kijken.

Maar je gaat dus voor UHD met de grote van 2x2 13,5" shermpjes.

Net als 30" 2560 x 1600 == 2 x 2 15" 1280 x 800

3 x 3 15" 1280 x 800 == 3840 x 2400 45"

Dus tenzij osje fijn schaald toch liever 42" uHD PC sherm.
Het ziet er wel heel mooi uit, maar ik zie niet echt het voordeel ervan? Is het voordeel van een ''platte'' tv niet juist dat het minder ruimte in beslag neemt.. zo een curve is alleen maar extra ruimte.
Nou ophangen vervald. Maar als je dat sowieso niet doet. De gemiddelde voet is wel diep en staat voor stabiliteit juist in verhouding tot de sherm hoogte. Dan maakt het ook niet uit of de paneel 1 cm of 1 inch als hij 15 cm van de muur afstaat.
Ik vind het een beetje vreemd dat gesteld wordt dat er al wordt gezegd dat deze televisie de beste televisie van het moment is doordat het contrast zo hoog is. Hoe zit dat dan met bijvoorbeeld met de kleurweergave? Degradatie van OLED's? Etc..

Zolang dat nog niet op orde is, zou ik een televisie niet als beste televisie uitroepen. Kom sowieso eerst maar eens met testen waaruit blijkt dat het ook degelijk de beste televisie is.
Anoniem: 145867 @Dimens7 september 2013 11:05
Degradatie van OLED's is hier een minder probleem dan bij smartphones. Je hebt namelijk niet vaak een statisch beeld. Bij mijn Galaxy S1 kon je bij een volledig wit beeld zien dat de bovenste balk minder vaak gebrand had dan de rest van het scherm, vanwege het feit dat die balk zwart is.

Maar ik ben wel benieuwd naar de levensduur. Maar aan de andere kant. Vraag je je dit nooit af met LED LCD panelen? Daar hoor ik het namelijk nooit over.

Vele problemen zijn sinds de Galaxy S1 al opgelost.
Degradatie van OLED's is hier een minder probleem dan bij smartphones. Je hebt namelijk niet vaak een statisch beeld. Bij mijn Galaxy S1 kon je bij een volledig wit beeld zien dat de bovenste balk minder vaak gebrand had dan de rest van het scherm, vanwege het feit dat die balk zwart is.
Volgens mij is het bij een televisie juist meer een probleem, aangezien de verwachte levensduur van een televisie hoger ligt dan dat van een telefoon.

Voor iemand die veel films kijkt met een 21:9 verhouding, blijft OLED met de huidig bekende degradatie nog totaal niet interessant. Dan krijg je hetzelfde effect als met telefoons die gebruik maken van een OLED paneeltje. De balken onder en boven hebben na verloop van tijd een hogere luminantie dan de rest van het paneel.
Maar aan de andere kant. Vraag je je dit nooit af met LED LCD panelen? Daar hoor ik het namelijk nooit over.
Nee. Liquid Crystal moleculen degraderen niet door er een Voltage of elektrisch veld. Wat degradeert, is de achtergrondverlichting (CCFL of LED) achter het LC paneel. Dat zie je niet terug in het paneel, enkel dat de luminantie over het gehele paneel langzaam afneemt.

[Reactie gewijzigd door Dimens op 22 juli 2024 14:44]

Heb de TV in Korea mogen aanschouwen, en vind het gebogen scherm juist een enorme plus.

Persoonlijk vind ik de afmetingen gewoon te groot voor een tv die je in de huiskamer zet. Het domineert meteen je hele kamer. Verder zullen niet veel mensen in een positie zijn waar ze een speciale tv-kijk kamer in kunnen richten.
Of deze je kamer domineert hangt af van de grote van die kamer.
Nou eigenlijk niet.
4K en 8K zijn bioscoop formaten.

Als je intentie is bij normale grotes dus niet oversized ding dan is voor 42" maar ook wat groter FHD voldoende.

Met UHD breng je boiscoop cinematic experience de woonkamer in.
Je weet dat in bioscoop het sherm de hele wand is.

Dus als je als cinemafile deze ervaring in de woonkamer wilt hebben dan zal het sherm al snel een groot deel van wand bedekken.
En je gaat er niet van opzij naar kijken.

84" voor 4K thuis bioscoop.
168" voor 8 K thuis boiscoop.

Van af die maten heb dan ook iets aan die beelsherpte ook al is het niet optomaal.
Zoals 42" 2K bioscoopje kan je gerust voor 65" gaan is dan dichter bij optimaal FHD kijken.
Anoniem: 145867 @KlaasB7 september 2013 11:06
Ik denk ook dat niet veel mensen een gebogen scherm in het echt gezien hebben. Ze kunnen er dus geen mening over geven en slaan het af als negatief. Ik zelf heb het ook nog niet gezien en ben zeer benieuwd hoe dat op mij in gaat werken.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.