Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Arnoud Wokke

Nieuwsredacteur

Grote test: de populairste Androids tussen 200 en 350 euro

Conclusie: iedereen een voldoende

Een geschikte telefoon kiezen uit het enorme aanbod aan Androids in de middenklasse is bepaald niet eenvoudig. De keuze wordt bemoeilijkt doordat geen telefoon er met kop en schouders bovenuit steekt. Wie wil kiezen, zal moeten kijken wat zijn of haar prioriteiten zijn en daarbij de best passende telefoon moeten uitzoeken. Die uitkomst zal vaak verschillen.

De beste keuze wat prijs-kwaliteitverhouding betreft is, verrassend genoeg, de Liquid E2 van Acer. De accuduur is prima, de hardware is in orde en het scherm presteert redelijk, al ligt het wat diep verzonken in de behuizing. Bovendien onderscheidt de Liquid E2 zich met zijn luidsprekers. Het ontwerp daarentegen zal lang niet iedereen kunnen bekoren.

Een andere telefoon die in de top is beland, is de Sony Xperia T. Het voormalige vlaggenschip van de Japanners onderscheidt zich met zijn prima scherm, dat alleen op het gebied van kijkhoeken een behoorlijke steek laat vallen. De hardware is up-to-date, de camera doet het prima en de prijs is niet gek hoog. De Xperia SP is iets duurder, maar heeft een minder scherm. De doorzichtige balk voor gekleurde notificaties, die bovendien kan meebouncen op de muziek, is een charmante toevoeging voor wie zoiets zoekt.

De HTC One S kan ook nog altijd prima mee, gesteld dat je de juiste versie met Snapdragon S4 Plus-soc kunt vinden. Het ontwerp is mooi, het scherm is bovengemiddeld en de accuduur is ook dik in orde. De One SV biedt als meerwaarde 4g-ondersteuning en is ook een prima keuze, al is het ontwerp minder spannend.

De prijs voor de telefoon met de meeste lef gaat wellicht naar Alcatels One Touch Idol Ultra. De telefoon is dun en het ontwerp is erg mooi. Je moet echter wel de 3,5mm-jack missen, de hardware is zwaar verouderd en de accuduur is niet best.

De Samsungs zijn de bekendste en misschien ook wel best verkochte telefoons, maar superieur zijn ze allerminst. De schermen blijven achter bij de concurrentie, de accuduur is slecht en ook op andere gebieden overtuigen de Samsungs niet echt, al is de camera nog altijd prima in de prijsklasse. De prijs voor wat je krijgt, is overigens wel prima; de S II Plus kost ten slotte nog maar iets van 250 euro.

Al met al is er dus veel te kiezen, maar ook weer niet; de punten van onderscheid zitten in de details, maar in de basis zijn het dezelfde soort telefoons met bijna dezelfde afmetingen en kenmerken. Innovatieve form-factors of andere spannende keuzes blijven uit. Dat is minder voor liefhebbers van innovatie, maar het maakt ook dat er geen slechte keuzes te maken zijn. Alle telefoons scoren minimaal drie sterren, omdat ze voor een redelijke prijs veel functionaliteit bieden. Zie het als een examen, waarbij fabrikanten de vraag van consumenten moeten beantwoorden; iedereen scoort een voldoende, omdat iedereen ongeveer dezelfde antwoorden geeft.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (183)

Wijzig sortering
Als ik kritisch mag zijn op deze review, ik vind dat de prijsrange te groot is. Je vergelijkt nu een toestel van net 200 euro met een toestel van dik 300 euro. Dat is toch meer dan 30% prijsverschil.

Je kunt beter een Xperia SP vergelijken met een Galaxy S3 die 40 euro duurder is....
Ik snap dat je een Pricerange pakt voor je review, maar ik vind een range verschil van 200 tot 350 wel erg ruim.....
Als ik kritisch mag zijn op deze review
Graag zelfs. Deze monstervergelijking met acht telefoons en zonder klassieke benchtabellen is ook voor ons een experiment. Ik hoor graag welke dingen beter kunnen.
Je vergelijkt nu een toestel van net 200 euro met een toestel van dik 300 euro. Dat is toch meer dan 30% prijsverschil.
Heb ik ook overwogen: het prijsverschil gemeten naar laagste prijs in de PW is overigens 216 (Liquid E2) tot 336 (Xperia SP). Dat is een grote range, maar imho niet overdreven groot.

De clou was dat ik telefoons wilde vergelijken tussen prepaid en high-end: elk groot merk is daar vertegenwoordigd met een of meer modellen en voormalige high-end modellen zakken naar die prijscategorie. Het is echt wat midrange is.

Ik heb overwogen om het in 2-en te splitsen (200-275 en 275-350), maar ergens vond ik dat niet heel logisch. Dit moest echt een verhaal worden voor mensen die het geld niet (over) hebben voor een high-end model, maar ook geen prepaid willen. Daarom zitten er duurdere en goedkopere modellen in, van bekende en minder bekende merken. Deze stonden in deze prijsrange op het moment dat ik de toestellen bijeenzocht allemaal in de top van de PW in deze categorie (met alleen de Galaxy S3 Mini ertussen, maar dat leek me meer van hetzelfde). Vandaar :)
De vraag is dan ook of vergelijken met zo'n grote prijsrange überhaupt zin heeft. Je doelstelling is, zoals jij aangeeft, om mensen met een "minder" budget te kunnen informeren. Ik denk dat iedereen dit anders interpreteert....

Wat je eigenlijk wil is iemand "Bang voor zijn buck" geven, dat zou dan de doelstelling moeten zijn van de review.

Als iemand namelijk denkt, ok ik wil tussen de 300 en 350 euro uitgeven, dan zou hij uit jouw review thuis komen met bijvoorbeeld de Xperia SP. als we echter kijken als iemand naar jou toekomt met die vraag, dan zou je hem misschien wel zeggen, koop een Galaxy S3. voor net wat meer. Dit komt niet in de review naar voren.

Wat ik gedaan zou hebben is inderdaad zoals jij aangaf te segmenteren in 2 delen. Dus echt budget/mid-end (200-250 euro) en mid-end (250-300 euro). Als je namelijk boven de 300 gaat is het mijn inziens geen mid-end meer, en kom je voor een paar tientjes meer al uit bij het "oudere" high-end spectrum.
Het toeval wil dat ik de afgelopen week op zoek was naar een nieuwe mid-range telefoon, voor zowel mezelf als mijn vriendin. Budget: 200-350 euro ;) Ik hoop dat al die pageviews in de pricewatch niet alleen maar allemaal van mij afkwamen!

Dat deze buyers guide er nu is, is dan ook goed ingespeeld. Het doet me deugd om te zien dat ik tot dezelfde conclusies ben gekomen. Gisteren had ik net mijn Xperia SP besteld, en afgelopen weekend de Liquid E2 aan mijn vriendin aangeraden.

Voor wat betreft de bandbreedte van de vergelijking, ik denk dat de redactie er goed aan gedaan heeft om vooral te kijken naar prijs-kwaliteit binnen dit segment, ook in de beoordeling. Volgens mij is dit namelijk precies waar mensen naar op zoek zijn binnen deze prijsklasse: óf een telefoon die zo veel mogelijk kan wat een high end-toestel kan voor de beste prijs, waardoor je rond de 300-350 euro uitkomt, óf een toestel waarbij je vanaf je prepaid afkomt en een degelijke smartphone wil hebben voor een degelijke prijs (+/- 200-250 euro).

V.w.b. de Nexus, de S3 en andere toestellen die er net buiten vallen, het is goed dat die niet meegenomen zijn. Niet iedereen woont vlak bij de grens en dan is een tripje naar Duitsland al snel duurder dan de aanschaf in Nederland. Eerder had ik liever Windows Phone 8 toestellen in de review gezien, zoals de Samsung Ativ S, en de Nokia's 820 en 920.
De android toestellen zijn tegenover een Windows Phone als de ATIV S van 250 euro of een Lumia 920 van 340 euro niet echt kansrijk denk ik.

pricewatch: Samsung ATIV S 16GB Zilver, Zwart
pricewatch: Nokia Lumia 920 Zwart

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 80466 op 9 juli 2013 10:44]

Dat zijn dus precies voormalige/in prijs gedaalde topmodellen. Als je de inleiding nog eens doorleest:
Voor de shoot-out van dit jaar vergelijken we dan ook de nieuwe minder dure modellen (...)
Klopt inhoudelijk niet, de S2 zat er ook tussen en is een voormalig topmodel. De Windows Phone modellen die hierboven worden genoemd zijn keihard afgeschoten op de prijs, met name de Ativ S is in een aantal weken sterk in prijs gedaald omdat hij simpelweg niet verkocht.
De ATIV S voor 250 euro is echt een koopje. Qua hardware is-ie beter dan een Galaxy S3, en nog met WP8 ook. Het OS is natuurlijk persoonlijk, maar doorgaans hebben WP8 telefoons een premie over Androids.

Het is dat ik een dual-sim telefoon zoek, anders had ik dat ding blind gekocht.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 9 juli 2013 17:34]

Zou wel mooi zijn als je daar een S3 Android ROM op kon flashen.
Dat staat inderdaad in de inleiding. Als je echter kijkt wanneer de toestellen voor het eerst in Nederland op de markt zijn gekomen dan kom je erachter dat drie van de acht besproken toestellen al wat ouder zijn: een toestel komt uit 2011, twee komen uit 2012 (de andere vijf uit 2013). Dus dat zou de reden niet zijn. Het gaat er bij deze vergelijking (helaas) alleen om Android toestellen, maar de leeftijd van het toestel maakt niet zo veel uit.

[Reactie gewijzigd door kippengaas op 10 juli 2013 10:36]

En dat is precies mijn probleem met deze shootout. Waarom zijn ze gescheiden tussen Windows Phone en Android? En zelfs als ze gescheiden zijn dan is het toch wel goed om minstens een pagina te wijden over de alternatieven bij de concurenten? Zoals een oude iPhone? (is de 4 niet ongeveer in deze pricerange?)

Gemiste kans.
Ik denk het niet de iphone zit rond de 380 8 GB model en de 4s ver daar boven. dus zou je als je het volgens deze test doet deze twee tegenover elkaar moeten zetten. zelfde gaat op voor de nexus een telefoon die dan niet makkelijk te verkrijgen is, moet je vergelijken met de Nexus Galaxy die nie of nog moeilijker te verkrijgen is. Want niet iedereen rijdt even naar de duitse grens. EN natuurlijk kan je de Nexus 4 ook via nederlandse webshops krijge maar dan valt deze ook net buiten de prijs catagorie. En dat is het probleem op den dur moet je een grens trekken tussen wat wel en wat niet. Want je kan ook stellen dat er geen exooten in de lijst staan.
0Anoniem: 449164
@grol410 juli 2013 00:09
Ik denk omdat er van het laatst al een shoot out is geweest met mid end WP8 toestellen en dat de topmodellen nu nog steeds de topmodellen zijn en niet de 'oude' zoals in deze review
Jammer dat ook onder tweakers de Nexus toestellen niet zo populair zijn. Ik kocht mijn Galaxy Nexus een jaar geleden voor 400 USD en ik vraag me af hoe dit toestel een test als deze zou doorstaan. Niettemin een leuke review. Niet zo sexy natuurlijk als reviews van toptoestellen maar wel met veel vraag.
Niet alleen dit, maar de Nexus 4 hoort ook in deze price range (€ 300,-), en dat voor een trip van 20 km naar Duitsland (voor mij dan). En hij blaast de score kaarten van al deze toestellen omver.
Ik dacht precies hetzelfde. Met een Nexus 4 krijg voor een redelijk budget toch een behoorlijk goeie telefoon die bij deze test wel als winnaar uit de bus zou komen, denk ik.
0Anoniem: 449164
@plinders10 juli 2013 00:07
Maar de hoeveelheid geheugen van die Nexus is echt te weinig, dan zou je minimaal de 16GB versie moeten hebben en die valt dan weer buiten deze prijsklasse.
Mensen die een midrange toestel kopen zullen heus ook wel wat minder noodzaak hebben voor veel storage.
Met naar Duitsland gaan sla je net de spijker op zijn kop. Er zijn mensen die in amsterdam wonen, voor wie zo'n tripje niet rendabel is. Daarnaaast is het door de mid-end vergelijking een heel leuke review voor jan en alleman, aangezien die dat soort telefoons vaak halen bij de mediamarkt o.i.d. Al met al heeft een grijze import telefoon dus niet echt veel meerwaarde voor een gemiddelde consument, of deze review.
Een prijsverschil van 200 euro en 300 euro zou je zelfs als 50% kunnen zien! 300 euro is namelijk 50% duurder dan 200 euro :) De verschillen tussen de telefoons zijn wat mij betreft niet groot genoeg om het prijsverschil te rechtvaardigen... voor mij persoonlijk is de Acer Liquid E2 dus de winnaar :)

Ook leuk dat de test laat zien dat de Samsung SII Plus niet echt een upgrade is van de SII, ondanks dat in winkels wel wordt gedaan alsof dat zo is. Ik ken in ieder geval minstens één iemand die een SII had en nu een SII plus nadat in de winkel werd gezegd dat dat een goede keus was :/
Die prijs range snap ik wel.
Voor de mensen die het toestel los kopen: Zo kunnen mensen zien of een duurder toestel ook echt wel zijn geld waard is. En je niet voor een merknaam betaalt.

Voor de mensen die een abonnement nemen: In deze range zijn de toestellen allemaal "gratis". Ga je boven de 350 euro dan is het bijna altijd bijbetalen.
Ik vind juist de Pricetange goed gekozen. Voor mij als student zijnde wil ik een goede telefoon maar wil niet de hoofdprijs betalen. Dan kom je in ieder geval boven de 200 euro uit. Als je dan gaat vergelijken en een telefoon van zeg 280 euro is beduidend beter en er zitten functies op die ik meerwaarde vind hebben, dan zou ik met 80 euro meer geen moeite hebben.

Als er over een half jaar/jaar weer een soort gelijk review op het program staat zou ik graag zien dat ongeveer deze range aangehouden wordt. Er is zoveel keuze in telefoonland dat je moeilijk voor elke 100 euro een prijs range kan gaan maken.

Graag zou ik ook nog een review willen zien voor low end telefoons. Aan mij wordt vaak gevraagd welke telefoon moet ik kopen. Deze mensen (40+) hebben vaak een budget tot 180-200 euro. Doordat er zoveel keuze is, is het eigenlijk altijd maar een gok.
De budget markt van <€200 is best interessant nu. Ik heb onlangs een Alcatel X'Pop gekocht voor een vriendin (dualsim), en ben echt verbaasd hoe goed dat toestel is voor €155.
Ik niet. Je hebt uiteraard een punt. Maar wanneer je objectief een oordeel velt over een telefoon dan kan je hier zien dat 50% beter scoort dan de andere.

Ik had graag ook de high end toestellen hier bij gezien.

Waarom, nou heel simpel. Je kan dan zelf bepalen uit welke klassering je een toestel wil hebben. Mogelijk zijn 5 sterren met high end te weinig om verschil te maken. Maar je zou dan normaal zien dat de HTC-One en de S4 8-9 sterren scoren. Waar de huidige 6-7 sterren scoren.

Als je dat weet kan je zelf bepalen wat je uit wil geven, en ook qua "sterren" de meeste telefoon voor je geld is. Dat zou ik ook wel een leuk grafiekje vinden.

Een score van 0-100 uitzetten tegen de prijs. Ik ken de prijzen niet uit mijn hoofd, maar wanneer een toestel hier "boven gemiddeld" scoort en aan de onderkant van de range zit kan je zeggen dat dat de beste koop is. Wat niet wil zeggen dat dat de beste telefoon is.
Als ik kritisch mag zijn op deze review, ik vind dat de prijsrange te groot is. Je vergelijkt nu een toestel van net 200 euro met een toestel van dik 300 euro. Dat is toch meer dan 30% prijsverschil.
Even je berekening opnieuw doen, het prijs verschil is nog altijd 75% ;) (350/200-1 ipv 1-200/350)
Als ik kritisch mag zijn op deze review, ik vind dat de prijsrange te groot is. Je vergelijkt nu een toestel van net 200 euro met een toestel van dik 300 euro. Dat is toch meer dan 30% prijsverschil.
Op zich mag je wel kritisch zijn, maar als je naar het onderzoek kijkt zou je verwachten dat alle toestellen van 300 EUR beter zouden scoren dan detoestellen van 200 EUR. Echter blijkt dat er nauwelijks verschil zit. Sterker nog er zijn toestellen van rond de 200 EUR die ook hoog scoren (de Acer)

De conclusie die je daaruit kunt trekken is dat als je beslist op basis van de dikte van je portemonee, dan kun je het beste kiezen voor een toestel van 200 EUR.
Prijsverschillen in percentages berekenen kan eigenlijk niet. Tussen A en B is een prijsverschil van 30%, dan weet je nog niks. A is 30% duurder dan B kan wel.
Jammmer dat de Huawei Ascend G615 in deze vergelijking mist, dat vind ik de beste telefoon uit deze prijsklasse op dit moment :)
Een groot gemis inderdaad. Hoe heeft die in hemelsnaam de selectie kunnen missen?
Dat vraag ik me ook af. Hij staat al een poos hoog in de lijst qua populaire smartphone op Tweakers.net. Ik zou graag van Arnoud willen weten waarom deze niet is meegenomen.
Dat vraag ik me ook af. Hij staat al een poos hoog in de lijst qua populaire smartphone op Tweakers.net. Ik zou graag van Arnoud willen weten waarom deze niet is meegenomen.
Zoals andere mensen ook al opmerkten: sommige modellen ontbreken. Ik had ook de Xperia P van Sony met zijn WhiteMagic-scherm erin kunnen gooien, of de LG Optimus 4X HD met zijn Tegra 3-processor - of zelfs de Nexus 4 van Google en LG die in het buitenland (en onlangs op iBood) voor 300 euro te krijgen is of is geweest.

Maar het is onmogelijk alles mee te nemen. Eerlijk is eerlijk: intern heeft menigeen mij voor gek verklaard dat ik maar liefst acht toestellen in een keer wilde vergelijken. Speciaal voor dit verhaal heb ik de tabellen met de kleurtjes 'uitgevonden' (het idee kwam uit een verhaal over de verkiezingen van collega Joost, de kleurtjes zijn goedgekeurd door Femme als lead designer) en tot mijn grote geluk paste de vergelijking van de acht toestellen precies in de iets meer dan 600 pixels brede layout (met de tabellen - de namen van de toestellen pasten precies in de tabel in die breedte)

Meer toestellen had de deadline opgeschoven met een paar weken en daarnaast had ik een manier moeten vinden om nog meer resultaten weer te geven. Bovendien had ik vermoedelijk een aantal toestellen moeten kopen - de LG Optimus 4X HD heb ik bijvoorbeeld niet standaard en de Huawei G615 heb ik nooit gehad en afaik heeft Huawei zelf geen reviewexemplaren. Daarvoor kan budget worden vrijgemaakt, maar ik moet dan wel wachten op akkoord enz. Inmiddels was ik bang dat sommige geleende toestellen alweer terug zouden moeten en ze dus niet amen op de film of foto zouden kunnen.

Ergens in mijn achterhoofd speelt nog altijd het plan voor een soort permanent verhaal op basis van ervaringen en testen, een soort shootout in elke prijsklasse die altijd doorloopt. Maar om dat mogelijk te maken, heb ik veel hobbels te overwinnen (en nog geld nodig), maar het zou awesome zijn als het lukt.

[Reactie gewijzigd door arnoudwokke op 9 juli 2013 15:38]

Nou je hebt in elk geval success wat mij betreft, dit was een super review!
Leuke review. Ik ben na 2 jaar nog steeds een zeer tevreden S2 gebruiker. Het is niet zo dat ik aan een budget gebonden ben, maar ik zie de meerwaarde van een nieuwe telefoon gewoon niet in... alles draait soepel en het navigeert als een trein (incl. browsen). Ik zie mensen om me heen vaak zat met een S4 of iPhone 5 bezig, maar op één of twee gimmicks na is er gewoon niets dat ik te kort kom.

Heb nu een sim-only abo'tje afgesloten om die reden... die twee gimmicks zijn me gewoon niet die extra 35 euro in de maand (x 24!) waard.

[Reactie gewijzigd door yinx84 op 9 juli 2013 08:56]

Leuk dat je tevreden bent met je S2. Als je echt ervaring had met de nieuwe modellen dan zou je merken dat de nieuwe telefoons een veel beter scherm hebben zowel qua resolutie als qua kleurenechtheid (en niet die blauwe waas van het S2 scherm) en vooral qua accuduur. Ik ken echt niemand met een S2 die tevreden is over de accuduur. Dat zou ik toch geen gimmicks noemen.

[Reactie gewijzigd door aval0ne op 9 juli 2013 16:48]

Ik heb regelmatig een S4 in m'n handen van m'n moeder die ik af en toe dingen uit moet leggen. De resolutie en het grotere scherm is een keuze.... ik verkies de handzaamheid van de S2 daarboven. Het heeft inderdaad een prachtig scherm, maar het verschil qua helderheid en scherpte is te klein om een nieuwe telefoon voor mij te verantwoorden. Die blauwe waas zal wel een fluke zijn aan jouw kant, want dat is mij nooit opgevallen.

Mijn gemiddelde accuduur is bij normaal gebruik anderhalve dag, dat is inclusief browsen, whatsappen en facebooken. Het komt zo goed als nooit voor dat ik geen oplaadmogelijkheden heb in de tussentijd. Dus daar ook voor mij geen nut om flink geld uit te geven :)
Die blauwe waas van het S2 scherm gaat er na een tijdje vanaf. Die is er toch juist omdat de blauwe cellen sneller slijten?
Ik heb een Allview P5 Quadcore HD met Jelly Bean, 4.5inch IPS scherm en dualsim en die was 249 euro. Een hele goede smartphone die niet voor een Galaxy onderdoet!

http://www.dual-sim.nl/al...android-black-p-1490.html

Zeker de moeite waard om te overwegen.
Ik ben blij dat er ook dit jaar weer een shoot-out is voor mobieltjes voor een redelijke prijs.
Echter ben ik benieuwd hoe hard de beloftes van de fabrikanten zijn mbt updates. Mensen die vorig jaar voor een top-3 toestel hebben gekozen (de Sony Xperia Sola), die kwamen helaas bedrogen uit. Na vele beloftes sinds oktober 2012 is er naar mijn weten voor NL toestellen nog steeds geen ICS beschikbaar (het toestel is net 1 jaar op de markt en zou in NL met Android 4.0 worden voorzien). Meer info om dit via een omweg alsnog te krijgen kan hier worden gevonden:
[Sony Xperia Sola] Discussietopic

Ik hoop van harte dat de fabrikanten de toestellen van deze test nog minimaal 6 maanden zullen supporten en zullen blijven voorzien van updates, maar goed helaas weet je dat volgend jaar pas. Wat betreft support kan ik Samsung en HTC alleen maar complimenteren door hun support bij haar 2 jaar oude toestellen!
De nexus 4 valt met € 351,95 in de pricewatch net uit de budgetrange.

pricewatch: LG Nexus 4 16GB Zwart
Je kunt natuurlijk ook precies 1 euro meer betalen dan die €350,- en een Nexus 4 hebben die de competitie wegvaagt :)
Zo'n review was eigenlijk wel hard nodig. De modellen vliegen je om de oren en je weet soms echt niet meer wat nu courant is en wat niet.. ook niet als je actief de ontwikkelingen rondom android volgt.

De structuur van de review is mooi en overzichtelijk. De kleuren in de tabellen ook fijn om in een oogopslag te kunnen zien wie er boven/onder uit steekt.

Ik had zelf wel iets meer koppeling met de topmodellen verwacht, zodat je je keuze voor een midrange nog kan veranderen omdat je wordt aangetrokken door iets wat de high-end wel heeft en de mid-end niet, zoals bijvoorbeeld het feit dat de One S geen 4.2 meer gaat krijgen.
Nou jah.. de koppeling met de topmodellen is, dat een aantal van deze telefoons voormalige topmodellen zijn (zoals bijv. de Galaxy S2 en de Xperia T). Aan de hand van deze lijst zou ik persoonlijk voor de Xperia T gaan, een zéér gunstige prijs voor de prima specs die je daarvoor terug krijgt, de Xperia SP mag er wel wat gedurfder uitzien met die doorzichtige balk maar qua specs doet ie net iets onder voor de T.

Er zijn wel een aantal telefoons die ook in deze prijsrange zitten, die ik echter niet terug zie in de test.. o.a. de Samsung Galaxy S3 Mini, Sony's Xperia P en LG's Optimus 4X HD.

[Reactie gewijzigd door GS88 op 9 juli 2013 12:53]

De Xperia P en 4X HD zijn al eerder getest (de Galaxy S2 en One S ook natuurlijk, maar hier vooral als vergelijking)
de Xperia SP mag er wel wat gedurfder uitzien met die doorzichtige balk maar qua specs doet ie net iets onder voor de T.
Net niet, de SP heeft een iets snellere CPU en een véél snellere GPU. Het enige waarop de SP moet onderdoen voor de T is misschien de camera (alhoewel de problemen daar vooral softwaregerelateerd zijn) en minder intern opslaggeheugen. Maar dat valt te verhelpen met µSD.
0Anoniem: 449164
@StarC10 juli 2013 00:05
Ik had liever gezien dat er meer mis end toestellen waren meegenomen, van alle toestellen van vorig jaar is al een review geweest, dan hoef je alleen de benchmarkresultaten erbij te tonen in de tabel.
Mooie review en keurig de adverteerders gespaard. |:(

Een accuduur met "zeer slecht" en dan toch het geheel een voldoende.... wat moet een toestel doen om als "slecht" beoordeeld te worden? Spontaan in de fik vliegen?

Een MP meer of minder op de camera is een luxe-puntje, snap ik. Maar een accu is een fundamenteel onderdeel. Een toestel is zo goed als het slechtste onderdeel...
Volgens mij zijn ze allemaal adverteerders, maar ik heb geen idee: zulke dingen hoor ik zelden en ik heb zelf bannervrij-abo.

Een toestel is helemaal niet zo goed als het slechtste onderdeel: sommige mensen geven minder om accuduur ('ik heb een lader thuis, in de auto en op mijn werk, wat moet ik met een goede accu?'), terwijl voor hen misschien de geringe grootte, het amoled-scherm met hoog contrast en de camera juist weer belangrijk zijn (en dan niet de megapixels, maar de kwaliteit). Of ze willen goede ondersteuning voor custom roms en zoeken een telefoon daarop uit.

Accu is zeker belangrijk en dat heeft meegespeeld om bij de Galaxy S II de score van 5 sterren uit 2011 te verlagen naar 3 sterren nu, maar de Algemene Beoordeling even laag geven als de laagste subscore is wmb niet realistisch.
Natuurlijk zijn bepaalde features en eigenschappen subjectief. Daarom ook 8 toestellen met een beoordeling van 3 tot 3,5 ster. Dat er geen 1 en 5 sterren worden uitgedeeld kan ik begrijpen maar ik vind het wel erg voorzicht/terughoudend/lekker-in-het-midden gescoord.
tja, dit is nu typisch zo'n test waar nou mooi een MTK6577 en een MTK6589 toestel in mee hadden kunnen worden genomen.
Waarom niet?!!?
Die toestellen zitten bijna allemaal in het 150-300 euro segment en het zou uitermate mooi zijn om de mediatek chipset en de implementatie ervan eens naast de grote jongens te leggen.
Een paar aardige zijn de Lenovo A660 en de THL W8.
Nou volgende keer beter dan maar.
Die zitten erin (Idol Ultra en Liquid E2)
1 2 3 ... 8

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True