Het inbouwen van een systeem is in de Prominent R een stuk makkelijker dan in de Solo II - er is nou eenmaal meer ruimte in de Nexus-behuizing. Het atx-moederbord past bijvoorbeeld maar ternauwernood tussen de 'spijlen' van de Solo II en ook om de voeding te plaatsen moesten we drie keer steken. De methode om harde schijven in de Antec te plaatsen is eveneens vrij omslachtig. De elastieken banden zorgen voor behoorlijk beweeglijke drives; alleen wanneer de drives in hun tray worden bevestigd blijven ze goed op hun plaats zitten.
De Antec wint het daarentegen wel op het gebied van geluidsproductie. De behuizing komt, ook met de ventilators in de hoogste stand, niet boven de 40dBA uit. De Prominent R is echter allerminst luidruchtig en het geluiddempend materiaal van de Nexus functioneert prima - zeker wanneer bedacht wordt dat er twee fans zijn ingebouwd, eentje meer dan in de Antec.
We zouden graag de koelprestaties vergelijken, maar onze passief gekoelde videokaart krijgt in de Solo II onvoldoende koele lucht om deze test succesvol te doorlopen. Om veiligheidsredenen stopt de gpu er op 90 graden mee, en die temperatuur is met Furmark al snel bereikt. De Nexus-behuizing scoort op dit vlak stukken beter en blijkt een zeer lage geluidsproductie prima te kunnen combineren met goede koelprestaties.
Wanneer we ook nog de prijs in de vergelijking betrekken, slaat de balans definitief door in het voordeel van de Prominent R. De betere prestaties van deze behuizing gaan namelijk gepaard met een flink lagere prijs. Ook is er meer ruimte in de behuizing, al is de Nexus natuurlijk ook aan de buitenkant wat groter. Beide behuizingen zijn van usb 3.0-aansluitingen voorzien, maar de Nexus heeft als extraatje ook een hotswap-bay voor harde schijven. We missen bij de Prominent R eigenlijk alleen een fancontroller, maar dat is voor de relatief lage prijs misschien ook wel wat te veel gevraagd. De winst van de Nexus komt door dit minpuntje in elk geval geen moment in gevaar.