De RevoDrive 3 X2 is een niche-product. De 480GB-versie kost maar liefst 1400 euro, maar ook de meer betaalbare 240GB-versie kost al ruim 500 euro, een stuk meer dan een gewone 240GB-ssd. OCZ mikt met de RevoDrive dan ook op professionals en hardware-freaks.
De RevoDrive vertoont overeenkomsten met producten van LSI en Fusion-io. Die producten zijn echter veel duurder en zijn bedoeld voor gebruik in servers. Daarmee komen we bij een van OCZ's belangrijkste problemen: het heeft zich nog niet bewezen op het vlak van betrouwbaarheid. Daarmee zijn de RevoDrives eigenlijk niet erg aantrekkelijk voor bedrijven.
In onze tests heeft de RevoDrive twee gezichten. In de synthetische tests is de RevoDrive 3 X2 480GB erg snel. De prestaties zijn iets minder dan die van vier 120GB Adata S511-ssd's in raid 0, en ruim beter dan twee Adata S511-ssd's in raid 0. In de trace-based benchmarks wordt de RevoDrive niet echt op de proef gesteld, maar de ssd's in raid zijn daar wel degelijk sneller.
Voor de gewone consument is de RevoDrive dan ook weggegooid geld; het gros van de tijd zit de RevoDrive 3 X2 hongerig te wachten op i/o's, die door de desktopgebruiker domweg niet snel genoeg worden aangeleverd. Omdat trim voor sas-controllers niet door Windows 7 wordt ondersteund, is het net zo makkelijk om twee of vier ssd's in raid 0 te zetten. Dat kan al voor ruwweg 750 euro, inclusief raid-controller. Dat is bijna de helft van wat een RevoDrive 3 X2 kost. Het enige wat daar tegenover staat is dat de RevoDrive makkelijk te installeren is; prik hem in een pci-e-slot en hij werkt, en je kan er nog van booten ook.